Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri

Chirurgie veterinara

Broasca mare de lac

Animale

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Intestinul gros
LUCRARE DE LICENTǍ - DIAGNOSTIC, SUPRAVEGHERE SI COMBATERE IN LEUCOZA ENZOOTICǍ BOVINǍ
Prestomacele
Perioada nuptiala si imperecherea
NUMARUL PURCEILOR LA FATARE
STATICA SI DINAMICA ORGANISMULUI ANIMAL
Structuri si tipuri de vene
Tubul digestiv
Predresaj - Urma
Broasca mare de lac


Broasca mare de lac

Cea mai mare specie de broasca europeana, masculul si femela ajungand pana la 15 cm. Capul mai mare si botul mai rotunjit decat la Rana esculenta.. Membrele posterioare sunt lungi, tuberculul metatarsal foarte mic si jos iar primul deget al membrelor posterioare este lung.Masculii au doi saci vocali externi, de culoare gri, situati la colturile gurii, vizibili ca un mic pliu tegumentar. Larvele de dimensiuni mari, frecvent pana la 9 cm, ocazional pot ajunge la 15-20 cm.

Specie predominant acvatica prefera lacurile mari si adanci. Hiberneaza in apa, ingropata in mal. Este foarte senmsibila la scaderea concentratiei de oxigen. In lacurile putin adanci unde concentratia de oxigen scade mult in timpul iernii rata mortalitatii este foarte mare.

Este foarte zgomotoasa, masculii oracaind in tot timpul anului, ziua si noaptea, nu numai pe perioada de reproducere. Este o specie gregara, ziua urca frecvent pe mal, sarind in apa la cel mai mic semn de pericol. Este activa atat ziua cat si noaptea. Uneori se indeparteaza mult de apa, deplasandu-se pe uscat dupa hrana. Juvenilii stau mai mult pe uscat sau in zona litorala. Canibalismul este destul de frecvent.

Reproducerea dureaza din martie pana in mai. Amplexul este axilar, ponta se depune in una sau mai multe gramezi care cad la fundul apei. O femela poate depune pana la 10.000 de oua. Metamorfoza are loc dupa 3-4 luni. Maturitatea sexuala poate fi atinsa incepand cu al doilea an. Uneori mormolocii pot atinge dimensiuni de 15-20 cm (mormoloci gigantici) si pot hiberna in acest stadiu.In prezent specia este nepericlitata. Deoarece cantitati foarte mari de broaste sunt comercializate pentru export sau utilizate in invatamantul biologic si medical, in anumite zone existenta populatiilor poate fi periclitata.

Traieste numai in imediata vecinatate a apei, preferand balti sau lacuri permanente si adanci. Este frecvent intalnita si pe malul apelor curgatoare mari.

- abundenta


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1546
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site