Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

Produse si servicii Cec Bank: DEPOZITE, CARDURI, CREDITE

finante+ Font mai mare | - Font mai micI. Pentru persoanele fizice1 DEPOZITE

CEC Bank propune cele mai eficiente solutii de economisire, adaptate fiecarui client in parte, asigurand fructificarea economiilor personale prin instrumente de economisire moderne, flexibile, cu dobanzi avantajoase.

Institutie financiara

Numele produsului

Tip dobanda

Capitalizare

Rata dobanda

CEC Bank

CEC - Depozit cu prima la dobanda - Ron

Variabila

Fara cu

Pe 1 luna 5 %

Pe 3 luni 5,5 %

CEC Bank

CEC - Depozit la termen cu rata fixa a dobanzii - EURO

Fixa

Fara cu

Pe 1 luna 3,5 %

Pe 3 luni 3,75 %

Pe 6 luni 4,25 %

Pe 12 luni 4,5 %

CEC Bank

CEC - Depozit la termen cu rata fixa a dobanzii - RON

Fixa

Fara cu

Pe 1 luna 7,23 %

Pe 3 luni 7,75 %

Pe 6 luni 8,00 %

Pe 12 luni 8,25 %

CEC Bank

CEC - Depozit la termen cu rata fixa a dobanzii - USD

Fixa

Fara cu

Pe 1 luna 2,5 %

Pe 3luni 2,57 %

Pe 6 luni 3 %

Pe 12 luni 3,25 %

CEC Bank

CEC - Depozit la termen cu rata variabila a dobanzii - EURO

Variabila

Fara cu

Pe 1 luna 2,5 %

Pe 3 luni 2,75 %

Pe 6 luni 3 %

Pe 12 luni 3,25 %

CEC Bank

CEC - Depozit la termen cu rata variabila a dobanzii - RON

Variabila

Fara cu

Pe 1 luna 6,25 %

Pe 3 luni 6,5 %

Pe 6 luni 6,75 %

Pe 12 luni 7,5 %

CEC Bank

CEC - Depozit la termen cu rata variabila a dobanzii - USD

Variabila

Fara cu

Pe 1 luna 3 %

Pe 3 luni 3,25 %

Pe 6 luni 3,5 %

Pe 12 luni 3,75 %

1.1 DEPOZITUL LA TERMEN CU RATA FIXA A DOBANZII IN LEI SI VALUTA

Avantaje: Rata anuala a dobanzii este fixa pe perioada de constituire a depozitului. La scadenta, depozitul se poate prelungi automat pe o perioada egala cu cea prevazuta in contract pana la lichidarea acestuia, in conditiile de dobanda din ziua prelungirii. De sumele depuse in depozite la termen cu rata fixa a dobanzii se poate dispune oricand la oricare unitate CEC Bank. Posibilitatea efectuarii operatiunilor ( constituire si lichidare ) prin intermediul serviciului de INTERNET BANKING, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.

Caracteristici: Se emite in regim nominal pentru persoanele fizice majore. Se poate introduce clauza de imputernicire. Valoarea depozitului este de minim 50 LEI/100 EURO/100 USD. Dobanda este fixa pe perioada de constituire a depozitului. La scadenta, dobanda cuvenita la suma constituita in depozit se capitalizeaza sau se vireaza in contul curent, conform optiunii clientului.

Documente necesare: Act de indentitate in original.

Dobanda: Dobanzile aplicate sunt cele inscrise in table.

1.2 DEPOZITUL LA TERMEN CU RATA VARIABILA A DOBANZII IN LEI SI VALUTA

Avantaje: Rata anuala a dobanzii este variabile pe perioada de constituire a depozitului. La scadenta, depozitul se poate prelungi automat pe o perioada egala cu cea prevazuta in contract pana la lichidarea acestuia, in conditiile de dobanda din ziua prelungirii. De sumele depuse in depozite la termen cu rata variabila a dobanzii se poate dispune oricand la oricare unitate CEC Bank. Posibilitatea efectuarii operatiunilor ( constituire si lichidare ) prin intermediul serviciului de INTERNET BANKING, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.

Caracteristici: Se emite in regim nominal pentru persoanele fizice majore. Se poate introduce clauza de imputernicire. Valoarea depozitului este de minim 50 LEI/100 EURO/100 USD. Termen de constituire: 1 luna, 3 luni, 6 luni, 12 luni. Dobanda este variabila pe perioada de constituire a depozitului. La scadenta, dobanda cuvenita la suma constituita in depozit se capitalizeaza sau se vireaza in contul curent, conform optiunii clientului.

Documente necesare: Act de indentitate in original.

Dobanda: Dobanzile aplicate sunt cele inscrise in table.

1.3 DEPOZITUL LA TERMEN CU PRIMA LA DOBANDA

Avantaje: La fiecare a 3-a scadenta, la dobanda bonificata se adauga o prima la dobanda. La scadenta, depozitul se poate prelungi automat pe o perioada egala cu cea prevazuta in contract pana la lichidarea acestuia, in conditiile de dobanda din ziua prelungirii. De sumele depuse in depozite la termen cu prima la dobanda se poate dispune oricand la oricare unitate CEC Bank. Posibilitatea efectuarii operatiunilor ( constituire si lichidare ) prin intermediul serviciului de INTERNET BANKING, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.

Caracteristici: Se emite in regim nominal pentru persoanele fizice majore. Se poate introduce clauza de imputernicire. Valoarea depozitului este de minim 300 LEI. Termen de constituire: 1 luna, 3 luni. Dobanda este variabila pe perioada de constituire a depozitului. Dobanada este variabila pe perioada de constituire a depozitului. Dobanda se bonifica la fiecare scadenta in contul curent.

Documente necesare: Act de indentitate in original.

Dobanda: Dobanzile aplicate sunt cele inscrise in table.

1.4 CONTUL PRIVILEGIU

Avantaje: Dobanda bonificata in contul Privilegiu este comparabila cu cea a unui depozit la termen. In/din contul Privilegiu se admit depuneri ulterioare/retrageri partiale la orice ora. De sumele depuse in contul Privilegiu se poate dispune oricand la orice ora la oricare unitate CEC Bank. Posibilitatea efectuarii operatiunilor prin intermediul serviciului INTERNET BANKING, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.

Caracteristici: Se emit in regim nominal pentru persoanele fizice majore la toate unitatile CEC Bank. Depunerea minima/soldul minim de mentinere a contului este de 50 LEI/50 EURO/USD. Rata anuala a dobanzii este variabila pe toata perioada de constituire a contului. Dobanda la contul Privilegiu se capitalizeaza lunar si se acorda pe transe valorice:

Transe valorice in lei

Rata anuala a dobanzii lei ( % )

50 - 300

0,15

300,01 - 1000

4,00

1000,01 - 5000

6,25

5000,01 - 10000

7,00

10000, 01 - 50000

8,50

50000,01 - 300000

8,75

300000,01 - 1000000

9,00

Peste 1000000

9,25

Transe valorice in USD

Rata anuala a dobanzii USD ( % )

50 - 100

0,25

100,01 - 1000

1,50

1000,01 - 10000

2,50

10000,01 - 25000

3,50

Peste 25000,01

3,75

Transe valorice in EURO

Rata anuala a dobanzii EURO ( % )

50 - 100

0,30

100,01 - 1000

2,00

1000,01 - 10000

2,75

10000,01 - 25000

3,75

Peste 25000,01

4,50

Lichidarea contului in lei se poate face la unitatea emitenta/la oricare unitate CEC Bank. Lichidarea contului in valuta se poate efectua la unitatea emitenta/la oricare unitate CEC online cu unitatea emitenta.

Documente necesare: Act de identitate in original.

2 CARDURI

2.1 CARDURI DE DEBIT

Pot fi utilizate in tara si in strainatate pentru plata de bunuri si servicii, precum si pentru obtinerea de numerar.

CARDURI DE DEBIT IN LEI SUB SIGLA VISA ELECTRON SI MASTER CARD STANDARD

Avantaje: Cardurile VISA si MasterCard se ataseaza pe acelasi cont personal. Cardurile de debit, in lei, pentru persoane fizice. Pot indeplini functia de carduri de acces la contul personal de salariu alimentat de catre angajatorul dvs. Pot fi utilizate in tara si in strainatate pentru plata de bunuri si servicii, precum si pentru obtinerea de numerar.

Suma de deschidere a contului de card este modica si nu se solicita depunere minima initiala in cazul in care conturile de card urmeaza a fi folosite pentru incasarea drepturilor salariale. Posibilitatea de a efectua tranzactii comerciale directe si extrageri de numerar nu numai in tara, dar si in strainatate ( cardul este alimentat in lei, in strainatate realizandu-se conversia automata in moneda tarii respective ) 24/24 ore, 7/7 zile.

Comision zero pentru tranzactii la comerciantii acceptatori de card din tara si din strainatate. Acces la o retea extinsa de unitati si ATM-uri CEC Bank, de unde se poate retrage gratuit numerar. Acces nelimitat la orice alte locatii comerciale si retele de eliberare numerar ( unitati bancare, ATM-uri ) din tara si din strainatate care afiseaza sigla VISA ELECTRON sau MasterCard. Servicii de asistenta clienti 24/24 ore, 7/7 zile asigurate de CEC Bank si de catre organizatiile Visa Europe sau MasterCard ( dupa caz ), prin procesori autorizati. Posibilitatea de a solicita bancii atasarea pe cont a pana la 4 carduri suplimentare pentru cei dragi. Posibilitatea schimbarii codului PIN utilizand ATM-uri CEC Bank. Posibilitatea de a obtine ATM-uri CEC Bank minirapoarte de activitate card ( ultimele 7 tranzactii efectuate ). Posibilitatea de a vizualiza soldul contului de card in ATM-uri altor banci din tara si din strainatate care ofera aceasta facilitate.

In cazul in care contul este folosit pentru incasarea lunara a salariului, posibilitatea de a beneficia la cerere de facilitatea de descoperit de cont. Aceasta reprezinta o modalitate facila si flexibila de creditare, respective o linie de credit atasata cardului de salariu care se acorda de catre banca in baza unui contract de creditare.

Caracteristici: Ambele carduri se ataseaza la acelasi cont de card. Suma de deschidere a contului de card este modica. Nu se solicita depunere minima initiala, in cazul in care contul dvs. De card urmeaza a fi folosit pentru incasarea salariului sau a pensiei. Contul de card poate indeplini functia de cont de salariu ( alimentat de catre angajatorul dvs. ) sau cont de incasare a pensiei, si poate fi utilizat concomitent si pentru alimentarea cu disponibilitati banesti din orice alte surse ( depuneri de numerar la unitatile bancii, transferuri din alte banci etc. ).

Pe contul de card pot fi efectuate operatiuni prin serviciul Internet Banking al CEC Bank ( vizualizare cont de card, extras de cont pe ultima luna, transfer de sume din cont de card catre alt cont de card din CEC sau catre un cont curent din CEC Bank ). Ambele carduri pot fi utilizate pentru cumparaturi securizate pe Internet, prin inrolarea in serviciul 3 D Secure pusa la dispozitie de catre banca. Cardurile pot fi utilizate in tara si in strainatate pentru plata bunurilor si serviciilor la comercianti precum si pentru retragerea de numerar de la ATM-uri si/sau ghiseele bancare unde este afiseata sigla VISA sau MasterCard ( dupa caz, functie de tipul de card detinut ). Cardul VISA ELECTRON poate fi utilizat exclusiv in mediu electronic ( echipamente ATM si EPOS ).

Cardul MasterCard poate fi utilizat exclusiv in mediul electronic ( echipamente ATM si EPOS ). Cardul MasterCard Standard poate fi utilizat atat in mediul electronic cat si in mediul manual. Cardul MasterCard Standard poate fi folosit in tara si in strainatate pentru inchirierea de autovehicule si pentru rezervare in avans de camere de hotel in tara si in strainatate.

Limita de descoperire in cont

Pot beneficia de aceasta facilitate toate persoanele care primesc salariul in contul personal avand atasat card VISA Electron si/sau MasterCard Standard. Pot solicita descoperit de cont si pensionarii pentru care Casa de Pensii vireaza pensia in cont de card in baza unei conventii incheiate cu CEC Bank. Obtinerea acestui credit este simpla, prin completarea unei cereri si depunerea documentatiei indicate de banca ( adeverinta de venit, talon pensie, accord consultare birou de credit, factura de utilitati sau orice alt document care atesta domiciliul clientului trecut pe cartea de identitate ). Nu aveti nevoie de giranti sau de alte garantii suplimentare. Solicitarea limitei de descoperire in cont nu este comisionata de banca. Acordarea Limitei se bazeaza pe analiza de risc si evaluarea bonitatii financiare individuale. Pentru salariati, plafonul maxim al Limitei este de noua salarii lunare nete iar pentru pensionari doua pensii lunare nete, dar nu mai mult de de 40000 lei ( pentru Limita maxima se califica pesoanele care nu au angajate in sistemul financiar bancar alte tipuri de credite de consum si realizeaza un punctaj de risc onorabil ). Banca nu acorda limite mai mici de 100 lei.

Cum functioneaza facilitatea de descoperit de cont?

Odata aprobata, linia de credit poate fi folosita pe toata perioada in care clientul primeste salariul in contul de card. Se plateste dobanda numai pentru creditul efectiv utilizat. In majoritatea cazurilor limita de descoperire in cont nu are o data fixa de rambursare integrala, cu conditia mentinerii aceluiasi loc de munca.

Informatii

Lista de taxare/comisioane

Adeverinta de salariu.

2.2 CARDURI DE CREDIT

Pot fi utilizate in tara si in strainatate si plata de bunuri si servicii, precum si pentru obtinerea de numerar.

CARD DE CREDIT IN LEI SUB SIGLA MASTERCARD

Avantaje: Dobanda de 17 % pe an practicata de CEC Bank pentru credit card este una dintre cele mai reduse de pe piata romaneasca. CEC va acorda o linie de credit, care va sta la dispozitie permanenta, 24/24 ore, 7/7 zile, la care aveti acces din orice locatie comerciala sau de eliberare numerar care afiseaza sigla MasterCard. Pentru plati efectuate la comercianti, beneficiati de o perioada de gratie de pana la 59 de zile calendaristice, in care nu platiti dobanda la suma rambursata. In plus, comisionul pentru tranzactii la comercianti, in tara si in strainatate, este ZERO. In functie de banii pe care ii aveti la dispozitie, puteti decide sa rambursati lunar suma minima solicitata de banca sau orice alta suma doriti, fiind acceptate si plati integrale, fara perceperea vreunui commision. Din momentul achitarii cel putin a sumei minime lunare, aveti din nou acces la disponibilul neutilizat ( restul sumei pe care CEC Bank v-o pune la dispozitie, plus suma deja rambursata ).

Puteti beneficia pe viata de linia de credit acordata de CEC Bank prin cardul de credit CEC MasterCard, cu conditia sa achitati lunar cel putin suma minima solicitata de banca. Puteti solicita CEC Bank sa emita pana la patru carduri suplimentare atasate contului dumneavoastra. Puteti stabili plafoanele lunare de credit la care au acces cardurile suplimentare ( cu incadrare in plafonul de credit al contului ). Reteaua de ATM-uri va ofera posibilitatea sa alegeti/schimbati codul PIN. Reteaua de ATM-uri a CEC Bank va ofera posibilitatea obtinerii unui miniraport de tranzactii card, cuprinzand ultimele sapte tranzactii efectuate pe contul dumneavoastra. Miniraportul card NU este extras de cont, nu indica alimentar de cont, taxe, comisioane aferente tranzactiilor card.

Odata ce va aflati in posesia cardului de credit CEC MasterCard, va puteti inrola gratuit in serviciul 3 D Secure oferit de CEC Bank. Serviciul 3 D Secure consta intr-un sistem simplu de inrolare si obtinere de parole personale, care va vor permite sa efectuati tranzactii pe internet in conditii de securitate de inalt standard, garantate de catre organizatia MasterCard. Pe contul de card pot fi efectuate operatiuni prin serviciul Internet Banking al CEC Bank. Pentru protectia contului impotriva utilizarii neautorizate, CEC Bank a plafonat valoarea zilnica a tranzactiilor in numerar. Daca plafoanele sunt prea reduse pentru dumneavoastra, puteti solicita gratuity majorarea acestora.

Caracteristici: Credit card in lei pentru persoane fizice, care ofera acces la o linie de credit cu reinnoire dupa fiecare rambursare. Pana la 59 de zile calendarisitce gratie la plata dobanzii, pentru tranzactii la comercianti. 2 % suma minima de plata din datoria fata de banca la sfarsitul fiecarui ciclu de tranzactionare. Cardul poate fi utilizat in tara si in strainatate 24/24 ore, 7/7 zile, pentru plata de bunuri si servicii, precum si pentru obtinerea de numerar.

Cardul poate fi utilizat pentru tranzactii comerciale securizate pe Internet Banking, in regim de 3 D. Pe contul de card pot fi efectuate operatiuni prin serviciul Internet Banking al CEC Bank.

Documente necesare: cerere de credit card, copie dupa actul de identitate al solicitantului, si dupa caz, al sotiei/sotului. Documente care atesta realizarea de venituri certe de catre solicitant si/sau de catre sot/sotie daca este cazul, factura de utilitati sau orice alt document care atesta domiciliul clientului trecut pe cartea de identitate. Lista de taxare/comisionare, adeverinta de salariu.

SERVICII DE ELIBERARE NUMERAR PRIN CARD

Avantaje: CEC Bank opereaza pe o vasta retea de locatii de eliberare numerar, compusa atat din ATM-uri, cat si din unitati teritoriale dotate cu echipamente EPOS. Reteaua de ATM-uri CEC Bank asigura servicii 7/7 zile, 24/24 ore, eliberand numerar pentru toate cardurile emise in Romania si in strainatate care poarta sigla MasterCard, VISA, VISA Electron si Maestro. Reteaua de EPOS-uri CEC Bank asigura servicii in cadrul programului de functionare a unitatilor bancare si permit obtinerea de numerar pentru toate cardurile emise in Romania si in strainatate care poarta sigla VISA, VISA Electron si Maestro. Reteaua de eliberare numerar prin card a CEC Bank este certificate pentru onorarea cardurilor cu microprocessor emise in tara si in strainatate.

Actualmente CEC Bank opereaza 623 ATM-uri si 1387 echipamente EPOS, asigurand cea mai mare acoperire teritoriala nationala comparative cu bancile concurente in domeniu.

3 D SECURE

Avantaje: Internet - punctual de plecare al comertului on - line, atat pentru utilizatorii de carduri VISA si MasterCard, cat si pentru comercianti. Bucurati-va acum de timpul liber pe care vi-l ofera efectuarea cumparaturilor pe Internet. Puteti cumpara on - line in deplina siguranta, gratie tehnologiei 3 D Secure implementata de Organizatiile Internationale de carduri VISA si MasterCrd, pe care CEC Bank o ofera acum gratuit.

Comertul electronic pe Internet reprezinta viitorul si alternative confortabila a comertului din mediul real. Nivelul tranzactiilor virtuale prin utilizarea cardurilor in caest mediu va cunoaste o amploare deosebita in anii ce vor veni. Asa a aparut necesitataea de a oferi clientelei posesoare de carduri un sistem de protectie a tranzactiilor pe Internet. Ca o consecinta a acestei necesitati Organizatiile Internationale de Carduri Visa si MasterCard au lansat un sistem securizat de tranzactionare in mediul virtual, si anume sistemul 3 D Secure, sistem care se cunoaste prin intermediul siglelor.

CEC Bank este una dintre putinele banci romanesti care s-au aliniat la standardele VISA 3 D Secure si MasterCard Secure Code si ofera acum posibilitatea inrolarii la acest nou serviciu tuturor tipurilor de carduri emise pana in present, si anume:

VISA Electron debit

MasterCard debit

MasterCard credit

MasterCard Business

Visa Business

3 D Secure este un nou standard mondial valabil, de autentificare a identitatii clientilor, cumparatori in mediu electronic, respective Internet. Se asigura astfel protectia detinatorului de card, prin autentificarea identitatii sale la momentul unei tranzactii. Sistemul de comert electronic securizat se regaseste implementat pe site-urile comerciantilor sub denumirea MasterCard Secure Code pentru cardurile MasterCard si Verified by VISA pentru cardurile VISA si se pot identifica prin afisarea siglelor.

Caracteristici: Cum functioneaza serviciul de Comert Electronic Securizat - 3 D Secure? Prin securizarea impotriva fraudelor a ambilor participanti la o tranzactie in comertul electronic on - line, respective comerciantul si detinatorul de card. Autentificarea platilor cu cardul folosind programele VISA 3 D Secure si MasterCard Secure Code, mentine acelasi nivel de securitate in mediul virtual privind comertul electronic ca si mediul fizic in care exista legatura directa intre comerciant si detinatorul de card.

Solutia combina comoditatea acestui mediu de afaceri cu inovatiile tehnologiei si protejeaza in acelasi timp toate partile implicate: consumatorul, comerciantii si bancile. Termenii, conditiile de utilizare sunt prezentate in Contractul privind inrolarea pentru serviciul de comert electronic securizat 3 D Secure - persoane fizice si juridice.

Beneficiile detinatorului de card:

securitate in utilizarea cardurilor pe Internet

confort in efectuarea cumparaturilor on - line

evitarea si reducerea numarului disputelor si fraudelorfara cheltuieli suplimentare pentru accesare

utilizarea unei piete mai largi, competitive si de o buna calitate, prin selectia furnizorului dintr-un numar mult sporit de comercianti comparativ cu mediul real

3 CREDITE

Conditii generale de acordare de credite:

Creditele se acorda la cererea clientilor, daca indeplinesc cel putin urmatoarele conditii:

sa aiba cont curent deschis la CEC Bank

credite se pot acorda si persoanelor fizice majore, cu cetatenie romana, cu domiciliul intr-una din tarile Uniunii Europene, in conditiile in care persoana fizica face dovada resedintei in Romania

in functie de venitul net al clientului ai al familiei acestuia, gradul de indatorare poate sa fie intre 46 - 70 % la lei si 35 - 70 % la valuta

la creditele pentru investitii imobiliare sa faca dovada aportului propriu si sa faca dovada ca pot sustine rambursarea creditului si plata dobanzilor din veniturile nete realizate, la celelalte categorii de credite nu este obligatoriu aportul propriu

sa prezinte garantii corespunzatoare

clientul, familia clientului si girantii acestuia sa nu inregistreze, la data solicitarii creditului, obligatii neachitate la scadenta fara de CEC Bank si/sau fata de alte banci si nici datorii restante sau debite restante catre terti

sa se incadreze in prevederile reglementarilor interne ale CEC Bank privind admiterea la creditare a persoanelor care figureaza cu informatii negative in baza de date a Sistemului Informatic al Biroului de Credit si in alte baze de date existente la dispozitia CEC Bank

varsta maxima a clientilor la data stabilita prin contractul de credit pentru ramburambursarea integrala a creditului va fi de maxim 80 ani, in functie de valoarea garantiilor reale sau a depozitelor colaterale acceptate de CEC Bank

raspunderea privind componenta familiei apartinand exclusive clientului

membrii familiei declarati de client au acelasi domiciliu, in cazul in care din actele de identitate rezulta ca unii dintre membrii familiei declarati nu au acelasi domiciliu ca si clientul, la evaluarea bonitatii acestuia se pot lua in calcul veniturile persoanelor respective numai in conditiile in care clientul si membrii de familie respective vor declara pe proprie raspundere ca locuiesc si gospodaresc impreuna

efectuarea analizei de bonitate a clientului se poate realize si prin luarea in considerare de client, dar numai in conditiile in care clientul va include in declaratia pe propria raspundere si angajamentele de plata le celorlati membrii ai familiei declarati, ale caror venituri nu sunt luate in calcul

DOCUMENTATIA DE CREDIT

Documentatia de credit: Principalele documente ce trebuie prezentate de client pentru obtinerea de credit sunt:

cererea de credit

documente care atesta capacitatea clientului, familiei clientului si girantilor de a dispune de venituri certe, cu character de permanenta, relizate din salarii, pensii, activitati agricole, activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, dividende, activitati prestate in baza unor conventii civile, contracte de colaborare etc

actele de identitate ale clientului, familiei clientului si girantilor

actele de proprietate asupra bunurilor propuse a fi aduse in garantia creditului

acordul de consultare a bazei de date a Centralei Riscurilor Bancare la Biroul de Credit

documente din care sa rezulte destinatia creditului solicitat

documente din care rezulta aportul propriu

declaratiile pe proprie raspundere date de client, familia clientului si giranti privind valoarea angajamentelor de plata ale acestora la data solicitarii creditului si, in mod distinct, a obligatiilor devenite exigibile si neonorate la Scadenta la aceeasi data, precum si litigiile cu tertii existente la data solicitarii creditului, cu precizarea, dupa caz, a motivelor care au condus la situatiile respective

documentatia tehnico - economica necesara in cazutl crditelor pentru investitii imobiliare

alte documente dupa caz

Dobanda: Dobanda anuala efectiva calculate conform Legii nr. Dobanda anuala efectiva face echivalenta, la nivelul unui an, imntre valoarea curenta a tuturor angajamentelor sub forma unor imprumuturi, rambursari si cheltuieli existente sau viitoare, acceptate de catre CEC Bank si de client. Costul total al creditului determinat pentru calculul DAE este format, dupa caz, din:

valoarea creditului

dobanda totala

prima de asigurare aferenta a politei de asigurare de viata

pretul pentru interogare a Sistemului Informatic al Biroului de Credit

comisionul de analiza a documentatiei

comisionul de gestiune credit

comisionul de risc

comisionul de garantare

Elementele de cost care revin clientului, exceptand de la calcul DAE, sunt cele legate de asigurari sau garantii, respective: taxa pentru evaluarea/contraexpertizarea rapoartelor de evaluare a bunurilor mobile admise in garantie, primele de asigurare aferente politelor pentru riscuri generale.

3.1 CREDITELE DE CONSUM

3.1.1 CREDITE PENTRU BUNURI: Creditele in lei se aplica in doua situatii: credit auto si credit clasic. Creditele in valuta se acorda in cazult creditelor auto.

3.1.2 CREDITE PENTRU NEVOI PERSONALE: Credite in lei: Ideal 15000, Ideal 20000, Ideal 100000, Ideal 250000, Ideal Plus 20000, Ideal Plus 100000, Ideal Plus 250000, Rural. Creditele in valuta: Ideal 100000, Ideal 250000, Ideal Plus 100000, Ideal Plus 250000.

3.1.3: Creditele Senior: Se acorda persoanelor fizice, pensionarilor, titulari ai unui cont.

3.2 CREDITE PENTRU INVESTITII IMOBILIARE

3.2.1 Credite ipotecare: Creditele in LEI: cumpararea de locuinte, credite punte, construirea de locuinte, reabilitarea locuintelor, consolidarea locuintelor, extinderea locuintelor, amenajarea locuintelor, cumpararea de terenuri. Credite in valuta: cumpararea de locuinte, credite punte, construirea de locuinte, reabilitarea locuintelor, consolidarea locuintelor, extinderea locuintelor, amenajarea locuintelor, cumpararea de terenuri.

3.3 CREDITE DE REFINANTARE: Credite in Lei: refinantare imobiliar si super consum. Credite in valuta: refinantare imobiliar.

4 LIBRETE

CEC Bank propune cele mai eficiente solutii de economisire, adaptate fiecarui client in parte.

4.1 LIBRETUL DE ECONOMII CU DOBANDA LA VEDERE

Avantaje: Accesibilitatea maxima, unica pentru piata bancara romaneasca - reteaua CEC Bank fiind cea mai mare retea de unitati bancare din tara. De sumele depuse pe librete de economii se poate dispune oricand si oriunde in reteaua CEC Bank din toata tara. Sporirea veniturilor clientului prin bonificarea la disponibilitatile de pe libret a dobanzii la vedere.

Caracteristici: Se emite in regim normal nominal pentru persoanele fizice majore si pentru minori la toate unitatile CEC Bank . Se poate introduce clauza de imputernicire. Se poate conditiona restituirea. Valoarea depunerii minime este de 10 lei. Dobanda se capitalizeaza la sfarsitul fiecarui an calendaristic. Soldul minim este de 5 lei. Operatiunile pe librete de economii cu dobanda la vedere nu sunt localizate.

Dobanda: Dobanda anuala de 0.15 %.

4.2 LIBRETUL DE ECONOMII CU DEPOZITE LA TERMEN

Avantaje: De sumele depuse pe libretele de economii se poate dispune oricand si oriunde in reteaua CEC Bank din toata tara. Posibilitatea constituirii mai multor depozite pe acelasi libret.

Caracteristici: Se emite in regim nominal pentru persoane fizice majore si pentru minori, la toate unitatile CEC Bank. Se poate conditiona restiuirea. Se poate introduce clauza de imputernicire. Valoarea depunerii minime este de 100 lei. Termenul de constituire al depozitului este de 12 luni. Depozitul se poate reinnoi automat pe o perioada egala cu cea initiala, in aceleasi conditii in care a fost constituit. La implinirea fiecarui termen scadent, dobanda se capitalizeaza.

Documente necesare: Act de identitate in original.

Dobanda: Dobanda anuala de 8 %.

5 CONTUL CURENT

5.1 CONTUL CURENT IN LEI SI VALUTA

Avantaje: Depunerile in numerar se pot efectua la oricare unitate CEC bank. Retragerile in numerar se pot efectua si prin alte unitati CEC Bank decat unitatea unde este deschis contul, in functie de optiunea titularului. Titularul beneficiaza de dobanda la vedere si de dreptul de a imputernici o alta persoana care poate dispune asupra sumelor depuse in cont. Prin incheierea unui contract de DIRECT DEBIT, banca va prelua grija urmaririi si efectuarii platilor curente ale titularului de cont.

La solicitarea titularului, banca poate plati periodic sume fixe de bani. Prin intermediul serviciului INTERNET BANKING puteti efectua urmatoarele operatiuni, 7 zile din 7, 24 de ore din 24: plati interne si externe, in lei si valuta, intra si interbancare, programe ordine de plata periodice, schimburi valutare, constituire depozite. Utilizand serviciul INTERNET BANKING economisiti timp, evitati stresul si aglomeratia, beneficiind mtotodata de costuri mici per tranzactie.

Caracteristici: Se deschide in regim nominal pentru persoane fizice majore si pentru minori, in LEI, EURO si USD la oricare unitate CEC Bank. Se poate introduce clauza de imputernicire. Se pot efectua depuneri: in numerar, prin transfer si prin virament. Se pot efectua plati periodice prin viramente. Dobanda se inregistreaza in cont lunar.

Documente necesare: Act de identitate in original.

Dobanda: Dobanda anuala: 0 % in RON, 0,30 % in EURO, 0,25 % in USD.

6 TRANSFER RAPID

CEC Bank si firma Americana TRANSFER RAPID ofera un serviciu de calitate pentru transferal de bani - ieftin, sigur si aproape de casa. Serviciul ofera siguranta maxima, intrucat CEC Bank opereaza cu o tehnologie informatica de varf  si colaboreaza cu parteneri valorosi. Astfel, de curand, a fost perfectat contractul dintre firma TRANSFER RAPID LLC si prestigioasa banca Santander, care va facilita transferal de bani prin cele aproape 300 de unitati din intreaga Spanie.

CEC bank dispune de cea mai vasta retea de unitati, fiind astfel capabila sa serveasca clientii din orice colt al tarii. Pretul serviciului este de pana 4 % din suma trimisa, cel mai scazut din piata pentru transferuri de sume mici si medii - cele care reprezinta intervalul de interes pentru cetatenii ramani din strainatate. TRANSFER RAPID este prezent in Spania, iar in moneda utilizata de euro, dar expeditorul poate dispune ca destinatarul sa primeasca in lei suma trimisa de el, la un curs avantajos.

Sistemul TRANSFER RAPID este usor de utilizaqt si sigur, fiind totodata sic el mai ieftin serviciu de transfer de bani din Spania catre Romania. Banii primiti se ridica fara nici un cost pentru destinatar. Plata se face imediat, in siguranta, la orice unitate CEC Bank din Romania. Nu este necesara deschiderea unui cont bancar.

7 ALTE SERVICII

1 SUME PENTRU CONSEMNARE:

Caracteristici: Consemnarile se pot emite in LEI, EURO si USD si pot fi: consemnatiuni judiciare, administrative si speciale. Nu se acorda dobanzi si sumele consemnate. Unitatile CEC Bank primesc sume spre consemnare de la persoane fizice/juridice in favoarea altor persoane fizice/juridice pe seala si la dispozitia executorului judecatoresc sau bancar, a statului si a intitutiilor publice. Consemnarea unei sume de bani poate fi facuta numai pe numele unei singure persoane fizice/juridice pe recipisa de consemnare. Sumele consemnate pe seama persoanelor fizice sau pe seama persoanelor juridice cu capital integral de stat sau majoritar de stat ori privat sunt imprescriptibile. Imprescriptibilitatea sumelor consemnate pe seama persoanelor fizice inceteaza in cazurile in care, in locul persoanei fizice indreptatite sa incaseze suma consemnata, se substituie cu titlu de proprietar, statul.

2 SERVICII DE INCASARI IMPOZITE, TAXE SI AMENZI

Impozite: sunt pe: veniturile liber profesionistilor, meseriasilor si altor persoane fizice independente si ale asociatiilor familiare, pe cladiri, pe teren.

Taxe: mijloace de transport, de timbru: inmatriculare auto - moto, inscriere auto, numar provizoriu, examen auto, permis conducere, politie, permis port - arma, timbru fiscal, de spitalizare, altele: firma, eliberare autorizatii constructii, demolari, certificate de urbanism, teren in folosinta, viza autorizatii meseriasi, pentru folosirea domaniului public, titlu proprietate, cadastru.

Amenzi: amenzi de circulatie, amenzi acordate de servicii de specialitate din primarii, pentru certificate si acte civile.

Altele: venituri din recuperarea cheltuielilor de judecata, imputatii si despagubiri de la persoane fizice, incasari din valorificarea bunurilor confiscate de catre primarii, licente taxi, impozit pe venitul agricol.

II. Pentru persoanele juridice

In vederea gasirii unor solutii optime de finantare, adaptate proiectelor de afaceri, au fost concepute multiple servicii si produse bancare.

A.1 CREDITELE

A.1.1 CREDITELE PENTRU INVESTITII:

Avantaje: Modalitati de rambursare si garantii flexibile. Solutionare rapida a cererii de credit. Dobanda avantajoasa la depozite, in cazul garantarii cu cash collateral. Vizualizarea situatiei financiare se poate realize utilizand serviciile de Internet - Banking.

Caracteristici: DESTINATIE: finantarea proiectelor de investitii prezentate de clienti; refinantarea unor credite de investitii contractate la alte societati de finantare; finantarea stocurilor de materii prime legate de punerea in funstiune a investitiilor; finantarea cheltuielilor legate de pregatirea personalului in cazul punerii in functiune a unor noi investitii. Clienti eligibili: orice persoana juridical ce indeplineste criteriile de eligibilitate stabilite de banca. Valoare: max. 85 % din valoarea totala a investitiei. Valuta: LEI/EURO/USD. Durata: max. 120 de luni, cu o perioada de gratie de max. 12 luni.

Contributie proprie: min 15 % pentru firmele care au peste 6 luni de activitate; aportul propriu poate fi constituit si in natura, in anumite situatii.

Garantii: orice garantie sau mix de garantii dintre cele acceptate de banca: ipoteci conventionale, garantie reala mobiliara cu/fara deposedare asupra bunurilor mobile sau titlurilor de valoare, cash collateral, cesiune de creanta, fidejusiune, scrisoare de garantie bancara sau scrisoare de garantie emisa de un fond de garantare agreat de banca. Rambursare: lunar, in rate egale.

Perioada de creditare:

termen scurt: intre 6 si 12 luni, cu perioasa de gratie de pana la 3 luni

termen mediu : intre 1 si 5 ani, cu perioada de gratie de pana la 6 luni

terman lung: intre 5 si 10 ani, perioada de gratie de pana la 12 ani

Perioada de gratie se acorda in functie de specificul proiectului finantat. Pentru depozitele aduse in garantie la creditele contractate de persoane juridice, CEC ofera 5,75 % p. a. la depozitele in LEI, 3 % p. a. la depozitele in EURO si 4 % p. a. la depozitele in USD.

Rambursarea creditului:

scadentele pot fi stabilite, de comun acord cu clientul, lunar, trimestrial sau semestrial, in functie de specificul activitatii fiecarui client

dobanda se plateste lunar

A.1.2 LINII DE CREDIT

Avantaje: Modalitati de rambursare si garantii flexibile. Solutionare rapida a cererii de credit. Dobanda avantajoasa la depozite, in cazul garantarii cu cash colateral. Vizualizarea situatiei financiare s poate realize utilizand serviciile de Internet - Banking asigurate de banca.

Caracteristici: Destinatie: satisfacerea nevoilor curente de capital de lucru; refinantarea unor linii de credit contractate la alte societati de finantare. Clientii eligibili: orice persoana juridical ce indeplineste criteriile de eligibilitate stabilite de banca. Valoare: va fi corelata cu necesarul de capital de lucru al firmei, cu ciclul financiar al acesteia si cu capacitatea sa de rambursare. Valuta: LEI/EURO/USD.

Durata: max. 12 luni, cu posibilitate de prelungire.

Garantii: orice garantie sau mix de garantii dintre cele acceptate de banca. Rambursare: posibilitati de rambursare permanenta, pe toata perioada de valabilitate de liniei de credit.

A.1.3 CREDITUL PFA INDEPENDENT

Avantaje: Modalitati de rambursare si garntii flexibile. Solutionarea rapida a cererii de credit - 3 zile. Dobanda avantajoasa la depozite, in cazul garantarii cu cash colateral. Vizualizarea situatiei financiare se poate realize utilizand serviciile de Internet - Banking.

Caracteristici: Destinatie:

finantarea capitalului de lucru

finantarea investitiilor - achizitionarea echipamentelor, mobilier, autovehicule, cumparare de spatii pentru desfasurarea activitatii, modernizare/amenajare de sedii, cumparare de terenuri etc.

refinantarea unor credite contractate la alte societati de finantare

Clienti eligibili: orice persoana juridical ce indeplineste criteriile de eligibilitate stabilite de banca. Valoare: min. 3000 RON, max. 180000 RON.

Durata:

max. 12 luni pentru finantarea capitalului de lucru

max. 60 de luni pentru finantarea investitiilor

In cazul creditelor de investitii, valoarea creditului este de max 85 % din valoarea totala a investitiei. Valuta: LEI/EURO/USD. Garantii: orice garantii sau mix de garantii dintre cele acceptate de catre banca; ipoteci conventionale, gaj cu/fara deposedare asupra bunurilor mobile sau titluri de valoare, cash colateral, cesiune de creanta, fidejusiune, scrisoare de garantie bancara sau orice scrisoare de garantie emisa de un fond de garantare agreat de banca. Rambursare: lunar, in rate egale.

A.1.4 SCRISORI DE GARANTIE BANCARA

A.1.5 CREDITE PENTRU STOCURI

A.1.6 CREDITE PENTRU FACILITATI DE CONT

A.1.7 CREDITE PENTRU DOCUMENTE IN CURS DE INCASARE

A.1.8 CREDITE PENTRU FACILITATI DE CONT

A.1.9 CREDITE PENTRU IMM-URI DIN SURSE BERD SI UE

A.1.10 CREDITUL PRO AGRICOL

Avantaje: Dobanzi competitive. Modalitati de rambursare si garantii flexibile. Solutionarea rapida a cererii de credit. Dobanda foarte avantajoasa la depozite, in cazul garantarii cu cash colateral.

Caracteristici: Destinatie: creditele se acorda de CEC Bank, clientilor persoane juridice pentru cumpararea de echipamente agricole noi sau second - hand, comercializate de S.C. MAT S.A. Craiova. Clienti eligibili: orice persoana juridical ce indeplineste criteriile de eligibilitate stabilite de banca.

Valoare:

valoarea creditului este de maximum 550000 lei fara sa depaseasca 85 % din valoarea utilajului agricol achizitionat

contributia proprie este de 15 % din valoarea utilajului agricol achizitionat.

In cazuri exceptionale, contributia proprie poate fi platita in maximum 10 rate lunare, in baza unui Contract de vanzare - cumparare incheiat intre client si S.C. MAT S.A. Craiova sau intre client S.C. MAT S.A. Craiova si Dealer MAT. Acest detaliu se negociaza doar cu clientii foarte buni.

Durata:

perioada de creditare este de 60 de luni

perioada de gratie este de maximum 12 luni

Valuta: LEI

Garantii:

garantie reala mobiliara asupra bunurilor achizitionate de credit

cate un billet la ordin emis in alb avalizat de administratorul societatii si actionarii semnificativi

garantie reala mobiliara asupra contului curent

Rambursare:

de regula, rambursarea se face lunar, dar datorita caracterului sezonier al activitatii clientului, graficul de rambursare se va adapta corespunzator perioadelor de incasare ale clientilor. Totusi, se impune ca ratele ce urmeaza a fi rambursate intr-un an sa reprezinte 1/5 din valoarea creditului pentru creditele acordate pe 5 ani, si in cazul creditelor acordate pe 4 ani

plata dobanzii se face lunar

A.1.11 CREDITE PENTRU ACTIVITATEA DE LEASING

A.1.12 CREDITE PE TERMEN SCURT PENTRU PRODUCATORI AGRICOLI

A.2 CARDURI

In functie de nevoile fiecarei companii, CEC Bank ofera doua carduri de debit in lei cu utilizare nationala si internationala: VISA Business Silver, destinat societatilor mari si corporatiilor si MasterCard Business Silver, destinat intrprinderilor mici si mijlocii.

A.2.1 CARDURI PERSOANE JURIDICE:

Avantaje: Contul de card deschis pe numele persoanei juridice permite atasarea unui numar mare de carduri, precum si parametrizarea accesului la fonduri pentru fiecare card in parte. CEC Bank pune la dispozitia persoanelor juridice extrase lunare de cont, precum si rapoarte detaliate privind tranzactiile derulate de fiecare card in parte, in tara si strainatate, permitand un control efficient al cheltuielilor prin card.

Caracteristici: In functie de nevoile fiecarui client, CEC Bank ofera urmatoarele carduri de debit in lei cu utilizare nationala si internationala:

Visa Business Silver debit

MasterCard Business Silver debit

Ambele tipuri de card sunt destinate utilizatorilor autorizati care efectueaza deplasari si plati in interesul firmei, atat in tara cat si in strainatate. Contul deschis pe numele persoanei juridice permite atasarea unui numar mare de carduri, precum si parametrizarea accesului la fonduri pentru fiecare card in parte. Cardurile pot fi folosite de catre utilizatorii autorizati pentru:

efectuarea de tranzactii comerciale si retrageri de numerar in tara si oriunde in lume, 24/24 ore, 7/7 zile

rezervarea in avans de camere de hotel sau inchirierea de automobile

plati securizate pe Internet, in regim de 3 D Secure

Pe contul de card pot fi efectuate operatiuni de Internet Banking al CEC Bank.

Plata salariilor: CEC Bank ofera posibilitatea platii salariilor angajatilor persoane juridice in conturi personale cu acces prin card VISA Electron debit si/sau MasterCard debit. Cardurile sunt utilizate atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate, pentru plati directe la comercianti sau retrageri de numerar.

Apeland la aceasta modalitate moderna de plati a salariilor, angajatorul beneficiaza de:

eliminarea cheltuielilor, riscurilor si timpului consumat cu manipularea numerarului in zilele de plati ale salariului

diminuarea cheltuielilor cu personalul care administreaza numerar la sediul societatii

actualmente CEC Bank efectueaza gratuity serviciul de alimentare conturi individuale de card cu drepturi salariale transferate de angajator din conturi deschise in reteaua CEC Bank

In plus, salariatii pot beneficia de facilitatea de descoperit de cont, in conditii extreme de avantajoase.

A.2.2 SERVICII ELIBERARE NUMERAR PRIN CARD

A.2.3  3 D SECURE

A.3 Cash Management

Cont curent; Privilegiu Srl; Cont pentru depunerea capitalului social; Cont Colector; Cont de Distributie; Cont Escrow; Cont de Depozit pentru garantii gestionari; Cont pentru garantii tip cazinou

A.4 Depozite

Avantaje: Flexibilitate in alegerea termenului de constituire a depozitului. Comoditatea prin prelungirea automata a depozitului ajuns la scadenta

Caracteristici: Ofera siguranta si un randament sporit disponibilitatilor in LEI si valuta. Termenele pe care pot fi constituite depozite la termen sunt de 1, 3, 6, 9, 12 luni. Dobanda care se acorda la scadenta este virata automat in contul respective curent sau se capitalizeaza, in functie de solicitare.Dobanzile se aplica in functie de termenul de depozitare si difera in functie de moneda in care se face acesta.

A.4 Alte servicii

Depuneri in consemnare; Scrisori de bonitate; Conturi de correspondent.

III. Trezorerie

B.1 Piata valutara:

CEC Bank ofera clientilor sai posibilitatea de a incheia tranzactii de schimb valutar la cursuri ferme sau negociate, cu decontare la vedere sau la termen.

Cursurile CEC Bank sunt actualizate permanent, astfel incat reflecta miscarile semnificative ale pietei valutare interbancare. De asemenea, clientii CEC Bank pot opta pentru plasarea de ordine de schimb valutar la curs limitat in vederea gestionarii aficiente a riscului valutar.

B.2 Piata monetara:

Depozitele DRDN - depozite in lei si valuta, constituie pentru perioada de pana la un an, cu rata dobanzii negociata.

B.3 Instrumente financiare cu venit fix

Titluri de stat

Ca o alternative la produsele clasice de plasament a excedentului de trezorerie, CEC Bank asigura accesul la piata titlurilor de stat. Titlurile de stat sunt inscrisuri emise de Ministerul Economiei si Finantelor si exprima o creanta financiara asupra emitentului, garantate in mod expres si neconditionat de statul roman.

Piata primara

In calitate de intermediar primar autorizat al pietei titlurilor de stat CEC bank ofera clientilor sai acces pe piata primara a titlurilor de stat. Acest serviciu da posibilitatea clientilor CEC Bank, atat persoane fizice, cat si juridice de a cumpara titluri de stat, comisioanele CEC Bank de participare pe piata primara fiind foarte avantajoase. Participarea pe piata primara se face in functie de calendarul de emisiuni de titluri de stat comunicat de Ministerul Economiei si Finantelor.

Piata secundara

In cadrul pietei secundare a titlurilor de stat CEC Bank pune la dispozitia clientilor sai urmatoarele servicii:

vanzare/cumparare titluri de stat

vanzari reversibile/cumparari reversibile

operatiuni de transfer

gajuri

Cum pot efectua operatiuni de titluri de stat persoanele fizice si juridice prin intermediul CEC bank?

Clientii persoane fizice si juridice pot efectua operatiuni de stat, atat pe piata primara cat si secundara in urmatoarele conditii:

sa aiba cont curent deschis la CEC Bank

sa completeze o cerere de deschidere a unui cont de evidenta a titlurilor de stat

sa incheie documentatia pentru inceperea relatiei de afaceri cu banca privind tranzactionarea titlurilor de stat

sa completeze o oferta de cumparare pe piata primara, respective un ordin de tranzactionare pe piata secundara, dupa caz.

Avantaje:

aceste instrumente de plasament permit diversificarea investitiilor in conditii reduse de risc si dobanda avantajoasa

sunt intrumente importante de gestionare eficienta a lichiditatilor

ofera posibilitatea de a investi pe termen scurt, mediu si lung

in orice moment clientii pot opta pentru rascumpararea partiala sau totala a portofoliului de titluri
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 5572
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved