Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

EMC Documentum

calculatoare



+ Font mai mare | - Font mai mic



EMC Documentum



Solutia EMC Documentum ofera o platforma completa de gestiune a documentelor si continutului la nivelul unei organizatii, perfect scalabila atat din punct de vedere al dimensiunilor cat si al functionalitatilor. Conform studiilor independente (ex. Gartner), EMC Documentum este considerata solutia de top in acest domeniu mentinandu-si aceasta pozitie in mod constant in ultimii ani.

EMC Documentum este prima platforma complet unificata pentru gestiunea continutului, oferind o implementare simpla, performanta superioara si securitate maxima.

Reprezentand un progres semnificativ, Documentum le permite companiilor sa-si creeze un depozit unificat de continut care sa fie complet accesibil tuturor aplicatiilor, statiilor de lucru si sistemelor existente la nivelul organizatiilor.

Figura 1 - Documentum - element central de gestiune a continutului

Documentum poate fi utilizat pe o plaja larga de platforme, baze de date si browsere.

Platforme suportate:

  • AIX
  • HP-UX
  • Solaris
  • Windows Server

Baze de date suportate:

  • Oracle
  • Sybase
  • Microsoft SQL Server
  • IBM DB2

Navigatoare de web suportate:

  • Internet Explorer
  • Netscape

Sisteme desktop suportate

  • Microsoft Windows
  • Apple Mac OS

Fiind o platforma unitara de gestiune a continutului, Documentum permite realizarea de solutii informatice eficiente, care aduc beneficii reale inca din prima zi de utilizare.

Din practica implementarilor in piata romaneasca putem sa va prezentam cateva domenii in care solutiile bazate pe Documentum si-au dovedit eficienta:

Gestiunea documentelor curente

Un bun exemplu il constituie solutiile ce ofera beneficiarilor posibilitatea consultarii rapide a tuturor documentelor curente (ex. contracte, facturi, ordine si hotarari interne, documentatie de proiect, documentatie tehnica etc.)

Procesarea cererilor

Majoritatea organizatiilor au fluxuri de procesare a anumitor tipuri de documente. Cum ar fi prelucrarea unei cereri de credit intr-o banca. Intreg fluxul de prelucrare, precum si controlul si trasabilitatea documentelor poate fi asigurat cu solutii bazate pe Documentum. Se asigura nu numai o eficienta mai mare prin reducerea timpului necesar dar si o transparenta mai mare pentru client si o satisfactie mult mai mare a acestuia.

Intregul proces poate fi auditat ulterior atat pentru in cadrul controalelor cat si pentru determinarea productivitatii si calculul de costuri.

Reutilizarea documentelor

De multe ori activitatile specifice unei anumite organizatii necesita realizarea de copii multiple dupa unele documente. Daca aceste copii se realizeaza la momente diferite de timp si volumul documentelor este mare, logistica implicata este semnificativa iar costurile foarte mari.

Utilizarea solutiilor Documentum permite accesul la documente in mod rapid din orice locatie (inclusiv prin Internet) fara sa fie nevoie de nici o configurare speciala a statiei de lucru sau o instruire a utilizatorilor.

Conformitatea cu reglementarile in vigoare

Atat Legea Arhivelor Nationale cat si alte reglementari specifice fiecarei industrii (ex. HIPPA, SOX, Reglementari Uniunea Europeana) trebuie aplicate astfel incat toate inregistrarile unei organizatii sa fie controlate si gestionate corespunzator. Avand in vedere volumul imens de informatii vehiculate atat electronic (ex. email) cat si in format hartie, este necesara o solutie globala de gestiune care sa ajute semnificativ companiile in acest proces.

Solutii de managementul documentelor si flux de lucru colaborativ (workflow

Indiferent ca actionati in sfera publica sau privata, procesele de business devin din ce in ce mai complexe si mai importante la nivelul economiei globale.

Exista tot mai multe persoane implicate in fiecare proces si care pot fi plasate oriunde in birourile institutiei sau chiar in intreaga lume. In acelasi timp, clientii, furnizorii, partenerii si angajatii solicita din ce in ce mai multa eficienta si viteza de reactie in derularea unui proces de afaceri.

Daca efectuam o analiza a surselor de informare pentru orice proces de afaceri, se constata ca in orice institutie majoritatea informatiilor exista in documente pe hartie (faxuri, contracte, corespondenta interioara si exterioara, brosuri, documente cu caracter legal contabil) si in documente provenite din diverse aplicatii ( documente Office, aplicatii contabile, ERP, CRM, etc.), in format electronic. O alta distinctie se poate face intre documentele statice ( de regula cele pe hartie) si documente dinamice, care circula in format electronic intre mai multi membrii ai organizatiei pentru completari si validari.

Urmarind ca scop cresterea eficientei in procesele de afaceri si castigarea de avantaje strategice, in fata competitorilor, companiile au nevoie de automatizarea fluxurilor de lucru ('workflow') pentru imbunatatirea proceselor de afaceri, eliminarea intarzierilor si maximizarea productivitatii si in acelasi timp de un sistem de managementul documentelor care sa asigure accesul rapid la informatie, in conditii de maxima securitate si la costuri pe care vi le puteti permite.

Probleme actuale ce contureaza cerintele, si beneficiile oferite de managementul documentelor prin automatizarea fluxurilor de lucru electronic ('workflow')

A) Din punct de vedere al managerului/ supervizorului:

    1. Situatia actuala: numarul mare de angajati implicati in completarea si consultarea unui document si numarul documentelor ce trebuiesc manipulate suporta o crestere exponentiala de la o zi la alta
    2. Problema: dificultatea de a urmari viteza de reactie si gradul de implicare a angajatilor la primirea unei solicitari
    3. Solutia: automatizarea fluxurilor de lucru in procesarea documentelor printr-o aplicatie de 'workflow'.
    4. Beneficii:
      1. obtineti un suport de decizie puternic ce permite monitorizarea, administrarea, controlul si marcarea performantelor pentru toate procesele de management;
      2. identificarea rapida a nodurilor si punctelor critice in proces astfel incat sa puteti aloca noi resurse dupa nevoi;
      3. sporirea eficientei proceselor de afaceri prin instrumente de notificare automata si asignare de sarcini;
      4. proiectari rapide de fluxuri de lucru si modificarea imediata a unui flux proiectat dupa nevoile procesului;
      5. posibilitatea de a automatiza chiar cele mai complexe procese;
      6. permite realocarea de resurse pentru indeplinirea unor sarcini mai dificile sau in situatiile de schimbare de personal, vacante sau concedii medicale;
      7. posibilitatea de integrare cu alte aplicatii pentru a asigura functii suplimentare, care sa acopere toate cerintele unui proces de afaceri.

B) Din punctual de vedere al executantului:

    1. Situatia actuala: sarcinile curente sunt tot mai complexe si impun colaborari intre compartimente, aparitia gatuirilor generate de indisponibilitatea unui angajat si accesul limitat la informatiile detinute de acesta. Nu de putine ori angajatii uita sa indeplineasca la timp o sarcina.
    2. Problema: dificultatea de a indeplini mai multe sarcini in timp real, viteza de reactie scazuta si nevoia de stabilire a unei proceduri de lucru, pentru indeplinirea sarcinilor colective.
    3. Solutia: automatizarea fluxurilor de lucru in procesarea documentelor printr-o aplicatie de 'workflow'.
    4. Beneficii:
      1. Permite utilizatorilor sa colaboreze si sa negocieze conditiile de satisfactie in indeplinirea unor sarcini comune.
      2. Creste productivitatea angajatilor prin folosirea instrumentelor automate de notificarea detaliilor de timp pentru indeplinirea unei sarcini, transmiterea automata a unei sarcini la un alt angajat dupa ce aceasta a fost indeplinita, urmarirea raspunsurilor primite de la compartimentele care colaboreaza in indeplinirea unei sarcini collective, alertele privind apropierea termenelor de realizare.
      3. Permite o mai buna documentare a angajatilor pentru rezolvarea unei sarcini prin accesul la arhive electronice si la toate editiile unui document consultat, in cadrul solutiilor integrate de workflow si arhiva electronica.

Aplicatiile de 'workflow' determina ca procesele de business sa fie mai eficiente prin automatizarea transferului fluxurilor de informatii pe traseele optime, salvand timp si bani pentru oricine le utilizeaza. Folosind modelele colaborative pentru orice stadiu al proceselor de afaceri si oferind posibilitatea vizualizarii la cerere a imaginii documentelor detinute in arhivele electronice si lansate intr-un proces de lucru, aplicatiile de workflow pot sa sporeasca semnificativ eficienta proceselor de afaceri pe ansamblul intregii companii.



Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2133
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2025 . All rights reserved