Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

Meniuri mathcad

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Crearea proceselor
ANLIZA COMPARATIVA A CALITATII LAPTOP-urilor
Realizarea sistemelor imformatice folosind pachetul de aplicatii software
Mecanisme specifice
Contractele informatice
Guvernare si administratie in societatea informationala
ERP (Enterprise Resource Planning)
Limbajul algoritmic (pseudocodul)
Procedura instalare IDEA 2004
STRUCTURA SI FUNCTIA CALCULATORULUI. SISTEME DE OPERARE


MENIURI MATHCAD

Meniul File
Comanda Actiune

New (Ctrl+N) -Deschide un nou document Mathcad.

Open (Ctrl+O) - Deschide un document Mathcad ce a

fost salvat anterior.

Close (Ctrl+W) - Inchide documentul Mathcad curent.

Save (Ctrl+S) - Salveaza documentul Mathcad curent.

SaveAs - Salveaza documentul Mathcad cu nume. Aceasta comanda se foloseste la prima salvare pentru a da un nume documentului, sau la salvari ale unor documente al caror nume vrem sa-1 schimbam, sau sa redirectionam salvarea intr-un nou folder.

Send. . . - Transmite documentul Mathcad la o adresa de Internet.

Page Setup - Defineste proprietatile unui document Mathcad pentru

tiparire.

Print Preview - Vizualizeaza documentul Mathcad ce urmeaza sa fie

listat.

Recent File  - Este lista ultimelor documente Mathcad care au fost salvate si inchise. Lista afisata poate fi folosita pentru deschiderea docu­mentului Mathcad printr-un dublu clic pe numele fisierului sau prin apasarea numarului de ordine al fisierului.

Exit - Comanda de iesire din sesiunea Mathcad.

Meniul Edit

Comanda  Actiune

Undo (Alt+Bksp) - Anuleaza ultima comanda data in cadrul unei regiuni, indata ce cursorul paraseste regiunea, Mathcad-ul 'uita' secventa de comenzi ce au fost executate in aceea regiune.

Redo (Ctrl+Y) - Activeaza ultima comanda data in cadrul unei regiuni, indata ce cursorul paraseste regiunea, Mathcad-ul 'uita' secventa de comenzi ce au fost executate in aceea regiune.

Cut (Ctrl+X) - Continutul zonei selectate se copiaza in zona de memorie Clipboard si apoi zona se sterge, intr-o zona poate sa fie o parte dintr-o regiune sau o regiune sau mai multe regiuni.

Copy (Ctrl+C) - Continutul zonei selectate se copiaza in zona de memorie.

Clipboard. Intr-o zona poate sa fie o parte dintr-o regiune sau o regiune sau mai multe regiuni.

Paste(Ctrl+V) - Copiaza continutul zonei de memorie Clipboard in documentul Mathcad curent incepand cu pozitia curenta a cursorului.

Paste Special - Similara cu comanda Paste dar se foloseste in cazul copierii din zona de memorie Clipboard a unor regiuni mari (imagini, meta fisiere).

Delete (Ctrl+D) - Sterge zonele selectate, intr-o zona poate sa fie o parte dintr-o regiune sau o regiune sau mai multe regiuni.

Select AII - Selecteaza toate regiunile documentului Mathcad.

Find (Ctrl+F5) - Cauta un sir de caractere in cadrul documentului. Cautarea poate fi setata pentru regiuni Text si/sau regiuni Math.

Replace (Shift+F5) - Cauta si eventual inlocuieste un sir de caractere cu un alt sir de caractere. Cautarea si eventual inlocuirea se face in regiuni Text si/ sau regiuni Math.

Go toPage - Muta cursorul pe pagina precizata.

CheckSpelling - Lanseaza corectorul lexical in regiunile text.

Links - Comanda de editare a inlantuirilor.

Object - Comanda de activare a obiectelor incapsulate sau

inlantuite.

Meniul View

Comanda Actiune

Toolbar - Comanda permite vizualizarea sau ascunderea barelor Standard si Format si a paletei Math. in cadrul paletei Math putem vizualiza sau ascunde paletele: Calculator, Graph, Matrix, Evaluation, Calculus, Boolean, Programming, Greek, Symbolic si Modjfier.

Status Bar - Comanda poate fi activa sau pasiva; daca este activa se vizualizeaza bara de Status pe ultimul rand al ferestre Mathcad.

Ruler - In cazul in care comanda este activa se afiseaza o gradatie orizontala.

Regions - In cazul in care comanda este activa se vizualizeaza regiunile docu­mentului.

Zoom - Comanda permite marirea sau micsorarea vizualizarii. Avem la dispozitie urmatoarele posibilitati: 25%, 50%, 75%, 100%, 125%, 150% si 200%.

Refresh (Ctrl+R) - Se refac toate regiunile documentului si se sterg resturile de regiuni.

Animate… - Creaza o fereastra de animatie.

Playback… - Activeaza fereastra de animatie in care se va derula animatia.

Preference - Cu ajutorul comenzi se acceseaza doua palete. Paleta Generat arc: optiuni de start (Startup options), optiuni de tastatura (Keyboard Options) si dialectul de limba engleza pentru corectorul lexical (Speli Check Dialect); paleta de Internet contine urmatoarele campuri: nume utilizator (User Name), adresa de E-mail (E-mail), adresele de internet ale colaboratorilor (Collaboratory) si Proxy Servers (HTTP, FTP, GOPHER).

Meniul Insert

Comanda Actiune

Graph - Comanda deschide o lista de comenzi pentru a insera regiuni in care se pot reprezenta grafice de functii.

X- Y Plot - Insereaza reperele carteziene pentru reprezentarea carteziana a functiilor de o singura variabila reala.

Polar Plot (Ctrl+7 Insereaza reperele polare pentru reprezentarea functiilor de o singura variabila reala in coordonate polare.

3DplotWizard Comanda ne prezinta cele 5 moduri de vizualizare a graficelor de doua variabile reale cu valori reale.

Surface Plot (Ctrl+2)

Insereaza o regiune in care se va reprezenta o functie sub forma de panze.

Contour Plot (Ctrl+5)

Insereaza o regiune in care se va reprezenta o functie sub forma de linii de nivel.

3D Scatter Chart

Insereaza o regiune in care se va reprezenta o functie sub forma de punte in spatiu.

3D Bar Plot

Insereaza o regiune in care se va reprezenta o functie sub forma de bare in spatiu.Vector Field Plot

Insereaza o regiune in care se va reprezenta o functie sub forma de vectori.

Matrix(Ctrl+M) - Comanda cu care se poate crea o matrice sau un vector.

Function(Ctrl+F) - Deschide lista de functii Mathcad, lista din care se poate alege functia dorita spre consultare sau inserare.

Unit  - Deschide lista unitatilor de masura a unuia din sistemele SI, MKS, CGS, US.Sistemul se alege in prealabil cu ajutorul comenzii Unit System din paleta comenzii Option din meniul Math.

Picture(Ctrl+T) - Insereaza o regiune Picture in care se poate reprezenta un fisier imagine ce a fost salvat intr-o matrice.

k := 0.. 50 j := 0.. 200 Mk ,j:= k2 + j2

Area - Insereaza o regiune ce poate fi securizata si care va contine expresii. Regiunea poate ramane la vedere fara a putea fi modificata sau copiata de cel ce nu cunoaste parola sau poate fi chiar ascunsa.

Text Region - Insereaza o regiune text.

Page Break - Insereaza un caracter special de salt la pagina noua in locul pe care il ocupa cursorul.

Hiperlink. . .(Ctrl+K) Comanda de creare a unei adrese de inlantuire.

Reference - Insereaza o referinta.

Component - Lanseaza Wizard-ul pentru a insera componente (Axum Graph, Axum S-PLUS Script, Excel, File Read or Write, Input Table, MathSoft CheckBox, MathSoft ListBox, MathSoft PushBulton, MathSoft RadioButton, MathSoft Slider, MathSoft TextBox, MATLAB, ODBC Read, Scriptable Object, SinartSketch) in documentul Mathcad.

Object - Insereaza obiecte realizate cu alte produse informatice (Adobe Photoshop Image, AutoCAD Drawing, Bitmap Image, Iniage Document, Mathcad Document, Media Clip, Microsoft Equation 3.0, Microsoft Excel Chart, Microsoft Excel Workseet, Microsoft Graph Chart, Microsoft Photo Editor 3.0 Photo, Microsoft Photo Editor 3.0 Scan, Microsoft Power Point Prezentation, Microsoft Power Point Slide, Word Docu­ment, Word Picture, MIDI Sequence Package, Paintbrush Picture, Suapshot File, Video Clip, Wave Sound, Word Pad Document).

Meniul Format

Comanda Actiune

Equation - Deschide o paleta prin care se poate alege forma de afisare a variabilelor, a constantelor si a partilor utilizator. Prin aceasta schimbarea putem stabili: Font (Arial, BankGothic, Batang,), Font Style (Regular, Italic, Bold, fiold Italic), Size (8, 9, 10, 72), Effects (Underline), Color (Black, Maroon, Olive, Navy, Purple, Teal, Gray, Silver, Red, Urne. Yellow, Blite, Fuchsia, Aqua, While) si Script (Western, Hebrew).

Result - Comanda este prezentata pe larg in paragraful 'Forma de afisare a rezultatelor' din cadrul lectiei 1.

Text - Deschide o paleta prin care se poate alege forma de afisare a textelor din regiuni text. Prin aceasta schimbarea putem stabili: Font (Arial, BankGothic, Batang,), Font Style (Regular, Italic, Bold, Bold Italic), Size (8, 9, 10, 72), Effects (Strikeout, Underline. Sui«nPu SuiMStrii'), Color (Black, Maroon, Olive, Navy, Purple, Teal, Gray, Silver, Red. Lime, Yellow, Blue, Fuchsia, Aqua, White).

Paragraph - Comanda deschide o paleta pe care putem stabili (unitatea de masura este inch-ul !): Marcajul (Indeut) pentru marginea din stanga (Left), marcajul (Indent) pentru marginea din dreapta (Right) si pentru optiunea Special ( ce are variantele none, First Line si Hanging). Se poate alege a se marca fiecare aliniat nou cu: buline (Bullets) sau numere (Numbers) sau sa nu fie marcat (none). De asemenea putem stabili pozitia bornelor de TA'B (Tabs) si unde sa se faca alinierea: in stanga (Left), central (Center) sau in dreapta (Right).

Style - Deschide o paleta care permite sa stabilim caracteristicile urmatoarelor componente: Headingl, Heading2, Heading3, Iiident, List, Normal, Paragraph, Subtitle, Title. Exista valori prestabilite pentru aceste componente.

Properties - Deschide o paleta pe care se poate stabili caracteristicile de afisare a regiuni curente. Aceasta regiune daca este o regiune text atunci paleta are doua fise: fisa Display cu optiunile culoarea de fond a regiuni (Background). incadrarea intr-un dreptunghi a regiunii (Show Border) si afisarea regiuni cu dimensiunea originala (Display at Original Size) iar fisa Text cu optiunile: regiunea text sa ocupe toata latimea documentului (Occupy Page Width), regiunea text se mareste dupa textul introdus (Push Rtgions Down As You Type). Daca avem o regiune non text, in locul fisei Text avem fisa Calculation, care are urmatoarele optiuni: sa nu se afiseze patratelul negru (placeholder) dupa evaluare; (Enable Evaluation) pentru a permite evaluarea regiuni Mathcad; (Disable Evaluation) pentru a nu permite evaluarea regiuni Mathcad si sa se realizeze optimizarea evaluarii (Eiiable Optimization).

Graph - Forma graficelor

X-Y Plot… - Forma graficelor carteziene (a se vedea paragraful „Reprezentarea carteziana' in cadrul lectiei 3).

Polar Plot - Forma graficelor polare (a se vedea paragraful „Reprezentarea polara' in cadrul lectiei 3).

3D Plot - Forma graficelor 3D (a se vedea capitolul „Reprezentarea functiilor in spatiu' in cadrul lectiei 4).

Trace  - Deschide o paleta in care se va afisa coordonata x si y a punctului indicat in regiunea grafic. Aceste valori pot fi copiate pentru ale atribui unor variabile in cadrul docu­mentului (pentru amanunte a se vedea paragraful „Reprezentarea carteziana' in cadrul lectiei 3).

Zoom - Deschide o paleta ce permite realizarea de detalii ale graficului afisat (pentru amanunte a se vedea paragraful „Reprezentarea carteziana' in cadrul lectiei 3).

Color - Se poate alege culorile pentru:

Background. . .- Fondul documentului Mathcad

Highlight - Prim planul.

Annotation- Daca este activata, comanda permite alegerea culorii pentru regiunile modificate.

Use Default Pallete - In cazul in care comanda este activata se va folosi paleta de culori implicita.

Optimize Pallete - Foloseste 256 de culori pentru imaginile din document.

Separate Regions - Comanda pentru separarea regiunilor. Se va folosi in cazul cand avem regiuni suprapuse.

Align Regions - Alinierea regiunilor in mod:

Across Orizontal.

Down - Vertical.

Area - Securizarea regiunilor

Lock - Comanda ofera posibilitatea alegerii unei parole pentru o regiune creata cu comanda Area. O regiune creata cu comanda Area poate fi formata din una sau mai multe regiuni Mathead.

Unlock - Comanda permite renuntarea la parola pentru o regiune creata cu comanda Area si care a fost securizata cu comanda Lock.

Collapse - In cazul ca optiunea este activata regiunea creata cu comanda Area va fi ascunsa, in document va apare o linie.

Expand – Comanda inverse comenzii Collapse, regiunea ascunsa se va vizualiza.

Header and Footers - Comanda deschide 0 paleta cu doua fise: Header si Footer. Ambele palete dau posibilitatea de a stabili locul de afisare a textului din Header si Footer, adica in stanga (Left), in dreapta (Right) sau central (Center). Cu ajutorul optiuni „toata latimea pentru fiecare sectiune' (Use full width for each section), se poate acoperi toata latimea Header-hii sau a Footer-lui.

In grupul de comenzi Tools se gasesc urmatoarele

butoane cu actiune rapida care vor insera (in loculindicat de cursor): numele fisierului (Insert File   Name), calea si numele fisierului (Insert File Path),numerele paginilor (Insert Page Number), numarul total de pagini a documentului Mathcad (Insert Number of Pages), data ultimei salvari (Insert Date Last Saved), ora ultimei salvari (Insert Time Last Saved), data curenta (Insert Date), ora curenta (Insert Time).In toate aceste texte inserate in Header si Footer se pot stabili forma textului cu ajutorul comenzi Format. Aceasta comanda va deschide o paleta in care se poate modifica: Font Arial,BankGothic,Header Batang,), Font Style (Regular, Italic, Bold, Bold Italic), Size (8, 9, 72), Effects Underline), Color (Black, Maroon,KootersOlive, Navy, Purple, Teal, Gray, Silver, Red, Lime, Yellow, Blue, Fuchsia, Aqua, White) si Alignment (Left, Center si Right). Ultima din grupa Tools este comanda Image care permite inserarea inHeader sau Footer a unei imagini.

Grupul Options are urmatoarele comenzi: numarul de start pentrunumerotarea paginilor (Start at page number) si posibilitatea de a avea un Header si Footer diferit pentru prima pagina (Different header and footer on first page). Aceasta comanda daca este activata se vor genera doua palete noi (Header Page 1 si FooterPage 1) similare cu paletele Header si Footer care ne dau voie sa precizam forma diferita a pagini 1 .

• Grupul Frame contine comenzile: Page, Header si Footer. Daca una sau mai multe din acest comenzi sunt activate Frame-ul se va incadra in: pagina, in Header sau in Footer.

Repaginate - Now Comanda de repaginare a documentului

Mathcad.

Meniul Math

Comanda Actiune

Calculate (F9) - Declanseaza operatiunea de calcul a expresiilor din toate regiunile ce preced cursorul in documentul Mathcad.

Calculate Worksheet - Comanda ce declanseaza evaluarea tuturor regiunilor din documentul Mathcad curent. 

Automatic - Daca comanda este activata se lucreaza in mod automat, adica la tastarea unui Enter (cursorul va parasi regiunea) sau daca se face un clic in afara regiuni se va declansa in mod automat comanda Calculate, in caz contrar se lucreaza in mod manual, adica evaluarea regiunilor se va face numai dupa declansarea comenzii Calculate. Comanda Calculate se poate declansa cu ajutorul tastei F9 sau cu butonul cu actiune rapida.

Optimization

Comanda lanseaza o procedura de consultare intre procesoarele simbolic si numeric ale Mathcad-lui.

Options

Comanda deschide o paleta ce continem urmatoarele fise: Built-InVariabiles, Calculation, Dispaly, Unit System si Dinieiision.

Variabile rezervate (Built-InVariables):

Originea indicilor de matrice si vector (Arrav Origin (ORIGIN)) cu valoarea implicita 0. Aceasta optiune poate fi modificata si printr-o atribuire simpla in cadrul documentului Mathcad.

Exemplu: OR1G1N:=1

Toleranta la convergenta (Convergente Tokrance (TOL)) cu valoarea implicita 0.001. Aceasta optiune poate fi modificata si printr-o atribuire simpla in cadrul documentului Mathcad.

Exemplu: TOL:=0.00001

Precizia solutiilor (Constraint Tolerance (CTOL)) cu valoarea implicita 0.001. Cu cat valoarea lui CTOL este mai mica vom obtine solutii mai precise cu functiile de rezolvare a ecuatiilor minimize, maximize, fmd si minerr. Aceasta optiune poate fi modificata si printr-o atribuire simpla in cadrul documentului Mathcad.

Exemplu: CTOL-.=0.00001

• Valoarea initiala pentru generatorii de numere aleatoare (Seed value for random numbers) cu valoarea implicita 1.

Variabile pentru fisierele PRN:

Precizia de citire a datelor din fisiere de tip PRN (Prec.ision (PKNPRECISION)) cu valoarea implicita 4. Daca avem un fisier de tip PRN cu valori ale unor masuratori exprimate cu precizii de 0.00001, aceasta variabila va provoca citirea acestor date cu o comanda READPRN, numai cu precizia de 0.0001. Aceasta optiu­ne poate fi modificata si printr-o atribuire simpla in cadrul docu­mentului Mathcad.

Exemplu: PRN PRECIS ION: =5.

• Numarul de caractere din coloana de date din fisierul de tip PRN (Column Width (PRNCOLWIDTH)) cu valoarea implicita 8. Aceasta optiune poate fi modificata si printr-o atribuire simpla in cadrul documentului Mathcad.

Exemplu: PRNCOLWIDTH:=9

Observatie cu cele doua exemple date s-a precizat ca datele au formatul: din 9 caractere pe un rand 5 sunt la partea zacimala.

Restaurarea valorilor implicite la toate variabilele speciale (Restore Defaults).

Obtiuni de calcul(Calculation);

Obtiunea de recalculare automata (Recalculate Automaticaly).

Verificarea singularitatii matricelor (Use strict singularity checkhing for matrices).

Optimizarea expresiilor inainte de calculul expresiei(Opimize expressions before calculating).

Preferintele de performanta (Performance Preference):

Viteza mare de calcul (Higer speed calculation):

Asigurarea compatibilitatii (Backward compatibility).

Vizualizarea operatorilor (Display):

Sistemul pentruinmiltire: selectare automata (Auto Select), punctual (Dot), punctual Narrow (Narrow Dot), pumctul mare (Large Dot), caracterul x (x), spatiu ingust (Thin Space) si fara spatiu (No Space).

Semnul pentru derivare: semnul de derivare (Derivative) sau semnul pentru derivate partiala (Prtial Derivate).

Caracterele de la indice: afisate mari (Large Subscript) sau afisate mici (Small Subscript).

Caracterele pentru atribuire: caractere doua puncte si egal (colon Egual) sau caracterul egal (Egual).

Caractere pentru atribuire globala: caracterul triplu egal (Tiple Egual) sau caracterul egal (Egual).

Caracterele pentru atribuire locala: caracterul sageata la stanga (Left Arrow) sau caracterul egal (Egual).

Caractere pentru egalitate: caracterul egal gros (Bold Egual) sau caracterul egal (Egual).

Sistemul de unitati:

Sistemul implicit (Default Unit):

Sistemul international (SI);

Sistemul (MKS);

• Sistemul CGS (CGS);

• Sistemul US (US);

• Fara sistem (None).

Dimensiunile

Sa se afiseze sau nu dimensiunile (Display Dimensions). Daca s-a activat aceasta optiune putem sa avem urmatoarele dimensiuni afisate:

Masa (mass);

Lungimea length);

Timpul (time); 

Curentul (charge);

Temperatura (temperature);

Luminozitatea (luininosity);

Materia (substancc).

Meniul Symbolics

Comanda Actiune

Evaluate

Comanda de evaluare a expresiilor dupa cum urmeaza:

Symbolically(Shift+F9) -in mod simbolic

Floating Point-in virgula flotanta cu un numarul de cifre exacte in limitele date de inegalitatile 4000 > cifre > 1 . Calculul expresie cu 30 de cifre exacte

e71 23. 1406926327792690057290863680

Complex in complex cu partea reala si partea complexa a numarului

(2 + i)2 + (1 - 2i)3 -8 + 6-iSimplify Comanda de simplificare a expresiilor.

(a + b)2 (a + b)

a2-b2 (a -b)

Expand Comanda de expandare a expresiilor.

(a + b)2 a2 + 2*a*b + b2

Factor Comanda de determinare a factorului comun dintr-o

expresie si de scoatere a lui a*b+3a+a2 *b2 a*(b+3+a*b2)

Collect Pentru a simplifica o expresie prin extragerea nui factor comun partial.

a-b + 3a + a2-b2  a2-b2+(b + 3)-a 

Polynomial Daca polinomul se da sub forma de polinom factor

Coefficients se calculeaza coeficientii acestui polinom.

(z l)(z 2) (z 3) are coeficientii -6 11 -6 1)T

Variable Fata de variabila pe care se afla cursorul se vor efectua urmatoarele operatii:

Solve -Determina solutia ecuatiei.

Substitute -Substituie o expresie cu alta expresie.

Differentiate -Calculeaza derivata expresiei in functie de variabila precizata. expresiei in functie de variabila precizata.

Integrate - Calculeaza primitiva expresiei in

functie de variabila precizata. 

Expand to Series Se determina dezvoltarea in serie de puteri a expresie.

Convert to Partial Factor -Descompune in suma de fractii simple o xpresie ratio­nala.

Matrix Comenzi pentru matrice:

Transpose - Determina matricea transpusa.

Invert -Inverseaza matricea.

Determinant -Calculeaza determinantul matricei.

Transform

Transformari.

Fourier -Transformata Fourier.

Inverse Fourier -Inversa transformatei Fourier.

Laplace -Transformata Laplace.

Inverse Laplace -Inversa transformatei Laplace.

Z -Transformata Z.

Inverse Z -Inversa transformatei Z.

Evaluation Style Stilul evaluari.

Modul de afisare a evaluarii:

• Vertical; inserand o noua linie (Verticaly, inserting lines);

• Vertical; inserand o linie in afara (Verticaly, without  inserting lincs);

• Orizontal dupa expresie (Horizontally).

- Sa se afiseze comentariile (Show Coinments).

- Sa se faca evaluarea in locul pe care la ocupat expresia (Evaluate in Place).

Meniul Window

Comanda  Actiune

Cascade -Se vizualizeaza ferestrele in cascada.

Tile Horinzontal -Se vizualizeaza ferestrele orizontal.

Tile Vertical  -Se vizualizeaza ferestrele vertical.

Windows List  -Lista documentelor deschise.

Meniul Help

Comanda  Actiune

Mathcad Help (F1)

Mesaje explicative pentru comenzile Mathcad.

•Lista de capitole (Contents);

•Lista de notiuni (Index);

•Motor de cautare a cuvintelor cheie (Search).

Developers Referente  -Referinte pentru dezvoltare. 

Autors Reference  -Referinte ale utilizatorului de Mathcad.

Conectarea la adresa ('ollab.malhfioit.com (Collaboratory).

Conectarea la www.rnathaoft.coin pentru a accesa colectia documentelor Mathcad (Web Library).

Resourse Center -Conectarea la wn-w. mathsoft.com (Mathcad.com).

-Conectarea la www.malhsofi.com (Support)

-Conectarea la www.mathaoft.coin (Web Store)

Lansarea tutorialului Mathcad (Ovcrview and Tutorials).

Tabel de referinte rapide (Quick Shcets and Ref'erence Tables)

Extensii Mathcad (Extending Mathcad).

Tip of theDay Comanda permite alegerea unui mesaj ce va li afisat daca comanda Show Tip of thc Day at Startup din paleta Preferences al meniului View daca este activata.

Open Book . . . Permite deschiderea manualelor electronice Mathcad.

Mathcad Update Componente Mathcad care completeaza versiunea pe care o avem.

About Mathcad Se prezinta: drepturile de copyright, licenta si codul numeric.

Observatie:

Evident ca trebuie sa fim legati la internet pentru a se putea apela aceste componente. .

TOOLBAR (zona butoanelor cu actiune rapida

Bara Standard

Buton  Semnificatie  Actiune

New Worksheet Deschide un nou document Mathcad

Open Worksheet Deschide un document Mathcad ce a fost salvat anterior.

Save Worksheet Salveaza documentul Mathcad.

Print Worksheet Tipareste documentul Mathcad.

Print Preview Worksheet Afiseaza documentul pe ecran pentru a avea o imagine ansamblu; se foloseste inainte de comanda Print.

Clieck Spelling Declanseaza corectorul lexical (numai in dialecte ale limbi engleze: American English, British English (-ise) si British English (-ize))

Cut Copiaza zona selectata in Clipboard si apoi sterge aceasta zona.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 8879
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site