Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri

Chirurgie veterinara

RATA MARE

Animale+ Font mai mare | - Font mai micRATA MAREDescriere : pasare de talie mijlocie, cu lungimea totala de 50-62 cm si o greutate variind intre 800-1400 g.

Dimorfismul destul de evident, astfel la femela culoare penajului este brun galbuie cu pete brune mai inchise, iar masculul penajul este mult mai viu colorat : verde metallic pe cap sip e gat guler alb, pieptul brun inchis, coada neagra cu varf alb.

Picioarele sunt de guloare galben roscata.

Habitatul : biotopul ratei mare in constituie balile cu vegetate , putin adanci.

Hrana : Este destul de variata, formata din diverse plante acvatice, seminte de buruieni, cereale, precum si insecte, melci, moluste, viermi.

Reproductia : specie monogama, perechile se formeaza primavera timpuriu, ponta formata din 7-15 oua de culoare verzuie deschis incepand la sfarsitul lunii martie si dureaza pana in mai. Clocitul incepe o data cu deunerea ultimului ou si dureaza 28-19 zile.

Repartitie geografica : cuibaresc in Europa , Canada, Alaska si ierneaza in zonele calde. La noi in tara se intalnesc in special in delta sip e cursul principal al Dunarii.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1393
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved