Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Alcoolul

sanatate



+ Font mai mare | - Font mai mic



Alcoolul

Descriere Alcoolul este cel mai utilizat drog psihoactiv , este continut in diverse bauturi ca berea, vinul sau vodka.



Consum Alcoolul este utilizat in forma lichida..

Efecte pot fi de scurta sau de lunga durata.

Efectele de scurta durata: La utilizare, alcoolul este absorbit din stomac, patrunde in circuitul sanguin si ulterior in toate tesuturile. Efectele alcoolului sunt determinate de diversi factori care includ varsta utilizatorului, inaltimea, masa ponderala, sexul, ce si ce cantitati de produse alimentare sunt concomitent ingerate. Dederminant pentru alcool este faptul ca in mod obisnuit este utilizat in diverse situatii sociale. Efectele utilizarii moderate ale alcoolului includ vertijul, dereglari vesibulare. Efectele imediate ale utilizarii de proportii includ dereglari de vorbire, dereglarea somnului, greturi si voma. Alcoolul chiar si in doze minore semnificativ micsoreaza capacitatea de coordonare necesara pentru conducerea automobilului fara pericol. De la mici la moderate doze de alcool pot provoca incidenta diverselor acte de comportament agresiv care includ abuzul la copii, violenta. "Hangoverul"( mahmureala) este un alt posibil efect dupa o cantitate sporita de alcool consumat si consta din cefalee, greturi, fatigabilitate.

Efectele de lunga durata:   Utilizarea repetata sau indelungata a alcoolului poate cauza alcoolismul. Intreruperea brusca a perioadei lungi de utilizare poate provoca diverse simptome de abstinenta (anxietate severa, tremor, halucinatii si convulsii). Efectele de lunga durata a utilizarii cantitatilor sporite de alcool combinate printr-o nutritie insuficienta poate provoca o dereglare, afectare a organelor vitale ca encefalul sau ficatul. Aditional mamele ce utilizeaza alcool pe perioada graviditatii pot da nastere unor copii cu sindromul alcoolic fetal. Acesti copii pot suferi de retard mental si alte anormalitati fizice ireversibile. Aditional studiile indica ca, copiii parintilor alcoolici sunt extrem de predispusi comparativ cu alti copii sa devina alcoolici.

Statistici Cum afecteaza alcoolul performantele?Multe din efectele consumarii de bauturi alcoolice, care-i fac pe oameni sa se simta fericiti si relaxati, afecteaza de asemenea modul in care conduc; sansele lor de a avea accidente rutiere sunt mult mai mari. Alcoolul in bautura va afecteaza corpul in urmatoarele moduri:

  • Nu va puteti coordona si controla muschii asa cum o faceti in mod normal
  • Va ia mai mult sa reactionati, deci e mult mai dificil sa faceti fata la ceva ce se intampla in mod neasteptat in trafic
  • Sunteti mai putin capabili sa apreciati viteza si distanta

Trebuie de asemenea sa va amintiti ca alcoolul va afecteaza judecata si emotiile.

  • Cand beau oamenii adesea cred ca sunt in stare sa conduca cand nu sunt sau conduc mult mai bine decat o fac cu adevarat
  • Ei se simt adesea mult mai indrazneti, ceea ce ii face sa conduca mult mai repede

Deci multe din efectele care produc placere si ii fac pe oameni sa se simta relaxati afecteaza de asemenea abilitatea de a conduce si maresc riscurile de accidente rutiere. Aceste efecte depind de cantitatea de alcool absorbita, dar orice alcool in sange afecteaza intr-un fel capacitatea de a conduce.

    Statisticile demonstreaza ca aproximativ jumatate din soferii care au murit in accidente rutiere intre 10 pm si 4 am au avut peste limita legala.

Limita legala:

Limita legala este de1 la 1000

Aceasta limita a fost aleasa pentru ca exista un risc mult mai mare de a avea accidente peste ea; dar chiar si in aceasta limita sansele de avea accidente sunt de 5 ori mai mari decat in cazul in care nu ati consumat bauturi alcoolice de alcool. Nu exista limite sigure in legatura cu cat alcool puteti consuma inainte de a putea pleca mai departe deoarece cantitatea difera in functie de persoana.Deci calea cea mai sigura este sa nu consumati alcool deloc inainte sa plecati la drum.





Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1275
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved