Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AdministratieDrept


REZOLUTIUNEA CONTRACTULUI DE INTRETINERE

Drept+ Font mai mare | - Font mai micREZOLUTIUNEA CONTRACTULUI DE INTRETINERE

In caz de neexecutare culpabila a obligatiei de intretinere, creditorul poate cere fie executarea contractului, fie rezolutiunea acestuia.

Rezolutiunea contractului de intretinere poate fi ceruta de intretinut, mostenitorii sai, creditorii chirografari ai acestora si chiar de intretinator.In cazul contractului de intretinere, rezolutiunea produce efecte specifice: dreptul de proprietate asupra bunului stramutat de beneficiarul intretinerii va fi redobandit de catre acesta, pe cand valoarea intretinerii prestate, din cauza caracterului aleatoriu al contractului, nu se restituie, fiind retinuta de catre intretinut cu titlu de contraechivalent al folosirii bunului de catre intretinator.

In ipoteza in care debitorul intretinerii a achitat si o suma de bani in schimbul bunului, aceasta trebuie sa fie restituita celeilalte parti.

Rezolutiunea contractului de intretinere duce si la desfiintarea cu efect retroactiv a drepturilor dobandite de terti. Cu toate acestea, tertii s‑ar putea opune la restituire invocand uzucapiunea sau posesia de buna‑credinta asupra bunurilor mobile (art. 1909 - 1910 C. civ.).Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1349
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved