Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AdministratieDrept


STUDIILE DE CAZ: SA REZOLVAM PROBLEMELE PRIN IMPRUMUTUL DE STRATEGII!

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai mic
STUDIILE DE CAZ: SA REZOLVAM PROBLEMELE PRIN IMPRUMUTUL DE STRATEGII!

1.1. Sunt sau nu bune studiile de caz?
Unii practicieni si profesori de relatii publice sustin ca studiile de caz au fost foarte daunatoare pentru procesul de elaborare al teoriei relatiilor publice. Criticii spun ca studiile de caz nu permit ca problemele de relatii publice sa fie analizate sistematic intr-un cadru bazat pe concepte sau pe teorie. Totusi studiile de caz pot fi valoroase pentru cei care recunosc slabiciunile lor inerente, si totusi considera ca se poate castiga din analiza lor.

Practicienii si profesorii de relatii publice folosesc studiile de caz in doua feluri. Mai intai, ei pot ridica o problema de relatii publice si pot evidentia o solutie posibila in functie de anumite reguli, asa cum sunt ele sugerate de un caz existent. In al doilea rand, ei pot diseca un caz istoric, considerat o experienta in care se poate invata, pentru a descoperii ce a functionat, ce nu a functionat si de ce. Cand se vorbeste despre cazurile istorice in general, se spune pur si simplu caz. Situatia existenta care are nevoie de o solutie de relatii publice este denumita in general problema, aceasta fiind motivul pentru care multe cazuri de relatii publice folosesc titulatura „cazuri si probleme de relatii publice”.

O firma de relatii publice are o biblioteca speciala care contine dosarele cazurilor de care s-a ocupat. Acestea sunt de obicei scrise sub forma unor studii de caz istorice si nu sunt nici pe departe evaluarea finala a unei actiuni de relatii publice. Noii angajati ai firmei sunt adesea trimisi sa citeasca aceste cazuri din biblioteca firmei care serveste si drept centru de resurse pentru restul angajatilor. Mai mult, exemplele de campanii de succes prezentate ca studii de caz clientilor potentiali pot ajuta la atragerea de noi clienti.

1.2. Analiza unui caz.

Analiza unui caz istoric poate fi impartita in patru parti.   

Prima parte ar trebui sa includa un sumar al cazului ( adica o explicatie a naturii problemei sau a problemelor de care se ocupa campania si a contextului problemei) si scopurile evidentiate de cercetare, ale actiunilor de relatii publice intreprinse pentru a rezolva situatia sau problema, pe baza cercetarii de identificare a problemelor si a cercetarii legate de remedierea problemelor.

A doua parte implica: actiuni de cercetare suplimentare despre publicuri; o analiza a impactului problemei, situatiei sau actiunii propuse; o lista a publicurilor in functie de importanta; o discutie despre evolutia problemei, care include cauzele ei probabile; si o explicare a ceea ce s-a facut in legatura cu problema respectiva. In analiza pasilor care au fost facuti pentru a rezolva problema, ar trebui sa acorzi o atentie speciala cercetarii despre problema in sine, modului in care publicurile au fost selectate, si datele care au fost aflate despre publicuri. Studiaza tehnicile ti instrumentele folosite pentru a atinge aceste publicuri si compara-le cu alte tehnici si instrumente posibile. Studiaza de asemenea, rolul practicianului de relatii publice in adaptarea solutiei mai ales in ceea ce priveste interactiunea departamentului de relatii publice cu celelalte departamente. Solutia ar trebui sa demonstreze intr-un fel ca a fost vorba despre un mod rezonabil si fiabil de rezolvat problema. Dovezile pot fi date de continuarea programului, de scrisorile de sustinere de cercetarea , de evaluarea sau de alte date cum ar fi raspunsurile la program.

A treia parte a analizei ar trebui sa contina o descriere detaliata a institutiei implicata in problema: ce face, ce este? Ar trebui incluse esantioane ale tuturor materialelor folosite in program: comunicatele de presa pentru toate media, diferitele tipuri de articole aparute in presa, scripturi, afise, publicitate, scrisori, publicatii speciale si asa mai departe. Copiile rapoartelor din timpul desfasurarii programului ar trebui examinate si incluse in analiza. Asemenea rapoarte sunt in general disponibile in cazul in care de problema de relatii publice s-a ocupat o firma de relatii publice deoarece, firma trebuie sa raporteze periodic in fata conducerii organizatiei client. Problemele care sunt tratate intern sunt cateodata documentate mai putin bine, deoarece exista o raportare neoficiala. Actiunile care sunt intreprinse si toate eforturile de comunicare ar trebui explicate in detaliu.

A patra parte a analizei ar trebui sa fie o recomandare si o evaluare a ceea ce a functionat foarte bine si a ceea ce ar trebui imbunatatit. Foarte valoroase sunt recomandarile despre ce ar putea fi facut mai bine in cazul in care aceeasi institutie se confrunta cu o situatie asemanatoare in viitor.

Elementele pentru cazurile existente si pentru cele istorice sunt practic aceleasi

1.3. Invatarea din experienta si prin imprumutul de idei:

Practicienii de relatii publice care lucreaza in domeniul afacerilor publice s-ar putea sa fie mai familiarizati decat cei din domeniul marketing / promovarea cu situatia de a avea un public prioritar format dintr-o singura persoana. Adesea, un caz de succes depinde de suportul unei singure persoane, un membru cheie dintr-o organizatie guvernamentala sau presedintele unui comitet. In asemenea cazuri, practicianul de relatii publice va lucra cu specialistul de lobby al organizatiei

Ronald N. Levy da urmatoarele sugestii, pe baza experientei sale, pentru a-i ajuta pe specialistii de lobby sa castige in asemenea situatii:

Incepe din timp si foloseste materiale din discursul unui director, pentru ca se bazeaza pe cercetare si au fost deja aprobate.

Foloseste argumentele de care oamenii se simt legati, care ii afecteaza.

Arata care este impactul asupra problemelor importante ale momentului pe care il vei obtine daca vei avea castig de cauza

Nu pune toate argumentele tale intr-un singur comunicat de presa (daca nu este vorba despre vre-o revista a breslei). Nimeni nu vrea sa stie totul, cel putin nu imediat, iar tu ai nevoie de material in plus, ca sa ai ce trimite mai tarziu.

Prezinta numai pozitia ta, nu si pe cea a opozitiei.

Nu folosi porecle peiorative. Daca esti nevoit vorbeste despre cealalta parte ca „mai putin informata” sau „bine intentionata”.

Tine legatura cu specialistul de lobby pentru a primi feedback despre argumentele care par sa aiba mai mult succes.

Nu lucra numai cu jurnalistii. Informeaza-i si pe sustinatorii importanti, pentru a le furniza date care reantaresc baza sustinerii lor.

Tine minte ca obiectivul principal este victoria, nu acumularea de taieturi din ziare, interviuri, editoriale sau fotografii. Victoria este rezultatul.

Atentie insa, chiar si cu cel mai bun ajutor lucrurile s-ar putea sa mearga rau.

Poti imprumuta idei din experienta altora. Nu ezita sa fisezi orice studiu de caz pe care-l gasesti. S-ar putea sa ai nevoie de el. Trebuie sa-ti faci propriul sistem pentru a regasi ceea ce ai fisat. Unii practicieni folosesc o tipologie a publicurilor. Altii folosesc o tipologie a diferitelor media. Altii folosesc o metoda mai putin formala si au pur si simplu o colectie pe care au numit-o ‚idei nastrusnice” sau „strategii bune”.

2. Exemplul unui caz de studiat - Evenimentul fotografic

BMW in Golf si Orientul Mijlociu:

Acest caz este despre „concursul BMW de fotografie de Presa in Golf si in Orientul Mijlociu”, o competitie conceputa si implementata de o firma de relatii publice din Orientul Mijlociu, Fortune Promoseven, pentru clientul sau BMW. Studiul de caz initial a fost elaborat de acea firma. Totusi cazul a fost adaptat in timpul verii lui 1994 de catre Dean Kruckeberg, Badran A. Badran, Muhammad I. Ayish si Ali A. Awad pentru manualul Studii de Caz de Relatii Publice (Case Studies in Public Relations), iar aceasta echipa a ajutat la elaborarea proiectului noului program universitar de relatii publice pentru Universitatea Emiratelor Arabe Unite.

FORTUNE PROMOSEVEN

Fortune Promoseven a fost fondat in Beirut in 1968 de Akram Miknas presedinte si director general . Fortune Promoseven ofera servicii de relatii publice, publicitate, media, marketing direct, productie de film si de televiziune, fotografie, suport creativ si de marketing. Publicatiile companiei descriu aceasta firma ca fiind cea mai extinsa retea de comunicare din Orientul Mijlociu cu un birou la Londra si douasprezece birouri in Orientul Mijlociu, pe langa sediul central incluzand birouri in: Amman, Bahraim, Cairo, Casa Blanca, Doha, Dubai, Jeddah, Kuwait, Muscat, Riyadh si Teheran. Firma are in total 350 de angajati. Fortune Promoseven este afiliata a agentiei americane Mc. Cann Erikson. Fortune Promoseven are o lista de clienti impresionanta, care include Lufthansa, BMW, Lockheed, Boeing, Coca-Cola, L’Oreal si Upjohn.

Practicienii de relatii publice al Fortune Promoseven ofera o varietate de servicii incluzand comunicarea interna si externa, managementul de eveniment, marketing-ul direct, relatii guvernamentale, consultanta si recomandari, managementul de criza, monitorizarea de presa, evaluare, relatii cu presa, pregatirea publicatiilor companiei si traduceri

INFORMATII DESPRE CLIENT: BMW

Producatorul german de automobile BMW care a aparut acum mai bine de 75 de ani si si-a construit o reputatie mondiala pentru masinile sale de clasa superioara, are astazi mai mult de 5000000 de masini si motociclete pe strazile globului. Vanzarile de automobile MBW in 1995 sunt estimate la peste 600 000 de unitati, echivalentul unei cote de piata mondiala de 1,5%.

Pentru clasa superioara, cota de piata a BMW este mult mai mare, adica de 10% iar in segmentul automobilelor de lux (masini cu motoare cu 12 cilindrii), fiecare a doua masina inmatriculata din lume este un BMW

Masinile, motocicletele, motoarele si componentele BMW sunt fabricate in Germania, Austria, Africa de Sud, SUA, BMW a reluat si productia de motoare de avion. O alta companie noua BMW `Fahreugrechnik GmbH din Eisenah, Turigia, produce echipamente pentru prese industriale mari

Filialele da vanzari proprii ale BMW si importatorii din peste 100 de tari furnizeaza produse BMW pietelor lumii si ofera service si piese de schimb. Compania are aproximativ 4400 de dealeri autorizati in intreaga lume pentru a asigura un service optim pentru vehiculele sale.

Nici o alta companie din sfera Japoniei nu a crescut asa de rapid ca BMW in ultimii 20 de ani Aceasta companie este una dintre putinele care a avut profit in fiecare an de trei decenii incoace.

Automobilele si motocicletele BMW sunt caracterizate prin dinamism, eleganta si o tehnologie a viitorului Datorita calitatii si sigurantei oferite, Acestea se ridica la cele mai inalte standarde.La inceputul anului 1994 BMW a cumparat Rover Car Company de la British Aerospace, unind astfel doi dintre cei mai mari producatori de autoturisme europeni.

De aproape doua decenii, BMW s-a implicat activ la viata culturala a tarilor in care compania isi desfasoara activitatea, dar si in promovarea culturii la nivel international in general. Experimentul si inovatia sunt temele pe care BMW pune cel mai des accent

CERCETAREA

Clientul ne-a cerut sa pregatim un eveniment de relatii publice in Orientul Mijlociu pentru a face cunoscut in intreaga regiune ca BMW este implicat activ pe scena culturala oriunde sunt vandute masinile companiei

Obiectivele erau urmatoarele

Sa asociem BMW cu o activitate culturala.

Sa familiarizam personalitatile din presa cu numele BMW.

Sa obtinem pentru BMW mentionarea extensiva in presa cu o activitate care nu este legata de producerea si vanzarea masinilor

Fortune Promoseven a analizat cerintele BMW si a propus „Concursul BMW de Fotografie de Presa in Golf si in Orientul Mijlociu” deschis tuturor fotografilor de presa din regiune si liber-profesionistilor acreditati pe langa publicatiile din regiune

Prima competitie care s-a desfasurat in 1989, a avut un succes nemaipomenit, atingand toate obiectivele de participare si de expunere mediatica.

A doua competitie care s-a incheiat in noiembrie 1991, a fost de asemenea catalogata drept un succes rasunator. Participarea si interesul presei pentru acest eveniment au fost mult mai mari decat prima data. Acest interes se prognozeaza ca va creste progresiv de la o competitie la alta, adica din 2 in 2 ani.

Inainte de acceptarea conceptului unei competitii de fotografie de presa la Orientul Mijlociu, au fost analizate si alte cateva ideii. Ideea competitiei pentru fotografia de presa a fost decisa dupa ce s-a ajuns la concluzia ca aceasta este o modalitate potrivita pentru BMW de a se implica in activitatea culturala a regiunii. Prin implicarea presei era asigurata cea mai mare expunere in presa pentru client si pentru competitie; in plus, pentru ca aproape toata presa scrisa din regiune era afiliata in deaproape cu guvernul si cu serviciile de radio si de televiziune administrate de guvern (posturile de radio sau televiziune private din regiune sunt practic inexistente), agentia putea de asemenea, sa implice personalitati proeminente din Guvern, Asigurand aparitia informatiilor despre eveniment in toate produsele mediatice detinute de stat, legand astfel competitia BMW cu o activitate culturala care poate fi perceputa ca avand sustinere atat din partea statului cat si din partea publicului larg.

Au fost facute studii si investigatii pentru a descoperii daca aceasta competitie s-ar putea desfasura in paralel cu alte evenimente asemanatoare si daca fotografii de presa din regiune ar raspunde la acest eveniment. S-a descoperit ca astfel :

Competitia planificata ar fi singurul forum la nivel regional care le-ar permite fotografilor de presa din orientul mijlociu sa-si arate munca si sa isi demonstreze unii altora indemanarea si tehnicile.

Fotografii din Orientul Mijlociu erau foarte entuziasmati de ideea unei competitii regionale.

Pe baza acestor descoperiri s-a decis:

Initierea unui Concurs BMW de Fotografie de Presa in Golf si in Orientul Mijlociu programat din 2 in 2 ani pentru un trofeu – titlu si pentru alte premii.

Participarea personalitatilor de presa proeminente din regiune ca membrii ai juriului, pentru a maximiza prestigiu evenimentului si expunerea in presa.

Desfasurarea evenimentelor pe o perioada de 6 luni, care culmineaza cu o prezentare a premiilor

Fortune Promoseven a actualizat o lista a presei pentru Orientul Mijlociu de nume si adrese de fotografi liberi profesionisti acreditati pe langa publicatiile regionale. Era nevoie de aceste informatii pentru a trimite invitatii personale.

Opt tari din Orientul Mijlociu de care era interesat BMW au fost tintele competitiei. Acestea au fost: Egipt, Liban, Arabia Saudita, Kuwait, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Bahrain si Omar. Impreuna aceste tari aveau o populatie de 76 mil. de locuitori.

Cercetarea desfasurata de Fortune Promoseven a aratat ca in aceste tari erau aproximativ 40 de publicatii importante care aveau o categorie de cititori semnificativa, ei influentand celelalte institutii mediatice. Majoritatea publicatiilor erau in araba, iar 10 erau in engleza..

Dupa modelul dominant din aceste tari, majoritatea publicatiilor identificate in aceste opt tari erau foarte apropiate de radioul, televiziunea si agentia de presa respectiva detinute de stat, in consecinta alegerea ca tinta a acestor publicatii asigura concursului o expunere in mass-media, in plus, prin radio, televiziune, si prin agentiile de presa.

Competitia se desfasura si in engleza si in araba, si toate materialele ( comunicate de presa, pachete de materiale, etc.) erau produse si distribuite in aceste doua limbi.

PLANIFICAREA

Desfasurarea unui eveniment de asemenea dimensiuni si cu asemenea scopuri a cerut pregatiri pentru un numar mai mare de activitati legate direct sau indirect intre ele. Deoarece o competitie asemanatoare nu exista la nivel regional in Orientul Mijlociu pana atunci, planificarea primei competitii in 1989 s-a facut si in detaliu, si pe termen lung.

Publicul-tinta erau fotografii din presa tiparita. Prin intermediul participarii lor se asigura implicarea presei scrise in sine, alaturi de implicarea presei asociate, cum erau radioul si televiziunea. Implicand in juriu personalitati foarte respectate din presa guvernamentala si privata din regiune, din intregul Orient Mijlociu, s-a dat impresia ca acest eveniment era sustinut de ambele sectoare, si cel guvernamental si cel privat.

Implicarea presei guvernamentale si a sectorului privat si difuzarea prin intermediul lor a informatiilor despre eveniment au asigurat cea mai mare expunere posibila in presa a evenimentului de-a lungul celor 6 luni cat a durat competitia Expunerea in presa a inregistrat un varf la momentul culminant al evenimentului: anuntarea castigatorilor la ceremonia de decernare a premiilor la care au fost invitate mai multe VIP-uri si personalitati proeminente.

Strategia de media cerea un eveniment care se putea desfasura pe o perioada de 6 luni care culmina cu o elaborata ceremonie de prezentare finala. Pentru ca proprii lor angajati erau implicati in competitie presa nu ar fi fost prinsa de eveniment si ar fi fost foarte receptiva la comunicatele de presa despre evolutia evenimentului. Aceasta constructie ar avea ca rezultat o expunere prin presa considerabila in Orientul Mijlociu in momentul punctului culminant al evenimentului, nu numai datorita evenimentului in sine, dar si pentru ca personalitati de cel mai inalt nivel din guvern si din sectorul privat ar fi implicate si invitate.

Actiunile de informare publica obtinute ar vorbi despre asocierea BMW nu numai cu o activitate culturala ci si cu institutii de presa si cu personalitati din presa importante si respectate si ar asocia BMW in mintea publicului fara legatura cu industria sau cu comertul.

Pe masura desfasurarii evenimentului, strategia a functionat exact asa cum a fost planificata, si in prima competitie din 1989 si in a doua competitie care a luat sfarsit in 1991. Atingerea obiectivului in 1991 poate fi masurat prin fapte precum cele care urmeaza:

Competitia s-a fixat in mod clar in Orientul Mijlociu ca un eveniment cultural in sine.

A asociat BMW cu ceea ce era acum perceput drept o activitate culturala asteptata.

Raspunsul la concurs a fost coplesitor ( au fost primite mai mult de 300 de fotografii) Au luat parte fotografi de la 27 de publicatii importante si influente din Orientul Mijlociu

Actiunile de informare publica prin presa de limba araba si engleza au fost importante; despre competitie s-a vorbit la radio si televiziune.

Suportul statului a fost evident cand ministerul informatiilor din Bahraim a fost de acord cu desfasurarea ceremoniei de acordare a premiilor sub patronajul sau.

Suportul statului a devenit si mai evident prin permiterea desfasurarii ceremoniei de premiere la Muzeul National din Bahraim (acesta a fost primul eveniment legat de comert care s-a desfasurat in acel loc.

Expunerea in presa si atentia presei au asigurat evenimentului un nivel semnificativ al interesului public

EXECUTIA

Inca de la inceput s-a incercat castigarea sustinerii concursului din partea redactorilor-sefi ai celor mai mari publicatii din Orientul Mijlociu. Aceasta sustinere a fost obtinuta prin mentinerea contactului personal cu redactorii sefi prin posta, fax si telefon si prin informarea lor constanta. Strategia a facut familiar numele BMW prin redactorii sefi si a ajutat agentia sa devina un apropiat al acestora.Pachetul de materiale al competitiei includea urmatoarele

afise

invitatii

bannere

un dosar de presa cu foi neprinse cu profilul biografic al fiecarui membru al juriului si fotografia sa

scrisoare cu antet

brosura de 18 pagini (inclusiv copertele) cu informatii despre prima si a doua competitie.

De-a lungul desfasurarii competitiei, agentia a produs si a trimis 9 comunicate de presa (in engleza si in araba) impreuna cu fotografiile respective. Acestea au primit o expunere semnificativa.

O conferinta de presa la care au venit multi jurnalisti a fost tinuta in dupa-amiaza ceremoniei decernarii premiilor pentru a anunta presa castigatorii dinainte asigurandu-se astfel ca evenimentul din acea seara va aparea in presa de a doua zi.

La mijlocul celor 6 luni de competitie s-a facut o evaluare generala a executiei iar raspunsul fotografilor din presa a fost facut cunoscut clientului prin intermediul unui raport. In acel punct s-a simtit ca era nevoie de un nou val de informare publica, iar acesta a fost creat prin comunicate de presa si contactate prin posta si telefon.

Sesiunea de jurizare

Urmatoarele lucruri au fost produse aranjate sau duse la indeplinire:

Formulare pentru juriu pentru sesiunea de jurizare.

Bilete de avion, vize si rezervari la hotel

Selectarea candidatilor si prezentarea lor pentru jurizare

Cina pentru membrii juriului care s-au intalnit astfel cu reprezentantii BMW

Cadou pentru fiecare membru al juriului

Ceremonia premieri

A cerut coordonare si actiuni de comunicare a rezultatelor pentru:

Client

Redactori - sefi

Fotografi de presa

Birourile regionale ale agentiei

A mai cerut si indeplinirea urmatoarelor insarcinari:

Castigarea aprobarii si a patronajului guvernului

Obtinerea permisiunii de folosire pentru Sala de Expozitie a Muzeului National din Bahraim.

Elaborarea unei liste de invitati VIP si trimiterea invitatiilor

Mentinerea legaturii cu birourile regionale ale BMW in Orientul Mijlociu si pregatirea prezentarii lor la ceremonie.

Identificarea oaspetelui de onoare si invitarea lui.

Pregatirea biletelor, a vizelor si a rezervarilor la hotel pentru primii trei castigatori si anuntarea redactorilor-sefi.

Pregatirea unei liste cu toate publicatiile ai caror fotografi au participat si producerea unui afis pentru expozitia ceremoniei de premiere.

Expunerea fotografiilor selectate, inclusiv a fotografiilor invingatoare si pregatirea sistemului de iluminare pentru ceremonia de premiere si pentru expozitia de o saptamana care a urmat la Muzeul National din Bahrain.

Producerea certificatelor de merit , pentru a fi distribuite.

Pregatirea cecurilor pentru premiile in bani.

Gravarea trofeului.

Pregatirea dosarelor de presa pentru a fi distribuite la ceremonia de premiere.

Pregatirea unor schite biografice ale invingatorilor.

Distribuirea comunicatelor de presa.

Angajarea unui fotograf si a unui cameraman pentru a inregistra evenimentul.

Invitarea presei nationale, a televiziunii si a radioului.Copierea fotografiilor invingatoare pentru a fi distribuite presei la ceremonia de decernare a premiilor.

Trimiterea unei scrisori tuturor candidatilor, multumindu-le pentru participare si aratandu-le care sunt numele castigatorilor.

O conferinta de presa in ziua ceremoniei decernarii premiilor.

Organizarea unui program, care includea si calatorii, pentru castigatori, cat timp se gaseau la Bahrain.

Organizarea / coordonarea vizitelor directorilor seniori ai BMW la directorii de presa si la functionarii de rang inalt din Bahrain, in timp ce se aflau in Bahrain pentru ceremonia de decernare a premiilor.

Video

A fost facuta o caseta video cu momente din evenimentul initial din 1989, cu explicarea procedurilor competitiei din 1991, cu sesiunea de jurizare si cu pachetul da materiale creat de Fortune Promoseven. Aceasta caseta a fost vizionata de invitati la ceremonia de decernare a premiilor. Ceremonia premierii si expozitia au fost filmate, iar filmul final, care cuprindea toate elementele competitiei a fost folosit ca o metoda de promovare a clientului si a agentiei

Turneul expozitiei foto

In cele din urma, cateva dintre fotografiile din competitie, impreuna cu fotografiile castigatoare, au intrat intr-o expozitie itineranta gazduita de toti importatorii BMW in toate tarile din Orientul Mijlociu. Si aceste expozitii au fost promovate in fiecare tara in care au avut loc prin trimiterea unor invitatii personale pentru VIP-uri si pentru alte personalitati proeminente si prin comunicate de presa.

Expozitia itineranta a cuprins :

Pregatirea unei propuneri de expozitie cu parte dintre fotografiile trimise pentru concurs, in locatiile tuturor importatorilor de masini BMW din Orientul Mijlociu.

Trimiterea propunerii si coordonarea activitatilor cu importatorii care voiau sa gazduiasca expozitia.

Pregatirea si trimiterea fotografiilor la importatori, cu respectarea unui anumit program, pentru fiecare tara din Orientul Mijlociu si pentru Londra.

EVALUAREA

Fortune Promoseven si BMW au considerat ca aceasta competitie a fost un succes deoarece :

Competitia a asociat in mod clar numele BMW cu un eveniment cultural din Orientul Mijlociu care are acum un impuls propriu.

Au fost premiate mai mult de 300 de fotografii.

Au participat fotografi de la 27 de publicatii proeminente si influente din Orientul Mijlociu, alaturi de trei fotografi liber profesionisti acreditati pe langa publicatii importante din Orientul Mijlociu

S-a obtinut o expunere extensiva in presa de limba araba si engleza in intreg Orientul Mijlociu de-a lungul intregii competitii pentru sase luni.

Informatii despre eveniment au fost transmise de radio, iar Bahrain TV a facut o expunere extensiva ceremoniei de decernare a premiilor si a luat interviuri primilor trei castigatori.

S-a furnizat publicitate neplatita pentru promovarea competitiei.

Au fost create legaturi puternice intre presa din Orientul Mijlociu si Fortune Promoseven, ca reprezentant al BMW.

Competitia a dobandit o semnificatie si o stralucire proprie, care completeaza una dintre fetele BMW: prestigiul.

Un raport final catre client prezenta in detaliu urmatoarele:

Toata expunerea in presa.

Compararea cu evenimentul din 1989.

Subiectele dezbatute de juriu

Comentarii despre pachetul de materiale

Recomandari pentru imbunatatirea urmatoarei competitii.

3. Idei de retinut.

Studiile de caz arata cum sunt planificate, implementate si evaluate campaniile pentru a atinge obiective clare de relatii publice.

Studiile de caz pot fi folositoare in doua moduri: (1) ele pot ridica o problema de relatii publice si pot schita o solutie posibila urmand linii sugerate de cazurile existente; (2) pot diseca un caz istoric sub forma unei experiente din care se poate invita, pentru a evidentia ce a functionat, ce nu a functionat si din ce cauza.

Cazul istoric poate fi denumit in general caz; situatia existenta care are nevoie de o solutie de relatii publice este denumita in general problema.

Firmele de relatii publice pastreaza o biblioteca speciala care contine dosarele cazurilor lor. Acestea sunt adesea scrise ca studii de caz istorice.

O analiza a unui caz istoric poate fi impartita in patru parti: (1) un rezumat si obiectivele identificate prin cercetare pentru actiunile de relatii publice; (2) alte sectiuni de cercetare despre publicuri, ca si despre cauzele probabile, si ceea ce s-a facut pentru a infrunta problema; (3) o descriere detaliata a institutiei implicata in acea problema; (4) identificarea si evaluarea a ceea ce a mers foarte bine si a ceea ce ar fi putut fi imbunatatit.

Cazurile servesc ca sursa de idei pentru practicienii de relatii publice in rezolvarea problemelor si pentru cercetatori in construirea teoriilor.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1290
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site