Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Convertorul electropneumatic

Electronica electricitate



+ Font mai mare | - Font mai mic



Convertorul electropneumatic

Electromagnetul polarizat:



Este format din doua miezuri identice si o lama care oscileaza in jurul puncului 0 al acestuia, toate sunt confectionate din material ferromagnetic, precum si din magneti permanenti de polarizare. Lama se gaseste in in interiorul unei bobine fixe ale carei spire sunt parcurse de un current unificat . Resortul fixat la partea inferioara a lamei este netensionat in pozitia lui mediana a acesteia.

Daca curentul este foarte mic ( aproximativ 0 ) aupra lamei mobile actioneaza numai campul de polarizare al magnetilor permanenti. Deoarece sinstemul se afla intr-o pozitie simetrica, dar fluxurile de polarizare sunt egale, magneti fiind identicei, fortele elctromagnetice sunt egale si sistemul ramane in aceasta pozitie mediana.

Daca curentul creste, avand de exemplu o anumita polaritate, lama devine un electromagnet cu o anumita polaritate.

Fluxul magnetic i produs de curentul i se va ramifica prin miezurile M1 si M2 sub forma unor fluxuri componente si care in intrefierurile dA si dD se vor insuma

p , respective p ), iar in intrefierurile dB si dC se vor scadea

p , respective p

In consecinta lama L se va roti in sensul acelor de ceasornic sub influenta fortelor

FA - FB     (FA > FB) si FD - FC , care sunt functie de fluxurile magnetice aferente. Exprimat intr-un mod mai simplu, se poate spune ca electromagnetul capatand polaritatea din figura b

( N sus si S jos ) se va roti in sensul aratat mai inainte. Se tine seama de faptul ca polii de nume contrare se atrag ( N cu S ) ,iar cele cu acelasi nume se resping ( N cu N si S cu S ).

Momentul active al fortelor este echilibrat de momentul rezistent creat de resortul antagonist R , astfel ca lama L ocupa o pozitie bine definite, concretizata sub forma unui unghi x sau , ceea ce este acelasi lucru, sub forma unei deplasari al unui punct de pe lama L din x in x' ( fig. b ) , unghiul sau deplasarea fiind proportionale cu curentul i.

Deoarece cuplul active ce roteste lama L creste odata cu cresterea fluxurilor si

( FA si FD cresc, iar FB si FC scad ) , deci a fluxului total i , care practice este propotional cu curentul i , rezulta ca sistemul descries converteste curentul i intr-o deplasare.



Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 723
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved