Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracte
EconomieTransporturiTurismZootehnie

Credit-bail (Leasing)

afaceri

+ Font mai mare | - Font mai mic
Credit-bail (Leasing)

Lansat si in Romania prin literatura de specialitate, dar foarte frecvent utilizat in practica multor tari dezvoltate, credit-bail a aparut ca o varianta franceza a sistemului american de leasing. La ora actuala practica leasingului este deja destul de cunoscuta si la noi, fara ca reglementarile sa fi fost puse la punct intr-o maniera potrivita.
Fara a fi propriu-zis o sursa de finantare a investitiilor, credit-bail   creeaza posibilitatea pentru intreprindere de a dispune de anumite bunuri fara a fi obligata sa le cumpere (fara a deveni proprietara lor). Pentru utilizator (investitorul direct, de fapt) credit-bail este o modalitate de finantare a investitiilor care nu-i afecteaza capacitatea de indatorare nefiind vorba de un imprumut in sensul clasic al acestui cuvant. De aici si obligatia de inregistra distinct in contabilitate chiriile corespunzatoare operatiunilor de credit-bail.

Conform legii franceze, credit-bail este definit ca „o operatiune de   inchiriere a bunurilor de echipament, a utilajelor si bunurilor imobiliare de folosinta comuna, cumparate special pentru a fi inchiriate de catre intreprinderea care le pastreaza in proprietate, dand dreptul locatarului de a achizitiona integral sau partial bunurile respective la un pret convenit in functie de varsamintele efectuate sub forma de chirie’’.Ďn efectuarea unei operatiuni de credit-bail intervin trei organisme: intreprinderea care are nevoie de bun, furnizorul (vanzator) si organis­mul financiar de credit-bail.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1309
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site