Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzica
PescuitPicturaVersuri

APA - ELEMENT ESENTIAL AL VIETII

diverse+ Font mai mare | - Font mai micAPA - ELEMENT ESENTIAL AL VIETII

Apa in Univers si pe TerraPana nu demult se credea ca apa exista numai pe planeta noastra, dar cercetari recente au demonstrat prezenta apei in univers, atat in forma gazoasa, cat si in forma de gheata. Apa apare in norii circumstelari si interstelari; este un constituent important al cozii unor comete si apare la suprafata stelelor mai putin fierbinti. In sistemul nostru solar, planeta Marte are in calotele polare mari cantitati de apa. Satelitii marilor planete de la periferia sistemului solar au si ei apa, sub forma solida.

Originea apei terestre este incerta, existand numeroase teorii cu privire la aceasta. Apa de pe Terra este o cantitate relativ constanta, pe care nu o putem influenta, insa ii putem altera calitatea. Omului ii este accesibila o cantitate mica din apa planetei. Mai mult de doua treimi din suprafata planetei este acoperita de apa, ceea ce ne-ar putea determina sa spunem ca Pamantul este mai degraba o planeta a apelor. Apa este un element indispensabil vietii pe Terra, pentru toate organismele si ecosistemele. Se considera ca oceanul a fost primul leagan al vietii si, pentru perioade foarte mari de timp, si singurul.

Insusiri ale apei

Apa este substanta cea mai comuna., dar, cu toate acestea, ea este iesita din comun prin caracterele ei de exceptie, din care deriva proprietati unice. Toate vietuitoarele contin un anumit procent de apa, proportia de apa din organismul uman variind dupa varsta, la adult reprezentand in jur de 70 % din componenta trupului. Apa are in organism roluri multiple, cele mai importante fiind: reprezinta principalul component al organismului; este mediul de reactie pentru toate procesele metabolice; contributia la mentinerea homeostaziei; are rol in metabolismul macronutrientilor; este sursa de minerale si alte substante utile pentru organism, dar uneori si de elemente nedorite (agenti patogeni, substante toxice etc.).

Cercetatori si cercetari despre apa

Probabil ca apa este substanta cea mai studiata de pe Pamant, dar ea ne reveleaza mereu noi si noi fatete ale sale. Amintim doar cercetarile realizate de domnul dr. Ion Manzatu si echipa sa asupra apei structurate; cercetarile medicului F. Batmanghelidj, autorul cartii 'Nu esti bolnav, ti-e doar sete', care a observat ca numeroase simptome de boala sunt cauzate de fapt de deshidratare; studiile pe care le-a realizat Ralph Vornehm privind rolul apei in corpul omenesc; cercetarile savantului japonez Masaru Emoto asupra cristalizarii apei.

Masaru Emoto - un vizionar contemporan

Masaru Emoto (fotografia 1) s-a nascut in 22 iulie 1943, in Yokohama, Japonia. A absolvit Universitatea Municipala din Yokohama, urmand cursuri in Relatii Internationale, iar in 1992 a primit titlul de doctor in Medicina Alternativa de la Universitatea Internationala pentru Medicina Alternativa din India. Este presedintele Fundatiei Internationale Apa pentru Viata, o organizatie non-profit cu sediul in Oklahoma City, fondata in anul 2005. Este casatorit cu Kazuko Emoto si are 3 copii.

A devenit cunoscut la nivel mondial datorita rezultatelor sale uluitoare in cercetarile referitoare la cristalizarea apei. Experientele sale reveleaza in mod cert influenta pe care gandurile, sentimentele, muzica, imaginile etc. o pot avea asupra materiei. Apa este o substanta care ia forma mediului in care se afla, dar, dupa cum a demonstrat cu prisosinta Emoto, acest comportament al apei se aplica si la nivel molecular. Prin intermediul unor tehnici aflate la indemana oricui, japonezul a fotografiat la microscop cristalele de apa care se formeaza la dezghetarea mostrei de apa analizate. Astfel, a aratat ca incarcatura benefica pe care o are apa (provenind din izvoare curate de la munte sau ape cunoscute ca avand proprietati curative, cum este apa de la Lourdes din Franta - fotografia 2, de la o rugaciune, de la o muzica armonioasa, de la o imagine frumoasa, de la cuvinte placute - cum este "multumesc" - fotografia 3) este obiectivata in cristale simetrice, de forme foarte frumoase. In schimb, apa incarcata cu energii de frecventa joasa (provenind de la un fragment de muzica dezechilibranta - de exemplu hard-rock, cum se observa in fotografia 4, de la dezinfectantele din apa de la robinet, de la imagini cu personaje sinistre, de la cuvinte urate) nu cristalizeaza deloc sau foarte putin, in forme dizarmonioase.

In anul 1996, savantul japonez a realizat un experiment extraordinar pe lacul Fujiwara din Japonia, lac foarte poluat, aflat intr-o zona industriala. Cateva mii de oameni s-au rugat in grupuri, intr-un templu sau chiar pe lac. Emoto a prelevat apa din lac inainte de rugaciune si dupa doua ore de rugaciune. Apoi a analizat la miscroscop structura apei in cele doua situatii. Apa din lac inainte de rugaciune, era formata din particule haotice si stranii (fotografia 5), pe cand apa prelevata dupa cele doua ore de rugaciune avea structura unor cristale armonioase, curate, in forma de flori (fotografia 6). Mai mult, japonezul a observat ca structura cristalina a apei se pastreaza chiar timp de o luna dupa rugaciune. Cu alta ocazie, un calugar zen a facut o rugaciune de o ora pe malul unui lac imens, tot in Japonia. Ca si in cazul lacului Fujiwara, s-au observat diferente uriase intre structura apei cristalizate, inainte si dupa rugaciune.

Masaru Emoto si sotia, doamna Kazuko Emoto, au vizitat si Romania, in perioada 14-17 octombrie 2004. In acest interval, savantul japonez a sustinut o conferinta publica si o conferinta de presa la Hotelul Marriott din Bucuresti, pe 15 octombrie. La acea conferinta au participat in jur de 150 de persoane din mediul universitar si cercetatori stiintifici, precum si invitati din presa. Conferinta a fost o veritabila pledoarie pentru frumusete, armonie si pace. Cu acea ocazie, Emoto a spus, printre altele: 'Eu sunt buddhist, nu am crezut niciodata in rugaciune, pana cand am facut aceste experimente care mi-au schimbat viata'.

Experimentele lui Emoto au dovedit ca apa ne transmite mesajele cu care ea este incarcata, bune sau mai putin bune. Structura apei incarcata negativ poate transmite corpului mesaje haotice si neprofitabile pentru sanatatea noastra. Cercetarile d-lui Emoto sunt de o importanta majora pentru umanitate, deoarece ele evidentiaza, prin experimente simple, la indemana oricui, existenta energiilor subtile si influenta gandurilor si cuvintelor asupra materiei.

Aplicatii practice

Daca gandurile pot transforma apa dintr-un lac, sa reflectam la ce ar putea acestea sa faca pentru cele doua treimi de apa din trupul nostru. Realizam acum importanta a ceea ce manifestam in universul nostru launtric, a atitudinilor pe care la avem fata de ceea ce receptam din mediul ambiant. Cu cat suntem mai armoniosi, mai curati, mai iubitori, cu atat suntem mai sanatosi si fericiti. Prin urmare, trebuie sa bem cat mai multa apa pura, trebuie sa vedem imagini cat mai placute in jurul nostru, sa ascultam muzica armonioasa si sa auzim cat mai multe cuvinte frumoase, atat de la cei din jur cat si de la noi insine.

doctor biolog Claudiu GavriloaiePolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2441
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved