Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzica
PescuitPicturaVersuri

Telefonul mobil afecteaza barbatia?

diverse+ Font mai mare | - Font mai micTelefonul mobil afecteaza barbatia!

Purtand un telefon mobil in buzunarul pantalonilor va supuneti "barbatia" riscului de a reduce cu pana la 30 la suta cantitatea spermei ejaculate. Un studiu efectuat in Ungaria a demonstrat ca radiatiile unui telefon mobil purtat in buzunarul pantalonilor sau la brau poate afecta grav "jucariile" barbatilor.Studiul, efectuat pe 221 de barbati, de catre Dr. Imre Fejes de la Universitatea Szeged din Ungaria, a demonstrat ca utilizatorii de telefon mobil au "fabricat" 59 de milioane de spermatozoizi pentru fiecare mililitru de lichid seminal, in timp ce aceia care nu au utilizat telefonul in acest timp au produs 83 de milioane pentru fiecare mililitru.

Fejes a anuntat ca studiul a fost necesar pentru a instiinta omenirea despre pericolele carora se expune utilizand telefonul mobil, acesta concluzionand: "Purtarea pentru mai mult timp a telefonului mobil la brau sau in buzunar poate afecta nu doar concentratia de sperma, cat si erectia barbatilor".

Rezultatul prezentat Centrului European de Reproducere Umana din Berlin - Germania a fost primit cu mare interes de comunitatea stiintifica.

Acesta este primul studiu ce examineaza impactul radiatiilor telefoanelor mobile asupra sistemului de reproducere uman. Hans Evers, profesor ginecolog la Academia de Medicina din Maastricht - Olanda, a contestat rezultatul studiului, deoarece nu s-a tinut cont de varsta cobailor si de numarul de raporturi sexuale efectuate de acestia in fiecare zi.

"Este o observatie si o supozitie, dar nu poate fi luata in seama atat timp cat factorii principali nu au fost luati in considerare. De exemplu, daca un barbat ce a participat la acest test traieste in alt fel de conditii de stres si are o alt fel de slujba fata de un alt barbat testat? au spus cei de la The Independent.

La randul ei, AGNIR (Advisory Group on Non-ionising Radiotion) a emis un comunicat de presa in care concluziona: "Nu este posibil pentru moment sa spunem ca expunerea in fata radiatiilor produse de telefoanele mobile (radio-frecvente) poate avea efecte nocive asupra sanatatii, aceste afirmatii neavand o justificare concreta", a precizat presedintele asociatiei Lucy Sherriff.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1436
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved