CATEGORII DOCUMENTE |
Porturi
In general, un calculator are o singura legatura fizica la retea. Datele care sosesc prin conexiunea respectiva pot fi adresate diverselor aplicatii care se executa. Pentru a putea discerne intre aplicatii, datele transmise prin Internet contin o adresa formata la randul ei din adresa pe 32 de biti Internet a conexiunii (pentru ca datele sa ajunga la un anumit calculator) si o adresa de port, pe 16 biti, folosita de TCP si UDP pentru transmiterea datelor aplicatiei corespunzatoare. In comunicatia orientata conexiune, stabilirea unei legaturi se face printr-un apel de tip bind() intre un socket si un numar de port. Efectul este de inregistrare a aplicatiei pentru receptia datelor ce sosesc la acel port. Doua aplicatii nu pot fi legate la acelasi port. La comunicatia bazata pe datagrama, datagrama insasi contine numarul portului de la adresa destinatie.
Protocoalele TCP si UDP folosesc porturi pentru maparea receptiei datelor la o anumita aplicatie. Porturile variaza ca numar in gama 0-65535, dar primele 1024 (0-1023) sunt rezervate utilizarii de catre servicii (aplicatii) binecunoscute ca HTTP, ftp, etc.
Prin intermediul claselor java.net, programele Java pot utiliza protocoalele TCP si UDP pentru comunicatia in Internet. Clase ca URL, URLConnetion, Socket, SocketServer folosesc TCP. Clase ca DatagramPacket sau DatagramServer folosesc UDP.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare |
Vizualizari: 2247
Importanta:
Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved