Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie

Stockholm - capitala Suediei - Portul orasului

geografie+ Font mai mare | - Font mai micStockholm

De-a lungul malurior canalului Norrstrom se afla Stockhom , capitala Suediei, cel mai mare oras al tarii si al peniinsulei Scandinave.

Geographic, Stockholmul ocupa o pozitie centrala in Marea Baltica, unde se incruciseaza principalele drumuri maritime din nordul European.Lacul Malaren a fost candva un golf al Marii Baltice, dar, datorita uno miscari de ridicare a scoartei terestre, legatura cu marea a fost intrerupta, iar la gura fostului golf a aparut un imens arhipelag format din circa 40 000 de insule de toate formele si dimensiunile.

Cele 1 500 intreprinderi indusrtiale ale Stockholmului, asigura mai mult de o zecime din productia industriei nationale, situand din acest punct de vedere capital ape locul al doilea dua Goteborg, in ierarhia centrelor urbane suedeze.

In oras mai activeaza intreprinderi indusrtiale din cadrul ramurii industriei usoare si alimentare, precum si cateva mari tipografii.

Portul orasului situat la 66 km de Marea Baltica, formeaza un vast complex care maniuleaza prozimativ sapte milioane de tone de marfuri. Prin activitatea sa, portul Stockholm ocupa locul al doilea in tara, dupa Goteborg, la circulatia marfurilor si primul loc la import.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2464
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved