Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Gradinita

Poezii si cantece

POVESTEA PRIMULUI FLUTURE

Gradinita+ Font mai mare | - Font mai micPOVESTEA PRIMULUI FLUTUREEra doar o Floare .Traia in tara magica in care culorile vrajite pictau cu pensule maiestre natura cu nuante luate direct din curcubeu . Dar era o floare nastrusnica ! Abia astepta adierea vantului pentru a se juca cu aripile despletite ale aerului .Abia astepta lumina soarelui de dimineata pentru a-si inalta privirea spre cer. Abia astepta venirea noptii pentru a proba fosforescenta stropilor de pe petale .

Era o floare fantastica .Celelate flori din Poiana o iubeau , dar ea era straina de de starea de mandrie data de admiratia altora . Celelalte vietuitoare , pasari si insecte o priveau mirate : petalele ei erau mai prelungi si mai catifelate , culorile ei erau mai vii si mai rare .

Si cu toate acestea floarea noastra era trista . Ea avea un vis secret care o mahnea profund .Isi dorea sa fie libera .Se simtea prizoniera Poienii , uitand ca aceasta o ocrotea cu multa dragoste , oferindu-i prin izvorase secrete apa vie a vietii , iar prin umbra falnicilor copaci o proteja de arsita soarelui din dreptul amiezii .Visa sa scape de legatura cu Glia . Dorea sa se poata juca in aerul pur , sa guste polenul dulce al florilor si sa invadeze spatiul necunoscut al Lumii.

Intr-o zi in Poiana isi facu aparitia o zana buna : Zana Florilor .Venirea ei a fost anuntata de sunete satinate ale clopoteilor , iar drumul zanei a fost in graba poleit cu miresme rare .Zana Florilor se plimba printre supusele ei suave : timide flori de nu-ma-uita , narcise zvelte si guralive flori de gura-leului , printre flori de sulfina cu rochite decolorate si multe alte sute de floricele pestrite , unele mai mici , altele mai semete. Toate zambeau reginei revarsand in semn de bucurie culori si parfumuri .Zana se plimba printre ele si le atinse cu bagheta magica pentru a le da puterea de a fi frumoase , colorate , parfumate , dadatoare de seminte si , prin aceasta , de a fi vesnice.

Ajungand langa Floare se opri mirata si zise :

-De ce privirea ta e trista si umezita de ganduri triste ? Toate surioarele tale sunt fericite si vesele , dar chipul tau e plin de neimpliniri ce te intristeaza . Cum pot sa te ajut?-Scumpa Craiasa a Florilor , imi doresc sa fiu libera ! Sa pot vedea Lumea

-Floare minunata , iti voi indeplini visul , dar desprinzandu-te de tulpina si Glie vei trai doar o zi .Te vei numi Fluture .Daca oamenii te vor iubi in Lume se vor mai naste fluturi , dar urmand un drum diferit , fiind intai omide , pupe si abia apoi fluturi .

-Visul meu merita orice sacrificiu , murmura floarea .

La atingerea cu bagheta magica simti brusc cum gravitatia dispare , cum Lumea devine un spatiu ce poate fi cutreierat.

Era Fluture! Se nascuse dintr-o poveste .Zbura si dansa printre ierburi si flori . Se inalta brusc spre varful copacilor si spre soare , pentru a desena apoi prin aer piruete demne de invidiat .Lumea era a lui .Alerga prin aer si era liber .Si Lumea nu se mai termina

"Dar unde este capatul lumii?" .Era istovit .Il dureau aripile .Ajunse intr-un sat . Copiii au fost cei care l-au vazut primii .Si s-au jucat cu el .Era cea mai frumoasa jucarie a verii .L-au iubit imediat si l-au rugat sa ramana . Dar se facea searaPuterile lui erau pe sfarsite . Amurgul se stinse in bezna noptii si fluturele se opri langa un geam incalzit de flacara lumanarilor din casa . Privi inauntru. Copiii cu care se jucase impreuna cu parintii lor se bucurau de linistea caminului . "Ce frumosi sunt oamenii ", se gandi fluturasul bucuros de calatoria sa.

Era primul si ultimul Fluture nascut dintr-o Floare . Dar in Lume urmau sa vina mii de fluturi pentru a o face mai frumoasa si mai colorata datorite lui! Isi inchise ochisorii zambind . Somnul il va duce pe taramul viselor , dar al viselor implinite .Era multumit . Reusise sa schimbe lumea doar intr-o zi si sa o faca mai frumosa ! Era primul Fluture din Lume si aceasta este prima poveste despre el
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2580
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved