Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Adaugarea imaginilor si a altor obiecte

Frontpage

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Fluxul crearii site-urilor web. Planificarea site-ului
Managementul continutului folosind cadre
Accesarea bazelor de date cu FrontPage
Efecte de animatie si sunete
Adaugarea de teme
Crearea de formulare
Programarea aparitiei unei pagini sau imagini
Publicarea site-ului - Publicarea pe un server web cu extensii FrontPage
Adaugarea imaginilor si a altor obiecte
Conectarea paginilor unui site


Adaugarea imaginilor si a altor obiecte

Pe langa text, FrontPage permite adaugarea de imagini, fie predefinite din colectia Clipart, fie importate de utilizator din diverse formate de fisiere sau de la scanner sau aparat de fotografiat digital. De asemenea, se pot crea imagini utilizandu-se optiunea New Drawing, Autoshape sau WordArt direct in pagina web, acestea urmand sa fie ulterior salvate in site intr-un format .gif sau .jpeg.
Imaginile se pot organiza si sub forma de galerie fotografica, utilizand optiunea New Photo Gallery. Astfel, primul pas consta in adaugarea tuturor imaginilor care vor face parte din galerie, setarea unui scurt text care sa explice

imaginea si setarea dimensiunii imaginilor in miniatura sub forma de hyperlink care va conduce la imaginea in forma initiala. Tot aici se mai poate alege si afisare a imaginilor: afisare orizontala, montaj, afisare verticala sau slide show.

Pentru imaginile adaugate in pagina web se pot defini / modifica si proprietatile de afisare ale acestora, printre care: modalitatea de aliniere fata de text, aliniament, grosimea bordurii imaginii, spatierea orizontala si verticala fata de alte obiecte din pagina, marimea relativa (in procente) sau absoluta (in pixeli), un hyperlink si un text (balon) care va aparea la pozitionarea mouse-ului deasupra imaginii.

Pe langa text si imagini, FrontPage mai permite adaugarea si a altor obiecte, utilizad InsertWeb Component:

Figura 28 - alte tipuri de obiecte care se pot adauga in pagina web

Efectele dinamice din FrontPage sunt date de adaugarea in pagina a obiectelor de tip Hover Button, Marquee si Banner Ad Manager.

Hover Button permite adaugarea unui buton cu doua stari normal si onmouseover - pentru care se poate specifica textul butonului, un hyperlink, culoarea starii normale, efectul de animatie in momentul pozitionarii mouse-ului deasupra butonului si culoarea utilizata de acest efect. Pentru a putea vizualiza in mod corect acest tip de buton in interiorul unei pagini, browser-ul trebuie sa aiba instalat suportul pentru Java.

Un alt efect dinamic este si Marquee un text care se deruleaza pe ecran, numai orizontal, pentru care se pot specifica mai multe optiuni printre care directia, viteza, comportamentul, marimea, numarul de repetari al derularii, culoarea de fundal a textului, etc.

Figura 29 - proprietati Marquee

Banner Ad Manager este o alta componenta dinamica ce permite adaugarea in pagina de web a unei secvente de imagini, fiecare cu hyperlink-ul, durata de afisare si efectele de tranzitie proprii.

Alte componente web dinamice in FrontPage sunt:

Categorie

Componenta

Descriere

Componente bCentral Web

bCentral Ad

Permite afisarea de reclame pe site. Pentru fiecare doua reclame afisate, contul utilizatorului este creditat cu o unitate, ceea ce permite publicitatea site-ului propriu in alte pagini web.

Commerce Manager Add-in

Permite crearea unui site web pentru vanzarea propriilor produse. Informatiile despre produse trebuie stocate la bCentral.

FastCounterAdauga in pagina de web un contor al numarului de vizitatori ai acelei pagini si afiseaza rezultatele sub forma grafica.

Componente Expedia

Legatura la o harta

Permite adaugarea unei legaturi catre site-ul Expedia si catre o harta cu un loc deja marcat.

Harta statica

Permite adaugarea unei harti statice.

Componente MSN

Cautare pe web cu MSN

Adauga o componenta intr-o pagina web care permite vizitatorilor sa caute pe web utilizand MSN

Cote actiuni

Adauga o componenta ce permite cautarea si afisarea cotelor actiunilor utilizand MoneyCentral.

Componente MSNBC

Ultimele stiri

Permite adaugarea de componente separate pentru stiri referitoare la afaceri, sport, tehnologie, previziuni meteo, calatorii.

In FrontPage 2002 putem adauga, pe langa toate componentele de mai sus, si componente din suita Microsoft Office:

-         foaie de lucru Excel care permite utilizarea anumitor functii simple, sortarea crescatoare /descrescatoare, filtrarea datelor, modificarea formatarilor unei foi de lucru sau celule, si exportul foii de lucru in Excel;

-         grafic pe baza datelor datele sunt definite fie intr-o foaie de lucru simplificata, fie dintr-un tabel sau vedere a unei baze de date pentru care trebuie stabilite conexiunea si tabelul / vederea din care se preiau datele, fie dintr-o obiect care contine date dintr-o pagina de web. De asemenea, mai trebuie stabilit si tipul graficului, care se poate alege dintr-o mare varietate. Acest obiect permite functii diverse, printre care: afisarea sau ascunderea legendei, inversarea randurilor cu coloanele, sortare si filtrare, detaliere si sumarizare, adaugarea de noi campuri in grafic, etc.

-         tabel pivot obiectul trebuie activat prin stabilirea unei conexiuni la o sursa de date si alegerea tabelei sau scrierea unei comenzi de interogare (Select) care sa returneze date. Obiectul dispune de mai multe facilitati, printre care: ordonare, filtrare automata, autocalculare, subtotaluri, campuri si totaluri calculate, detaliere si sumarizare, export in foaie de calcul Excel, etc.

Componentele web din suita MS Office se bazeaza pe arhitectura Microsoft Office Web Componente, sunt controale ActiveX , iar datele sunt mentinute si prelucrate cu ajutorul XML.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 850
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site