Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


MODELINGUL

Cosmetica frumusete



+ Font mai mare | - Font mai mic



MODELINGUL

Cap. 1. Notiuni introductive

Modeling - ul este industria, lumea, domeniul ori profesia in care se specializeaza sau lucreaza modelele.



Modelul este persoana care pozeaza fotografilor, artistilor, designerilor oi caselor de moda pentru ateriale fotografice si video, prezinta colectiile designerilor sau este angajata pentru promovarea unor produse.

Designer - creator de moda sau stilist.

Model house - este modelul principal al unei case de moda care apare primul si ultimul in prezentarile colectiilor apartinand acest or case de moda, ori este imaginea emblematica a campaniilor publicitare ale casei.

Testimonial model este modelul feminin sau masculin ce creeaza prin imaginea sa personala imaginea unui produs, unui eveniment sau a unei case de moda pe o perioada deteminata.

Show-room - ul este salonul special al unei case de moda sau compnii producatoare de imbrcaminte (incaltaminte, etc), unde in extrasezon (prezentarile dintre martie si septembrie), sunt prezentate ultimele colectii ale designerilor sau colectii mai vechi, diferitilor clienti interesati sa comande produse, sau jurnalistilor de moda.

Agentia de modele - este compania care se ocupa de recrutarea consilierea si promovarea modelelor contra unui comision stabilit in prealabil prin contracte de reprezentare.

Cap. 2. Evolutia modelingului

Pana in anii 1800 nu existau modele sau manechine vii (rochiile fiind prezentate pe papusi model dolls ) care erau trimise clientilor acasa, sau eru expuse in slaoanele de moda. Prima agentie de modele a luat fiinta la New York in anul 1928, cu actrite lucrand ca modele. Apoi destul de tarziu, tot la New York, in 1946 a luat fiinta agentia de modele FORD AGENCY. Spre sfarsitul anilor '80 agentiile de modele au inceput sa se specializeze pe genuri de modele, look-uri, marimi, categorii de servicii si varste.

Cap.3. Modelele

Astazi modelele, activitatile desfasurate de acestea si de agentiile de modele sunt impartite in categorii speciale, strict reglementate de legi si norme internationale de modeling. Modelele (fete si baieti) in functie de statut, box-office si imaginea pe care o reprezinta sunt high-fashion model, general-model, junior-model, petite model, baby model, large size model, model specializat si celebrity model.

High - fashion model sau top model sunt modelele ajunse pe cea mai inalta si ravnita pozitie pe linia modelelor internationale.

General - model sunt cele cu o imagine bine conturata, atragatoare, lucrand in special pentru reclame, reviste, tv sau cataloage de moda.

Petite - model sunt copii intre 3 si 7 Ani.

Junior - model sunt copii intre 7 si 13 ani.

Baby - model sunt nou nascutii pana in 6 luni, bebelusii pina l 11 - 12 luni si copii pana la 3 ani care au de lucru in reclamele tv, cataloage sau reviste.

Large size - model sunt fete sau baieti cu marimi speciale (XL, XXL)

Modelul specializat este modelul care pune la lucru doar detalii ale corpului (fata, parul, mainile, ochii, etc.).

Celebrity - model sunt artistii, uneori oameni politici, sportivi celebrii etc.

Dupa 80 de ani de de experienta se poate realiza o clasificare a odelelor in functie de activitatile prestate de acestea.

A.     Prezentarile de moda

Acestea cuprind la randul lor cateva sub-categorii de activitati.

Modelul pentru show-room prezinta de aproape colectia unui designer, unei companii producatoare de confectii, incaltaminte sau accesorii, ori realizarile unor coafori sau make-up stilisti in saloanele special amenajate numite show - room-uri.

Modelul casei (model-house) este modelul principal al unei case sau companii pe care un designer, coafor, ori alta persoana direct implicata in productia artistica experimenteaza look - uri noi.

Modelul pentru probe (fitting) este cel pe are sunt croite si probate hainele.

Manechinul - este modelul ce reprezinta colectiile de moda ale designerilor in sezonul prezentarilor de moda.

B.     Modelingul pentru materiale tiparite

Se refera l fotografii sau ilustratii unde modelele prezinta sau folosesc un produs sau un serviciu, fotografiile fiind publicate. La randul sau acesta are cateva sub categorii:

Editorialele de moda sunt copertele sau paginile de revista, produse de catre echipa ce realizeaza materialul fotografic de moda ale acelei reviste.

Cataloagele sunt produse de catre o firma sau distribuitor pentru a facilita vinderea produselor acestora.

C.     Modelingul pentru materiale audio - video

Este o categorie speciala in modelingul modern, de modelele apartinand acestei categorii ocupandu-se de regula un departament special din fiecare agentie de modele.

D.     Publicitatea libera

Reprezinta aparitia in persoana a unui model la evenimente importante sau publicitare, expozitii, intalniri de afaceri, conferinte sau magazine. Publicitatea libera cuprinde activitatile:

SAMPLING - unde modelele distribuie mostre sau materiale publicitare potentialilor clienti.

HOSTESS - modelele au calitatea de gazda la un eveniment si intampina directioneaza, ofera informatii persoanelor invitate.

Cap.4. Crearea si promovarea imaginii

A.     Crearea imaginii

Un model trebuie sa transforme o imagine dintr-o fotografie sau prezenta fizica, intr-un moment deosebit care sa transmita un anumit mesaj , ceva ce retine atentia privirilor. Modelul este acolo pentru a face in asa fel incat ceea ce prezinta sa fie remarcat datorita lui.

Prezentarea fizica - expresia fetei, mersul, tinuta, manierele, cat si machiajul, coafura imbracamintea, prezentarea verbala si personalitatea sunt doar cateva dintre caracteristicile studiate ale unui model.

Crearea imaginii unui model este conditionata de dieta, aspectul fizic ingrijit, de limbajul verbal, si tot atat de important de limbajul trupului.

Emotionate de atentia care li se acorda, de obicei modelele la inceput de cariera, in special, devin incoerente, motivatiile lor sunt puerile ori nu pot oferi toate informatiile cerute.

Pentru a inlatura toate acestea actionati astfel:

repetati pana reusiti sa memorati numele, adresa, numarul de telefon si fax al agentiei care va reprezinta, precum si numele agentului.

Rostiti-va clar si suficient de tare datele personale incepand cu prenumele si numele dupa aceea dimensiunile, culoarea naturala parului si a ochilor, marimea la haine si pantof.

Aveti rabdare si vorbiti doar atunci cand sunteti intrebate.

Incercati sa va controlati emotiile si starea de nervozitate si raspundeti clar, fara teama, cu respect, tuturor celor care va solicita informatii.

In orice moment un zambet sau o gluma poate fi motivul pentru care puteti fi cea aleasa sa lucrati, in detrimentul celor care nu pot fi comunicative.

Nu va cereti scuze pentru modul in care aratati ori felul cum se prezinta book - ul sau composit-ul vostru.

Fiti punctual, veniti neinsotita si dand o dovada de o minima educatie si respect, nu mestecati guma.

Promovarea imaginii

Cele mai pretioase si des utilizate forme de promovare ale unui model sunt book-ul si compositul. Acestea sunt realizate pentru a fi aratate si distribuite clientilor care decid ce model folosesc, in functie de ceea ce vad, remarca sau isi reamintesc.

Compositul sau card-ul modelului este o brosura ce cuprinde cele mai bune fotografii din book, alb-negru si color, aceasta este cartea de vizita a fiecarui model, care de obicei este de marime A5 (15/21 cm) si se tipareste in 500 - 2000 exemplare.

Book-ul (portofoliu sau press-book) este un album special cu cele mai bune fotografii ale unui model. De obicei are marimea de 24/30 cm si cuprinde si cuprinde 20 sau 30 de folii transparente cu passepartout negru si buzunare interioare, are tiparite pe fata sau pe cotor numele, adresa si numarul de telefon al agentiei precum si numele modelului. Book-ul ofera clientilor interesati toate look-urile posibile ale unui model. Talentele si abilitatile aratand cat de fotogenic este, experienta sa in fata aparatului de fotografiat. Acest album este rezumatul fotografic al activitatii si experientei unui model.

Colaborarea cu agntiile de modele

Acceptarea intr-o agentie de modele nu presupune si afirmarea imediata in modeling. Este nevoie de cel putin o jumatate de an pentru a fi construita o imagine si a putea fi promovata cu succes de catre book-erii agentiei. Acceptarea intr-o agentie de modele se face in baza unor contracte care in functie de durata, modalitatea de prezentare sau colaborare sunt:

Contracte de exclusivitate - atunci cand agentia crede cu adevarat intr-un model, isi doreste sa-i reprezinte imaginea in exclusivitate.

Agreementul - atunci cand agentia crede ca un model reprezinta un real potential, dar considera ca mai are nevoie de ceva experienta si il accepta in baza de date a agentiei.

Contractul de colaborare - foarte des intalnit in Romania dar putin utilizat in strainatatea, se refera la reprezentarea modelului doar pentru o singura actiune.

Momentele cele mai importante pentru un model debutant, sunt primul casting si prima sedinta foto.

Casting-ul este preselectia organizata de catre o agentie de modele la cererea clientilor interesati in alegerea unuia sau mai multor modele pentru o actiune.



Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1759
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved