Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

ATESTAT 2008 - SISTEME DE OPERARE, EDITOARE DE TEXT SI GRAFICA, FOI DE CALCUL

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
SISTEME DE REGLARE AUTOMATA
STUDIUL TEHNOLOGIILOR INFORMATICE DE INTEGRARE A APLICATIILOR
COPROCESORUL ARITMETIC 8087 SI APLICATII
Corelatia neliniara - Biostatistica
Notes Mail - Lotus Notes
Obiecte in OOP
Informatica - Definitia informaticii
Protocol MODBUS
VERIFICAREA TIPURILOR
GESTIUNEA BUFFER-ULUI CACHE


ATESTAT 2008 - SISTEME DE OPERARE, EDITOARE DE TEXT SI GRAFICA, FOI DE CALCUL

Sa se creeze doua documente strofa1.doc si strofa2.doc in folder-ul „atestat” de pe desktop ce contin fiecare cate o strofa dintr-o poezie. Prima strofa sa aiba textul: arial, dimensiune 10, albastru, de doua ori subliniat. A doua strofa sa fie: font courier, spatiul dintre caractere sa fie de 3 puncte. Inserati apoi continutul fisierului stofa2.doc la sfarsitul fisierului strofa1.doc.
Sa se afiseze toate fisierele de tip document create in ultima saptamana. Sa se aduca o modificare unuia dintre documente: text cursiv, tahoma, dimensiune 16, albastru. Sa se insereze o nota de subsol la sfarsitul documentului.

Sa se realizeze o captura de ecran cu aplicatia calculator pe desktop si apoi sa se insereze intr-un document, dupa ce in prealabil butonul   a fost sters din captura.

Sa se realizeze un document de doua pagini care au chenarul o linie serpuita dubla albastra, iar numerotarea paginilor se face in antet centrat I, II, etc. Continutul primei pagini este un text de doua randuri cu o indentare a primei linii de 2 cm, iar indentarea la stanga a paragrafului sa fie de 0,5 cm.

Sa se editeze un document Test.doc ce contine doua intrebari cu raspuns grila. Cele patru raspunsuri se vor aranja pe doua coloane. In partea de jos a paginii se va afla un tabel cu raspunsurile.

Exemplu:

Capitala Elvetiei este:

a) Geneva

b) Berna

c) Lion

d) Bucuresti

Sa se realizeze un document care sa contina pe o pagina format A4 10 carti de vizita identice (cu date despre voi). Marginile cartii de vizita sa fie albastre si duble, iar fundalul galben. Fisierul se va salva cu numele Carte.doc in folder-ul Atestat2008 din C:.

Cu ajutorul aplicatiei Paint sa se deseneze si coloreze o floare si imaginea ei in oglinda. Sa se copieze imaginea creata inca de doua ori – o data marita si o data micsorata.

Creati un document cu doua pagini A4 avand marginile de 1.5 cm, care sa contina in subsol centrat textul a x-a pagina din y pagini ale documentului, unde x reprezinta numarul paginii curente, iar y numarul total de pagini din document. Pagina 1 sa contina o propozitie ce va fi copiata si pe pagina 2.

Creati un document de trei pagini A4 cu marginile de 1.5 cm care sa aiba un antet care in paginile pare sa contina numele documentului, iar in paginile impare (exceptand prima pagina) sa contina numele autorului. Alinierea textului in document pe verticala sa fie centrata.

Sa se creeze un document care sa aiba toate paginile intr-un chenar cu linie dubla verde. Paginile sa fie numerotate in partea de jos, paginile pare in stanga, iar paginile impare in dreapta. Textul din prima pagina sa fie Courier, de dimensiune 14, aliniat dreapta.

Sa se creeze un document care sa contina un text scris pe doua coloane, astfel incat prima coloana sa fie de doua ori mai lata decat a doua coloana. Pe prima coloana din text sa se insereze o imagine care sa fie incadrata in text.

Sa se creeze un document care sa contina un tabel de un tip predefinit cu opt randuri si patru coloane: Nr. crt, Elev, Profil, Medie. La introducerea unei linii noi, numarul curent sa fie introdus automat. Sa se ordoneze crescator dupa profil si descrescator dupa medie.

Sa se creeze un document care sa contina un tabel de un tip predefinit cu sapte randuri si cinci coloane. Tabelul sa contina urmatoarele informatii: numar curent, numele si prenumele, inaltime (cm), greutate (kg), varsta (ani) pentru mai multe persoane. Dupa crearea tabelului sa se introduca in tabel o noua coloana intre a doua si a treia coloana in care sa se retina sexul fiecarei persoane. Sa se ordoneze dupa varsta descrescator si crescator dupa greutate.

Sa se creeze urmatorul tabel:

Nr. crt

Nume si prenume

Absente

M

N

Total

Total absente pe clasa

Sa se completeze cu date acest tabel. Numarul curent sa fie introdus automat. Ce functii pot fi utilizate? Fisierul sa fie salvat in Absente.doc pe partitia C:.

Sa se realizeze un document ce contine un tabel cu sase randuri si cinci coloane: nr. crt, produs, cantitate, pret unitar, valoare. Sa se foloseasca formula pentru calculul valorii pentru fiecare produs, dar si pentru toate produsele la un loc. Titlul paginii: „Produsele cumparate la data de …” – sa fie bold, de doua ori subliniat. In antet sa fie trecut numele societatii.

Sa se redacteze un document Microsoft Word de minimum 10 randuri care sa aiba urmatoarele caracteristici: font Arial cu dimensiunea de 12, titlul de 14, scris la 1.5 randuri, textul fiind subliniat cu linie dubla; aliniament stanga – dreapta , indentat la 0,5 cm stanga; sa se introduca o nota de subsol si sa se numeroteze paginile; marginile sa fie de: 3 cm stanga, 1 cm dreapta, 2.5 cm sus, 2 cm jos.

Sa se redacteze un document Microsoft Word care sa contina un tabel cu 5 coloane (nr. crt, elev, disciplina, nota, scoala) si 7 randuri, asezat la mijlocul paginii, avand urmatoarele caracteristici: font Tahoma cu dimensiunea de 12; aliniament stanga la primele 3 coloane si centrat la celelalte coloane; marginile paginii sa fie de: 2 cm stanga, 1.5 cm dreapta, 2 cm sus, 2 cm jos; coloana 1 este ocupata de numarul curent si foloseste autonumerotare; sortati tabelul crescator dupa coloana doua si descrescator dupa coloana a patra.

Sa se redacteze un document Microsoft Word de minimum 5 randuri care sa aiba urmatoarele caracteristici: font Arial cu dimensiunea de 13, titlul de 15, scris la 2.5 randuri, textul fiind subliniat cu linie serpuita; aliniament dreapta; sa se insereze o imagine cu lungimea de 7 cm si latimea de 4 cm; marginile documentului sa fie de: 2 cm stanga, 2 cm dreapta, 1 cm sus, 2.5 cm jos.

Sa se redacteze un document Microsoft Word de minimum 5 randuri care sa aiba urmatoarele caracteristici: font Times New Roman cu dimensiunea de 10, titlul de 12 Bold (aldin), scris la 2 randuri, textul fiind subliniat cu linie intrerupta; aliniament stanga-dreapta; sa se insereze o forma automata care va fi incadrata de textul existent; marginile documentului sa fie de: 1 cm stanga, 1.5 cm dreapta, 2 cm sus, 2.5 cm jos.Sa se redacteze o adeverinta de elev in Microsoft Word care sa aiba urmatoarele caracteristici: font Verdana cu dimensiunea de 12, titlul de 14, scris la 1.5 randuri; aliniament stanga – dreapta pentru corpul textului, si centrat pentru titlu; sa se insereze un antet cu denumirea institutiei si cu adresa, iar subsolul sa contina data si ora sistemului; textul din document sa fie incadrat de un dreptunghi cu margine simpla.

Sa se editeze:

a)

b)

c)

d)

e)

d)

Sa se creeze un document de doua pagini. Prima pagina sa contina trei forme automate in care se editeaza un text, fundalul variaza pentru fiecare forma, linia ingrosata de culoare dorita. Pagina a doua sa contina o nomograma completata corespunzator tipului ales.

Sa se editeze:

a)

b)

c)

d)

e)

d)

Sa se creeze un document ce contine in pagina trei zone de text. Prima zona va avea un fundal gri, fara margine, textul centrat. A doua zona va avea fundal albastru, iar textul galben. Marginea va fi ingrosata, verde. Cea de-a treia zona va contine un text aliniat dreapta, cursiv, de doua ori subliniat.

Scrieti 10 randuri de text in care sa folositi cuvantul calculator de 7 ori. Faceti inlocuirea automata a cuvantului calculator cu tractor, astfel ca acesta din urma sa foloseasca alt tip de caracter decat cel initial. Primului cuvant tractor sa-i faceti o adnotare in subsolul paginii: era vorba de calculator. Textul sa fie aliniat stanga - dreapta cu o indentare de 2 cm la stanga si randurile sa fie scrise la 1,5 cm distanta.

Scrieti 7 randuri de text in care sa folositi cuvantul vara de 5 ori. Faceti inlocuirea automata a cuvantului vara cu iarna, astfel ca acesta din urma sa foloseasca alt tip de caracter decat cel initial. Primului cuvant vara sa-i faceti o adnotare in subsolul paginii: un anotimp frumos. Textul sa fie aliniat stanga - dreapta cu o indentare de 1,5 cm pentru prima linie si randurile sa fie scrise la 2 cm distanta.

Scrieti un text oarecare intr-un document cu pagina format A4, pe latime, cu marginile egale de 2 cm. Textul va avea urmatorul format: 3 coloane; aliniere Justify (stanga – dreapta); distanta dintre randuri Double; inceputul de paragraf la 2 cm de margine. Coloanele vor fi separate printr-o linie.

Sa se creeze un document de doua pagini. Pe prima pagina titlul va fi scris cu caractere majuscule de 20 inch, umbrit si inclinat, folosind culoarea albastra. Numele elevului va fi scris in partea dreapta, jos. Pagina a doua cuprinde textul ce descrie lucrarea. Acesta sa fie scris pe doua coloane. Sa se numeroteze lucrarea, prima pagina nu este numerotata. Sa se adauge la lucrare un antet cu numele lucrarii care nu apare si pe prima pagina.

Sa se creeze un tabel cu 4 coloane: nr. crt, elev, medie generala, clasa. Tabelul va contine 7 elevi cu mediile generale. Tabelul va fi apoi sortat in descrescatoare dupa medii, iar daca exista mai multi elevi cu aceeasi medie, se ordoneaza si alfabetic dupa nume. Conturul tabelului sa fie cu linie dubla. In celulele din antetul tabelului se va scrie pe verticala.

Sa se realizeze un tabel cu patru coloane: nr. crt, produs, marca, cantitate si 10 produse (un produs apare de 6 ori, o marca a aceluiasi produs apare de 4 ori, cantitatile vor fi diferite). Sa se ordoneze dupa produs crescator, dupa marca crescator, dupa cantitate descrescator. Sa se comenteze operatia de sortare a unui tabel. Antetul tabelului va fi: centrat, cursiv, courier, 16. Pagina de document sa contina un titlu.

Intr-o pagina de WORD, format A4, portrait, realizati un tabel intitulat Tabel statistic in care introduceti numele a 5 persoane, varsta, inaltimea, greutatea. Dupa introducere, aranjati persoanele dupa criteriile varsta si inaltime (ordonat descrescator). Tabelul realizat va avea la inceput o coloana cu numar curent generat automat, margini duble si liniile din interior simple.

Va aflati in vacanta de vara in tabara la munte. Realizati intr-o pagina de document o vedere pentru parinti in care sa povestiti cum este in tabara. Vederea sa contina pe langa text o imagine pe care se va edita textul „Piatra Craiului”, iar pagina sa fie corespunzatoare unei vederi. Textul sa se regaseasca in partea dreapta a imaginii. Textul sa fie cursiv, albastru, dimensiune 12, la 1,5 cm distanta. Fisierul sa fie salvat cu numele „Vacanta”.

Un comerciant doreste sa eticheteze produsele expuse din care sa reiasa: numele firmei, numele produsului, pretul produsului si daca este la oferta. Ajutati-l asigurandu-i o pagina de document cu formatul general al etichetei care sa fie imprimata, decupata si completata. Marginile sa fie linie serpuita albastra, iar textul Courier, bold, cursiv. Fundalul etichetelor sa fie galben. Marginile paginii: sus si jos 1 cm, stanga si dreapta 0,5 cm.

Sa se redacteze o adeverinta de salariat in vedere achizitionarii unor produse electrocasnice care sa aiba urmatoarele caracteristici: font Book Antiqua cu dimensiunea de 14, titlul de 16, scris la 1.5 randuri; aliniament stanga – dreapta pentru corpul textului, si centrat pentru titlu; sa se insereze un antet cu denumirea institutiei si cu adresa. Adeverinta sa fie duplicata pe aceeasi pagina de document..

Sa se realizeze patru propozitii numerotate B, C, D, E. numerotarea sa respecte urmatoarele: Literele sa aiba dimensiune 18, rosii, bold, de doua ori subliniate. Propozitia C sa fie aliniata dreapta, cursiva. La un cuvant din propozitia D sa se introduca o nota de subsol.

Sa se editeze un document ce va cuprinde urmatoarele calcule si rezultatele acestora:

a) b) 37+49-211= c) 123 in binar=

d) 1100111 in baza 10 = e) restul impartirii lui 13425 la 678 =

f) 1*2*. . . *78=

Sa se precizeze modalitatea de calcul folosita in determinarea rezultatelor. Fisierul sa se salveze cu numele de Calcule.doc.

Sa se realizeze intr-un document numit „Paragraf”urmatorul text:

a.       Cafea

Nova Brazilia

Jacobs

o       Cu alintaroma

Elite

o       Rosie

o       Verde

b.      Bomboane

Kandia

Poiana

o       Caramel

o       Rom

o       Visine

Africana

c.       Alune

Sa se precizeze operatiile si butoanele folosite. Textul sa fie: cursiv, arial, albastru.

Sa se realizeze un document cu doua pagini. Prima contine un tabel cu 4 coloane: nr. crt, elev, profil, medie absolvire. Se vor completa 5 randuri. Fundalul tabelului sa fie verde, marginile duble rosii. Antetul tabelului sa fie centrat, galben. Numarul curent sa fie automat. Pagina 1 sa contina in antet numele realizatorului. Pagina 2 sa contina in antet numele scolii. In pagina 2 sa se copieze tabelul de pe prima pagina si sa se efectueze operatia de adaugare rand nou si inserare a coloanei clasa intre campurile elev si profil.

Considerati ca sunteti corespondent al unui ziar local. Sa se redacteze un text ce contine „stirea zilei” cu urmatoarele caracteristici: textul sa se regaseasca pe doua coloane, la 1,5 randuri, Courier, dimensiune 14. Titlul sa aiba dimensiunea de 16, bold. Fisierul sa fie salvat cu numele „Stire” pe desktop. Numerotarea paginii sa fie x din y.

Sa se creeze un document WORD, cu numele Sub.doc, in folder-ul (dosarul) Atestat (daca dosarul nu exista, se creeaza pe Desktop) in care: sa se scrie o strofa dintr-o poezie la alegere (minim 4 versuri) in care sa se foloseasca fonturi cu urmatoarele caracteristici: dimensiune - 10 puncte; culoare font – rosu, culoare fond - galben; font - Verdana; tip font - inclinat; aliniere orizontala: centrat; tipul de spatiere a liniilor: single; pentru documentul creat setati urmatorul tip de pagina: dimensiune hartie - A4, margini stanga - 3cm, dreapta – 2 cm, sus – 2 cm, jos – 2 cm.Sa se creeze un document WORD, cu numele Sub.doc, in folder-ul (dosarul) Atestat (daca dosarul nu exista, se creaza pe Desktop) in care: sa se scrie o strofa dintr-o poezie la alegere (minim 4 versuri) in care sa se foloseasca fonturi cu urmatoarele caracteristici: dimensiune - 20 puncte; culoare font – verde, culoare fond - rosu; font – Tahoma; tip font – bold (aldin); aliniere orizontala: la stanga; tipul de spatiere a liniilor: double; pentru documentul creat setati urmatorul tip de pagina: dimensiune hartie - A4, margini stanga - 2cm, dreapta – 2.5cm, sus – 2.5cm, jos - 2cm.

Sa se creeze un document WORD, cu numele Sub.doc, in folder-ul (dosarul) Atestat (daca dosarul nu exista, se creaza pe Desktop) in care: sa se scrie 5 randuri la alegere in care sa se foloseasca fonturi cu urmatoarele caracteristici: dimensiune - 18 puncte; culoare font – negru, culoare fond - galben; font – arial black; tip font – inclinat si dublu subliniat; aliniere orizontala: centrat; tipul de spatiere a liniilor: la 1.5 randuri; pentru documentul creat setati urmatorul tip de pagina: dimensiune hartie - A4 – tip vedere (landscape), margini stanga – 3 cm, dreapta – 3 cm, sus – 2.5 cm, jos – 2.5 cm.

Sa se creeze o caseta de text cu chenar dublu rosu in care sa se scrie cu o orientare verticala un text de maxim 10 randuri. Se va scrie cu fonturi Arial de culoare verde, centrat, pe un fond tot verde, dar de o nuanta mai deschisa. Fisierul se va salva cu numele Caseta.doc pe desktop.

Sa se creeze un document WORD ce contine o caseta text cu bordura ingrosata in care sa se scrie tema de la atestat si numele elevului folosind cerneala verde pe fond gri. Aceasta caseta sa apara in antetul fiecarei pagini din document. Fisierul sa fie salvat in folder-ul Atestat de pe partitia C:..

Sa se realizeze un document ce contine organigrama unei intreprinderi. Pagina sa fie de tip vedere. Nomograma utilizata sa fie formatata la alegere. Titlul paginii „Organizarea ierarhica in societatea noastra” – bold si de doua ori subliniat.

Sa se realizeze un document de o pagina. Pe pagina sa apara in duplicat aceeasi adeverinta (generala) pe care scoala o elibereaza unui elev la cerere. Documentul sa fie salvat cu numele Adeverinta.doc in C: Atestat.

Sa se realizeze un document ce contine o cerere de inscriere la Palatul Copiilor la sectia de aeromodelism. Fisierul sa fie salvat cu numele de „cerere” in folderul Scoala de pe desktop. Textul sa fie arial, cursiv, dimensiune 14, la 1,5 randuri distanta. Marginile documentului: sus, jos – 2,5 cm, stanga 3 cm, dreapta 1,5 cm.

Sa se realizeze un document ce contine o cerere de inscriere la Casa Sindicatelor din Pitesti la sectia de dans sportiv. Fisierul sa fie salvat cu numele de „Cerere de inscriere” pe desktop in folderul „Scolar”. Textul sa fie: book antiqua, cursiv, dimensiune 14, la 2 randuri distanta. Titlul sa fie subliniat cu doua linii. Data sa fie data sistemului. Marginile documentului: sus, jos – 2 cm, stanga 2,5 cm, dreapta 2 cm.

Sa se realizeze un document ce contine o pagina cu invitatii la balul bobocilor in vederea imprimarii, decuparii si comercializarii. Fundalul invitatiilor va fi albastru, marginile galbene duble ingrosate, culoarea textului la alegere. Explicati metoda aleasa in realizare. Este eficienta?

Sa se realizeze un document de doua pagini (tip vedere - landscape) cu chenar - linie serpuita albastra. Prima pagina contine un text ce incadreaza o imagine pe toate cele 4 laturi ale ei. Pagina a doua contine acelasi text din prima aliniat stanga dreapta, indentare pentru prima linie de 2 cm, indentarea la stanga a paragrafului sa fie de 3 cm.

Sa se editeze un text de maxim 5 randuri de dimensiune 14. Textul va fi copiat pe doua pagini. Textul va fi plasat pe pagini de format Letter, margini stanga 3 cm, dreapta 2 cm, sus si jos cate 1.5 cm. Numerotati paginile cu numere romane in antet centrat si puneti doua note de subsol pe fiecare pagina. Pe fiecare pagina trebuie sa apara automat in partea de sus dreapta a acesteia, numele vostru.

Realizati un document de trei pagini, care pe prima pagina sa cuprinda un cuprins automat. In paginile 2 si 3 sa se regaseasca cate un capitol si fiecare cu doua subcapitole. Textul din interiorul fiecarui subcapitol sa fie arial, cursiv, cu indentare pentru prima linie de 1,7 cm.

Sa se realizeze cu ajutorul operatiei de imbinare corespondenta o instiintare a parintilor elevilor unei clase cu privire la sedinta pe clasa organizata de diriginte. Pentru fiecare elev se cunosc: numele parintelui, numele copilului, clasa, localitatea de domiciliu si se vor scrie intr-un tabel Excel.

Sa se realizeze cu ajutorul operatiei de imbinare corespondenta o felicitare de Craciun pe care o firma o trimite colaboratorilor sai din tara. Pentru fiecare colaborator se cunosc: Numele institutiei, numele directorului, localitatea, adresa.

Sa se realizeze cu ajutorul operatiei de imbinare corespondenta o instiintare a presedintilor de clasa cu privire la sedinta pe scoala a consiliului elevilor. Pentru fiecare presedinte se cunosc: Numele, clasa, profil, functia in consiliu.

Sa se realizeze un document de trei pagini organizat astfel: pe prima pagina contine un cuprins automat. Pe pagina a doua contine doua capitole fiecare cu trei subcapitole, iar in pagina trei contine trei capitole fiecare cu cate doua subcapitole. La fiecare subcapitol se va scrie cel putin o propozitie. Tema documentului ramane la alegerea fiecaruia. Tema aleasa va da si numele fisierului.

Sa se realizeze un document de doua pagini ce se doreste a fi o felicitare de Paste adresata unui bun prieten. Pe prima pagina veti realiza imagina felicitarii folosind elementele puse la dispozitie de Microsoft Word, iar in a doua textul intr-o caseta text asezata in diagonala pe pagina. Textul sa fie scris la 1,5 randuri, cusiv, Monotype Coursiva.

Folosind functiile min si max din Microsoft Excel, creati un tabel cu 6 coloane: produs, cant1, cant2, cant3, minim, maxim. In ultimele doua coloane sa calculeze minimul si respectiv maximul valorilor introduse in primele trei coloane cu numere. Sa se ordoneze crescator tabelul in functie de valoarea minima, iar daca exista mai multe valori egale, acestea sa se ordoneze descrescator dupa valoarea maxima. Sa se introduca un titlu la alegere in foaie, corespunzator datelor oferite de tabel.

Sa se realizeze un tabel Excel cu urmatorul antet: elev, nota mate, nota rom, nota geo/ist, medie. Sa se introduca 6 inregistrari. Media sa se calculeze cu doua zecimale exacte, iar apoi sa se ordoneze descrescator dupa medie tabelul. Marginile sa fie duble albastre. Antetul sa fie scris la unghi de 45. Sa se introduca un titlu la alegere in foaie, corespunzator datelor oferite de tabel.

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: produs, cantitate, pret unitar, valoare produs. Sa se introduca 6 inregistrari. Sa se calculeze valoarea produs pentru fiecare produs in parte si sa se specifice sub tabel si valoarea tuturor produselor. Foaia de lucru sa se numeasca „produs”. Sa se introduca un titlu la alegere in foaie, corespunzator datelor oferite de tabel.

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: produs, pret unitar, valoare TVA, pret cu TVA. Sa se introduca 6 produse si sa se calculeze pretul cu TVA. Valorile numerice sa contina separatori de mii si LEI. Tabelul sa aiba marginile albastre, iar liniile de interior verzi. Antetul tabelului sa fie scris pe verticala. Foaia de lucru sa se numeasca „TVA”.

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: zi, tem dimineata, tem seara. Dupa completare sa se realizeze un grafic de variatie a temperaturii cu urmatoarele caracteristici: titlul graficului – variatia temperaturii pe saptamana in curs, valorile din tabel sa fie asezate pe grafic, liniile de variatie sa fie ingrosate, textul de pe abscisa sa fie cursiv, arial. Tabelul sa fie aranjat intr-o foaie de grafic. Foia de grafic se va numi „variatie”.

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: emisiune, numar de telespectatori. Sa se realizeze un grafic procentual care sa evidentieze procentul de telespectatori ai fiecarei emisiuni. Titlul – cea mai urmarita emisiune TV. Pe grafic sa apara atat numele emisiunii cat si procentul si sa fie inchisa legenda. Graficul se va realiza intr-o foaie de grafic. Foia de grafic se va numi „emisiune”.

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: spectacol, nr. bilete vandute/stagiune. Sa se realizeze un grafic de comparatie ce pune in evidenta spectacolul cu cei mai multi spectatori in stagiunea precizata. Titlul – Spectacolele din stagiunea 2005-2006. Pe grafic sa apara si valorile, iar forma elementelor sa fie conica. Graficul va fi intr-o foaie de grafic. Foia de grafic se va numi „comparatie”.

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: Film, data lansarii, numar spectatori. Sa se realizeze un grafic de comparatie ce pune in evidenta filmul cu cei mai multi spectatori la premiera. Graficul se va finaliza in pagina cu tabelul si se va numi ”Filmele lansate in ultima luna”. Pe grafic se va afla numarul  de spectatori, iar eticheta va fi pozitionata sub grafic. Tabelul va fi bordat cu linie dubla la exterior si intrerupta in interior.

Sa se realizeze un tabel cu urmatoarea structura: produs, cant mai, cant iunie, cant iulie, total, stiind ca: in luna iunie s-a inregistrat o crestere a vanzarilor la toate produsele de 15% fata de mai, iar in iulie vanzarile au scazut cu 4% fata de iunie la toate produsele. Titlul paginii se va numi: Tabel cu vanzarile pe mai, iunie, iulie. Sa se calculeze si totalul vanzarilor pe fiecare produs. Foaia de calcul se va numi vanzari.

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: nr. crt, salariat, salariu incadrare, crestere procentuala, salariu dupa crestere. Sa se introduca 6 salariati. Stiind ca la toti salariatii cresterea de salariu este de 12% sa se calculeze salariul dupa crestere. Coloana de salariu de incadrare si salariu dupa crestere sa fie formatate cu separatori de mii si Lei. Antetul sa se incadreze in celula dupa optiunea Incadrare text. Tabelul sa se ordoneze descrescator dupa salariu dupa crestere si alfabetic dupa nume, daca avem acelasi salariu dupa crestere acelasi.

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: nr. crt, elev, profil, medie, promovat. Sa se introduca 10 elevi. Campul promovat sa se completeze cu formula: daca media este mai mare strict decat 5 sa se scrie „promovat”, iar in caz contrar sa se scrie „respins”. Sa se calculeze cu formula cati elevi sunt promovati si cati respinsi. De asemenea sa se calculeze cu formula cati elevi au medii intre 6 si 6,99. Foaia sa se numeasca promovat. Sa se introduca un titlu la alegere in foaie, corespunzator datelor oferite de tabel.

Sa se creeze urmatorul tabel in Microsoft Excel:

Elev

Clasa

Sa se precizeze ce operatii s-au efectuat la nivel de formatare pentru a avea o astfel de prezentare.

Sa se completeze tabelul cu datele lipsa, iar campul Total sa se calculeze cu formula. Si total tip de absente sa utilizeze formula.

Titlul paginii sa fie „Elevii cu cele mai multe absente la nivelul scolii noastre”.

 
Absente

MotivateNemotivate

Total

Popescu Maria Clara Daniela

Ionescu Elena

Mihai Daniel

Mircea Constantin Nicolae

Mircea Daniel

Mihai Dinu

Total tip absente

Realizati un registru Microsoft Excel cu 4 foi de calcul. In cea de-a patra foaie veti insera formule care sa contina referinte la celule din celelalte trei foi de calcul.

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: Nr. crt, nume floare, nr. bucati, pret fir, valoare tip floare. Sa se completeze tabelul cu date corespunzatoare pentru 10 flori si sa se bordeze. Sa se precizeze si valoarea totala a florilor din tabel, si sa se precizeze valoarea totala a florilor in Euro la pretul zilei. Sa se ordoneze descrescator dupa pretul pe fir tabelul. Pretul pe fir sa fie formatat cu separatori de mii si Lei. Foaia de calcul sa se numeasca „Flori”.

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: Nr. crt, Candidat, Proba scris, Proba oral, Proba practica, Medie. Sa se introduca 8 inregistrari. Sa se calculeze media cu doua zecimale exacte. Cel putin un elev sa aiba media mai mica strict decat 5. Sa se ordoneze descrescator dupa medie si daca este cazul alfabetic dupa candidat. Utilizand functiile necesare sa se precizeze cati candidati au medii intre 5 si 6. De asemenea sa se precizeze cati elevi au media 10. Folosind operatia de filtrare candidatii cu media intre 7 si 8 sa fie copiati in foaia de calcul 2. Foaia de calcul 1 sa se numeasca medie. Sa se introduca un titlu la alegere in foaie, corespunzator datelor oferite de tabel.

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: teatru, actor, anul angajarii, varsta, nr. spectacole. Sa se introduca 10 inregistrari. Antetul sa fie arial, cursiv, centrat. Folosind functiile necesare sa se precizeze cati actori sunt  de la teatrul Bulandra si cati actori au varsta mai mare strict de 50 de ani. In antetul paginii sa se introduca „Cei mai buni actori ai momentului”, iar in subsolul paginii sa apara data si ora sistemului. Pagina sa fie tip vedere. Sa se introduca un titlu la alegere in foaie, corespunzator datelor oferite de tabel.

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: zi, valoare euro, valoare dolar. Sa se completeze tabelul pentru toate zilele saptamanii precizand cotatia leu – euro, leu – dolar. Pentru datele numerice sa se utilizeze formatarea cu separatori de mii si Lei. Sa se realizeze o diagrama de variatie pe saptamana in curs, iar pe foaia de grafic sa mai apara: titlul „Variatia leu – euro si leu – dolar pe saptamana in curs” , pe graficul leu – euro sa nu apara valori, iar pe cel leu – dolar sa apara valorile, legenda sa fie pozitionata sub diagrama. Diagrama sa se regaseasca intr-o foaie de grafic ce se va numi „Variatie” .

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: vedeta, aprecieri. Sa se realizeze un grafic procentual care sa evidentieze simpatia publicului pentru cele cinci vedete pe care le nominalizati. Se are in vedere un esantion de 1500 de persoane. Titlul – cea mai simpatica vedeta. Pe grafic sa apara si procentul, iar legenda sa fie pozitionata in colt. Graficul se va realiza intr-o foaie de grafic. Foia de grafic se va numi vedeta. Foaia de calcul va avea un titlu corespunzator datelor din tabel.

Sa se realizeze un tabel in Excel cu urmatorul antet: luna, incasari. Sa se realizeze un grafic de comparatie ce pune in evidenta luna cu cele mai multe incasari. Titlul – Incasarile pe ultimele 5 luni. Pe grafic sa apara si valorile, iar forma elementelor sa fie cilindru, iar culoarea cilindrilor verde. Numele etichetelor sa fie cursiv, rosu. Numele lunilor de pe axe sa fie bold, albastru. Graficul va fi intr-o foaie de grafic. Foia de grafic se va numi „luna”.

Sa se realizeze un tabel si un grafic corespunzator pentru a evidentia evolutia pretului pe baril in ultimele 10 luni ale anului. Graficul sa contina si datele din tabel. Titlul graficului se va numi: „Evolutia pretului barilului pe plan mondial” si sa fie scris cursiv, albastru, subliniat.

Sa se realizeze un tabel cu urmatorul antet:

produse

cantitate initiala

cantitate vanduta

cantitate ramasa

Sa se introduca in tabel 7 produse si sa se calculeze cu formula cantitatea ramasa. Sa se ordoneze tabelul descrescator dupa cantitatea initiala. Pentru primele doua produse si pentru ultimele doua produse sa se realizeze un grafic de comparatie.

Puneti in evidenta cu ajutorul unei aplicatii Microsoft Excel diferenta dintre referinta directa si referinta fixa. Registrul se va numi Referinta.xls. si va fi salvat in folder-ul Atestat2008 de pe desktop.

Sa se realizeze un tabel cu urmatorul antet: nr. crt, elev, optional, nr.ore. Sa se completeze tabelul cu 30 de inregistrari. Se cere ca pagina de imprimare sa fie tip vedere si pe toate paginile sa apara titlul paginii „Lista elevilor si a optionalelor” precum si antetul tabelului.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1142
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site