Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri

Chirurgie veterinara

Soparla cenusie

Animale+ Font mai mare | - Font mai micSoparla cenusieContrar numelui, este putin agila. Destul de comuna, se intalneste pe langa garduri si tufisuri, prin vii, pe coastele ierboase ale dealurilor, prin pajisti, paduri defrisate, pe malurile ierboase ale baltilor, de unde in caz de primejdie sare in apa.

Se hraneste cu limaci, rame, muste, omizi. Iernarea incepe prin septembrie si sfarseste in aprilie. Primavara apar mai intai tinerii, dupa o saptamana femelele si apoi masculii. Acuplarea are loc prin mai. Femelele depun prin iunie 5-14 oua albe-galbui. Clocirea dureaza 40-60 zile, uneori si 90 zile, daca temperatura este defavorabila. In timpul clocitului, ouale cresc in volum, devin cenusii, iar prin august septembrie ies puii. Masculii sunt apti pentru reproducere dupa 2 ani, femelele dupa 3 ani. In captivitate se imblanzesc usor. In munti, pe versantii sudici, urca pana aproape de 1300 m.

Raspandita mai mult in partea de est a tarii, iar specia tip in Transilvania si in vestul tarii.

- soparla de nisip, masculii viu coloratiPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3075
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved