Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie

STATIUNEA PALTINIS

geografie

+ Font mai mare | - Font mai micSTATIUNEA PALTINIS

Situata in muntii Cindrel din Carpatii Meridionali, la cea mai mare altitudine - 1442 m - statiunea Paltinis a fost construita la sfarsitul secolului al XIX-lea. Dispunand de facilitati de cazare in hoteluri si vile, de mijloace de transport pe cablu, statiunea este un important punct de atractie pentru iubitorii de munte si de vacante in aer curat, pe timpul verii si al iernii. Dispune de doua partii importante, luminate noaptea.Statiunea Paltinis se bucura de o clima alpina temperat-boreala, cu influente vestice. Aceasta face ca iarna sa dureze 4,5 luni, vara 5,5 luni, iar stratul de zapada sa se mentina in medie 170 de zile pe an. Un fenomen frecvent care favorizeaza turismul este dat de prezenta inversiunilor de temperatura, acestea manifestandu-se prin cer senin si temperaturi ridicate, desi statiunea se afla la o altitudine de 1450 m. 

Conditiile de ski sunt excelente iarna, incepand din decembrie si pana in aprilie.Oameni de toate varstele, profesionisti precum si incepatori, schiori de fond si de tura, beneficiaza de pistele si loopingurile incarcate de zapada. Aceasta zona alpina, caracterizata prin abundenta zapezii, ofera grade de dificultate si o pista buna pentru toate nivelele, pentru adulti si copii, persoane sau grupuri.

In mijlocul padurii alpine, la distanta de doar cateva minute de pistele de ski, se afla doua hoteluri de categoria doua stele, precum si cinci cabane, care ofera comfort si servicii amabile la un pret avantajos.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1566
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site