Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

CGI

calculatoare+ Font mai mare | - Font mai micCGI

Programele care receptioneaza cererile se numesc programe CGI: sunt practic programe activate pe server, indirect, de catre utilizatori externi, gratie caracterului interactiv (dinamic) al documentelor HTML. Aceste programe pot fi scrise in principiu in orice limbaj de programare de uz general (de la C la Visual Basic), dar modul cel mai popular este scrierea unor script-uri (programe?) in shell, Perl sau Tcl. CGI, in esenta, specifica modul in care trebuie sa se faca transferul cererilor sosite la serverul Web (prin HTTP) catre programele CGI. Acestea pot rezolva uneori direct o cerere, alteori; doar "pun la lucru" alte programe din server, alimentindu-le pe acestea cu parametrii - tradusi in forma de care au nevoie acestea. Din punctul de vedere al serverului Web, datele (practic niste string-uri, venite din exterior) care activeaza programele CGI sunt potential periculoase: din aceasta cauza rularea programelor CGI se face sub un control strict.Standardul CGI (intretinut actualmente de NCSA) permite astfel elaborarea programelor care realizeza interfata dintre serverul HTTP si functia pe care trebuie sa o execute. Programele CGI raspund de rezolvarea cererilor clientilor; de exemplu, cautarea unui document intr-o baza de date (chiar una speciala).

Raspunsul programului CGI dupa executarea cererii poate sa cuprinda fie doar o informatie relativa la locul documentelor cautate (si in acest caz clientul le va accesa prin alta metoda) fie date finale. Programele raspund in general serverului Web, care apoi redirecteaza raspunsul prin protocol HTTP spre client. Sunt insa si programe CGI care, pentru a optimiza procesul, "discuta" direct cu clientul prin HTTP (mai ales din considerente de timp - aici timpul este foarte pretios !). Programele CGI pot transfera spre client date de aproape orice format: text, imagine, clip audio, etc. Formatul datelor efectiv transmise in final prin protocol HTTP este asemanator formatului MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions) utilizat in cadrul postei electronice.

Astfel specificatia CGI da posibilitatea celor care configureaza servere sa implementeze usor diferite cai de iesire/intrare din domeniul strict controlat de componentele principale ale unui server WEB- HTTP, prin programe numite gateway.

Tipuri de transfer HTTP

canal pentru cerere

 


conexiune TCP capat la capat

 

canal pentru raspuns

 

conexiune TCP

 

Server origine

 

Client

 

Client

 

Server origine

 

 

sistem intermediar

 

Client

 


Sisteme intermediare HTTP

cerere HTTP

 

cerere HTTP

 

Server origine

 

Client

 

conexiune TCP

 

proxy

 

TCP

 


Interme-diar

 

proxy stabileste o conexiune cu autentificare la serverele HTTP

 


cerere non-HTTP

 

Sistemul intermediar stabileste conexiunea si actioneaza ca un tunel pentru transfer

 

cerere HTTP

 

conexiune TCP

 

Tunel

 

conexiune TCP

 

cerere HTTP

 

Server origine

 

Client

 

Gateway administeaza maparea protocolului intre utilizator si server

 

Server origine

 

Client

 

TCP

 Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1410
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved