CATEGORII DOCUMENTE |
Instructiunea break
Instructiunea break are doua utilizari. Prima utilizare consta in terminarea unui case in cadrul instructiunii switch. A doua utilizare consta in terminarea imediata a unui ciclu scurtcircuitand testul conditional normal al buclei. Daca intr-o bucla se intalneste o instructiune break, calculatorul termina (paraseste) imediat bucla si controlul programului se transfera la instructiunea ce urmeaza instructiunii de buclare. De exemplu, programul:
# include <stdio.h>
void main (void)
}
tipareste numerele pana la 10 si atunci se opreste deoarece break determina iesirea imediata din ciclu.
In cazul buclelor incluse, este important de notat ca break determina iesirea imediata numai din bucla interioara (din bucla in care este introdus). De exemplu, programul:
# include <stdio.h>
void main (void)
}
va afisa pe ecran numerele de la 1 la 10 de 100 de ori.
Instructiunea break se poate utiliza si in cadrul ciclurilor programate cu while sau do-while, schema generala de utilizare fiind urmatoarea:
while (expresie)
Daca la una din iteratii, conditia din if este indeplinita, atunci ciclul se termina automat, altfel el poate continua pana cand expresia din while are valoarea fals.
Daca instructiunea break se executa in cadrul unei instructiuni switch, care la randul ei este inclusa intr-un ciclu programat cu while, for sau do-while, atunci ea determina terminarea numai a instructiunii switch, nu si iesirea din ciclu.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare |
Vizualizari: 1289
Importanta:
Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved