Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie


Factorii migratiei

Geologie+ Font mai mare | - Font mai micFactorii migratiei

Greutatea sedimentelor. Datorita greutatii sedimentelor, rocile se compactizeaza si ca urmare, fluidele din porii rocilor cauta sa se deplaseze si acest proces incepe inca din faza de sedimentare si se continua si dupa ce sedimentele s-au transformat in roca.Cresterea temperaturii. Datorita scufundarii bazinului, ca urmare a greutatii sedimentelor, are loc o crestere a temperaturii care produce o dilatare atat a rocilor cat si a hidrocarburilor si a apei continute in acestea. Fluidele tind sa se deplaseze spre regiuni cu temperaturi mai joase.

Actiunea apelor de circulatie. Datorita fortelor orogenice are loc atat cutarea stratelor, cat si deplasarea apelor subterane din regiunile de sinclinal spre flancurile cutelor anticlinale sau boltile acestora si care, in miscarile lor, antreneaza si hidrocarburile.

Caile de migratie a hidrocarburilor in scoarta terestra sunt porii si fisurile din roci.

Starea fizica a hidrocarburilor in timpul migratiei poate fi : titei cu gaze in solutie, vapori, molecule sau pelicule moleculare, emulsii, gaze.

Formele de miscare a hidrocarburilor in procesul de migratie sunt : migratia prin difuziune moleculara, migratie capilara, migratie libera.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2512
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved