Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzica
PescuitPicturaVersuri

Ecranul Atribute Produs SO

diverse+ Font mai mare | - Font mai micEcranul Atribute Produs SO

Configurarea unui produs nou se face incepand cu ecranul de "atribute produs so", urmand apoi a se crea o instanta de produs, o lucrare de instalare, si o cerere. La configurarea unui produs nou, se poate verifica existenta unui produs anterior, posibil de adaptat la noul produs(avand grija a nu modifica ceea ce exista). In cazul ADSL-ului, acesta are nevoie obligatoriu de un LTP. Exista o legatura stransa(la nivel de client) intre LTP si ADSL. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca in cazul ADSL-ului(si nu numai), este nevoie de constrangeri. La nivel de atribut, poate fi facuta constrangerea ca un LTP si un ADSL sa fie pe acelasi client(in rest, un ADSL se poate vinde cu orice client in Service Order, daca are LTP). O utilitate deosebita este mutarea constrangerilor la nivel de instanta(in cazul atributelor, cand exista o modalitate de vanzare, trebuie creat un atribut nou). Mutarea constrangerilor la nivel de instanta ofera posibilitatea configurarii lor in orice fel, si scade gradul de complexitate.

fig.1

Entitate

Explicatie

Cod

Se insereaza codul(numele) noului produs de configurat.

Denumire

Denumirea noului produs trebuie sa respecte anumite reguli impuse de compartimentul business(de obicei, se incearca a fi pastrate cele vechi; daca se vrea o denumire noua a unui produs, trebuie cerut acordul celor de la business).

Familie

Precizeaza familia din care face parte produsul respectiv(produsul poate poate fi de tip VOCE(ex. Confort 200), DATE(ex. CN 2MBPS), LINIE INCHIRIATA, DO, MIXTA, PACHETE,etc.

Categorie produs

Supratip produs(din fiecare familie de produs) ex.:pentru familia de tip Date supratip produs ADSL, CLICKNET, DIAL-UP, etc.fig.2

Entitate

Explicatie

Fel

In momentul configurarii unui nou produs este important sa se stie la ce nivel va fi creat. Daca produsul nu se trimite la Geneva, se poate horari, astfel incat sa fie cat mai usor de utilizat(ulterior, in configurare, dar si de utilizator); in schimb, daca produsul respectiv se trimite in Geneva(daca trebuie facturat), atunci se va stabili impreuna cu Geneva la ce nivel va fi definit.

Um

Unitatea de masura in care se vinde produsul(ex.:BUC reprezinta faptul ca produsl se vinde la bucata).

Descriere

In general, in cadrul acestui camp trebuie trecut CR-ul, pentru a nu-l pierde; pe instante, momentan nu exista aceasta atribuire, dar in momentul in care se creaza o entitate noua, trebuie adaugat si CR-ul.

Activ

Precizeaza daca produsul este activ sau nu.

Tip Client

Specifica tipul clientului(fizic,juridic,ambele) pe care se poate instala produsul.

Necesita port public

Specific posturilor publice ale Romtelecom; exista un singur produs in SO configurat pentru posturi publice.


fig.3

Entitate

Explicatie

Cantitate Maxima

Entitate, pe baza careia se faceau validarile in SO(nu era voie sa existe 2 linii telefonice); in prezent, validarile se fac in compozitie.

Verific Email

Bifa care precizeaza daca trebuie facuta verificarea e-mail-ului. Un client poate solicita ca o factura detaliata sa-i fie trimisa prin e-mail(in acest caz bifa trebuie sa fie active). Daca un user a ales un produs a carui factura detaliata sa i se trimita prin email, si clientul nu are adresa de email completata, se genereaza automat o eroare.

Trunchi

Poate fi trunchi analogic sau trunchi digital; trunchiul analogic este o legatura intre linia telefonica si o centrala de interior a clientului; trunchiul digital este un trunchi care are un flux digital, deci si canale de comunicatie,avand o setare speciala centrala(emite implusuri de taxare catre client).

Necesita Parola

Similar bifei verifica e-mail, in momentul in care clientul solicita un produs si cere o factura detaliata prin email, cu parola, trebuie sa aiba aceasta entitate selectata(pentru ca userul sa fie atentionat cand alege un produs care necesita parola).

Sursa

Sursa cererii reprezinta o informatie care se foloseste in cod; sursa este nula pentru toate produsele noi configurate, mai putin cele LLU.

Sterg Referinta

Daca aceasta bifa este activa, spre exemplu suportul unui MTL se poate desfiinta, fara ca ADSL-ul sa fie desfiintat(d.p.d.v. comercial).

Cod Tip Contract Special

Nefolosit.

Tip

Folosit in trecut, in relatia cu Geneva se trimitea la Geneva nivelul respectiv selectat); chiria si service-ul la Geneva sunt la nivel de parinte. In prezent tipul reprezinta o chestiune informative.

Limba

Folosita pentru Voces(produs - Voces Romana -> limba romana, Voces engleza -> limba engleza).


fig.4

Entitate

Explicatie

Ton ocupat

Folosit pentru Voces.

Trimit Voces

Folosit pentru Voces.

Cumulativa

Bifa de cumulativa este o informatie pentru produsele parametrice(dar nu numai); toate produsele au aceasta bifa daca se instaleaza o optiune; este foarte important ca o optiune sa aiba aceasta bifa(in momentul in care se doreste sa se instaleze o a doua optiune/sa migreze); daca nu se pune bifa de cumulativa si se pun doua optiuni de CLIP spre exemplu, se vor instala numai instante(desi s-a precizat cantitate 1, nu se trece peste cantitate 1, dar instaleaza 2 instante); deci, daca bifa nu este activa, optiunile nu se vod "aduna", sin u se va calcula cantitatea.

Generez Date Mind

Este folosit pentru optiunile de ISDN(ISDN-ul se emite cu doua optiuni implicite(e-mail si acces Internet); de la Orchestration se va vinde cu un produs de dial-up, si care va avea optiuni de

e-mail; aceste optiuni, in prezent sunt configurate ca optiuni ISDN(userul fiind obligat sa le aleaga); de la Orchestration incolo, se vor configura ca si produse parinte, adica ISDN-ul va merge pe fluxul lui, si ulterior se va instala dial-up-ul; de asemenea, de la Orchestration optiunile nu se mai pun implicit.

Comanda Rsa

Nefolosit.

Banda

Specifica banda care se trimite la Data Order, si contine o valoare calculata.

Grupare Produs

Se folosesc din dictionar valorile posibile; in caz ca se incadreaza in altceva(ALTE), se va discuta ulterior.

Multiplicator numere apel

Acest multiplicator a fost relizat in momentul in care s-a dat versiunea pentru NP(Number Portability). Portabilitatea se face intre retele fixe si retele mobile; in acest caz, portabilitatea se cere venind de la un alt operator de telecomunicatii; un client, are dreptul sa aiba un anumit numar. Pe linia telefonica; daca se precizeaza cant. min 0 si cant. max. 1, clientul nu are voie sa aiba 2 numere; aceasta bifa, precizeaza, intr-un final ca, spre exemplu, un Biz Line are nevoie de un singur numar(minim si maxim). in cazul ISDN-2 EXTRA 30 spre exemplu, multiplicatorul precizeaza ca are dreptul sa aiba minim1(obligatoriu 1), si maxim 9. deci in acest caz niciodata un operator FOLO sau Romtelecom nu va putea instala mai mult decat 8 numere si maxim 1 special.


fig.5

Entitate

Descriere

Numar minim numere apel

Reprezinta numarul minim de numere de apel pe care le poate avea o linie telefonica. (vezi multiplicator numere apel).

Numar maxim numere apel

Reprezinta numarul minim de numere de apel pe care le poate avea o linie telefonica. (vezi multiplicator numere apel).

Suspendabil

Bifa este activa pentru produsele care au suport tehnic(nu se poate suspenda de ex. o factura detaliata); daca bifa e activa, si clientul nu mai plateste, produsul poate fi suspendat.

Suspendabil parinte

Specifica daca un parinte se poate suspenda sau nu; suspendarea unui parinte, suspenda si toata ierarhia de sub el.

Suspendabil copil

Este vorba despre e-mail si ftp; in momentul in care un care un ADSL se suspenda, daca userul se conecteaza din alta parte, are acces la ele(nu e obligatoriu ca userul sa se conecteze de la calculatorul personal pentru a-si verifica mailul); aceasta bifa precizeaza ca daca se face suspendarea unui ADSL, se va genera si suspendarea copiilor lui; e-mailul si ftp-ul sunt niste produse tehnice incluse in produsul de ADSL(Geneva nestiind de ele). Din Geneva, se calculeaza daca un ADSL are si un email si ftp, trimite catre Orchestration suspenda ADSL, suspenda e-mail, suspenda ftp.

Paramatrii centrala

Nefolosit.


fig.6

Denumire tab

Descriere

Modalitati de vanzare

Se insereaza toate variantele/modalitatile de vanzare in functie de cerintele de business; astfel, un produs se poate vinde la pret de lista, cu contract si promotie, sau doar la promotie; pentru orice atribut nou creat(sau atribut care este deja creat, si dorim sa ii adaugam o noua modalitate de vanzare), trebuie sa definim cel putin o modalitate de vanzare(o instanta de produs este valida, daca are o FAMILIE, ATRIBUT si MODALITATE DE VANZARE);

Spre exemplu, business-ul poate cere configurarea unui produs cu o anumita promotie, cu un anumit contract; daca cere ca acel produs sa nu aiba nicio promotie, niciun fel de contract special, produsul se configureaza cu pret_de_lista; in schimb, daca businessul cere o promotie care sa dureze o anumita perioada si vrea ca aceasta vanzare sa se faca cu contract special, care sa dureze 1 an, etc, atunci acea modalitate de vanzare trebuie facuta atat cu contract cat si cu promotie(promotia este definita intr-un tabel de promotii in care se specifica cand incepe, cand se termina vanzarea, si cand va fi sfarsitul prelucrarii ei. Astfel, data inceput specifica faptul ca promotia incepe la o anumita data, data sfarsit vanzare este data ceruta de product manager; in momentul in care se termina vanzarea, daca se configureaza un produs cu o promotie expirata, la emitere se genereaza o eroare(s-a terminat promotia); Data sfarsit prelucrare este situatia in care cand se culeg mai multe cereri pe flux(daca nu se termina acele cereri pana la o anumita data, acestea nu se mai pot prelucra; astfel, daca spre exemplu nu s-a reusit instalarea pana la o anumita data, promotia era 'mult prea buna' ca sa mai merite sa ramana in continuare existenta; teoretic, la sfarsitul prelucrarii, ar trebui sa se intample ceva cu cererile de pe flux, insa nu s-a luat nicio decizie in acest sens; daca userul a ajuns pe o astfel de cerere, trebuie sa decida pe moment, singur ce sa faca(poate decide sa ramana pe promotia curenta))

Datorita faptului ca exista multe situatii in care anumiti useri, cu anumite drepturi au dreptul sa mai culeaga anumite cereri, data sfarsit vanzare va trebui pusa mai larga, pentru a-i lasa pe userii respectivi sa mai culeaga. Astfel, s-a gasit o alta modalitate: se completeaza campul descriere cu o denumire corecta, se prelungeste promotia, si se inactiveaza toate modalitatile de vanzare de pe toate lucrarile care le vad userii; raman active(bifa de activ pusa) doar pe lucrarile pe care doar userii permisi pot vedea lucrarea respectiva si doar ei pot sa ajunga la acea modalitate de vanzare.

In acest punct, avem un produs care se poate vinde cu contract si promotie.

Dupa ce s-a stabilit ca acel produs se vinde altfel decar pret_de_lista, trebuie sa specificam la sectiunea 'Actiuni subtip produs' ce se intampla cu acel produs la sfarsitul contractului(nu avem voie sa ramana in sistem produse cu contracte expirate); Astfel, spre exemplu, pentru produsul 'CONFORT 200', in actiuni, la sfarsitul contractului(pe 1 an), se realizeaza o migrare automata 'SCH TIP ABON DIGITAL PROMO', la 1 an, noul produs 'CONFORT 200' avand noua modalitate de vanzare pret_de_lista.

Practic, este asigurat faptul ca acel produs nu ramane in sistem dupa 12 luni. din luna a 13-a produsul poate fi prelucrat de catre orice user, deoarece nu mai este legat de contract. Exista cerinte, care cer ca pe un contract expirat sa se intample un anumit lucru. Prin aceasta modalitate, userul este constrans sa umble doar pe produsele cu contracte expirate, neavand voie sa umble pe contractele active.

Daca produsul respectiv este vandut cu contract trebuie ca bifa 'Data contract' sa fie activa, calculul facandu-se in functie de data contractului; In cazul produselor MAXPACK insa(daca avem teme), migrarea se face fara 'Data contract', pentru ca acest MAXPACK se vinde cu promotie fara contract(nu se mai leaga tema de contract, deoarece s-a legat produsul principal); migrarea in acest caz se face de la data 'intrarii' acelui produs(in momentul in care produsul se comite in SO), dupa 30 de zile urmand sa se schimbe in MAXPACK, cu modalitate de vanzare MAXPACK 2007 30 ZILE CU DESF.fig.7 - Tipuri Promotie

fig.8


Denumire tab/campuri

Descriere

Tip linie comunicatie

Port centrala

Tip retea

Exista 3 taburi pentru a asigna resursa tehnica; sunt foarte importante, verifica faptul ca un produs se vinde cu o anumita resursa(ex.: un BIZ LINE trebuie sa aiba obligatoriu o linie de comunicatie, un port centrala, si un tip de retea

Tip linie comunicatie - specifica tipul liniei de comunicatie posibila pe un produs; un produs poate avea linie de comunicatie in functie de produsul respectiv; de ex.: produsul de abonament Voce 200 poate avea linie de comunicatie LTP.

Porturi centrala - un produs de telefonie poate avea unul sau mai multe porturi de centrala la care se poate conecta(de ex.: Voce 200 are portul PSTN, iar produsul TRK D JURIDIC are si tipul de port VIRTUAL).

Tipuri retea - specifica tipurile de retea posibile pentru produsul respectiv(defineste tipul de numar); ex.: produsele de voce au tipul de retea TELEFONIE; mai exista si produse care au tip de retea TELE-SPECIALE(numere scurte de 4 cifre).

fig.9

Denumire tab

Descriere

Migrare produse

Este o dezvoltare facuta deocamdata doar pentru instalarea de optiuni(suplimentare) pe produsele BIZPACK si SMARTPACK; in momentul in care un client cere un BIZPACK sau un SMARTPACK, dupa ce se finalizeaza cererea de instalare a unui astfel de produs, se genereaza automat o lucrare de instalare, care instaleaza pe linia de VOCE optiunea respectiva, care este mapata la Geneva ca optiune cu minute incluse; desfiintarea determina desfiintarea optiunii respective; exista o legatura stransa intre parinte si copil; similar se intampla si la migrare(de ex. din MAXPACK 500 in MAXPACK 4000); in momentul in care se finalizeaza(comite) in baza de date migrarea intre cele 2 produse, se genereaza automat desfiintare, respectiv instalare de optiune

Produse posibile voce schimbare: - (in prezent nu se mai foloseste); specific migrarii de la Confort 50 spre exemplu, la Confort


fig.10

Denumire Tab

Descriere

OI Mapare Tipprod

Specific Orchestration; aici exista in plus cateva tabele(pe productie) care fac legatura intre dictionarele specifice Orchestration si SO; de exemplu, un pachet care contine un ADSL de 6mbps se configureaza in Orchestration cu 6mbps; daca business-ul cere configurarea unui produs impachetat intr-un anumit fel, dar ADSL-ul fiind de 6mbps, se va mapa catre Orchestration cu exact acelasi produs(nu este nevoie ca Orchestration sa faca rezolvarea pentru a asigura acele pachete.

fig.11

Denumire Tab

Descriere

OI Tipuri Parametri

Parametrii sunt definiti prin acordurile de interfata.

fig.12

Denumire Tab

Descriere

Tipuri atribut

Geneva are nevoie de aceste atribute; in momentul in care este nevoie de un atribut suplimentar, trebuie stabilita o corespondenta si la Geneva exista o legatura stransa intre aceasta tabela si Geneva, tot ce exista in aceasta tabela are si Geneva); aceste atribute sunt fixe, prestabilite, nu se pot modifica.

fig.13

Denumire Tab

Descriere

Tipuri produs suport

Se configureaza produsele suport posibile pentru produsele de tip ADSL sau TV. La un moment dat, intr-un anumit CR, se poate preciza de exemplu, daca poate fi suport ADSL sau nu. spre exemplu, in cadrul CR-ului pentru VOCE SPECIAL s-a precizat faptul ca nu poate sa fie suport de ADSL. Nivelul de restrangere semnifica: indiferent produsul si suportul pot fi pe orice client), client(produsul si suportul pot fi pe acelasi client), cont(produsul si suportul pot fi pe acelasi cont).

fig.14

Denumire Tab

Descriere

Produse dependente

Specifica produsele care trebuie sa existe pe client, pentru a putea fi instalat produsul respectiv.

MAXPACK este o tema care nu se propaga. o tema care nu se propaga are dreptul sa fie cumparata separat, neavand prea multe drepturi, pentru ca nu poate sa existe, de exemplu pe listele de STB-uri; in momentul in care un client are mai multe STB-uri, primul MAXPACK se va instala pe STB-ul 1 intotdeauna, putand ulterior instala si pe alte STB-uri. daca apare o greseala, si un user alege un MAXPACK pe STB 2, se va genera o eroare, pentru ca exista constrangerea conform careia nu are voie sa aiba MAXPACK pe STB 2, decat daca are MAXPACK pe STB 1, la nivel de obligativitate PRODUS_RADACINA(este la parintele ei).

VPNOI PC CLIENT este un copil de ADSL(copil tehnic), avand nivelul de obligativitate la nivel CLIENT(astfel ca orice client care are nevoie de un ADSL, sa-si poata pune si un astfel de produs); problema care se pune este ca aceste produse sa poata fi instalate doar daca clientul are o anumita banda, sau daca are modem diferit de BASIC, etc.; prin aceste Produse dependente, majoritatea acestor cerinte sunt asigurate(se verifica: daca clientul are 1mbps, daca are IP, daca are un modem wireless, etc); cel putin o conditie trebuie sa fie indeplinita(de exemplu, daca clientul are 1mbps, nu mai trebuie sa se faca si validarea celorlalte); daca niciuna dintre conditii nu este indeplinita, se genereaza o eroare.

fig.15

Denumire Tab

Descriere

Tipuri produs-teme

Este specific produselor de TV - sunt configurate teme(de ex. produsului MAXPACK ii corespunde tema Maxpack).

fig.16

Denumire Tab

Descriere

Tipuri resurse DO

Se configureaza tipul de resursa necesitata de catre un produs din DO(Data Order); pe CN 2MBPS avem PORT, iar pe CN 20 MBPS FIZ avem PORT si IP; in momentul in care se trimite un astfel de produs, se stie ca trebuie sa dea si PORT si IP; in dictionar sunt mentionate produse care au IP inclus.


fig.17

Denumire Tab

Descriere

SLA posibil

Remote Service Agreement - se refera la un tip de contract special; exista 3 nivele de SLA: Standard, Advanced si Premium pentru serviciile business de voce: trunchi analogic, trunchi digital, ISDN2, ISDN30, BizLine. Diferenta intre aceste tipuri de SLA este data de angajamentul Romtelecom pentru indicatorii disponibilitate si timp remediere deranjament si pentru nivelul de reduceri acordate in cazul incalcarii angajamentului pentru disponibilitate. SLA Advanced si SLA Premium sunt optiuni care se instaleaza o data cu produsul parinte in functie de optiunea clientului si presupun plata unui abonament lunar. Pretul acestui abonament este furnizat sub forma de procent din valoarea abonamentului pentru serviciu. SLA Standard se considera inclus in abonament. SLA se aplica si clientilor exitenti (acestia primesc automat SLA Standard). Exista o schema de acordare reduceri care se aplica numai in cazul depasirii angajamentului Romtelecom pentru indicatorul disponibilitate. Reducerile se fac din abonament serviciu principal + abonament SLA (adica nu se aplica si abonamentelor copil: optiuni de voce, LTS, etc).

Astfel:

SLA Standard: insoteste contractul by default (taxa lunara 0 EURO). Se aplica automat tuturor clientilor (atat cei existenti cat si cei noi). Clientul poate sa ceara trecerea de la Standard la Premium sau Advanced.

SLA Advanced: taxa lunara 5% din valoarea abonamentului pentru serviciul principal (adica nu se aplica si abonamentelor copil: optiuni de voce, LTS, etc). Se activeaza la cererea clientului. Clientul poate sa ceara trecerea de la Advanced la Premium sau Standard.

SLA Premium: taxa lunara 10% din valoarea abonamentului pentru serviciul principal (adica nu se aplica si abonamentelor copil: optiuni de voce, LTS, etc). Se activeaza la cererea clientului. Clientul poate sa ceara trecerea de la Premium la Advanced sau Standard.

TIPURI_INSTANTA_PRODUS_SO:

Ecranul tipuri instanta produs so

ENTITATI

DESCRIERE

Familie produs

Se configureaza familia de produs din care face parte produsul.Nu poate fi modificat ulterior, grupat altfel.

Tip produs

Este configurat in tabela de produse si este ales din atribute produs

Modalitate de vanzare

Este aceeasi ca cea definite in ecranul de atribute produs

In general, pentru produsul care nu necesita contract / promotia se alege modalitatea de vanzare PRET_DE_LISTA iar pentru celelalte contractul si promotia corespunzatoare definite in tabela attribute_produs.

Denumire

Procent plata

In cazul in care nu sunt alte valori in tabul Procente plata posibil, valoarea definita va aparea implicit la culegere pe cerere.

100 - permite taxarea produsului

-100 - produsul nu se taxeaza

Activ

Pentru produsele pe care dorim sa le folosim si in alte ecrane si acesta sa fie vizibil(sa poata fi selectat)

Radacina parinte

defineste produsele parinte

La inserarea unei inregistrari si modificarea campurilor COD_CATEGPRODSO, COD_TIPPRODSO, COD_SUBTIPPRODSO, ID_PRODSO_PARINTE in PRODUSE_SO verifica sa nu poata fi definit un produs ca parinte daca tipul sau are RADACINA_PARINTE = 'N'.

Verifica comp

Valideaza compozitia (verifica legatura parinte copil)

Cod sursa

Nivel parinte

Poate fi 0,1 sau 2 .0=se comporta ca un copil si este un parinte d.p.d.v Geneva , 1=nivel natural in SO si 2= sare un nivel, si e copil daca e si nepot( temele)

Codul sursa

va spune cu cate nivele mai sus se afla parintele trimis la Geneva fata de produsul respectiv. Campul nivel va trebui sa aiba valoare mai mare sau egala cu 1 si va reprezenta al catelea produs in sus pe ierarhie e parintele pentru factura. Vom utiliza in plus si valoarea 0 pentru a determina produsele trimise ca parinte

Daca un produs parinte nu e trimis la Geneva nici unul din copii acestuia (care au nivel parinte egal cu acest produs) nu va fi trimis in Geneva.

Prioritate

Poate fi MIND sau GENEVA.

Durata min de viata

Durata minima de pastrare a unui produs, dupa aceasta perioada el poate fi migrat sau desfiintat.

Codul sursa

Tip discount

Se foloseste pentru un anumit tip de produs

Poate fi VOLUM sau INDIVIDUAL si se foloseste pentru acordarea discountului pentru un singur tip de produs(INDIVIDUAL) sau pe mai multe tipuri de produs(VOLUM)

Durata min nemodificare

Perioada in care produsul nu poate fi schimbat

Cod sursa

Tip lucrare desfiintare

Identifica lucrarea pentru desfiintarea unui produs de interfata.

Este folosita pt port out - in cazul desffintarii unui produs de voce odata cu plecarea clientului la alt operator cu pastrarea numarului de apel (DESF PP/TRK NP)

TABURI :

1.MAPARI PRODUS: detalii Romtelecom

Ecranul tipuri instanta produs so-Tab Mapari produs

Primele 4 reprezinta produsul de Geneva si urmatoarele produsul SO

ENTITATI

DESCRIERE

Nume produs

Segment marketing

Standard - ce reprezinta factura in avans pt abonament si trafic pe luna anterioara Special - abonamente aliniate la prestatii

Nume tarif

Tip tarif

Familie produs

Atribut produs parinte

Modalitate vanzare parinte

2.COMPOZITIE PRODUS:

-va contine ,compozitia pachetelor si subscriptiilor

- se definesc copiii posibili, acestia pot fi optionali sau obligatorii

- produsul optional estea acela care este configurat cu cantitate minima 0 si cantitate maxima 1

- produsul obligatoriu este acela care este configurat cu cantitate minima 1 si cantitate maxima 1

- un produs configurat cu cantitate minima -1 si maxima -1 - infinit - cea ce inseamna ca se pot instala un nr nelimitat din acest produs.

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Compozitie produs

ENTITATI

DESCRIERE

Familie produs

Familia din care face parte produsul copil (de exemplu voce date )

Atribut produs copil

tip produsului copil ( de exemplu confort 200,TV TEMA 11)

Modalitate vanzare copil

Modalitatea de vamzare a produsului copil ( de ex pret de lista,contract 2 ani)

Cant max

Produsul configurat cu cant max > 1 este un produs parametric.

Produsele parametrice se vor configura si pe lucrari ca produse parametrice

Cant min

Restrictionarea,cantitate minima

Grup compozitie produs

Se alege un grup,el poate fi creat in tabul Grup Compozitie

3.GRUP COMPOZITIE:

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Grup compozitie

ENTITATI

DESCRIERE

Grup compozitie produs

Se configureaza un grup nou care va putea fi selectat in Tabul Compozitie produs camp Grup compozitie produs

Cant min

Restrictionare Cantitatea minima

Cant max

Restrictionare Cantitatea maxima

Familie produs copil

Se defineste familia din care va face parte produsul copil din grupul de compozitie pe care il definim ( de ex date , voce )

Atribut produs copil

Tip produsului copil ( de exemplu confort 200,TV TEMA 11)

Modalitate vanzare copil

Modalitatea de vamzare a produsului copil ( de ex pret de lista,contract 2 ani)

4.CLASA PRODUS:

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Clasa produs

-se restrictioneaza produsele

ENTITATI

DESCRIERE

Cod clasa produs

Se completeaza cu codul clasei produsului (implicit in urma alegerii denumirii clasei)

Denumire clasa produs

Se alege restrictia prin clasa produsului ( de exemplu IBUS Z6F CU BIZ WORLD CONT,GRUP ->100 ISDN BRA 31)

5.SCHEME NEPERMISE:

se aleg schemele nepermise pe produs

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Scheme nepermise

ENTITATI

DESCRIERE

Nume

Se alege numele schemei nepermise ( de exemplu Refugiat SRI,Veteran)

Fizic

Daca este bifata casuta schema este nepermisa persoanelor fizice

Juridic

Daca este bifata casuta schema este nepermisa persoanelor juridice

Permanenta

6.TIP PRET CONVORBIRE:-detalii romtelecom

-pe produsele principale

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Tip prêt convorbire

ENTITATI

DESCRIERE

Cod

Denumire

7.PROCENT PLATA POSIBIL:

Pentru produsul respectiv apare implicit la culegerea pe cerere

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Procent plata posibil

ENTITATI

DESCRIERE

Familie produs

Se completeaza implicit cu familia de produs, din partea de sus a ecranului (campul familie produs)

Atribut produs

Se completeaza implicit cu atributul de produs, din partea de sus a ecranului (campul atribut produs)

Modalitate vanzare

Se completeaza implicit cu modalitatea de vanzare, din partea de sus a ecranului ( campul modalitate de vanzare)

Procent plata

In cazul in care nu sunt alte valori in tabul Procente plata posibil, valoarea definita va aparea implicit la culegere pe cerere.

Ex: 100 - permite taxarea produsului

-100 - produsul nu se taxeaza

8.TIP FILTRU EVENIMENT:

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Tip filtru eveniment

ENTITATI

DESCRIERE

Nume tip filtru:

Tipul de filtru care se aplica produsului de exemplu

Cantitate maxima:

Tipul convorbirii:

Tipul convorbirii(local, long distance, cosmote)

Nume domeniu reducere:

Generat automat:

Domeniul in care e valabil filtrul (ex Orange,vodafone,Zapp)

Are grup:

9.MAPARI LUCRARI DI:detalii romtelecom

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Mapari lucrari DI

-pe optiune nu exista

-face o mapare pornind de la produsele de SO si niste bife care ni le trimit cei din Di(dealer interface) se ajunge la o lucrare de SO

ENTITATI

DESCRIERE

Tip lucrare

Sincronizat

SIP

Instalare

10.MAPARI PRODUS DI:detalii romtelecom

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Mapari produs DI

ENTITATI

DESCRIERE

Tip lucrare

Sincronizat

SIP

Instalare

11.TIPURI MODEM:

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Tipuri modem

ENTITATI

DESCRIERE

Cod tip modem

Tipul de modem corespunzator instantei de produs

12.TIPURI WHM:

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Tipuri whm

ENTITATI

DESCRIERE

Familie produs

Se completeaza implicit cu familia de produs, din partea de sus a ecranului (campul familie produs)

Tip produs

Se completeaza implicit cu tipul de produs, din partea de sus a ecranului (campul tip produs)

Modalitate vanzare

Se completeaza implicit cu modalitate de vanzare, din partea de sus a ecranului (campul modalitate de vanzare)

Tipuri whm

Tipuri de Webhosting Manager permise pe tipul de instanta produs.

Va anula fara tranzactii toate produsele copil 'TIP SOLUTIE%' si va completa atributul de tip de WHM corespunzator pe parinte.

Pentru aceasta configurarea va furniza o mapare tip produs copil - tip WHM

13.TIPURI INREGISTRARE:

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Tipuri inregistrare

ENTITATI

DESCRIERE

Familie produs

Se completeaza implicit cu familia de produs, din partea de sus a ecranului (campul familie produs)

Tip produs

Se completeaza implicit cu tipul de produs, din partea de sus a ecranului (campul tip produs)

Modalitate vanzare

Se completeaza implicit cu modalitatea de vanzare, din partea de sus a ecranului (campul modalitate de vanzare)

Tipuri inregistrare

Tipuri de inregistrare permise pe tipul de instanta produs.

Anuleaza fara tranzactii toate produsele copil 'TIP INREGISTRARE%' si va completa atributul de tip de inregistrare corespunzator pe parinte.

Pentru aceasta configurarea va furniza o mapare tip produs copil - tip inregistrare

14.COTE TIP INST PRODUS SO:

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Cote tip inst produs so

ENTITATI

DESCRIERE

Quota

15.TIPURI RETEA PRODUS CUG:

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Tip retea produs CUG

ENTITATI

DESCRIERE

Cod tip retea

Ajuta in tranzactii de Geneva, si in functie de ce este configurat se va trimite tranzactie sau nu pentru CUG-uri

16.TIP CONTRACT STANDARD:

Ecranul Tipuri instanta produs so-Tab. Tip contract standard

ENTITATI

DESCRIERE

Tip contract standard

Se definesc contractele /anexele posibile pe tipul de instanta de produs

Ecranul Tipuri Lucrari

Tipuri Lucrari:

Pentru implementarea unui produs nou trebuie creata/stabilita lucrarea cu care se instaleaza produsul.

Orice produs nou presupune cel putin un flux de instalare, un flux de desfiintare si un flux de migrare a produselor existente aflate in instalare.

Analiza unui business request presupune luarea in considerare a lucrarilor existente, asupra carora se actioneaza prin modificare, adaugare/stergere, sau crearea unei noi lucrari.

Din punct de vedere al configurarii, crearea unei lucrari noi este simpla, dar nu asigura migrarea produselor aflate pe fluxuri de instalare existente.

Daca cerinta de business este similara cu un flux deja existent, se configureaza o lucrare veche.

O lucrare poate contine una sau mai multe cerinte, actual configurarea si dezvoltarea sunt concepute in baza relatiei 1:1 - unei lucrari ii corespunde o cerinta.

Lucrarile reprezinta fluxul de tehnic.

Fig. 1. Ecran Tipuri Lucrari

ENTITATI

DESCRIERE

COD

Format strict, scris cu majuscule, este semnificativ si necesita validare de la business. Nu mai poate fi modificat ulterior.

Denumire

Descrierea lucrarii

Obiect

Se refera la obiectul fluxului, avand urmatoarele valori posibile:

- Client - lucrarea actioneaza asupra clientului, ex: CORECT NUME

- Abonament - actiune asupra fluxului de pe produse existente (instalari, modificari de produs)

- Nimic - in cazul in care lucrarea nu actioneaza asupra clientului/abonamentului, fiind folosita in general pentru instalari.

Categorie lucrare

Grupeaza cerintele pe tipizatul Os ce ajunge in Dispatch, respectand ordinea:

- Instalare de produse principale

- Modificare: instalari, desfiintari de optiuni, modificari abonamente si optiuni

- Desfiintare

Procent plata

Se aplica tuturor produselor de pe lucrarea respectiva, indiferent de procentul de plata al produselor 100.

Valori posibile:

- SO trimite procent plata 100 %, daca doreste taxarea integrala a lucrarii. In functie de corespondenta produselor in Geneva lucrarea va fi sau nu taxata.

- SO trimite procent de plata -100 %, -50 % daca lucrarea se vinde sub promotie. Procentul de plata se defineste in acord cu Geneva.

Ex: INST TV 2P/3P PROMO, la activarea STB 2 odata cu cerinta de INST TV, se acorda promotie, iar activarea STB 2 realizata pe un produs de tip TV existent se taxeaza in totalitate.

Facturat MIND

Identificarea produselor care se facureaza in platforma MIND. Functionalitate dezvoltata pentru O/I.

Valori posibile:

'N' - nu e facturat in MIND

'D' - e facturat in MIND

'A' - e facturat si in MIND si in Geneva
Se va completa valoarea 'N' pe toate lucrarile mai putin cele care au operatia participant facturare_mind care se vor completa cu 'D' sau 'A' in functie de mapare.
Configurarea va folosi noua bifa pe lucrarile gestionate de O&I, operatia participant nemaiputand sa fie folosita pe acestea. Pe lucrarile gestionat_SO = 'D' se vor putea folosi oricare din cele doua metode: operatii participant sau bifa, dar nu ambele simultan.
Vom avea o validare care sa nu permita configurarea unei lucrari mapate sa mearga in Geneva cu facturat_mind = 'D', deci, teoretic nu se va putea factura dublu.
Se va adauga o noua bifa 'facturat_mind' pe obiecte_modificate_lucrare in sqlKraft si update-ul de versiune
Se va adauga bifa in ecranul tipuri_lucrare. Se vor insera in tabela pentru MIND numai l_produsele legate de obiecte cu facturat_mind = 'D'.

Tip numere permise

Numerele de apel posibile pe care se poate efectua lucrarea.

Legatura cu tab-ul ,Conditii tehnice'/ camp ,COD-ul tipului de retea permis pe lucrare'.

Valori:

- Toate, ex: TV, ADSL, BEONLINE, FOLO, etc.

- Portate, pentru Numer Portability - FOLO

- Neportate: numere proprietate RTC (exclus FOLO)

Activ

Restrictie pentru useri, posibilitatea culegerii sau nu a lucrarii.

Necesita port public

Bifa marcata in cazul posturilor publice ce apartin de RTC.

Necesita listare

Nu e importanta. Functionalitate fara valoare pentru O/I.

Necesita data cota fractionara

Este folosita pentru discount-uri, loialitate. Are ca rezultat taxarea retroactiva a clientului. Acces limitat doar pentru userii cu rol BSC.

Necesita cota fractionara implicita

Cauzalitate: nu poate exista fara bifa ,Necesita data cota fractionara'.

In cazul in care este marcata, este obligatorie completarea pe cerere a datei cota fractionara. Actioneaza asupra produsului si contractului.

Determina ora executiei OS-ului ,00:00' in tranzactia cu Geneva.

Se evita taxarea clientului de doua ori pentru aceeasi perioada de folosire a produsului.

Desf. aut.

Folosita pentru lucrarile de desfiintare, in cazul in care clientul devine inactiv prin desfiintarea produsului, se genereaza automat lucrari de desfiintare a optiunilor de sub produs.

Ex: produs la nivel de cont.

Verific tip client

Utilizata pentru centralizarea facturii.

Taxa terminare prematura

Conditia in care se trimite taxa de terminare prematura (cu valoarea setata de user) este:
- se desfiinteaza produsul (cu actiunea atomica inactivare_produs) sau
se inactiveaza produsul prin introducerea unui l_produs cu cant < 0 sau
- actiunea atomica produs_nou_export

Modifica data contract

Folosita pentru tipurile de produse care se vand sub promotie.

Actiune: monitorizare tip contract pentru fluxurile de instalare si fluxurile care inchid/deschid produsul in Geneva.

Momentul cererii este diferit (<) fata de momentul instalarii.

Modific date

Permite modificare de date produs, abonament, optiune abonament, lucrare dupa emiterea os-ului. Valori posibile 'D', 'N'.

Situatii posibile:

nu este permisa modificarea datelor pentru OS-uri emise

þ se poate modifica OS-ul dupa emitere (Ex: schimbarea modem-ului in Dispatch)

Bifa ,Activ' va identifica os-urile pentru care se pot modifica date dupa emitere. Implicit valoarea acesteia va fi pe 'D'(nu se pot modifica date).
Aceasta bifa va putea fi modificata doar de catre anumiti useri care au un anumit rol.
Acesta bifa va determina modificarea datelor de pe lucrare (modificarea tipului de lucrare), date de produs noi, date de abonament, date de optiune abonament daca valoarea acesteia pentru un os este pe 'N'(inactiv). Se va tine cont si de starea actuala a os-ului (nexecutat, nerespins, neanulat).
Se va extinde restringerea de modificare date pe un os emis sa tina cont si de acest flag la nivel de os.

Trimit notificare DO

Nu se mai foloseste.

Anulare permisa

Folosita in cazul lucrarilor sincronizate O/I.

Situatii posibile:

respingerea cererii prin F.O. determina stadiul de ,RESPINSA'

þ respingerea cererii prin F.O. permite intrarea in stadiul ,ANULATA'

Permisa unui cont cu schema

Validare in cazul clientilor care au cont cu schema:

Nu este permisa culegerea lucrarii pe un cont cu schema (Ex: MIGRARE IN PACHET, CRESTE BANDA)

þ Lucrarea se poate culege pentru un cont cu schema

Restrictionat de suspendare

Validare in cazul in care produsul suport este suspendat.

Situatii posibile:

la culegerea lucrarii nu se tine cont de starea produsului: suspendat sau nu

þ nu este permisa culegerea lucrarilor pe produs suspendat (Ex: ACTIVARE STB 2, CRESTERE BANDA)

Dispecerizabila

Functionalitate folosita pentru lucrarile care au participant DISPATCH.

Situatii posibile:

nu necesita listare

þ necesita listare

Gestionat SO

Valori posibile, valoare implicita 'D'.

þ 'D' - Lucrari cu flux gestionat SO

'N' - Lucrari negestionate SO (EX: O/I, NP)

Se va completa bifa cu 'D' pentru inregistrarile existente.

Se va adauga o validare astfel incat pe un os / o cerere sa nu fie permisa culegerea de lucrari gestionat_SO = 'D' si gestionat_SO = 'N'. Toate lucrarile unui os / cereri trebuie sa fie de acelasi tip, din punct de vedere gestiune SO.

Pentru aceasta se va adauga o validare de stare cerere in os_eng ce va fi configurata pe toti pasii necesari.

Validarea va fi inserata in validari_cerere cu toate bifele de executat_la_ pe 'D'.

Centralizare

Folosita pentru centralizarea rapoartelor. Neimportant.

Verific durata viata

Utilizata in cazul temelor TV.

Situatii posibile:

Nu se verifica durata de viata a produsului care face obiectul lucrarii

þ Durata minima de viata dupa care este permisa desfiintarea unui produs (Ex: CINEMAX 90 zile - legatura cu tabela ,Tipuri instanta produs so')

Stare dispatch

Folosita pentru fluxuri sincronizate - momentul de sincronizare al produselor care parcurg fluxuri diferite: (Ex: MTL parcurge o functionalitate mai veche, iar ADSL+DTH parcurge functionalitatea noua WEB SERVICES).

Regula default Cod Lt

Cerinta de business folosita doar pentru produse principale.

Ex: <COD_ABONAT>LST pentru lucrarea ,INST LISTING'

Tipuri activitate notificare

Comunicarea cu DO. Nu se mai foloseste.

Cant. maxima

Cantitatea maxima permisa pe lucrare. Restrictionarea culegerii unei cerinte cu 2 sau mai multe lucrari corespunzatoare. Valoarea cantitatii pentru lucrare trebuie sa corespunda cu cantitatea produsului instalat. (Ex: INST LINIE INCHIRIATA cant max = 2).

Descriere

Informatii referitoare la CR-ul prin care s-a introdus lucrarea.

Priorit data exec

Modifica data calcul factura. Calculeaza o data de executie - o singura tranzactie care se trimite in Geneva in cazul fluxurilor sincronizate MTL+ADSL+DTH. MTL -ul determina executia.

Sursa

COD(tip lucrare) -> lucrare veche.

Destinatie

COD(tip lucrare) -> lucrare noua.

Copiaza parametrizari

Buton folosit pentru copierea detaliilor dintr-un tip de lucrare in altul.

Cod

Formulare stricta, simbolica a obiectului modificat.

Ex: PRODUS, OPTIUNE, CONT, IP .

Denumire

Descrierea obiectului modificat, specificare a tipurilor de produse/optiuni.

Fel

Categorie de incadrare a obiectelor modificate.

Valori posibile: abonament, optiune abonament, subscriptie, centru de buget, subscriptie, cont bancar client, cont telefonic client.

Obligatoriu

Obligativitatea culegerii obiectului produs implicit modificat pe lucrare.

Situatii posibile:

Nu este obligatoriu

þ Este obligatoriu

Fig. 1.1. Ecran Tipuri Lucrari

Produs Obligatoriu

Se completeaza in concordanta cu tipul de lucrare folosit.

Valori posibile:

Instalare/ Prod. Parametric - permite instalarea a cel putin un produs

Modificare/ Desfiintare - folosite pentru lucrari care se refera la produse existente, pentru modificare, desfiintare.

Vizibil

Restrictionare la nivel de useri, pentru a limita culegerea unui obiect modificat.

Situatii posibile:

Nu se poate culege pe lucrare

þ Se poate culege

Cod parinte

Este specificata legatura intre parinte, copil, nepot. In cazul in care lucrarea se refera la mai multe obiecte modificate, se realizeaza o ierahie.

Ex: OPTIUNE_PRODUS si OPTIUNE_PRODUS_1 au cod parinte PRODUS.

Det data exec

Lucrarile SO care pe produs au flux determina data executie. Optiunile nu pot determina data executie.

Situatii posibile:

Nu determina data executie

þ Determina data executie

Sursa

Obiectul modificat care reprezinta originea pentru noul obiect.

Copiaza parametrizare obiect

Permite copierea in detaliu a tipului de obiect modificat origine.

Cant. min. Nr. instalate

Functionalitate implementata pentru O/I.

Numarul min/max de numere pentru instalare/desfiintare per obiect modificat.

Cant. max. Nr. instalate

Cant. min. Nr. desfiintate

Cant. max. Nr. desfiintate

2. Tab ,Parametrii lucrare'

Fig. 2. Ecran Tipuri Lucrari - Tab ,Parametrii lucrare'

Entitati modificate lucrare

Orice obiect in instalare contine entitati modificate. In functie de proprietatile tipului de produs - abonament (definit prin multe entitati) sau optiune (definita prin entitati mai putine, cu caracter specific), se configureaza entitati caracteristice.

Delimitare posibila a tipurilor de entitati modificabile:

obligatorii, avand caracter implicit (Ex: ,Atribut produs', ,Client', ,Cont')

ajutatoare (Ex: ,Observatii')

neobligatorii - posibile dar nu obligatorii (Ex: ,Contract')

Cod entitate

Formulare simbolica a entitatii.

Explicatie

Definitie prin care se detaliaza actiunea entitatii.

Ex: ETICHETA - , Poate schimba linia telefonica (localitatea liniei, cod linie)'.

Punct stop modificare

Resprezinta stadiul pana in care se poate modifica entitatea modificata lucrare.

Ex: ,EMISA', ,IN_SEMNARE_CONTR_MAGAZIN'.

Obligat.

Situatii posibile:

þ ,D'

,N'

Valoarea ,D' delimiteaza entitatile modificate care definesc produsul, caracterizeaza existenta acestuia.

Daca exista entitati implicite, pentru care se poate calcula legatura cu produsul, valoarea bifei ,Obligatoriu' va fi ,N'. Ex: ,Familia', ,Clientul'.

Apare la culegere

Situatii posibile:

þ ,D' (Ex: ,Adresa', ,Produs')

,N' (Entitati neimportante pentru produsul respectiv.)

In cazul in care bifele ,Obligatoriu' si ,Apare la culegere' nu sunt marcate, se suprascrie cu null in baza de date. Ex: Migrarea produselor cu contract la fara contract.

Actiuni atomice lucrare

Apeleaza sectiuni de cod in momentul finalizarii Os-ului. Declanseza producerea unui anumit eveniment.

Ex: - ,LINIE_NOUA_OCUPATA' - Trece linia telefonica in starea de 'OCUPAT, in cazul instalarilor, fiind obligatorie pentru toate produsele care necesita linie de comunicatie.

- ,ACTIVARE_PRODUS' - Activare produs.

Produsul implicit al obiectului

Autocompletare in cazul produselor singulare sau a optiunilor implicite ( Ex: EMAIL, FTP). Sunt predefinite campurile ,Familie', ,Tip produs so', ,Subtip produs so' si ,Cantitate'.

Valori posibile pentru campul cantitate:

negative - fluxuri de dezinstalare

,0' - instalare directa a optiunilor in stare inactiva (DUMMY - inactive in SO si active in O/I) Ex: ASISTENTA TEHNICA

pozitive - fluxuri de instalare

Lucrare generata

Functionalitate: actiuni automate de desfiintare si validare copii incompatibili.

S-a creat pe tabela de lucrari generate, bifa 'generat_actiune' cu valoare implicita 'N'.

Situatii posibile:

,N' - se va pastra functionalitatea existenta de lucrari generate (daca exista lucrari generate pe tipul de lucrare ptip_lucrare se verifica daca tipul e abonament este posibil pentru toate lucrarile generate. In caz contrar se insereaza o inregistrare in tabela de erori. Pentru fiecare lucrare generata se efectuaza cate o operatie de inserare in tabela CERERI respectiv CERINTE).

þ ,D' - lucrarea va fi generata dintr-o actiune de activitate pe care o va utiliza configurarea pe o activitate de cerere, inainte de predarea fluxului la O&I daca lucrarea este gestionat_so = 'N' sau oriunde pe cerere data lucrarea este gestionat_so = 'D'

S-a creat o procedura de validare os_eng.valid_prod_incomp_cu_lucr care verifica pentru toate tipurile produselor copil ramase active in urma os-ului sa nu existe inregistrari de acel tip nepermise in tabela 'Tip lucrari produse incompatibile'. Verificarea se va face pentru produsul lucrarii si copii lui doar in cadrul lucrarii si nu la nivel de toata cererea! Daca pe o cerere sunt doua cerinte din care prima nu permite copil de tip x, iar a doua permite trebuie sa nu apara eroarea daca pe a doua cerinta a fost cules un produs cu copil.

Ex: , SCHIMBARE TITULAR ADSL' - lucrare generata , DESF VOIP ADSL SNR'.

Numar luni start procesare: se va completa valoarea obtinuta data de executie a os-ului (nvl(data_cota_fractionara, executat_data)) + numarul de luni venit ca parametru

Conditionata: Valori posibile 'D', 'N', implicit 'N' not null.

La executia unui os se va apela procedura 'inserarea_asistenta_tehnica' de inserare cerere daca:
- exista o lucrarea configurata cu generare lucrari, iar lucrarile de generat au bifa de conditionat pe 'D';

- daca os-ul respectiv are o activitate executata de asistenta tehnica pe lucrarea configurata cu generare lucrari(acesta activitate se va identifica ca acea activitatea de sub os, respectiv lucrare, care are completat in campul descriere textul 'Asistenta tehnica').

Procedura generez_lucrari sa actioneze doar daca pe lucrarea configurata cu generarea lucrari nu exista activitatea de asistenta tehnica si lucrarea de generat are bifa de conditionata pe 'N'.  

Instanta de produs pe lucrarea generata

Conditionare in cazul in care clientul are instalata o anumita instanta de produs definita prin familie produs, tip produs si modalitate vanzare produs. Daca tabela tiplucr_tipinstprodso contine inregistrari, se genereaza lucrarea aferenta fluxului de desfiintare.

Ex: Instanta de produs ,VOIP ADSL' din familia de produse ,DATE', modalitati de vanzare ,CU MINUTE INCLUSE', ,FARA MINUTE INCLUSE' determina lucrarea generata ,DESF VOIP ADSL SNR'.

Produse posibile pe lucrare

Reprezinta categoria de produse permise pe lucrare.

Situatii posibile:

- Fluxurile de instalare produse parinte nu presupun produse posibile.

- Configurarea produselor posibile pe lucrare se realizeaza pentru fluxurile de modificare si desfiintare de produse sau optiuni.

Mapare produs lucrare

Se mapeaza instanta de produs SO pe fluxul de instalare si dezinstalare, iar pentru fluxurile de migrare tipul de produs posibil in care se poate transforma produsul existent.

Se realizeza legatura intre SO si Geneva.

Primele trei campuri sunt reprezentate de instanta de produs SO:

- Familie produs

- Tip produs

- Modalitate vanzare

Ultimele trei campuri realizeaza legatura SO cu Geneva prin tipul de lucrare, numele si tipul tarifului.

- Nume produs

- Nume tarif

- Tip tarif

OI Conditii Mapare

Functionalitate: Daca gaseste in copii produsului de instalat (mutat) etc., tip-ul de produs configurat, atunci se genereaza un OrderItem cu WorkAction-ul parintelui si produsul specificat.

Ex: MUT EXT DTH SINCRON ADSL O/I - Cod Tip Produs SO: STB1.

3. Tab ,Participari lucrare'

Fig. 3. Ecran Tipuri Lucrari - Tab ,Participari lucrare'

Participari lucrare

Reprezinta fluxul tehnic specific lucrarilor.

Cod indicativ

Codul indicativului care genereaza participantul.

Ex: NOTIFICARE_SISTEM, MESE_LANT, ULTIMUL_EXECUTANT.

Explicatie indicativ

Informatii suplimentare oferite despre indicativ.

Ex: NOTIFICARE_SISTEM - Participant generat automat pentru notificare sisteme terte.

Nr. parinte

Determina ordinea de generare a participantilor pe lucrare.

Cod tip participant

Lov catre tabela PARTICIPANTI_LUCRARE. In cazul in care indicativul este NOTIFICARE_SISTEM, atunci se genereaza participantii configurati in aceste 2 coloane.

Ex: DATA_ORDER, MIND, DISPATCH, RSA, etc.

Cod participant lucrare

Cod actiune participant

Se refera la comunicare prin mesaje cu diferite interfete, in momentul in care participantul devine executabil.

Ex: ACTIVARE_SERVICIU, PROVIZIONARE, instalare SIP la client.

Cod actiune part. respingere

Actiunea fiecarui tip de participant pentru fluxul negativ - respingea lucrarii.

Ex: DEPROVIZIONARE, dezinstalare MDF.

Cod obiect modificat lucrare

Reprezinta tipul de obiect asupra caruia actioneaza participantul.

Ex: PRODUS, EMAIL, FTP.

Determina executia

Situatii posibile:

þ ,D'

,N'

Data executiei os-ului (care se trimite si la billing) se considera data executiei a participantului care determina executia.

Ex: Pentru LTP pot determina executia:

participantul ,MESE_LANT' pe fluxul de instalare

participantul ,CENTRALE_NR' pe fluxul de dezinstalare

Oblig.

Situatii posibile:

þ ,D' - pentru participanti care nu pot lipsi de pe lucrare

,N' - pentru participanti de tip automat (Ex: RSA) sau conditionali (Ex: MIND cu obiect modificat EMAIL si FTP).

Pentru participantii de tip conditional este obligatorie completarea in detaliul ,Tipuri instanta produs pe participari lucrare'.

Generat buton

Situatii posibile:

þ ,D' - permite activarea butonului ,Generare activitate' daca lucrarea are cel putin un participant cu bifa de generat buton pe 'D'

,N' - inactivarea a butonului ,Generare activitate'

Ex: ASISTENTA_TEHNICA

Tipuri instanta produs pe participari lucrare

Tabela PARTICIPLUCR_TIPINSTPRODSO este detaliu pentru PARTICIPARI_TIP_LUCRARE si TIPURI_INSTANTA_PRODUS_SO.

Tabela contine campurile specifice de instanta produs (categorie, tip, subtip) in aceelasi model cum sunt puse in tabul PARAMETRII LUCRARE (blocul produse posibile pe lucrare).

Functionalitate: Tabela 'Tipuri instanta produs pe participari lucrare' va decide cand se genereaza un participant pe lucrarea respectiva astfel :

- Daca participantul de pe lucrare NU are inregistrari in tabela detaliu PARTICIPLUCR_TIPINSTPRODSO atunci modul de generare al participantilor ramane la fel.

- Daca participantul de pe lucrare are inregistrari in tabela detaliu PARTICIPLUCR_TIPINSTPRODSO se va genera un participant doar daca pe lucrarea respectiva exista un produs configurat in PARTICIPLUCR_TIPINSTPRODSO, sau daca exista un produs copil al produsului de pe lucrare configurat in PARTICIPLUCR_TIPINSTPRODSO. Participantul care trebuie generat este obtinut prin campurile cod_tip_participant si cod_partlucr.

Initiatori lucrare

Cod tip participant - COMERCIAL

Denumire tip participant - Comercial

4. Tab ,Conditii tehnice'

Fig. 4. Ecran Tipuri Lucrari - Tab ,Conditii tehnice'- lucrarea "ATRIBUIRE NR SUPL ACCES 64+"

Atentie!

Daca produsul este configurat cu anumite conditii tehnice, acestea trebuie sa se regaseasca si pe lucrarea care instaleaza, desfiinteza sau modifica produsul respectiv.

Tipuri de retea permise de lucrare

Se alege tipul de retea pe care se poate executa lucrarea.

Ex: pentru instalare/desfiintare de PP se alege reteaua de TELEFONIE, pentru lucrarile care se refera la NP se alege FOLO, pentru lucrarile cu referire la DTH, reteaua este TV.

Cod obiect modificat

Codul obiectului asupra caruia se efectueaza modificarea. Poate fi produsul sau optiunea de pe produs sau ambele.

Cod

Se refera la codul retelei: TELEFONIE, FOLO, TV, E-MAIL, FTP, MOBIL.

Nr. minim nr. apel adaugate

Numarul min/max de numere pentru instalare/desfiintare per obiect modificat.

In functie de numarul de tipuri de retea posibile pe lucrare.

Nr. maxim nr. apel adaugate

Nr. minim nr. apel desfiintate

Nr. maxim nr. apel desfiintate

Partajare circuit

Resursa comuna pentru produse diferite (LTP+ADSL). Spre exemplu ADSL-ul nu poate fi instalat fara existenta unei linii telefonice principale deja instalate sau in curs de instalare.

Pentru instalarea de ADSL, tipul partajarii de circuit este ADSL-VOCE, pentru instalarea de LTP, PP sau ISDN (de orice fel) tipul partajarii de circuit este INDIVIDUAL (nu se partajeaza circuitul).

Tip partajare circuit

Porturi centrala permise de lucrare

Se refera la tipurile de porturi centrala pe care se instaleaza produsul la care se refera lucrarea respectiva. Blocul se completeaza in special pentru lucrarile de instalare si modificare. Cele mai utilizate sunt porturile TV pentru instalarea de STB-uri, PSTN, ISDN-BRA, ISDN-PRA, TRK R1-E2 pentru instalarea sau modificarea de produse ce se refera la linii telefonice.

Cod obiect modificat

Codul obiectului asupra caruia se face modificarea. Acesta poate fi produsul.

Cod

Este vorba despre tipul portului de centrala: TRK E1-R2, ADSL2+, IAD, IPFIX, TELEX, etc.

Nr. minim porturi centrala

Numarul porturilor centrala trebuie sa se situeze intre aceste 2 valori. Daca nr. minim porturi centrala este 0 iar nr. maxim porturi centrala este 1, inseamna ca nu este obligatoriu sa alegem un port de centrala, insa daca s-ar dori acest lucru am putea alege maxim unul.

Alte exemple:

in cazul lucrarii INST ISDN BRA, nr. minim porturi centrala=3 si nr. maxim porturi centrala=8, se pot alege minim 3 porturi(unul pentru numarul de apel principal si altele 2) si maxim 8.

Nr. maxim porturi centrala

Linii de comunicatie permise de lucrare

Se refera la suportul tehnic pentru anumite produse. Tipul de linie de comunicatie necesar produsului.

Cod

Cod linie comunicatie.

Nr. minim linii comunicatie

Nr. min/max de linii comunicatie necesare produsului.

Nr. maxim linii comunicatie

5. Tab ,Modalitate de vanzare'

Fig. 5. Ecran Tipuri Lucrari - Tab ,Modalitate de vanzare'- lucrarea "CORECTII TRANZACTII"

Contracte permise de lucrare

Tipuri contracte speciale posibile - definite anterior in ,Atribute produs SO'- pentru produsele lucrarii.

Ex: CONTRACT ADSL, CONTRACT VOCE.

Promotii permise de lucrare

Reduceri oferite, aferente produselor lucrarii.

Promotiile sunt configurate in tabela ,Tipuri promotii'.

Ex: ADSL PASTE 2008 MFT, TV PRIMAVARA 2008.

Procente de plata posibile pe lucrare

Permite user-ului alegerea din list of values a procentului de plata, altul decat cel implicit, definit in blocul ,Tipuri lucrare'.

6. Tab ,Suspendari lucrare'

Fig. 6. Ecran Tipuri Lucrari - Tab ,Suspendari lucrare' - lucrarea "DESF AUDIO 10 KHZ"

7. Tab ,Lucrari posibile'

Fig. 7. Ecran Tipuri Lucrari - Tab ,Lucrari posibile'-lucrarea "INST PACHET COMEBACK 2008"

Lucrari posibile

Functionalitate dezvoltata pentru produse de tip ,Subscriptie'.

Limitare de alegere a ,Tipului lucrare instalare'/tabela ,Produse posibile subscriptie'.

Lucrarile posibile pentru culegere, in functie de tipul de ,PACHET' se configureaza in ,Tip lucrare filtru subscriptii'.

Ex: INST PACHET VOCE/INTERNET

Tip lucrare filtru subscriptii

8. Tab ,Tip Lucrare Orchestration'

Fig. 8. Ecran Tipuri Lucrari - Tab ,Tip Lucrare Orchestration'-lucrarea "INST PACHET VOCE/CN START O/I"

Tipuri Lucrare Orchestration

Tipuri lucrari prin care se realizeaza comunicarea cu O/I, respectiv maparea O/I cu tipurile de lucrare SO.

Se genereaza 'WorkAction' cu parametrul 'OrderItemId' configurat in 'Cod obiect modificat lucrare'.

Configurarea codului cu valorile 'NU SE TRIMITE IN O/I' sau 'NULL', foloseste pentru a trimite date despre produsul parinte, de legatura al codului obiect modificat lucrare.

Ex: INST ADSL SIP O/I.

9. Tab ,Actiuni automate'

Fig. 9. Ecran Tipuri Lucrari - Tab ,Actiuni automate'

Actiuni automate participanti

Functionalitate dezvoltata pentru O/I, cu scopul validarii perioadelor diferite de executie si respingere automata a activitatii pe tipul de lucrare.

Contine inregistrari pentru toti participantii care au actiune_automata 'E' (executie) sau 'R' (respingere).

Configurarea va putea astfel sa puna actiuni diferite pe perioade diferite, pe acelasi tip de activitate in functie de tipul de lucrare.

Permite activarea butonului de ,ASISTENTA TEHNICA' pentru lucrari NEgestionate SO (fara participari configurate), prin specificarea actiunii.

Cod tip participant

Cod-ul tipului de participant ridicat de O/I.

Ex: ASTEAPTA_START_FACTURARE_SIP

Perioada

Perioada de timp, exprimata in zile, dupa care se va executa/respinge activitatea.

Daca in aceasta perioada user-ul nu executa activitatea manual, aceasta se va executa automat prin job.

Actiune

List of values:

- ,Executie'

- ,Respingere'

10. Tab ,Tipuri lucrari incompatibile'

Fig. 10. Ecran Tipuri Lucrari - Tab ,Tipuri lucrari incompatibile'- lucrare "ASIST TEHNICA ADSL O/I"

Tipuri Lucrari Incompatibile

Tabela lucrari incompatibile TIPLUCR_INCOMPATIBILE este de tip many-to-many intre tipuri lucrari si ea insasi ce va contine lucrarile ce nu pot fi culese pe aceeasi cerere.

Daca lucrarea x este incompatibila cu y sa se vada si la x detaliul y si la y detaliul x, s-a configurat o data incompatibilitatea, dar este vizibila pe ambele lucrari.

Daca pentru o lucrare data se va insera in aceasta tabela o inregistrare, cele doua lucrari nu vor putea sa fie culese pe aceeasi cerere.

COD Tipuri Lucrari Incompatibile

COD-ul lucrarii x incompatibila cu lucrarea y.

Ex: ASIST TEHNICA ADSL O/I, CRESTE BANDA ADSL PACHET O/I, CRESTE BANDA BIZ PACK O/I .


11. Tab ,Procent Plata Dispatch'

Fig. 11. Ecran Tipuri Lucrari - Tab ,Procent Plata Dispatch'

Procent Plata Dispatch

Procent de plata aplicat in cazul generarii lucrarii ,Asistenta tehnica ADSL'.

Motive Dispatch:

19 - instalare SIP finalizata la client cu taxa

20 - instalare SIP finalizata la client fara taxa

In functie de motivul Dispatch se aplica discount-ul configurat in tabela ,Procent Plata Dispatch'.

In functie de specificatii, valorile procentului de plata pot fi: -100, -50, 100, -25, etc.

12. Tab ,Tipuri Lucrari Produse Incompatibile'

Fig. 12. Ecran Tipuri Lucrari - Tab ,Tipuri Lucrari Produse Incompatibile' - lucrarea "schimbare titular adsl"

Tipuri lucrari tipuri produse incompatibile

In acest tab sunt configurate produsele deja existente pe client ce nu sunt compatibile cu cele care vor fi instalate pe cerere.

Tabela "Tipuri lucrari tipuri produse incompatibile" contine produse copil ce nu pot exista dupa executia os-ului pe produsul lucrarii conform sqlKraft diagrama 'Parametrizari - Lucrari',

Verificarea se face pentru produsul lucrarii si copii lui doar in cadrul lucrarii si nu la nivel de toata cererea! Daca pe o cerere sunt doua cerinte din care prima nu permite copil de tip x, iar a doua permite, trebuie sa nu apara eroarea daca pe a doua cerinta a fost cules un produs cu copil de tip x.

Ex: "SCHIMBARE TITULAR ADSL"- produs incompatibil "VOIP ADSL"

Tip produs

Denumirea produsului incompatibil.

Ecranul Tipuri Cerinte

Tipuri Cerinta:

Fig. 1. Ecranul Tipuri Cerinte

ENTITATI

DESCRIERE

Cod

Denumirea prescurtata a unei cerinte.

Denumire

Descrierea cerintei.

Cod tip lucrare

Codul lucrarii de care este legata cerinta.

Activa

Cerintele care nu sunt active nu pot fi culese in ecranul de cereri

EX: cerintele nu se vad in ecranul de cereri/cuelegere cereri

þ cerintele se vad in ecranul de cereri/cuelegere cereri.

Speciala

Limitare petru ca doar anumiti useri sa vada lucrarea (valabil pentru userii care au rolul selectat in tabul de roluri). Bifa de speciala e mai importanta decat canalul.

EX: þ limitare (este necesar ca in tabul de roluri sa se selecteze cel putin un rol)

fara limitare.

Necesita email

Trimite email la ECARE, pt clientii care au CPS in caz de desfintare.

Necesita autorizare

Clientul va trebui sa vina cu un act autorizat pentru anumite solicitari (in prezent nu se mai foloseste, era utilizata pt CPS).

EX: Folosirea convorbirilor internationale de la alt operator de telefonie fixa.

Perioada confirmare

Timpul de asteptare a unei cereri intr-un anumit stadiu dupa instintare, folosit in prezent doar pentru produsele de VOCE.

Perioada prelucrare

Cat timp e posibil sa fie prelucrata cererea, perioada maxima de asteptare (in stadiul "IN_ASTEPTARE in sistem.

Prioritate

Stabileste gradul de prioritate in tratare cererii in comparatie cu alte cereri de pe acelasi client sau clienti diferiti. Prioritatea se stabileste in functie de mai multi factori (ex: cerinta, client, schema). Cererea cu prioritate mai mare e tratata prima de catre RTC.

Tip Client

Stabileste pe ce tip de client poate culeage cerinta (Fizic/Juridic/Ambele).

Validez tip cerere

þ Se tine cont de tipul de cerere

Nu se tine de cont tipul de cerere

Tip Lucrare

Aduce denumirea din descrierea lucrarii.

Descriere

Descrierea CR-ului in baza caruia s-a efectuat tipul de cerinta curenta.

Asignare automata

þ Daca cerinta ajunge in pasul de asignare se va executa automat

(Ex. ADSL).

Asignarea nu se va executa automat.

Necesita email LLU

Trimite email la ECARE, pt clientii care au LLU.

Validez cod inreg. fiscala inactiv

Validare pentru lista clientilor inactivi fiscal.

Ex. þ Validare flolosita pentru cerintele ce nu sunt folosite pe interfata

Validare pentru desfintari, cerintele folosite pe interfata.

Deschid Wizard

Permite folosire wizard pe cerinta curenta (nefolosit).

Clonare fara vaidare

þ Cererea se va clona fara a se valida (ex. ADSL),

La clonare cererea va fi validata.

Sursa

COD(tip cerinta) -> cerinta veche.

Folosita pentru copierea detaliilor dintr-un tip de cerinta in altul.

Destinatia

COD(tip cerinta) -> cerinta noua.

Copiaza detalii cerinte

Copiaza detaliile din cerinta veche in cerinta noua.

Stari Cerinta

Fig. 2. Ecranul Tipuri Cerinte - Tab ,Stari cerinta'

ENTITATI

DESCRIERE

Nr. ordine

Numar de ordine al starilor tipului de cerinta.

Tip stare

Starile prin care va trece cerinta.

Punct sincronizare

Ajuta la sincronizarea cu fluxul de activititati. Fiecare activitate are un numar de ordine in "puncte de sincronizare" astfel incat nu se vor putea executa sau configura activitati intr-o ordine gresita.

Nr. Respingere

Reprezinta numarul de ordine al stadiului la care se va intoarce cerinta in caz de respingere.

Durata admisa

Nefolosita.

* In tabul "Stari cerinta" se configureaza fluxul cerintei de la culegere pana la emitere OS in cazul fluxului de SO, iar pentru O/I se configureaza fluxul cerintei de la culegere pana la cedarea fluxului catre O/I.

* In functie de necesitatile tehnice si comercial ale produsului de instalat/desfiintat/modificat sau migrat se stabileste impreuna cu business-ul fluxul pe care trebuie sa-l parcurga cerinta curenta.

Documente necesare

Fig. 3. Ecranul Tipuri Cerinte - Tab ,Documente necesare'

ENTITATI

DESCRIERE

Cod tip document

Codul documentului necesar pentru cerinta curenta.

Denumire tip document

Descrierea documentului.

Tip Client

Carui tip de client (Fizic/Juridic/Ambele) i se adreseaza documentul curent.

Cod facilitate legala

Codul facilitatii legale dovedit de actul solicitat.

Model contract

Fig. 4. Ecranul Tipuri Cerinte - Tab ,Model contract'

*In prezent nu mai este utilizat. Era folosit pentru a genera un model standard de contract (printabil pt. client).

Modele instiintare plata

Fig. 5. Ecranul Tipuri Cerinte - Tab ,Modele instiintare plata'

*In prezent nu mai este utilizat. Era folosit pentru a genera un model standard de instintare de plata (printabil pt. client).

Modele raspuns negativ

Fig. 6. Ecranul Tipuri Cerinte - Tab ,Modele raspuns negativ'

*In prezent nu mai este utilizat. Era folosit pentru a genera un model standard de raspuns negativ (printabil pt. client).

Tipuri cerere permise

Fig. 7. Ecranul Tipuri Cerinte - Tab ,Tipuri cerere permise'

ENTITATI

DESCRIERE

Cod tip cerere

Codul tipului de cerere in care se incadreaza cerinta.

Den tip cerere

Descrierea tipului de cerere.

* In tabul curent este configurata constrangerea la nivel de tip de cerere. Cerintele vor putea fi culese doar pe formularele de culegere cerere corespondente (configurate ca atare in tab-ul tipuri_cerere_permise aferent ecranului tipuri_cerinte).

Roluri

Fig. 8. Ecranul Tipuri Cerinte - Tab ,Roluri'

ENTITATI

DESCRIERE

Rol

Priviligiul acordat unui anumit grup de useri, exclusiv, care le permite efectuarea tipului curent de cerinta.

Contracte standard

Fig. 9. Ecranul Tipuri Cerinte - Tab ,Contracte standard'

    1. Tipuri contracte standard

ENTITATI

DESCRIERE

Cod contract

Codul contractului standard care poate fi cules pe cerinta.

Denumire contract

Descrierea contractului curent.

*Daca exista inregistrari in tabela ,Tipuri contracte standard' cerinta va trebui sa aiba activitatea ,IN_GENERARE_CONTRACT'

    1. Tipuri instanta produs

ENTITATI

DESCRIERE

Familile produs

Se foloseste pentru restrictionarea categoriei din care face parte tipul de produs.

Ex. Daca se va selecta "DATE", in tipul de produs se vor aduce doar produsele de date.

Tipul de produs

Codul tipului de produs

Modalitate de vanzare

Modalitatea de vanzare a produsului curent

*In functie de contactul standard curent se pot alege tipuri de instante de produs compatibile cu cerinta curenta.

Familii permise

Fig. 10. Ecranul Tipuri Cerinte - Tab ,Familii permise'

ENTITATI

DESCRIERE

Cod Familie

Codul familiei.

Denumire familie

Descrierea familiei.

* In tabul curent este configurata constrangerea la nivel de Familie. Cerintele vor putea fi culese doar pe formularele de culegere cerere corespondente (configurate ca atare in tab-ul familii_permise aferent ecranului tipuri_cerinte).

Tipuri canal cerere

Fig. 11. Ecranul Tipuri Cerinte - Tab ,Tipuri canal cerere'

ENTITATI

DESCRIERE

Cod Canal Cerere

Se refera la canalul de vanzare prin care se vinde produsul resprctiv.

Ex: diferite magazine, marketing, etc

Incarca tabela

Se incarca din tipuri cerinta in canal cerere lista care descrie ce tip de cerere poate sa gestioneze fiecare magazin in parte.

Ex: Doar dealerii pot sa execute anumite lucrari (INST. ADSL % DI).

Actiuni automate activitate

Fig. 12. Ecranul Tipuri Cerinte - Tab ,Actiuni automate activitate'

ENTITATI

DESCRIERE

Tip activitate

Se ia din tabela "Tipuri activitati".

Durata admisa

Reprezinta un numar de zile. Dupa ce acel numar de zile a trecut se executa/respinge activitatea. Campul poate fi completat si cu valoarea "-1" (in cazul in care valoarea maxima nu a fost stabilita) si se considera infinit.

Durata maxima admisa

Durata maxima in care cererea poate sa stea pe loc. Daca in acest timp user-ul nu executa activitatea manual, atunci aceasta activitate se va executa automat.

*Ex: (Inst ADSL) Cerinta ajunsa in stadiul "semnare contract +livrSIP magazin" si acest pas nu este executat timp de 75 de zile se va respinge(/executa, in functe de actiunea automata configurata in ecranul tipuri activitate).

Atribute posibile pe cerinte

Fig. 13. Ecranul Tipuri Cerinte - Tab ,Atribute posibile pe cerinte'

ENTITATI

DESCRIERE

Tip Activitate

Atributele de activitate care nu trebuie sa apara pe anumite cerinte => nu o sa apara in Ecranul Activitati.

Atribut activitate

Se iau din Atribute posibile activitate.

Respingeri tipuri cerinta

Fig. 14. Ecranul Tipuri Cerinte - Tab ,Respingeri tipuri cerinta'

ENTITATI

DESCRIERE

Respingeri tipuri cerinta

Daca cererea se respinge intr-un pas de flux, se trece in pasul selectat. Momentan se ultilizeaza doar pentru fluxul de O/I.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1822
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved