Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzica
PescuitPicturaVersuri

CALCULUL NUMERIC AL STRUCTURILOR

diverse+ Font mai mare | - Font mai micCALCULUL NUMERIC

AL STRUCTURILORAnaliza statica- brat de macara

Obiectivele studiului:

-determinarea deplasarilor nodale,reactiiunilor si tensiunilor pentru structura din figura(E=210000 Mpa, A=700mm,v =0.3)

Definirea problemei

Definirea geometriei structurii

Geometria structurii se defineste cu ajutorul primitivelor geometrice oferite de programul de studiu.In acest caz structura se va construi utilizind punctele cheie (keypoints),numerotate si prezentate in figura 1.Definirea punctelor cheie se face folosind meniul preprocesaremodelarecrearepuncte cheiein sistemul de coordonate activ.Valorile coordonatelor x,y sunt cele prezentate in tabelul 1.

Tabelul 1 Coordonate puncte cheie

Punct  Punct

Coordonate

X  x

Y y

Obs.Unitatile de masura nu sunt specificate in cadrul programului,prin urmare unitatile de masura trebuie sa fie coerente si de acelasi tip.

Punctele cheie construite vor fi conectate prin linii;acestea se construiesc selectind din meniul principal preprocesaremodelarecrearelinielinielinie dreapta.cu ajutorul mouse-lui se selecteaza punctul 1 prin click,apoi se selecteaza punctul 2,rezultind linia 1-2,s.a.m.d.

Definirea tipului de element

Discretizarea structurii se va face utilizind un element de tip ''beam",cu urmatoarele caracteristici:

2 noduri

3 grade de libertate pe fiecare nod u,v,w.

Sectiune transversala(arie)

Deformatie initiala

Caracterisici mecanice

Specific pentru intindere compresiune

Preia incovoiere.

Selectarea elementului se face din meniul preprocesaretip elementadauga/editeza/sterge.Prin click se selecteaza adauga apoi in a doua ferestra se selecteaza elementul 2d elastic .

Definirea sectiuni transversale si a caracteristicilor mecanice.

Definirea sectiunii transversale se face in meniul preprocesareconstante realeadauga/editeaza/sterge.Prin click se obtine fereastra in care se specifica aria sectiunii transversale.

Definirea caracteristicilor mecanice se face in meniul preprocesareproprietati de materialmodele de material.Prin click se obtine fereastra in care se specifica caracteristicile mecanice ale materialului.

Discretizarea

Discretizarea structurii se face utilizind elementul selectat in planul precedent.Avind in vedere caracteristicele elementului selectat,forma si incarcarea structurii,intr-o prima etapa a studiului intr-un numar minim de elemente (15 elemente corespunzatoaer celor 15 bare din structura).In acest sens se va specifica programului numarul de elemente corespunzatoare unei forme geometrice intilnite (de exemplu ,in cite elemente sa imparta o linie),folosind preprocesarediscretizarecontrolul dimensiuniicontrolul manual al dimensiuniilinietoate liniile,unde se specifica numarul de diviziuni cu valoarea 1.

Selectind din meniul principal preprocesarediscretizarediscretizareliniisi apoi alege tot se discretizeaza strucutra.

Rezolvarea problemei

Etapa de solutionare a problemei presupune specificarea tipului de analiza,a solicitarii si a conditiilor de solicitare.din meniul de procesare(solutionnew analisisstatic,(se specifica tipul de analiza ,statica in domeniul deformatiilor mici).

Solicitarile cadrului se definesc din meniul solutie/definire/aplica.

Reazemele cadrului se introduc ca deplasari restrictionate utilizand meniul solutie/definre solicitare/aplica/structurala/deplsare/in puncte cheie.(punctele 1,2 si 4 )

Fortele ce solicita structura se introduc utilizind meniul solutie/definire solicitare/aplica/structurala/forta-moment/in puncte cheie.punctele (8 si 9) .

Pentru rezolvarea problemei din meniul principal se selecteaza solutie/rezolva/solicitare curenta.Programul va afisa un sumar cu parametrii de rezolvare

Problema este rezolvata daca programmul afiseaza, fara erori mesajul de finalizare a rezolvarii!

Rezultatele analizei numerice

Postprocesare/listare rezultate/reactiuni.

Postprocesare/desenare rezultate/forma deformataPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2227
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved