Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

Analiza SWOT Emporiki Bank Romania

finante+ Font mai mare | - Font mai micEmporiki Bank RomaniaEmporiki Bank - Romania, filiala din Romania a Emporiki Bank of Greece, a fost infiintata ca persoana juridica romana, avand deschiderea oficiala in septembrie 1999. Actionarul majoritar al Emporiki Bank - Romania , cu peste 98% din capitalul bancii, este Emporiki Bank of Greece, banca ce a fost infiintata in anul 1907 sub numele de Commercial Bank of Greece si ale carei actiuni sunt tranzactionate la Bursa din Athena din anul 1909. In prezent, Emporiki Bank este una din cele mai mari banci comerciale din Grecia din punct de vedere al activelor si al retelei de sucursale, detinand in aceleasi timp si o retea de filiale in Germania, Marea Britanie, Romania, Bulgaria, Georgia, Armenia si Albania.

Pe parcursul celor aproape 100 de ani de activitate, Emporiki Bank si-a constituit un puternic grup financiar al carui principal scop este satisfacerea unei game cat mai largi de solicitari in domeniul afacerilor si investitiilor financiare.

Grupul Emporiki Bank include 28 de companii, printre care societati financiare (leasing, valori mobiliare, banci, factoring, fonduri mutuale, capital de risc), societati de asigurare, societati industriale, societati de servicii financiare, societati de pregatire profesionala.

Infiintarea filialei din Romania face parte dintr-un plan mai vast de extindere a Emporiki Bank in regiunea Balcanilor si in zona Marii Negre. Scopul principal al planului de extindere a Emporiki Bank in aceasta regiune este acoperirea cerintelor financiare si de investitii ale potentialilor clienti, prin oferirea unei game complete de produse si servicii bancare, precum si a celor mai moderne produse financiare.

In Romania , Grupul Emporiki Bank si-a inceput activitatea prin infiintarea bancii, denumita initial Commercial Bank of Greece (Romania), urmata de deschiderea reprezentantei societatii de investitii Commercial Capital Enterprises Ltd. si de infiintarea societatii de asigurari FENNIX HELLAS Insurance Agency - filiala a Phoenix General Insurance Agency, compania de asigurari a Grupului.

Recent, subsidiara bancii din Romania si-a schimbat denumirea in Emporiki Bank - Romania, ca urmare a deciziei bancii-mama de a promova pretutindeni in lume denumirea in limba greaca a numelui sau (Emporiki insemnand Comercial, in limba greaca).

Aceasta schimbare a avut loc la toate subsidiarele bancii, in Germania, Marea Britanie, Romania, Bulgaria, Georgia, Armenia si Albania si marcheaza stabilirea bazelor unui nou concept si a unei noi strategii a bancii in relatia sa cu clientii.

Prezenta pe piata bancara romaneasca de aproximativ cinci ani, Emporiki Bank - Romania si-a deschis pana in prezent un numar de 4 sucursale: 2 in Bucuresti (Berzei si Carol), una in Iasi si una in Constanta, urmand ca in perioada urmatoare sa isi extinda in continuare reteaua de sucursale. In acest sens, la sfarsitul lunii iuilie 2004 va fi lansata o noua sucursala a bancii, localizata in Bucuresti, in Piata Alba Iulia, iar pana la sfarsitul anului 2004 banca intentioneaza sa deschida alte 5 noi sucursale in orase importante din Romania.

Ca urmare a politicii sale de a oferi in permanenta produse si servicii de calitate, adaptate specificului fiecarei afaceri, banca a introdus, pe langa produse de economisire si finantare foarte diversificate, si o serie de produse noi, moderne, cum ar fi: Internet Banking, cardurile de debit si de credit si creditele acordate persoanelor fizice pentru cumpararea de locuinte .

In acelasi timp, au fost dezvoltate produsele si serviciile existente, oferindu-le clientilor solutii inovatoare de maximizare a profitului obtinut din disponibilitatile existente in contul companiei prin intermediul produsului Business Account sau facilitand depunerea numerarului la banca prin intermediul serviciului de colectare a numerarului de la sediul firmelor.

Pentru a sustine in continuare dezvoltarea bancii in Romania, capitalul social al Emporiki Bank - Romania a fost majorat recent cu inca 10 milioane Euro, valoarea acestuia fiind in prezent de 768 miliarde LEI.

Bazandu-se pe experienta bancii-mama si urmand noua sa strategie, Emporiki Bank - Romania doreste sa introduca pe piata bancara romaneasca un nou concept in relatia client-banca, bazat pe ideea de parteneriat.

Prin calitatea, rapiditatea si flexibilitatea produselor si serviciilor, cat, mai ales, prin consultanta oferita permanent clientilor bancii, Emporiki Bank a contribuit pana in prezent la crearea conditiilor necesare dezvoltarii de succes a multor afaceri si isi propune ca, in continuare, sa actioneze ca un partener flexibil si demn de incredere pentru clientii sai.

Analiza SWOT a aplicatiei bancare online - Emporiki Bank Romania

Puncte forte

existenta unui modul online: I-Banking

acces direct din home-page

manual de utilizare a serviciului de plati online extrem de detaliat, cu printscreenuri.

transmitere de instructiuni referitoare la ordine de plata in lei si valuta, alimentari de carduri, schimburi valutare, constituiri si spargeri de depozite la termen etc

posibilitatea de a solicita in orice moment informatii despre situatia conturilor bancare si de a primi mesaje in legatura cu efectuarea fiecarei tranzactii.

Puncte slabe

nu este un serviciu suficient promovat

functioneaza doar in Internet Explorer

nu exista modul de suport online

exista foarte putini furnizori de utilitati care pot fi platiti online, folosind sistemul I-Banking

nu se ofera posibilitatea de plata a taxelor si impozitelor locale

nu exista un demo al aplicatiei online

Oportunitati

numarul din ce in ce mai mare de card-uri emise

cresterea frecventei de utilizare a card-urilor

succesul inregistrat de aplicatiile online de plata a taxelor si impozitelor locale in Europa si SUA

gradul ridicat de acces la Internet a populatiei

timpul liber din ce in ce mai limitat

Amenintari

Ghiseul virtual de plati

Atacuri de phishing

Nu se implica activ in promovarea platilor cu carduri de credit/debit online.

Concluzii:

Emporiki Bank dispune de o aplicatie online destinata serviciilor bancare: I-Banking, ce poate fi accesata relativ usor din prima pagina a site-ului www.emporiki.ro. Aplicatia ofera posibilitatea de a transmite instructiuni referitoare la ordine de plata in lei si valuta, alimentari de carduri, schimburi valutare, constituiri si spargeri de depozite la termen, etc; posibilitatea de a solicita in orice moment informatii despre situatia conturilor bancare si de a primi mesaje in legatura cu efectuarea fiecarei tranzactii.

De asemenea, consumatorul salveaza mult mai mult timp, energie si bani, utilizand un serviciu online, sigur, securizat, ce contine un manual de utilizare extrem de detaliat, cu printscreenuri.

Din nefericire insa, serviciul online oferit de Emporiki Bank nu este suficient promovat in randul clientilor sai si functioneaza doar in Internet Explorer. Nu exista un demo care sa obisnuiasca utilizatorii cu modul de functionare al aplicatiei si nici un modul de suport online.

Furnizorii de utilitati ce pot fi platiti utilizand metoda online sunt foarte putini si nu se ofera posibilitatea de plata online a taxelor si impozitelor locale.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2957
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved