Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Domicilii fiscale pentru societatile captive de asigurari

Asigurari+ Font mai mare | - Font mai micDomicilii fiscale pentru societatile captive de asigurari

Pe masura ce o organizatie se extinde si se doreste schimbarea programului de asigurare, hotarandu-se infiintarea unei societatii captive de asigurari ,societatea parinte are la dispozitie o serie de domicilii fiscale ,dintre care cele mai importante sunt:Ins.Bermude,Insula Cayman, Vermont ,Dublin,Insulelle Virgine Britanice, Guernsey, New York, Turks&Caicos. Fiecare din cele enumerate au caracteristici aparte priviind activitatea societatilor captive de asigurari.Gradul ridicat de dezvoltare ,calitatea legislatiei ,costurile de mangement si administratie ofera toate avantajele domiciliilor offshore pentru societatile captive.

Lloyd's-o noua oferta pentru captive

Detinatorii de captive sunt asaltati in permanenta de noi domicilii fiscale unde sa-si     stabileasca propriile captive.Unul din obiectivele principale pentru care o tara doreste sa devina un domiciliu captiv este acela de a atrage un volum mare de investitori in economia locala.Pentru a putea indeplinii acest deziderat este absolut necesar ca economia acestor tari sa fie foarte dezvoltata si foarte stabila.

Acest factor combinat cu excesul de capital din sectorul asigurarilor si in plus datorita faptului ca asupra companiilor planeaza riscuri foarte grele i-a determinat pe directorii financiari ai Lloyd's sa-si reexamineze principiile referitoare la operarea captivelor ca instrument de finantare a riscului.

In plus au inceput sa analizeze posibilitatea in care rolul captivelor poate fi extins si pozitionat strategic in centrul afacerilor si operatiunilor companiei parinte,decat sa se limiteze la rolul de a astepta aparitia daunei pentru a o despagubi.

Un rol important in transferul riscului il aveau asiguratorii de fronting care reasigurau riscurile preluate de la compania parinte la societatea captiva ,retinandu-si riscuri minime si comisionul de fronting.

Pentru inlaturarea acestor neajunsuri Lloyd's a gasit o solutie infiintarea sindicatului captiv Lloyd's.Sindicatul captiv Lloyd's a devenit un asigurator autorizat ,avand posibilitatea sa subscrie polite in peste 60 de domicilii fiscale ,avand la dispozitie intrega retea Lloyd's.

Deschiderea sindicatului Lloyd's reprezinta o noua oportunitate adresata companiilor ,iar in acesta situatie nivelul taxelor de fronting ce trebuie platite fiind mult mai scazut.

La 1 Ianuarie 1999 Amlin Capital Management ,o agentie responsabila de managementul captivelor ,a stabilit prin sindicatul captiv Lloyd's ,captiva Smithkline Beecham.Scopul infiintarii captivei a fost acela sa lucreze pentru compania parinte ,ca veriga integranta in procesul de management al riscului,inlaturand astfel blocajele din sistemele de comunicatie,imbunatatind cash-flow-ul,calitatea politelor si solutionarea daunelor.

Sindicatul captiv Lloyd's nu va fi o solutie pentru finantarea riscului tuturor companiilor.

Pentru a putea infiinta un asemenea sindicat este nevoie ca volumul primelor anuale platite sa fie de peste 10 milioane USD,sau ca asiguratorul sa foloseasca in procesul de dispersare a riscului un numar mare de brokeri sau asiguratori locali.

Deasemenea vor fi interesati de acest sindicat companiile care doresc sa-si concentreze activitatea de transfer a riscului intr-o singura captiva ,decat in mai multe captive in diferite domicilii fiscale.

Asadar o captiva Lloyd's ofera si avantaje si dezavantaje.Pentru a face fata competitiei altor domiclii fiscale, Lloyd's si-a propus reducerea diferitelor taxe si chiar eliminarea unora dintre ele.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1972
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved