Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AdministratieDrept


PRIMARIA MUNICIPIULUI SATU MARE

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai micPRIMARIA MUNICIPIULUI SATU MARE
Satu Mare, cel mai mare oras al judetului Satu Mare se situeaza pe malul Somesului in partea de nord – vest a Romaniei, iar Primaria Municipiului Satu Mare poate fi gasita in Piata 25 Octombrie, Nr. 1, avandu-l ca primar pe Ilyés Iuliu. Primaria Municipiului este impartita in mai multe departamente cum ar fi: Directia Tehnica, Directia Economica, Serviciul Jurdic, e.t.c..

De-a lungul timpului, Primaria Municipiului Satu Mare, s-a implicat in multe proiecte care sa contribuie la o dezvoltare cat mai armonioasa a orasului Satu Mare, ultimul mare proiect care a fost realizat si co-finantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala. Potrivit site-lui oficial al Primariei Satu Mare, „in perioada 11 si 12 iunie a avut loc in orasul Nyiregyhaza o intalnire cu reprezentanti ai oraselor implicate in proiectul „Guvernare Regionala pentru Dezvoltare Durabila Integrata a Zonelor Urbane Degradate” ( Reteaua RegGov) . Tema pe care s-au axat intalnirile acestui grup tematic a reprezentat-o „integrarea romilor si a altor grupuri excluse in viata sociala, culturala si economica a oraselor” , orasul Satu Mare fiind reprezentat de doamna Andreea Angel- sef Birou proiecte cu Finantare Internationala din cadrul SPAS, domnul Covaci Ghiorghe- consiler al prefectului judetului Satu Mare si doamna Nicoleta Lasan- consilier in cadrul Primariei Municipiului Satu Mare. La intalnire au participat si reprezentanti ai oraselor Kobanya- Budapesta (Ungaria) si Dortmund (Grmania) , iar moderatorul discutiilor a fost domnul David Froessler- expert lider al retelei RegGov.

Aceasta intalnire a durat doua zile, perioada in care fiecare dintre orasele participante la dezbateri, a prezentat situatia comunitatilor locale de romi, prezentari pe baza carora s-au definit problemele cu care se confrunta romi, nevoile acestora, precum si posibilele proiecte necesare pentru schimbarea situatiei curente. „In prima zi a fost intreprinsa o vizita in zona Huszar din Nyiregyhaza, zona locuita in mare proportie de romi. Pentru ca seminarul din Nziregyhaza este primul din cele patru seminarii care vor fi organizate pana in 2011 pe aceasta tema, participantii au definit principalele asteptari ale oraselor privind rezulatele

acestei conclucari, si au convenit asupra unui program al intalnirilor adresate acestui grup tematic. In acest sens, urmatoare intalnire pe tematica integrarii comunitatilor excluse va avea loc in anul 2010 in Municipiul Satu Mare” .

Fiind cunoscuta situatia cetatenilor de etnie roma, proiectul este bine venit, considerand ca o mai buna integrare a lor in societate, ajutarea lor in a-si gasi un loc de munca, prevenirea abondonului scolar in ceea ce-i priveste pe copiii romi, nu face altceva decat sa aduca o alta imagine oraselor implicate, reducerea infractionalitatilor dar si a analfabetismului. Prin gasirea unui loc de munca la fel si munca romilor va contribui la cresterea PIB-ului dar si a economiei locale.

Alte proiecte pe care Primaria Muncipiului Satu Mare le-a implementat au fost „ Dezvoltarea Capacitatii Manageriale a Administratiilor Publice Locale din Romania” dar si construirea unui al treilea pod peste raul Somes care sa porneasca din fostul strand municipal.

Tot Primaria Municipiului Satu Mare, a mai pus la cale un Plan de Dezvoltare Srategica a Municipiului Satu Mare care se intinde pe o perioada de 7 ani si anume 2007-2015, plan ce urmareste „sa stabileasca fundamente solide pentru asigurarea succesului sustenabil al transformarii orasului intr-un oras european modern al secolului XXI, prin utilizarea avantajelor pozitiei sale geografice, valorilor sale istorice si culturale, potentialului uman si resurselor naturale si de mediu” . Este un plan care stabileste directii strategice clare pentru viitorul orasului si al ceatenilor lui. Planul de Dezvoltare Strategica a Municipiulu Satu Mare, pentru perioada 2007-2015 se doreste a fi o continuare si completarea a actualului Plan Strategic al Municipiului 2002-2010.

Alte domenii pe care Primaria Municipiului Satu Mare le poate prelua pentru a sprijini dezvoltarea locala si regionala mai sunt: regenerare urbana- infrastructura, sport, turism, cultura si invatamant. Pentru aceste domenii „prin dispozitia nr. 1367/ 30.08.2006 s-a constitui Comitetul de Planificare Strategica ”, fiecare dintre aceste domenii fiind atent monitorizate de un coordonator. Este foarte important ca aceste domenii sa fie tot timpul sprijinite si investit masiv in ele, acestea fiind o parghie de armonizare a valorilor locale si nationale la valorile europene.BIBLIOGRAFIE

https://www.satu-mare.ro/primarie/stiri/proiectcofinantat.html

https://www.satu-mare.ro/fisiere/diverse/strategism_varianta1.pdf

https://www.satu-mare.ro   https://www.satu-mare.ro/primarie/stiri/proiectcofinantat.html

ibidem

https://www.satu-mare.ro/primare/stiri/proiectcofinantat.html

https://www.satu-mare.ro/fisiere/diverse/strategism_varianta1.pdf

ibidem


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1096
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site