Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

ANOVULATIA - Tratament profilactic si curativ

sanatate


ANOVULATIA

Absenta ruperii foliculului de Graaf. Ciclurile menstruale in care nu se rupe folicului ovarian se numesc "cicluri anovulare".

Aceasta anomalie este trecatoare sau permanenta si suprima, in ambele situatii, functia generativa a ovarului prin lipsa de eliminare a ovocitului din interiorul foliculului.

Cunoasterea acestei disfunctii are importanta in tratamentul sterilitatii femeii, din cauza sterilitatii -este de natura ovariana.

Tratament profilactic: supravegherea pubertatii cu respectarea regulilor de igiena caracteristic acestei perioade de dezvoltare. Tratarea la timp a infantilismului si hipoplaziei genitale. Tratarea tulburarilor menstruale, fie prin insuficienta fie prin exces (amenoree, hipo si oligomenoree, meno si metroragii). Tratarea infectiei pelvo-genitale acute si cronice.

Tratament curativ: se poate face tratament cu:

seminte de marar-se vor macina semintele de marar cu rasnita de cafea transformandu-se in praf. Se iau cate o lingurita care se va pune sub limba pentru 10 minute, apoi se va inghiti cu putina apa. Se face de 3 ori pe zi cu 30 minute inainte de mese.

Inflorescente de morcov- se usuca si se transforma in praf. Se iau ca semintele de marar.

Tinctura de mladite de zmeur. Se iau conform prospectului.

Se vor administra in prima parte a ciclului menstrual, adica in perioada cand se dezvolta foliculul de Graaf. Se va administra zilnic incepand din a 7-a zi pana in ziua a 14-a a ciclului. Tratamentul se repeta succesiv timp de 3-4 luni, respectandu-se administrarea intre a 7-a si a 14-a zi a ciclului.

In cazurile rezistente la tratament se va aplica tratament medicamentos.

Pe langa acestea se vor consuma multe sucuri de legume si fructe care contin vitaminele C si de asemenea se vor consuma uleiuri vegetale inclusiv cel de soia care contin vitamina E. Este necesar deoarece vitamina C prin acidul ascorbic contribuie la elaborarea progesteronului iar vitamina E intareste actiunea acesteia. Aceste vitamine nu intervin direct in mecanismul ovulatiei, ci influenteaza functiile corpului galben si ca atare, potenteaza actiunea hormonilor gonadotropi in tratamentul sterilitatii prin anovulatie.

Se pot de asemenea folosi helioterapia, precum si cure balneare in statiunile cu ape hiper-cloruro-sodice (Ocna-Sibiului) sau sulfuroase.

In cazul in care acest tratament nu da rezultatele scontate se va re verifica diagnosticul sau se va vedea daca un tratament chirurgical nu este necesar (fixarea uterului, suspendarea ovarului in ptozele ovariene, etc).Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1313
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved