Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Gradinita

Descrierea unui set de materiale didactice din practica personala

didactica pedagogie

+ Font mai mare | - Font mai micDescrierea unui set de materiale didactice din practica personala

Materialele didactice reprezinta ansamblul de obiecte, produse, documente si instrumente, folosite in actul predarii – invatarii pentru indeplinirea unor obiective instructiv – formativ – educative, etc.Materialele didactice pot fi: plante, animale, dispozitive, unelte, reprezentari grafice, audiovizuale, etc.

Mijloacele de invatamant interpreteaza in ele un valoros potential psiho-pedagogic, de aceea ele contribuie la perfectionare procesului de predare invatare, metodologiei didactice si formelor de evaluare.

Studierea matematicii in clasele primare nu poate fi conceputa fara folosirea mijloacelor de invatamant, care ajuta la trecerea de la acumularea cunostintelor concrete la generalizari si abstractizari.

In cadrul orelor de matematica folosesc asa criterii de mijloace de invatamant:

Mijloacele de invatamant naturale confectionate pentru nevoile activitatii social-utile: obiecte, piese, dispozitive, unelte, sisteme informatice, etc.;

Mijloacele de invatamant de substitutie: mulaje, corpurile geometrice, tabele pentru explicarea temei noi, seturi de ilustratii, jocuri didactice matematice (anexele 4,1; 4,2)

Mijloace de invatamant mixte: cartile, indrumarile, culegerile de probleme, exercitii si probleme logico – matematice, etc. (Anexa 5)Mijloace  de invatamant logico – matematice: formulele si simbolurile matematice diverse, algoritmi de rezolvare, etc.

(Anexa 6)

Mijloace de invatamant de evaluarea cunostintelor: metode de evaluare scrisa (probe de control, teste grila)

Pentru a fi eficiente la lectie mijloacele de invatamant trebuie utilizate cu masura. Ele sa contribuie la intelegerea mai clara a continutului materialului de studiu si nici de cum sa nu inlocuiasca gandirea logica a copilului cu reprezentarea ilustrata a oricarui exercitiu sau probleme – aceasta idee sta la baza activitatii mele profesionale.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2232
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site