Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Piata produselor alimentare biologice

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micPiata produselor alimentare biologice

Produsele alimentare biologice sunt acele produse care au fost obtinute in urma unor practici agricole prin care se respecta in principal urmatoarele reguli :

interzicerea folosirii de produse chimice de sinteza, cum ar fi unele pesticidex) administrate in afara normelor legale sau stimulatorii de crestere ;folosirea de tehnologii de productie care protejeaza mediul si animalele ;

acceptarea formelor de control al conditiilor de productie ;

respectarea regulamentelor si standardelor pentru producerea si distributia acestor produse.

Produsele alimentare biologice se incadreaza in doua categorii de produse :

produse alimentare bio-ecologice, la care se respecta cu strictete tehnologiile impuse prin norme interne si standarde interne si internationale ;produse alimentare cu  imagine biologica , considerate intermediare (de trecere de la alimentare curente la produsele alimentare bio-ecologice). In aceasta categorie se pot incadra produsele de ferma sau provenind de la micii producatori, carora li se aplica traditii specifice la fabricarea produsului (ex. : cascaval de Dobrogea, lapte Dorna, iaurt Danone, salam de Sibiu, vin de Segarcea, bere Azuga, tuica de Valeni, palinca, mere de Voinesti s.a.).

Cererea pentru aceste produse variaza pe diferite piete, ea fiind cu putin peste 10% din piata totala a alimentelor respective. Dintre tarile cu o cerere mare de produse ecologice putem cita : Germania, Franta, Elvetia, Suedia, ofertantii fiind Italia, Spania, Ungaria, Romania si tarile respective. Pentru aceste produse consumatorii accepta o suplimentare a pretului de 25-35%. Si chiar mai mult.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1309
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved