Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

Utilizarea Windows la birou

calculatoare+ Font mai mare | - Font mai micUtilizarea Windows la birou1. Ce sunt, de fapt, virusii ?

Virusii sunt programe malitioase care provoaca daune PC-ului în mod intentionat. Daunele de acest fel privesc, înainte de toate, bazele de date si programele de pe PC. Ambele pot deveni, în cel mai rau caz, inutilizabile.


2. Cum va puteti proteja PC-ul împotriva contaminarii?

    Nu utilizati niciodata suporturi de date a caror provenienta nu va este clara. Cel mai sigur este ca, în general, sa nu utilizati nici un suport de date strain.

    Nu deschideti e-mail-uri provenite de la expeditori necunoscuti.

    Folositi în mod regulat programe antivirus pe calculatorul dumneavoastra. Acestea scaneaza PC-ul (hard discul, discheta) de virusi si, în acelasi timp, îi înlatura. Acest lucru se va întâmpla doar daca programul dumneavoastra antivirus este permanent actualizat si recunoaste cei mai noi virusi.

    Fiti prudent la descarcarea fisierelor de pe Internet! Aceasta se refera în special la fisierele atasate la mesajele e-mail (numite atasamente). Tocmai de aceea, fisierele acestea trebuie verificate cu un program anti-virus.3. Ce feluri de virusi sunt raspânditi în special pe Internet?


Viermi virusi pe care – o data ce i-ai luat – îi atasezi la fiecare e-mail pe care îl trimiti) si caii troieni (programe care invadeaza pe ascuns PC-ul atunci când instalati ceva, de exemplu atunci când deschideti expeditorului sau intermediarului poarta la sistemul calculatorului


4. Cât de accesibil este în practica un program de protectie împotriva virusilor ?

Programele antivirus de pe piata functioneaza, în linii mari, la fel. Modul de actiune pentru verificarea sistemului dumneavoastra este si el, în general, acelasi.


Pasul 1:

Pornirea programului antivirus din meniul Start sau printr-o scurtatura.


Pasul 2

Este scanata o unitate a computerului (de exemplu, discheta). Cele mai multe progarme antivirus ofera optiuni pentru verificarea întregului sistem. De asemenea, pot fi scanate toate unitatile. Poate fi verificat fiecare fisier în parte.


Pasul 3:

Daca programul antivirus gaseste fisiere contaminate, va informeaza asupra acestui lucru. Pentru fiecare fisier infectat ofera posibilitatea de stergere, ceea ce trebuie sa faceti negresit. Fisierul infectat este în întregime nimicit împreuna cu „agentul patogen“. În multe cazuri acesta nu „permite“ programului antivirus sa stearga fisierele infectate. În acest caz, trebuie selectata optiunea Quarantine (izolare). Fisierul infectat intra în carantina si nu mai poate provoca alte daune.5. Ce se întelege prin „comprimarea“ fisierelor?

Comprimare înseamna ca spatiul necesar stocarii unui fisier se micsoreaza. În acest fel, fisierul se „micsoreaza“ si el. Continutul fisierului ramâne neschimbat.


6. Cu ce programe puteti comprima fisierele ?

WinZip, WinRar …


7. Ce trebuie sa faceti cu fisierele care au fost comprimate pentru a le putea deschide din nou?

Sa dezarhivati fisierul (de exemplu, cu WinZip)


8. Cum functioneaza o retea de calculatoare?

Prin conectarea unor calculatoare (cabluri, radio). În cele mai multe retele un calculator (server) primeste rolul de 'sef'. Avantajele retelei consta, între altele, în posibilitatea accesului în comun la datele de pe alte calculatoare sau hardware (de exemplu, o imprimanta).


9. Pe ce pictograma trebuie sa apasati, daca vreti sa accesati fisierele care sunt salvate în retea (de exemplu, pe server)?

Pe My Network Places10. Cum recunoasteti un folder partajat în retea?


Dupa acest simbol (cu mâna!):


11. Dupa ce recunoasteti o unitate de retea?

Dupa acest simbol (cel cu cablul!):Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 978
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved