CATEGORII DOCUMENTE |
Animale | Arta cultura | Divertisment | Film | Jurnalism | Muzica |
Pescuit | Pictura | Versuri |
Logistica
1. Sectorul de activitate
S.C." ELCO" S.A. IASI este o firma privata cu traditie in:
- Proiectarea, executia si repararea retelelor electrice de 0,4- 110 KV, statii electrice de transformare de 110/MT, posturi de transformare de 20/0,4 KV, instalatii electrice interioare pentru constructii civile si indrustiale;
- Reparatii linii si statii electrice de 220- 400 kv.
In anul 2001 Adunarea Generala a Actionarilor a hotarat diversificarea activitatii firmei. In baza acestei hotarari firma a achizitionat o linie tehnologica pentru executia tamplariei din PVC si Aluminiu. Executia propriu-zisa a inceput in luna noiembrie 2001 si s-au axat intr-o prima etapa pe tamplaria din PVC.
Pentru anul 2002 principalul obiectiv a fost de a se face cunoscuti pe piata, unde existau deja un numar mare de competitori printre care nume consacrate. Spre sfarsitul anului 2002 au inceput sa execute si tamplarie din aluminiu.
In anul 2003 obiectivul principal este cresterea cotei de piata.
In acesti doi ani s-a investit mult in echipamente, tehnica de calcul, aplicatii soft si personal pentru a asigura o buna desfasurare a activitatii.
Firma isi desfasoara activitatea national in domeniul fabricarii de tamplarie din PVC si aluminiu. Sfera de productie consta in producerea unei game variate de ferestre, usi, balcoane glasvanturi si vitrine cu geam.
Sediul firmei se afla in IASI pe strada Manta Rosie nr. 17.
C.F.- R 3915440.
Organizatia nu mai are alte filiale sau puncte de lucru.
2.Obiective
Pe termen mediu:
atingerea peste 3 ani a unei cote de piata de 7-8%;
cresterea volumului de vanzari cu 15% anual in urmatorii 3 ani;
cresterea gradului de satisfactie a clientilor cu 10% anual in urmatorii 3 ani;
cresterea profitabilitatii cu 7 - 10% anual in urmatorii 3 ani;
diversificarea liniei de produse cu 50% in urmatorii 3 ani.
3. Furnizori
Raportul pret/calitate este foarte avantajos pentru client. Produsele oferite sunt de calitate superioara atat din punct de vedere al materialelor utilizate (profilele din PVC sunt executate de firma REHAU - Germania si cele din din Aluminiu de firma ALUMINOL - Grecia, firme recunoscute pentru calitatea produselor) cat din punct de vedere al montajului. Preturile practicate corespund unei valori medii a preturilor practicate pe piata.
Firmele Rehau si Aluminol sunt cele mai importante si prestigioase firme de pe piata producatoare de tamplarie din PVC si Aluminiu iar firma Elco are mare incredere in calitatea produselor sale si binenteles spera ca profitul obtinut din aceasta afacere sa fie pe masura asteptarilor sale.
O calitate superioara pentru siguranta si confort pe termen lung la preturi competitive este mesajul pe care S.C Elco S.A Iasi doreste sa-l transmita clientilor.
4. Modalitati de transport
Firma SC ELCO SA detine in patrimoniul sau 4 Dacii Papuc si 2 dubite cu care asigura distribuirea produselor de la producator
la clientii sai. In cadrul firmei exista si un magazin de desfacere situat pe strada Manta Rosie nr. 17.
Unul dintre principalele obiective pe care firma doreste sa-l indeplineasca in urmatoarele 6 luni este acela de a mari cu 50% parcul auto destinat distributiei. Acest lucru se datoreaza faptului ca cererea pentru tamplaria firmei SC ELCO SA este in continua crestere.
5. Marimea stocului in functie de productie
Producatorii isi vor aproviziona stocurile in functie cerintele de pe piata deci marimea acestora este direct proportionala cu cererea care in ultimul timp este din ce in ce mai mare.
Daca cererea este in continua crestere, atunci si productia va creste pentru a acoperi cererea tuturor consumatorilor. Stocurile trebuie sa fie aprovizionate la o anumita perioada de timp si atunci cantitatea trebuie sa fie riguros calculata pentru ca producatorului sa-i ajunga pana la urmatoarea aprovizionare.
In cazul acestei afaceri, materiile prime de care are nevoie firma pentru a-si asigura productia necesara pot fi depozitate pentru mai mult timp fara a se strica sau deprecia ca in cazul industriei alimentare, acest lucru fiind un avantaj considerabil pentru firma.
Gestiunea stocurilor presupune asigurarea alimentarii continue a depozitelor si magazinului cu toate materialele cerute. Principalele componente ale gestiunii stocurilor sunt:
- stabilirea structurii si dimensionarea stocurilor;
- elaborarea si transmiterea comenzii;
- asigurarea miscarii stocurilor.
6. Tehnologia Informationala (IT)
Un sistem informational este definit ca fiind un ansamblu organizat de resurse ( personal, echipamente, proceduri, metode) folosite pentru culegerea, transmiterea, stocarea si prelucarea datelor, analiza, pastrarea, difuzarea, si valorificarea informatiilor.
In structura sistemului informational pot fi identificate componentele cele mai importante cum ar fi:
1) Intrarile in sistem - au in vedere, pe de o parte, tranzactiile efective sau potentiale ale sistemului intreprindere, iar pe de alta parte, obiectivele si strategiile firmei, datele referitoare la fenomene si procese pe baza carora organizatia isi evalueaza punctele tari si cele slabe, oportunitatile si amenintarile manifestate din partea factorilor externi. Sursele de date si informatii pentru intrarea in sistem sunt plasate atat in mediul intern al firmei cat si in cel extern, operatiunile de culegere fiind manuale sau automatizate.
2)Prelucrarile datelor - constau in ordonari, grupari, selectari, operatiuni logice in urma carora datele sunt transformate in informatii utile in sustinerea operatiunilor de baza ale organizatiei sau in luarea deciziilor de management. Firma foloseste un sistem informational de prelucrare a datelor on-line care consta in introducerea datelor direct in memoria centrala a calculatorului prin intermediul unorterminale, pentru prelucrare imediata.
3) Stocarea de date si informatii - consta in aceea ca firma le inregistreaza pe suporturi adecvate ( magnetice sau optice), sub forma organizata de fisiere sau baza de date.
4) Iesirile - sunt prezentate sub forma unor rapoarte incluzand texte, tabele si grafice imprimate pe hartie sauafisate pe ecranul terminalelor video.
5) Controlul functionarii sistemului - care asigura producerea si distribuirea unor informatii utile, oportune si veridice, la un cost care sa faca sistemul eficient. Sarcini importante au managerii departamentelor informatice dar si superiorii acestora.
7. Echipamente
Pentru succesul firmei, aceasta trebuie sa foloseasca numai echipamente de calitate. In producerea tamplariei din PVC si Aluminiu sunt necesare masini unelte pentru taierea si frezarea materialelor.
Deasemenea muncitorii mai au nevoie si de alte unelte cum ar fi aparatul de lipit, pistol de nituri, pistol cu silicon iar pentru izolatii spuma hidroizolatoare.
8. Logistica distributiei
Structura canalelor de distributie se refera la numarul etapelor intermediare parcurse de produs in miscarea lui catre consumatorii finali. Compania SC ELCO SA isi distribuie singura produsele catre comerciantii cu amanuntul, fara nici un alt intermediar. Este un canal indirect structurat astfel: ELCO - comerciantii cu amanuntul - consumatori finali. Canalul de distributie reprezinta un singur intermediar, deci este un canal de distributie scurt.
Principalele caracteristici dimensionale ale unui canal de distributie:
-lungimea este data de numarul unitatilor prin care se asigura trecerea produsului de la producator la consumator sau utilizatorul final;
-latimea este data de numarul unitatilor care asigura distribuirea produsului in cadrul fiecarei componente a lungimii sale;
-adancimea reflecta gradul de apropiere a ultimului distribuitor de consumatorul sau utilizatorul produsului;
Canalul de distributie indirect, scurt este preferat in cazul tamplariei prin avantajele pe care ofera atat pentru producator cat si pentru consumator, acestea avand o anumita independenta organizatorica si juridica:
-controlul ridicat asupra canalelor;
-incarcarea relativ redusa a pretului;
-operativitate mare a transferului marfurilor de la producator la consumatorul final;
In cadrul firmei nu pot aparea conflicte in procesul de distributie deoarece S.C. ELCO SA. este producator si distribuitor,
ce ar putea fi cauzate de nivelul adaosului practicat, promovarea produselor, nerespectarea unor intelegeri, etc.
Transferul produselor de la producator la consumator se desfasoara prin: incarcare-descarcare, transport, stocare-depozitare, receptie, intocmirea unor documente, calitatea, intrarea-iesirea din depozit, vanzarea.
Productia firmei este una de serie facuta la comanda clientului, expedierea produselor se va face la sediul clientului cu comanda stabilita de acesta.
In continuare voi prezenta cateva dintre beneficiile, atributele si avantajele firmei:
SC "ELCO" SA Iasi executa ferestre, usi, glasvanturi si vitrine cu geam termopan.
Atributele produsului: tamplaria poate fi executata din PVC cu profil REHAU-Germania sau cu profile din Al sistem ALUMIL-Grecia.
Profilele PVC REHAU au trei camere de rupere termica.
Profilele ALUMIL sunt cu sau fara ruperea barierei termice.
Geamul termopan(clar, reflexiv, decorativ) este realizat din sticla float.
Avantajele produsului:
izolare termica si fonica ridicata;
rezistenta mecanica;
durata de viata ridicata;
intretinere usoara;
aspect nealterat in timp al suprafetelor;
sisteme antiefractie;
complet reciclabil;
rezistenta la factori de mediu:
nu reactioneaza chimic;
nu rugineste;
nu putrezeste.
Servicii suport
garantie de 1-3 ani - functie de gradul de utilizare;
transport gratuit la domiciliul/locatia clientului;
instruirea clientului cu privire la modul de utilizare si intretinere.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare |
Vizualizari: 2500
Importanta:
Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved