Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Fluxul crearii site-urilor web. Planificarea site-ului

Frontpage

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Fluxul crearii site-urilor web. Planificarea site-ului


Fluxul crearii site-urilor web. Planificarea site-ului

Exista mai multe posibilitati in ceea ce priveste crearea unui site web. Utilizand fluxul prezentat in acest capitol, utilizatorul porneste de la definirea scopurilor sau strategiei site-ului. In cazul in care se dezvolta o aplicatie web, se porneste de la setarea serverelor si a bazelor de date necesare, apoi se creeaza efectiv paginile (prin programare pentru accesul la bazele de date, etc.), se adauga continutul si modalitatile de interactivitate cu utilizatorul, impreuna cu hyperlink-urile. Pasul urmator este testarea functionalitatii site-ului, pentru a vedea daca acesta se conformeaza cu obiectivele definite. Sfarsitul ciclului este marcat de publicarea site-ului pe un server. De asemenea, multi dezvoltatori planifica intretinerea periodica a site-ului pentru a asigura functionarea in conditii optime a acestuia.Un site web este o colectie de pagini, imagini, documente, fisiere multimedia si alte fisiere, toate asociate unei pagini principale (home page). Site-urile web sunt stocate pe un server web sau pe calculatorul local. Site-urile web bazate pe FrontPage contin si anumite fisiere si directoare care suporta functionalitatile specifice ale FrontPage si permit ca site-urile web sa fie deschise, copiate, editate, publicate si administrate din FrontPage.

Planificarea cu grija si organizarea site-ului inca de la inceput poate salva o multime de timp dupa inceperea lucrului efectiv. Astfel, organizarea site-ului cuprinde nu numai amplasamentul fisierelor ci si examinarea necesitatilor site-ului, profilul de audienta, scopurile site-ului. In plus, se pot lua in considerare si necesitati tehnice, precum accesul utilizatorilor, browser-ul utilizat, plug-in-urile si restrictiile de download. Dupa organizarea informatiilor si determinarea structurii se poate incepe efectiv activitatea de creare a site-ului. De asemenea, mai trebuie luate in considerare si urmatoarele elemente:

-         determinarea strategiei de utilizat cat si a problemelor de luat in considerare in planificarea site-ului;

-         utilizarea Navigation pentru a crea structura organizationala si de navigatie a site-ului. In Folder List si Navigation se pot adauga, sterge si redenumi fisiere si foldere, pe masura schimbarilor din interiorul organizatiei;

-         se poate incepe cu crearea de pagini simple care mai apoi pot fi transformate in unele mai complexe. Pagini noi albe sau bazate pe un model deja existent se pot crea utilizand FilePage of Web.

-         In cazul in care se lucreaza intr-o echipa de dezvoltare de pagini web se poate lua in calcul utilizarea SharePoint Team Service.

Un site web creat cu FrontPage poate fi dezvoltat in urmatoarele variante:

1.        site-ul este creat pe calculatorul local, iar dupa finalizarea acestuia se face publicarea. In cazul utilizarii acestui mod de lucru exista dezavantajul imposibilitatii utilizarii tehnologiei Active Server Pages (accesul la baze de date la nivel de server, prelucrarea formularelor la nivel de sever, prelucrarea si utilizarea de continut dinamic cu utilizarea de tehnologie server-side, etc.), dar exista si un avantaj: lipsa timpului de raspuns al serverului web, rezultatul fiind o dezvoltare mai rapida a site-ului;

2.        site-ul este creat direct pe un server de web, in acest caz putand fi utilizata si tehnologia Active Server Pages (acces la baze de date, continut dinamic, etc.), dezavantajul fiind timpul de raspuns al serverului de web;

3.        o combinatie intre cele doua: nu toate paginile dintr-un site necesita continut dinamic generat din baze de date, acestea putand fi dezvoltate pe calculatorul local. Paginile care necesita acces la baze de date pot fi dezvoltate utilizand un server web.Pentru crearea unui site web in FrontPage se utilizeaza FileNewPage or Web, dupa care se alege fie Empty Web (site web alb, fara nici o pagina), fie Web Site Templates, in acest caz site-ul fiind creat pe baza unui model deja existent.

De asemenea, mai exista posibilitatea utilizarii unui asistent pentru importul de site-uri de web cat si crearea unui site web bazat pe SharePoint Team Service.

Crearea de pagini web se poate face, la fel ca si pentru site-uri, din FileNewPage or Web si apoi alegerea fie a unei pagini albe, fie crearea unei pagini bazate pe un model (template).

In momentul crearii unui nou site web sau la deschiderea unuia existent, FrontPage deschide in mod automat tipul de vizualizare Navigation in care se poate observa o reprezentare grafica ierarhica a site-ului. Odata cu crearea primei pagini in site (numita automat index.htm), FrontPage asigneaza acestei pagini un mic grafic de identificare (pagina este si pagina principala home page).

In vederea Navigation, FrontPage deschide automat si bara de instrumente cu acelasi nume care permite diverse functii referitoare la o pagina web (adaugare, includerea in bara de navigatie, etc.)

Crearea unei structuri de navigatie a unui site web in vederea Navigation activeaza facilitati precum banner-e la nivel de pagina, bare de navigare bazate pe aceasta structura care sunt actualizate automat la adaugarea, stergerea sau modificarea (locului) unei pagini in site.

In Navigation se pot crea noi pagini web fantoma (nu sunt create efectiv), acestea permitand experimentarea cu structura si organizarea unui site inainte de adaugarea de continut.

Figura 26 - structura unui site web

Paginile fantoma create vor fi create efectiv pe disc /server prin deschiderea (dublu clic pe numele paginii) uneia dintre ele.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2129
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site