CATEGORII DOCUMENTE |
Agricultura | Asigurari | Comert | Confectii | Contabilitate | Contracte | Economie |
Transporturi | Turism | Zootehnie |
COMPETENTA
LOIALITATE
ATITUDINE POZITIVA
SOLICITUDINE
SERIOZITATE
Cartea Angajatului
DECLARATIE DE PRINCIPIU
Scopul activitatii hoteliere este asigurarea unui sejur placut in cadrul hotelului. Telul nostru este fidelizarea oaspetilor prin depasirea asteptarilor lor in materie de servicii si ospitalitate si prin primirea intr-un cadru deosebit de atractiv.
Actiunile pe care le intreprindem trebuie sa genereze un sentiment de mandrie si de angajament pe termen lung pentru toti cei care intra in contact cu hotelul nostru si sa aduca profit companiei noastre.
In tot ceea ce facem ne bazam pe urmatoarele principii:
Integritate in toate actiunile noastre.
Crearea unui mediu de incredere si respect reciproc, ajutand in acest fel angajatii sa lucreze la potentialul maxim si sa ia deciziile corecte.
Recompensarea performantei si incurajarea fiecaruia dintre angajatii nostri pentru a deveni adevarati profesionisti ai industriei ospitalitatii.
MESAJUL DIRECTORULUI GENERAL
Draga angajatule,
Ma bucur ca am ocazia sa iti urez un calduros "Bine ai venit !" printre angajatii hotelului nostru. Sper ca vei avea parte de o experienta placuta si plina de satisfactii muncind alaturi de noi.
Oricare ar fi pozitia pe care o ocupi in cadrul hotelului, activitatea sustinuta de tine este o contributie importanta la bunul mers al hotelului nostru si ne va ajuta sa depasim asteptarile oaspetilor nostri. Industria hoteliera este foarte pretentioasa, mai ales la nivelul unui hotel ca cel pe care il administram. Ai fost ales pentru a lucra alaturi de noi, deoarece credem ca esti persoana potrivita pentru aceasta provocare.
Acest manual este conceput astfel incat sa intelegi modul de organizare al hotelului nostru. Vom lua in considerare intotdeauna ideile, sugestiile si preocuparile tale.
Iti multumesc pentru alegerea pe care ai facut-o! Sunt mandru ca ai ales acest hotel pentru a fi locul tau de munca.
Cu sinceritate,
Director General
MESAJUL COMPARTIMENTULUI DE RESURSE UMANE
Compartimentul de Resurse Umane se bucura foarte mult sa te intampine la Class Hotel !
Dorim sa te informam ca ai fost selectionat pentru a lucra in colectivul unei firme cu multi colaboratori si ca vom face tot posibilul ca aceasta conlucrare sa fie fructuoasa pentru ambele parti. Ca membru al echipei noastre se asteapta de la tine sa aduci o contributie esentiala in oferirea de servicii competitive.
Aceasta brosura iti permite sa te familiarizezi cu sarcinile care iti revin si cu ceea ce asteptam de la tine, cu modul de actionare din interiorul organizatiei noastre si iti va servi ca ghid pe viitor. Acest manual prezinta o importanta deosebita pentru ca angajatul trebuie sa fie familiarizat cu cerintele firmei inca de la bun inceput. Pe langa obligatiile pe care le vei avea ca angajat, vei avea posibilitatea sa te lamuresti in legatura cu neclaritatile inerente, punand intrebari sau oferind sugestii si idei.
Vom incerca sa fim cat mai deschisi, oferindu-ti raspunsurile pe care le cauti, iar atunci cand acest lucru nu este posibil vom sti cui sa ne adresam pentru a te lamuri.
Asteptam sa te cunoastem!
PROMOTIONAL INTERSERVICE - PROPRIETARUL HOTELULUI
Class Hotel este proprietatea societatii Promotional Interservice SRL, societate angajata in organizarea si desfasurarea de activitati de import, export, comercializare si service in domeniul echipamentelor tehnice performante, precum si in managementul si operarea de hoteluri.
CLASS Hotel Bucuresti reprezinta o garantie a ospitalitatii. Imaginea de marca fiind data de:
COMPETENTA
LOIALITATE
ATITUDINE POZITIVA
SOLICITUDINE
SERIOZITATE
INTRODUCERE
Conceperea acestui manual are la baza Contractul Colectiv de Munca si Regulamentul de Ordine Interioara valabil la data elaborarii manualului. Revizuirea acestor documente atrage dupa sine pierderea valabilitatii unora din informatiile continute in manual. Pe langa prevederile Contractului Colectiv de Munca, Contractelor individuale de munca, actelor aditionale si Regulamentului de Ordine Interioara relatiile dintre angajati si Societate sunt reglementate de legislatia muncii in vigoare in Romania.
SERVICII OFERITE ANGAJATILOR
Ca membru al echipei noastre se asteapta de la tine, cel care te angajezi, sa ai o activitate prin care sa contribui la oferirea de servicii competitive care sa depaseasca asteptarile oaspetilor nostri. Deoarece urmarim respectarea anumitor standarde, incercam sa angajam persoane cu o buna pregatire.
Pregatirea angajatilor nostri
constituie o preocupare
Programul de evaluare a angajatului
Acest program ne ajuta sa acordam lucratorilor nostri diferite distinctii, in functie de activitatea sustinuta.
Parerea ta este foarte importanta in luarea acestei decizii! Sunt binevenite aprecierile tale la adresa colegilor tai, in baza carora se acorda titlul de ˝Angajatul lunii˝, ˝Angajatul anului˝ etc.
Programul de ˝training˝ al angajatului
Acest program este directionat catre o mai buna cunoastere a deprinderilor si aptitudinilor angajatului si catre o imbunatatire a modului de oferire a serviciilor catre clienti. Programul de training poate fi:
- Program de orientare - toti noii angajati beneficiaza de acest program care ofera oportunitatea de a se familiariza cu noul loc de munca.
- Programul de training in cadrul compartimentelor: Saptamanal, in cadrul fiecarui compartiment, are loc o sesiune de training. Acest tip de training sporeste eficienta in munca a angajatilor.
Comitetul de monitorizare
Comitetul este format din anumiti membri ai personalului, are capacitatea de a aduce schimbari benefice, in favoarea clientilor, dar si a angajatilor, si are rolul de a spori nivelul de comunicare dintre departamente.
ANGAJAMENTUL SALARIATULUI
Voi intampina oaspetele cu o urare de bine si - i voi oferi ajutorul meu.
Voi da un raspuns imediat oricarei cereri din partea clientilor (fie corectand problema aparuta, fie asumandu-mi responsabilitatea pentru a se rezolva) si voi informa clientul in cel mult 30 de minute de rezolvarea satisfacatoare a problemei, pentru a fi sigur ca am corespuns si chiar depasit asteptarilor.
Nu voi spune NU fara a oferi o alternativa la raspuns.
Ma voi comporta cu colegii la fel ca si cu un client.
Voi da dovada de stapanire de sine si siguranta in toate actiunile mele pentru a inspira incredere si a asigura un cadru de lucru adecvat.
Voi actiona astfel incat sa dau dovada de respect fata de ceilalti si nu voi compromite in nici o imprejurare renumele hotelului.
Voi lua decizii care sa fie atat in interesul clientilor cat si al societatii si colegilor de serviciu.
Voi imbraca intotdeauna o uniforma curata, avand vizibil ecusonul cu numele meu. " Zambetul este o parte din uniforma mea".
Voi lucra intotdeauna cu competenta, incercand sa rezolv situatia de prima data.
Voi cauta solutii de imbunatatire a calitatii si eficientei serviciilor pe care le asigur clientilor.
Voi asigura o securitate deplina a oaspetilor si a colegilor, corectand si informand orice problema pe care o descopar.
DEPARTAMENTELE HOTELULUI
Departamentul Administrativ General
Compartimentul de Contabilitate - responsabil de masurarea rezultatelor financiare, de controlul si protejarea proprietatii.
Compartimentul de Resurse Umane - responsabil de coordonarea activitatilor de recrutare si selectare a angajatilor, de programele de dezvoltare si de ˝training˝.
Compartimentul de Economat si Aprovizionare - responsabil de achizitionarea, primirea si depozitarea bunurilor, precum si de distribuirea bunurilor si a produselor catre celelalte compartimente.
Compartimentul de Vanzari - responsabil de promovarea si atragerea de clienti si actiuni care sa asigure ca hotelul opereaza intreg anul.
Compartimentul de Paza - responsabil de siguranta si securitatea generala (a clientilor, a patronilor, a personalului).
Compartimentul Tehnic - responsabil de mentinerea unei bune desfasurari a activitatilor hoteliere si de prevenirea aparitiei problemelor la sistemele mecanice/tehnice din hotel.
Departamentul Cazare
Compartimentul de Receptie - responsabil de serviciile de check - in (intrare) si de check - out (iesire) a clientilor, inclusiv a persoanelor de afaceri sau a grupurilor, de verificarea si confirmarea rezervarilor, de serviciile asigurate oaspetilor la sosirea sau la plecarea din hotel, incluzand aici si transportul de persoane si de bagaje, de raspunsul la toate apelurile primite si de verificari generale de tot felul.
Compartimentul Housekeeping (etaje) - se ocupa de curatenia generala a camerelor, a spatiilor de functionare din cadrul si din jurul hotelului (pastrarea spatiului verde, florilor etc); aici este inclusa si spalatoria, responsabila de spalarea tuturor asternuturilor, prosoapelor si uniformelor din hotel si de asigurarea serviciului de spalare pentru clientii hotelului si pentru personal, precum si activitatea legata de lucruri pierdute si gasite.
Centrul de Fitness - responsabil de zona de recreere, unde clientii pot beneficia de piscina, sauna, masaj, sala de gimnastica.
Departamentul Food&Beverage
Compartimentul Restaurant - responsabil de buna desfasurare a activitatilor de restaurant, baruri, banchete, de asigurarea serviciilor Food & Beverage catre oaspeti, in cadrul intim oferit de camerele hotelului, precum si de serviciul acordat in cazul conferintelor din cadrul hotelului.
Compartimentul Bucatarie / Steward - responsabil de prepararea la standarde inalte a mancarii pentru restaurant, banchete, receptii si dejun / cina pentru personal precum si de curatarea si mentinerea in conditii optime a ustensilelor de la departamentul Food & Beverage.
FACILITATI PENTRU PERSONAL
Primirea de uniforme complete din partea hotelului. Pe de alta parte, este responsabilitatea angajatului de a avea o uniforma curata, de aceea, este obligat sa utilizeze serviciile spalatoriei care sunt gratuite pentru uniforme. De asemenea, este responsabil pentru eventualele schimbari ale uniformei.
Servirea mesei la Cantina personalului - locul unde toti angajatii beneficiaza de masa si unde au posibilitatea de a se integra perfect in colectiv; cantina este deschisa in fiecare zi pentru dejun/cina conform unui program afisat. Tichetele de masa sunt primite de la compartimentul de contabilitate.
Primirea corespondentei la hotel.
Primirea de apeluri telefonice.
Fiecare angajat al hotelului Class beneficiaza de un tarif special in cadrul altor hoteluri fiind "lucrator in turism". Cererile se vor face la compartimentul de Resurse Umane, cu cel putin o saptamana inainte, raspunsul putand fi favorabil in functie de disponibilitatea existenta in hotelul respectiv. Totodata, si membrii familiei unui angajat pot beneficia de tarife speciale.
Gratuitati
Daca un angajat beneficiaza de gratuitati acestea se vor specifica in statul sau de plata.
Dosarele angajatilor
Fiecare angajat trebuie sa anunte Compartimentul de Resurse Umane in legatura cu orice schimbare aparuta (stare civila, adresa, numar de telefon sau diferite situatii de urgentv).
Asigurarea cu privire la primirea unui tratament corect
Fiecare angajat are dreptul de a formula plangeri, sesizari; aceasta este o modalitate de a incuraja comunicarea si de a te asigura de desfasurarea corecta a activitatii din hotel.
Politica de prevenire a hartuirii
In cadrul hotelului nu sunt incurajate hartuirea si discriminarea (rasa, origine etnica, religie, sex, varsta, stare civila). Orice angajat care doreste sa discute o situatie de acest gen va contacta responsabilul compartimentului de Resurse Umane., care se angajeaza sa rezolve situatia.
Politica de corectare in cazul incalcarii disciplinei
In cadrul acestei politici se respecta urmatorii pasi: discutie si consiliere, mustrare scrisa, avertisment, diminuarea salariului cu 5 - 10% pe o perioada de 1 - 3 luni, retrogradarea in functie pe durata de 1- 3 luni si desfacerea contractului de munca.
TIMP DE LUCRU SI TIMP DE ODIHNA. PLATI SI RECOMPENSE
Perioada de proba
Fiecare nou angajat al hotelului se afla initial intr-o perioada de proba, care dureaza pana la 15 zile. In timpul acestei perioade, atat angajatul, cat si angajatorul pot intrerupe munca fara a aduce la cunostinta motivele care au condus la aceasta decizie.
Recompense in functie de performante
Personalul este evaluat lunar de catre seful de compartiment. Masurarea standardelor angajatilor contribuie la recompensarea lor in functie de performante. Personalul cu norma intreaga primeste dupa incheierea perioadei de proba rapoarte anuale despre rezultatele obtinute.
Orele de lucru si planificarea orarului
Saptamana de lucru este de cinci zile, durata normala a timpului de lucru a fiecarui angajat fiind de opt ore pe zi, excluzand pauza de pranz.
Programul este facut in functie de cerintele serviciilor pe care le solicita clientii. De aceea, angajatii pot lucra chiar si sambata, duminica sau in zilele de sarbatoare.
Ora de incepere a programului de lucru pentru angajati este flexibila functie de compartimentul in care-si presteaza activitatea. Programul este comunicat de seful de compartiment si este afisat pentru a informa personalul despre posibilele modificari.
Intarzieri si absente
In cazul aparitiei unor intarzieri, angajatul trebuie sa informeze in legatura cu natura problemelor. Intarzierea repetata va duce la penalizari. Si in cazul imbolnavirii trebuie anuntat din timp seful de compartiment.
Plata salariilor
Plata salariilor se va face in ultima zi lucratoare a fiecarei luni.
Orele suplimentare
Orele de munca prestate in afara timpului legal de lucru, la cererea patronatului, sunt considerate ca fiind ore suplimentare. Angajatii pot fi solicitati sa presteze ore suplimentare numai cu consimtamantul lor. Angajatii care presteaza munca suplimentara vor primi compensatiile aferente (zile de recuperare sau plata orelor lucrate peste norma de opt ore pe zi).
Concedii si zile libere
Concediul de odihna
Salariatii au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit de 18 zile lucratoare pe an. Pentru fiecare transa de 10 ani vechime in munca, i se acorda suplimentar cate o zi lucratoare. Pentru vechimea in Societate salariatul va avea dreptul, in plus, la concediu suplimentar dupa cum urmeaza:
dupa 3 ani: 3 zile
dupa 6 ani: 4 zile
dupa 10 ani: 5 zile
Salariatii nou angajati au dreptul la concediu de odihna dupa unsprezece luni de vechime in societate.
Salariatii care parasesc Societatea in cursul anului beneficiaza de un numar de zile de concediu de odihna calculat proportional cu numarul de luni intregi lucrate in Societate, conform Contractului Colectiv de Munca.
Concediul de odihna poate fi fractionat la solicitarea salariatului, cu aprobarea conducerii. Una din fractiuni va trebui sa fie de cel putin 10 zile. Celelalte fractiuni vor trebui acordate si luate pana la sfarsitul anului in curs.
Zile nelucratoare
Se considera zile nelucratoare zilele de repaus Saptamanal si urmatoarele sarbatori legale:
1 si 2 ianuarie
1 Decembrie
a doua zi de Pasti
1 Mai
25 si 26 Decembrie
Patronatul, prin Directorul de Hotel, poate conveni ca anumite zile de repaus, cum sunt cele specificate mai sus, legale sau stabilite prin Contractul Colectiv de Munca, sa fie acordate in alte zile decat cele inscrise functie de solicitarile serviciilor pentru clienti.
Zile libere platite
Salariatii au dreptul la zile libere platite in cazul unor evenimente familiale si dupa prezentarea unui document oficial, in urmatoarele cazuri:
a) Casatorie 5 zile lucratoare
b) Nasterea unui copil 2 zile lucratoare
c) Casatoria unui copil 2 zile lucratoare
d) Deces sotie, sot, copii, parinti, socri 5 zile lucratoare
e) Decesul bunicilor, fratilor, surorilor 1 zi lucratoare
Concediul fara plata
Concediile fara plata pot fi acordate la cererea scrisa a salariatului pentru rezolvarea unor situatii personale, cu acceptul Sefului de Compartiment, de catre Directorul Hotel sau de catre inlocuitorul sau, numai in cazul in care nu mai au zile de concediu de odihna platit, si este de maxim 30 de zile calendaristice.
Salariatii care isi urmeaza studiile (seral sau fara frecventa) beneficiaza de 60 de zile de concediu fara plata intr-un an universitar, cu conditia ca fiecare salariat, la angajarea sa, sa informeze Societatea in scris asupra statutului sau de student. Aceasta perioada de 60 de zile nu intra in calculul drepturilor privind concediile platite.
Concedii de maternitate
Femeile salariate ale Societatii beneficiaza de concediul de maternitate, conform legislatiei romane in vigoare.
Concedii medicale
Concediile medicale se acorda de catre unitatile sanitare in drept. Sunt valide numai certificatele medicale vizate de catre medicul Societatii, in cazul in care nu au fost emisede acesta. Plata concediului medical se face conform legislatiei romane in vigoare, in functie de vechimea in munca a salariatului, astfel:
Pana la 2 ani - 50% din salariul de incadrare
De la 2-5 ani - 65% din salariul de incadrare
De la 5-8 ani - 75% din salariul de incadrare
Peste 8 ani - 85% din salariul de incadrare
REGULI GENERALE DE DISCIPLINA
Facilitatile oferite de hotel sunt puse in primul rand la dispozitia clientilor. Atunci cand sunt folosite spatiile hotelului de catre personal se cer a fi respectate urmatoarele reguli:
Angajatul trebuie sa poarte o uniforma adecvata si curata.
Angajatul trebuie sa dea dovada permanent de conduita responsabila si matura.
Angajatul trebuie sa-si indeplineasca sarcinile in concordanta cu prevederile normelor de protectie.
Personalul nu are voie sa stea in holul principal (acest spatiu este destinat exclusiv clientilor) sau sa circule fara motiv de serviciu prin sectoarele sau pe caile de acces rezervate clientilor.
Intrarea in hotel in stare de ebrietate sau sub influenta bauturilor alcoolice si introducerea sau consumul de bauturi alcoolice in hotel.
Personalului nu - i este permisa:
Folosirea camerelor si anexelor rezervate clientilor si a punctelor de vanzare destinate clientilor.
Consumul in interes personal de produse si marfuri care apartin Societatii.
Vanzarea sau cumpararea pe cont propriu a oricarui lucru catre sau de la clientii sau salariatii Societatii.
Introducerea in hotel a unor produse sau obiecte prohibite legal (arme, droguri etc.).
Introducerea in Societate de persoane straine de aceasta.
Comiterea sau incitarea la orice act care tulbura desfasurarea in conditii normale a proceselor de munca si mai ales la recurgerea la acte de natura sa provoace accidentarea personalului.
Efectuarea de lucrari in intertes personal si fara legatura cu activitatea profesionala.
Luarea fara aprobare expresa si acte justificative a diferitelor bunuri materiale, produse finite, materii prime, deseuri, consumabile de birou etc, apartinand societatii.
Folosirea telefoanelor, telefaxurilor, copiatoareler, internetului hotelului in interes personal.
Fumatul in locurile publice din hotel si in toate locurile in care nu este specificat ca este permis fumatul.
Parcarea autovehiculelor proprietate personala in incinta societatii cu exceptia cazurilor in care acest lucru este autorizat de catre Directorul de Hotel.
Orice abuz constatat in legatura cu privilegiile oferite va aduce suspendarea imediata.
NORME DE PROTECTIA MUNCII
Responsabilitatile angajatului, angajatorului si sefului de compartiment. Cheia succesului este reprezentata de urmatorii factori: educatie, comunicare, training. Fiecare angajat trebuie sa inteleaga scopul si obiectivele hotelului.
Responsabilitatile angajatorului. Acesta se va angaja sa realizeze urmatoarele:
Crearea unui mediu de lucru sigur in cadrul hotelului.
Asigurarea instruirii, informarii si supravegherii angajatilor privind respectarea normelor de protectia muncii ceea ce asigura protejarea sanatatii si sigurantei lor.
Numirea in fiecare compartiment a unor responsabili cu respectarea acestor norme, monitorizarea conditiilor de munca, crearea unui mediu de lucru propice.
Informarea tuturor angajatilor cu privire la problemele de sanatate care pot aparea la locul de munca.
Asistarea comisiei de protectia muncii, siguranta si securitatea angajatilor in vederea indeplinirii insarcinarilor care revine.
Intelegerea si acceptarea normelor de protectie de catre toti angajatii.
Afisarea de copii ale normelor de protectie, la vedere, in cadrul hotelului.
Responsabilitatile sefului de compartiment. Seful de compartiment trebuie sa se asigure permanent ca angajatii nu au probleme la locul de munca. In acest sens:
Va lua toate masurile de prevenire a accidentelor la locul de munca.
Se va asigura ca toti angajatii indeplinesc cerintele date de legislatia si regulamentele de protectie a muncii.
Va cere fiecarui angajat sa ii aduca la cunostinta, in cel mult 24 de ore, orice accident suferit sau provocat de respectivul sau de catre alt angajat.
Se va asigura ca angajatii folosesc echipamentul si metodele de protectie cerute de legislatie.
Va sfatui angajatul in legatura cu pericolele posibile sau deja existente, de care el stie.
Va identifica si vor controla situatiile neprevazute.
Se va asigura ca toti angajatii vor primi o instruire adecvata si ca acestia inteleg sarcinile pe care le au de indeplinit.
Va face controale regulate, ca masura de siguranta.
Va investiga toate accidentele care apar.
Se va asigura ca toti angajatii raporteaza situatiile neprevazute. Apoi le va evalua si le rezolva in interiorul compartimentului.
Responsabilitatile angajatului. Toti angajatii au obligatia de a se proteja si, in acelasi timp, de a nu periclita sanatatea celorlalti colegi.
Va tine cont de toate procedurile, politicile si normele de protectie si siguranta.
Va raporta toate situatiile neprevazute supraveghetorului.
Va informa si va cauta cele mai bune solutii in cazul unor accidente.
Se va folosi de echipamentul din dotare astfel incat sa nu puna in pericol pe ceilalti.
Nu va desfasura activitati care nu isi au locul si nici nu va avea un comportament turbulent.
Isi va indeplini sarcinile in concordanta cu prevederile normelor de protectie.
PREVENIREA SI STINGEREA INCENDIILOR
Prevenirea incendiilor este datoria fiecarui angajat. O asemenea situatie se va raporta imediat supraveghetorului. Procedurile de prevenire sunt explicate fiecarui angajat, iar o copie a programului va fi afisata permanent in hotel. La sesiunile de training ale compartimentelor, periodic participa din cadrul compartimentului Tehnic, persoana abilitata cu prevenirea si stingerea incendiilor care prezinta normele si procedurile de prevenire si stingere a incendiilor.
Pasii care se vor urmari in cazul unui incendiu:
Se da alarma in hotel si se cheama cel mai apropiat centru de pompieri.
Se asigura ca toate ferestrele si usile sunt inchise si ca zona respectiva este imediat evacuata.
In cazul in care respectivul este instruit in folosirea extinctorului si daca focul nu este de proportii va trece la masuri concrete de stingere a incendiului.
Se cunoaste cea mai apropiata iesire de urgenta.
Daca situatia nu prezinta riscuri foarte mari, se ramane in zona pentru evacuarea personalului si a clientilor.
Daca focul scapa de sub control, se procedeaza la evacuarea clientilor si apoi se paraseste zona.
COMUNICAREA
Briefing-urile / Intrunirile din cadrul fiecarui compartiment
In cadrul fiecarui compartiment se vor tine intalniri regulate care sa ajute la transmiterea informatiilor necesar a fi stiute de personal, consemnelor etc.
Panou de informare si sugestii
Acestea sunt amplasate in fata cantinei personalului, la poarta de acces a acestuia si in birourile fiecarui compartiment. Acestea au scopul de a informa despre noile oportunitati de angajare, despre activitatile interdepartamentale si despre noile politici adoptate in cadrul hotelului.
De asemenea programul nostru incurajeaza pe toti angajatii sa vina cu sugestii care sa duca la imbunatatirea serviciilor oferite clientilor precum si a mediului de lucru pentru angajati.
Echipa de sanatate si siguranta
Aceasta echipa este formata din Guvernanta Sef, Inginerul Coordonator, Food & Beverage Controller si orice alt angajat care doreste sau este desemnat sa faca acest lucru. Echipa este insarcinata cu realizarea de inspectii periodice la locul de munca, in vederea imbunatatirii conditiilor de munca. De asemenea, sunt incurajate ideile inovatoare din partea angajatilor.
Comitetul de imbunatatire a serviciilor
Acest comitet este alcatuit din angajati si supraveghetori care s-au dedicat imbunatatirii serviciilor hoteliere.
Procedurile de incheiere a contractului de munca
Atunci cand se desface un contract de munca, este obligatorie completarea unei cereri demisie (daca desfacerea se face la solicitarea angajatului) sau a unui formular care poate fi ridicat de la biroul de Resurse Umane (daca angajatul pleaca prin transfer sau prin decizia societatii).
Procedura de reangajare
Pentru a se reangaja, un posibil angajat trebuie sa fi plecat de la hotel in termeni de buna intelegere. Formularele de reangajare se fac la biroul de Resurse Umane, in scris, luandu-se in calcul si performantele anterioare. Daca este reangajat, respectivul va incepe ca nou angajat, beneficiile acumulandu-se treptat, conform cu standardele in vigoare.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare |
Vizualizari: 1397
Importanta:
Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved