Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Analiza unui nebun de schizofrenie paranoica

sanatate+ Font mai mare | - Font mai micAnaliza unui nebun de schizofrenie paranoica

SENTIMENTELE. CE SUNT SENTIMENTELE? (toata lumea vorbeste despre ele)

Sentimentele sunt prima forma de exprimare ale unei fiinte.

UNDE SE FORMEAZA ACESTE SENTIMENTE ?Fiecare fiinta se naste cu un anumit nr. de celule (gene fizice) care alcatuiesc organele interne si externe(inima,creierul plamanii ,picioarele, nasul, ochii, e.t.c.)au un rol bine determinat si sunt gene transmisibile din tata in fiu in procent de aproape 100%,pt ca au o structura bine formata.Cele mai sofisticate si controversate gene(celule) sunt cele ale sentimentelor(celule, gene psihice) pt ca te nasti cu ele adormite iar la unii moarte. Primii care lucreaza cu aceste gene(sentimente) sunt parintii deci rolul lor este foarte mare,important si responsabil(mai putin la unii)

Trezirea si aducerea la viata a sentimentelor se face prin sentimentele parintilor asupra copilului.Aceste sentimente se materializeaza in CRERUL(nu stiu nici sa-l scriu corect) copilului prin secretia unor substante chimice care apoi in timp se formeaza in sentimente.

Formarea mai profunda a acestor (gene) sentimente se realizeaza prin schimbul de sentimente dintre parinti---copil, bunici---copil, copil---copil, professor---copil, natura---copil.

Aceste sentimente sunt foarte greu de studiat,masurat si calculat pt.ca intensitatea lor difera de la om la om.Aceasta este explicatia pt care tratamentele pe baza de medicamente sunt de multe ori ineficiente.

Este foarte important studierea si cunoasterea acestor 2 mari categorii de gene (fizice si psihice) pt ca ele se pot influenta reciproc avand ca rezultat modificarea A.D.N.

TRATAREA SI RECUPERAREA SENTIMENTELOR (PROBLEMELOR PSHICE)

In primul rand nu se face de catre preoti pt ca ei incearca sa resolve aceste probleme ale unei personae prin sentimentele parintilor sau prin invataturile altor persoane. Aceste sentimente nu pornesc din suflet ce din c-r-e- --r(sory) sidifera ca intensitate si variatie de la om la om si generatie la generatie.

Tratarea acestor boli(sentimente) se face de catre personae cu sentimente mai sensibile dar care pot controla, explica si ACCEPTA existenta acestor sentimente.

Nu este usor pt cel care incearca sa resolve aceste probleme pt ca el trebuie sa porneasca de la problemele de fa -m_i-li-e, scoala, servici si sa ajunga la primele sentimente negative:frica

(cel mai ingrozitor sentiment), rusinea (te face sa te simti vinovat) si alte sentimente care distrug structura psihica a unei persoane

Formarea acestor sentimente negative are loc in copilarie si adolescenta deci este foarte greu pt o persoana matura sa se intoarca intr-un trecut dureros si de multe ori rusinos(umilitor) fara un ajutor.Acest ajutor il poti da chiar tu daca esti in stare sa cunosti si sa delimitezi bine propiile tale sentimente problema adica limitele minime si maxime ale sentimentelor negative si pozitive

Vrei sa faci un lucru bun?

Iti propun o provocare!

Incearca sa iti faci o autoanaliza a propiilor sentimente

Adica ce sentimente pleaca de la tinespre : parinti, frati, prieteni, iubiti(e) si dusmani.

Sentimente universale acceptate:

Parinti-negative 50%

-pozitive50%-100%

Frati -negative50%

-pozitive50%-100%

Prieteni-negative50%

Pozitive50%-100%

Iubiti(e)-negative50%

-pozitive50%-100%

Dusmani-pozitive 0- 49%

-negative400%

Cinci categorii in care te poti regasi

1. Bineinteles idealul tuturor este ca diferenta dintre raportul sentimentelor positive si negative sa fie o balanta cat mai mica care sa oscileze intre aceste sentimente in functie de interesele personale.Cei care se regasesc in aceasta categorie sunt stabili psihici si sunt oameni cu functii mari de raspundere.Dezavantajul acestor personae este ca odata ajunsi in aceste functii nu mai sant creativi,folosindu-si aceasta balanta dintre sentimente in scopul pastrarii acestui statut de conducator.

(inituP is irotiruM)

2. In aceasta categorie se afla oamenii cu sentimente predominant negative. Ei sunt oameni destepti, folosind mai mult sentimentele negative asupra celorlalti avand ca tinta schimbarea celor care le conduc viata.

(itluM is iaR)

3. In a treia categorie se afla oamenii cu sentimente predominant positive.Ei sunt oameni sensibili cu o conceptie clara asupra binelui si frumosului. In general traiesc prezentul dupa legile facute de generatiile care au trecut si refuza sa accepte viitorul.

(itluM is ireiarF)

4. Din aceasta categorie fac parte geniile. Primul esti chiar TU. Este foarte greu sa faci analiza unui geniu, deci in cazul in care m-am pierdut in stiinta printre randurile de mai jos,va rog sa ma iertati si sa ma intelegeti. Sentimentele acestor persoane sunt foarte bine delimitate.

Raportul dintre sentimentele positive si negative sunt egale deci rezultatul (confruntarea interioara)adunarii sau scaderii acestor sentimente este 0.

(+E) confruntat (-E) = 0 ( )

unde: + sentimentele pozitive

- sentimentele negative

E locul unde existi Tu (identitate personala)

Acest fenomen 0 (liniste dumnezeasca) este locul unde se retrage geniul si creaza(sentimente noi,idei revolutionare, descoperiri stiintifice).Fenomenul 0 se poate transforma intr-un pericol (prapastie uriasa) pt geniu prin neputinta de a se mai intoarce in prezent (inebunind).

InituP is irotirumeN

5.Categoria - schizofrenie paranoida - genii necunoscute(1%)

Calitatile unui analist(psiholog,parinte)

- sa stie sa asculte

- sa stie sa puna intrebari constructive si nu pareri distructive

-sa stie sa identifice sentimentele problema si sa le scoata la iveala

-sa fie o oglinda pt cel analizat (cel analizat trebuie sa vorbeasca despre aceste probleme, facandu-si singur ordine in creer(varza))

- sustinut in deciziile bune pe care cel analizat le alege,fara a provoca un schimb de sentimente pt ca atunci rolul de oglinda dispare datorita sentimentelor simplificate sau amplificate avand urmari nedorite pt cei implicati.

Concluzie personala

Cea mai mare confruntare este lupta dintre identitatea personala si sentimente(positive si negative)Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1850
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved