Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Publicarea site-ului - Publicarea pe un server web cu extensii FrontPage

Frontpage

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Publicarea site-ului - Publicarea pe un server web cu extensii FrontPage
Programarea aparitiei unei pagini sau imagini
Accesarea bazelor de date cu FrontPage
Managementul continutului folosind cadre
Efecte de animatie si sunete
Fluxul crearii site-urilor web. Planificarea site-ului


Publicarea site-ului

Dupa crearea unui site web dezvoltat cu FrontPage, acesta va trebuie la un moment dat copiat pe un server web public, pentru a fi disponibil audientei dorite. Pe langa aceasta, mai exista si alte motive pentru copiere, intre care enumeram: trimiterea catre un client, schimbarea mediului de lucru sau salvari preventive. Exista si persoane care copiaza site-uri intregi pe compact discuri pentru a fi distribuite impreuna cu carti de calculatoare.
Un site web se poate copia cu Windows Explorer sau cu un program FTP sau chiar prin MS-DOS prompt, pentru a enumera numai cateva metode, dar nici una din acestea nu copiaza fiecare aspect al unui site bazat pe FrontPage, si nici una nu va ajusta toti indecsii si pointerii FrontPage care vor face ca site-ul sa functioneze corect in noua locatie. Pentru a fi indeplinite toate aceste aspecte se poate utiliza comanda Publish, pentru publicarea din FrontPage.

Indiferent de tipul sursa web sau de tipul destinatiei, publicarea pe web decurge in patru faze:

1.      determinarea fisierelor care trebuie adaugate, inlocuite sau sterse in web-ul destinatie;

2.      copierea tuturor fisierelor care trebuie adaugate sau inlocuite, plus instructiuni pentru stergerea celor care nu mai sunt utilizate. De asemenea se vor face modificari la structura de navigatie, la conexiunile catre baza de date sau orice alte setari web necesare;

3.      procesarea tuturor actualizarilor pe serverul web destinatie. Acest lucru cuprinde actualizari de fisiere, setari web si recalculari de hyperlink-uri;

4.      raportarea finalizarii procesului de publicare.

Publicarea este singura modalitate suportata pentru copierea unui site bazat pe FrontPage dintr-o locatie in alta. Publicarea copiaza nu numai fisierele de continut (pagini web, imagini, programe, applet-uri, etc.) ci si informati generate si utilizate de FrontPage cum ar fi conexiunile la bazele de date sau structura de navigatie. De asemenea, publicarea nu va copia anumite date, cum ar fi setarile de securitate sau numarul de vizitatori din pagina, care trebuie sa fie diferite in cele doua locatii.

Procesul de publicare incepe intotdeauna cu deschiderea site-ului web care se doreste a fi copiat (sursa). Locatia destinatie poate sa fie un web bazat pe un server web, un web de pe un anumit disc (local sau din retea) sau orice locatie care poate fi atinsa prin FTP. Deoarece locatiile FTP nu poate fi deschisa ca si un web bazat pe FrontPage, acestea nu pot fi sursa operatiunii de publicare.

Tipul site web

Sursa

Destinatie

Bazat pe disc

DA

DA

Bazat pe server web

DA

DA

Accesibil prin FTP

Nu este suportat

DA, dar destinatia nu este un site web bazat pe FrontPage

Publicarea pe un server web cu extensii FrontPage

Procedura pentru publicarea pe un server web cuprinde urmatorii pasi:

1.      an FrontPage se deschide web-ul care se doreste a fi copiat;

2.      pentru inceperea publicarii se poate alege una din urmatoarele actiuni:

o        se alege File Publish Web. Prin aceasta procedura se vor urma toti pasii pentru o noua publicare;

o        se apasa butonul Publish Web de pe bara de instrumente Standard. In cazul in care sursa a mai fost publicata, aceasta comanda o va publica din nou, in aceeasi locatie de destinatie si utilizand aceleasi setari, fara deschiderea nici unei casete de dialog. In cazul in care site-ul nu a mai fost publicat, aceasta optiune este echivalenta cu File Publish Web;

3.      an cazul in care site-ul nu a mai fost publicat se deschide o caseta de dialog prin care se cere alegerea destinatiei de publicare.

Figura 51 - alegerea destinatiei pentru publicare

In cazul unei destinatii pe un server web, aceasta trebuie sa fie sub formahttps://<nume server>/<nume web>.

In cazul in care serverul web necesita Secure Sockets Layer (SSL) pentru comunicatie, in loc de http trebuie utilizat https.

4.      prin apasarea butonului OK incepe procesul de publicare. Daca locatia destinatie nu contine deja un web bazat pe server creat de FrontPage, va fi afisata o caseta de dialog prin care se solicita confirmarea crearii unui web bazat pe FrontPage.

Figura 52 - confirmarea crearii unui nou web bazat pe FrontPage

In cazul in care numele de utilizator curent si parola nu au autoritatea sa creeze un web in locatia dorita, FrontPage va cere un nume de utilizator si o parola care au aceasta autoritate;

5.      la aparitia casetei de dialog din figura urmatoare, site-ul web afisat in lista din stanga este pregatit de publicare in web-ul afisat in lista din dreapta. Locatiile From (sursa) si To (destinatie) apar deasupra fiecarei liste si sub bara de titlu.

Figura 53 - alegerea sursei si a destinatiei pentru publicare

In aceasta caseta de dialog se pot lua urmatoarele decizii:

o        schimbarea destinatiei, prin utilizarea optiunii Change. Se va reveni la primul pas al procesului de publicare;

o        schimbarea sursei, prin utilizarea optiuni Cancel si reluarea intregului proces dupa deschiderea sursei dorite.

o        publicarea sursei, prin utilizarea optiunii Publish.

Publicarea pe un server web fara extensii

In cazul in care serverul web destinatie nu are instalate FrontPage Server Extensions, incercarea de publicare descrisa mai sus va fi soldata cu un esec. Cu toate acestea, cu mici modificari in procedura, web-ul se poate publica utilizand protocolul File Transfer Protocol (FTP).

Publicarea unui web utilizand FTP nu creeaza un web bazat pe FrontPage in serverul destinatie. Mai clar, FrontPage nu incarca toate directoarele private, indecsi si setari pe care le-ar incarca in cazul utilizarii unui server web cu extensiile instalate. Acest lucru salveaza latime de banda si timp necesar incarcarii, dar lipsa Server Extensions duce la imposibilitatea re-actualizarii site-ului prin FrontPage sau a utilizarii serviciilor din timpul executiei.

Ofertantii de spatii pentru publicare ce nu au instalat FrontPage Server Extensions ofera intotdeauna acces FTP catre directoarele desinatie. Utilizarea FTP implica existenta urmatoarelor tipuri de informatii:

-         numele sau adresa IP si portul serverului FTP;

-         un nume de utilizatori pentru login;

-         o parola pentru login;

-         o cale de acces catre directorul HTTP destinatie.

Pentru incarcarea fisierelor se pot utiliza programe FTP in linie de comanda sau cu interfata grafica.

FrontPage poate de asemenea sa incarce un intreg site web fara sa expuna comenzile FTP necesare conectarii si incarcarii fisierelor. Procedura pentru publicarea prin FTP este aceeasi ca si cea pentru publicare pe un server web, cu trei exceptii:

1.      deschiderea site-ului web creat in FrontPage si apoi selectarea optiunii File Publish Web;

2.      URL-ul destinatie va fi de forma ftp://<nume server>/<cale>, in care <nume server> idnetifica serverul FTP si portul (implicit 21), iar <cale> este calea de acces catre directorul destinatie care poate fi accesat si prin web;

3.      dupa conectarea la server, FrontPage deschide o caseta de dialog in care se pot introduce numele utilizatorului si parola acceptate pentru scrierea si crearea de directoare pe serverul FTP.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1875
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site