Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri

Chirurgie veterinara

GASCA DE VARA

Animale



+ Font mai mare | - Font mai mic



GASCA DE VARA



Descriere : este cea mai mare dintre gastele intalnite in tara noastra cu o lungime de 75-95 cm, si greutatea de pana la 5 kg. Penajul general este viu, brun-cenusiu cu nuante mai deschise pe gat si cap, iar spatele cu nuanta mai inchisa este brazdat cu dungi tranversale albe. Cele mai dezvoltate simturi, auzul si vazul.

Habitat : prefera baltile si lacurile intinse.

Hrana : regimul alimentar este preponderat vegetal, pasarile din aceasta specie consumand iarba, cererale verzi, plante furajere, seminte si diverse plante acvatice, mai consuma melci, broaste, larve.

Reproductia : pasari monograme. Ponta incepe in a doua jumatate a lunii martie, femela depunand 4-14 oua albe si mari (150-160 grame), pe care le cloceste 28-29 zile. Puii paresesc cuibul dupa 1-2 zile de la ecloziune : maturitatea sexuala fiind atinsa la 22 de luni.

Repartitie geografica : element palearctic gasca de vara este raspandita in Europa Centrala si de Est.

La noi se intalneste de-a lungul Dunarii si in Delta Dunarii.



Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1335
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved