CATEGORII DOCUMENTE |
P1. Realizati o prezentare a strategiei pe care ati dori sa o abordati la pregatirea unei discipline in vederea sustinerii examenului.
Formatati titlul si subtitlul cu un alt tip de font (Arial, de exemplu), de dimensiuni diferite (titlu: 60 de puncte; subtitlu: 36 de puncte) si cu stil de font ingrosat. Mutati titlul si subtitlul cu 2 cm mai sus (pot fi citite pozitiile pe rigla verticala, activata, in modul de vizualizare normal, din meniul Vizualizare.
Inserati un diapozitiv gol. Trasati o caseta de text pentru titlu si introduceti in ea textul CE INSEAMNA STRATEGIA MEA?, mutati caseta mai sus cu 1 cm, trasati sub titlu o caseta de text de dimensiuni mai mari in care introduceti cu marcatori textul propriu.
Formatati titlul foliei cu dimensiunea de 48 puncte, Arial, ingrosat, iar textul foliei cu dimensiune de 32 puncte, Arial, distanta intre randuri 0,9 cm. Incadrati textul cu un chenar negru cu grosime de 1,5 puncte.
Schimbati modul de vizualizare in Sortare diapozitive si priviti ambele folii in ansamblu.
Inserati o noua folie cu model de organigrama, in care veti introduce diversele variante de organizare a activitatii pentru realizarea scenariului. Textul pentru titlu ar putea fi VARIANTE DE ACTIUNI; dimensiunea fontului de 60 de puncte, font Bodoni MT Black.
Inserati o noua folie de tip titlu, text si miniatura; in titlu scrieti textul BIOGRAFIA REALIZATORULUI, iar formatarea acestuia ca a precedentului.
Dupa ce completati datele biografice, intr-o formatare cu marcatori, introduceti o miniatura sau o fotografie care sa va reprezinte, din bateria proprie programului, din Internet sau dintr-o colectie a dvs. Faceti in asa fel incat tripleta titlu-text-imagine sa ocupe optim spatiul foliei, iar textul sa poata fi citit.
Introduceti o noua folie cu titlu si text pe doua coloane; in zona de titlu scrieti textul REZULTATE SCONTATE, la dimensiune de 60 de puncte, ingrosat, iar in text, cu marcatori pe doua niveluri, rezultatele profesionale si personale asteptate, cu font de 24 de puncte pe primul nivel si cu 20 pe al doilea nivel.
Alegeti modul de vizualizare Sortare diapozitive si studiati "opera".
Animarea elementelor din folia de titlu in felul urmator: titlul sa apara din stanga sus (desfasurare) si secvential (cuvant cu cuvant), subtitlul sa apara de sus cu fundal sonor ce reprezinta un zgomot de clopotel.
Pe cea de-a doua folie sa se defineasca urmatoarea animatie: titlul sa apara de jos si dupa doua secunde, iar obiectele sa apara din partea dreapta, fiecare tot dupa doua secunde.
Cea de-a treia folie va trebui animata astfel: titlul sa apara din stanga jos, la o secunda dupa sfarsitul celei de-a doua folii, textul sa apara din dreapta, cu fundal sonor "Aplauze" secvential (cuvant cu cuvant).
A patra folie trebui manipulata astfel: titlul sa apara din dreapta jos, cu efect de "explozie", organigrama sa apara din stanga.
A cincea folie sa fie animata astfel: titlul sa apara de sus, secvential, textul sa apara din stanga jos dupa o secunda si cu efect de aparat foto ("Camera").
Salvati prezentarea cu numele Marea capodopera.
Porniti desfasurarea prezentarii.
Modificati parametrii prezentarii astfel incat sa fie automata, deci trebuie setate automat urmatoarele tranzitii de folii: durata 6 secunde, efect aleatoriu, sunet zgomot de frana brusca (suierat); se activeaza caseta de control corespunzatoare optiunii desfasurarii continue (fara oprire).
Salvati prezentarea cu numele Marea capodopera automata. Porniti prezentarea. Daca vi se pare prea incarcata, reduceti numarul efectelor de animatie.
Studiati optiunile disponibile din meniul Instrumente in varianta Microsoft Office de pe calculatorul la care aveti acces.
Studiati meniul Ajutor (Help).
P2. Alegeti un alt mod de abordare. Inainte de a crea prezentarea, construiti un diapozitiv de tip conducator (master), si apoi continuati realizarea prezentarii, reluand pasii de mai sus. In folia master executati urmatoarele modificari:
. culoarea fontului pentru titlu: albastru inchis;
. antetul sa contina textul: STRATEGIA SUCCESULUI MEU, iar in subsol numele dvs si Marea capodopera;
. data si ora realizarii (in centrul zonei pentru subsol), iar numerotarea paginilor fara pentru pagina de titlu, incepand cu 2 pentru folia a doua (in partea dreapta jos a paginii).
P3. Compuneti o noua prezentare avand ca subiect EXCURSII STUDENTESTI. Primul diapozitiv trebuie sa fie de tip titlu, cu titlul de mai sus, iar al doilea de tip lista (cu buline), iar in continut, in lista cu marcatori, trebuie sa aveti grupe de excursii (tematice/profesionale, culturale, sportive, agrement etc.), iar incepand cu urmatoarea folie, sa aveti detalierea oraselor (destinatiilor) pentru fiecare grupa.
Aplicati marcatori diferiti destinatiilor introduse.
Stabiliti distanta intre randurile listelor la 2.
Adaugati un diapozitiv sau mai multe, continand un tabel cu identificatorul excursiei, destinatia, perioada programata, pret, categoria locului de cazare (in stele).
Faceti ca alinierea textului din casetele tabelului sa apara aliniate la centru.
Adaugati o nota de subsol foliei cu grupele tematice de excursii.
Aplicati un fond deschis la culoare intregii prezentari.
Modificati culoarea titlului in rosu.
Inserati o imagine potrivita in diapozitivul coordonator, in partea sa superioara.
Stabiliti un efect de tranzitie intregii prezentari.
Testati rezultatul muncii si, daca nu sunteti multumit, modificati pe gustul si nevoile dvs.
Adaugati, pentru a convinge onorata posibila clientela, o organigrama a colectivului (organizatiei) care se ocupa de organizare, intr-o folie cu titlul ECHIPA DE ANIMATORI.
Intr-o noua folie inserati un tabel sau un grafic din care sa rezulte experienta anterioara in domeniu a colectivului de organizare.
Salvati lucrarea cu optiunea de pornire fara apel program gazda (PowerPoint): din Tip fisier la Salvare se alege Expunere PowerPoint.
Testati ca dupa apel prin dublu clic pe numele prezentarii, prezentarea porneste singura.
P4. Porniti Powerpoint si creati o noua prezentare pentru firma dvs. de consultanta (juridica, contabila etc.)
Prima folie sa contina numai titlul. Alegeti un format potrivit pentru acest tip de folie. Introduceti numele firmei ca titlu in aceasta prima folie.
Introduceti un nou diapozitiv in care creati o schema organizatorica pe masura. In aceasta schema introduceti un sef, doi adjuncti, fiecare dintre acestia conducand cate 2 compartimente, iar fiecare dintre acestea au cate 5 persoane cu functii distincte. Seful are o asistenta, un sofer si o secretara.
Adaugati o imagine potrivita din bateria proprie programului, sub titlul din folia 1.
Adaugati un chenar cu o linie intrerupta de dimensiune 2 imaginii inserate anterior.
Salvati prezentarea sub numele Companiamea, in Documentele mele.
Incercati o noua salvare pentru pornire automata a prezentarii si testati.
P5. Realizati o prezentare care sa arate punctele dvs. de vedere fata de procesul de invatamant. Incercati o structurare a propunerilor: tinte de atins, modalitati de lucru cu studentii, propuneri relative la metodele pedagogice folosite dar si recomandate; va puteti referi la disciplina de specialitate informatica sau la orice alta disciplina din planul de invatamant. Daca va place rezultatul muncii, trimiteti-l la adresa icostesc@drept.unibuc.ro. Succes!
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare |
Vizualizari: 1083
Importanta:
Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved