Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri

Chirurgie veterinara

Ursul Panda - Caracteristici, Hranirea, Reproducerea

Animale

+ Font mai mare | - Font mai mic



DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Limba
URSII POLARI - Comportamentul natural al ursilor polari
Caile urinare
CRESTEREA CAINILOR - CLASIFICAREA RASELOR DE CAINI
CRESTEREA COMPARATIVA A IEPUROLOR; CRESTEREA IN CUSTI SI IN SEMICOLONIE
CURIOZITATI DIN LUMEA VIETUITOARELOR MARINE
Limfonodurile
Bursa cloaca
Predresaj - Atacul
Complexul juxtaglomerural

TERMENI importanti pentru acest document



Ursul Panda

Distributia : Singurul loc din lume unde poate fi intalnit ursul Panda este tara China.



Criza : Ursul Panda, vioi si dragalas este o specie de urs pe cale de disparitie( ursul Panda este simbolul ,, Fundatiei Nationale pentru Natura ). Aceasta criza se datoreaza faptului ca ursul Panda se reproduce o data la 2-3 ani si naste intre 1-4 pui. Un al doilea fapt ce influenteaza scaderea numarului de ursi Panda este acela ca odata cu expansiunea civilizatiei umane, mediul lor de viata s-a micsorat considerabil. In acest moment, in China exista cateva rezervatii naturale cum ar fi ,, Oulong

Caracteristici : ursul Panda este usor de recunoscut dupa coloritul lui : culoarea dominanta a blanii este albul, dar picioarele, umerii, toracele, urechile sunt de culoare neagra. Ursul Panda are in jur de 1,5 m. si traieste aproximativ in general 10-15 ani. Temperatura vavorabila vietii ursului Panda este aceea intre 10 grade Celsius si 25 grade Celsius

Hranirea: Mancarea de baza a Pandei este bambusul. Panda mananca bambusul cu tot cu floare si frunze. Ursul Panda are un sistem digestiv de mamifer carnivor, dar se hraneste mai mult cu verdeturi : bulbi de plante, radacini, iarba, scoarta de copac, ciuperci si alte plante). Desi este un vegetarian inrait, daca are posibilitatea mananca si mamifere mici sau pesti. Un urs matur poate manca pe parcursul unei zile pana la 30 kilograme de bambus proaspat.

Reproducerea : Perioada de reproducere a Pandei dureaza de la mijlocul lui martie pana in mai. Dupa imperechere, Panda se intoarce la viata de dinainte, cea solitara. Panda nu este un animal stabil care sa stea intr-un loc, dar cat puiul este inca mic, trebuie sa stea cu el in barlog. Puiul la nastere cantareste pana la 150 grame. Puiul nou-nascut este orb. La sase luni dupa nastere puiul ursului de Panda este intarcat si abia dupa 6-7 ani de la venirea pe lume a micutului si dragalasului urs Panda el este gata pentru procesul de reproducere. Dupa cum spuneam si la inceput ursul se reproduce o data la 2-3 ani.



Dusmanii ursului Panda :Ursul Panda nu prea este bun luptator. Adesea fuge si se catara in copaci cand vad un inamic si poate de asemenea inota in caz de primejdie intr-un curent de apa tulmuntos. O alta sansa de scapare a ursului Panda este aceea ca tinandu-si capul cu labele se poate rostogoli pana in fundul vailor.

Vederea de ansamblu asupra ursului panda: Ursul Panda ramane unul dintr cele mai frumoase specii de animale de pe toate toate continentele si care este pe cale de disparitie si pentru care organizatiile internationale se straduiesc sa il scoata din aceasta criza a reducerii numarului de specimene din      aceasta specie.

Date importante :

1.In prezent traiesc in libertate aproximativ 700 de exemplare, iar in gradinile zoologice in jur de 120 de astfel de exemplare.

2.Dimensiunile lor sunt urmatoarele

a)Lungimea corporala(cu cap cu tot)=1,2-1,6 m

b)Inaltimea la greaban=60-80cm

c)Greutatea corpului=75-160 kg

Bibliografie :revista,, Arborele Lumii si revista ,, Universul Meu





Politica de confidentialitate



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3586
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site