CATEGORII DOCUMENTE |
Arhitectura | Auto | Casa gradina | Constructii | Instalatii | Pomicultura | Silvicultura |
Istoria Mercedes-Benz
Mercedes-Benz (adeseori scurtat la Mercedes ori doar Benz) este o marca germana faimoasa de automobile, autobuze, camioane si auto trenuri rutiere care este proprietatea companiei pe actiuni DaimlerChrysler AG (cunoscuta inaintea fuziunii sale cu Chrysler, ca Daimler-Benz)
Compania Daimler-Benz AG a fost infiintata in 28 iunie 1926 cand doua companii, Benz & Cie. si Daimler Motoren Gesellschaft (DMG), au fuzionat.
Fondata in 1871, Benz & Cie, a fost una dintre cele mai importante dintre companiile fondate de Karl Benz, fiind si unul dintre cei mai vechi producatori de autovehicule. DMG a fost o alta companie axata pe constructia de autovehicule, fondata de Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach in 1890. In 1900, Daimler a murit, iar Maybach a parasit compania fondata de cei doi in 1907. Pe vremea aceea, cele doua companii devenisera deja rivale.
In 1924, datorita situatiei economice dezastroase in care se gasea Republica de la Weimar, cele doua companii rivale au intrat intr-o 'Intelegere de interese mutuale', care le permitea sa produca si sa vanda propriile produse in mod independent si care urma sa fie valabila 75 de ani, pana in anul 2000. Dupa numai doi ani, in 1926, odata cu fuziunea oficiala a companiilor Benz & Cie si Daimler Motoren Gesellschaft, numele Mercedes-Benz a fost creat.
Mercedes-Benz |
|
|
|
Tip: |
societate pe actiuni |
Fondata: | |
Sediu: |
Stuttgart, Germania |
Industrie: |
de automobile |
Produse: |
autoturisme, autoutilitare |
Website: |
www.mercedes-benz.com |
In perioada de dezvoltare a motoarelor diesel din anii 1930, diferiti contructori au pus la punct propriile tipuri de precamere de ardere. Unii constructori, precum Mercedes-Benz, aveau forme complexe. Altii, precum Lanova, utilizau un sistem mecanic de modificare a formei precamerei, in fuctie de conditiile de funtionare. Insa, cel mai folosita metoda a fost cea in forma de spirala, conceputa de Harry Ricardo ce folosea un design special pentru a crea turbulente. Majoritatea producatorilor europeni au folosit acest tip de precamere sau si-au dezvoltat propriile modele (Mercedes Benz si-a mentinut propriul design multi ani
Mercedes_Benz in Formula 1
McLaren este o echipa de Formula 1 care activeaza in campionatul mondial de profil inca din 1966, trei ani dupa ce a fost infiintata de catre Bruce McLaren. In prezent ea este coordonata de catre Ron Dennis.
McLaren este una dintre cele mai de succes echipe de Formula 1, castigand pana in prezent opt titluri mondiale in campionatul constructorilor si unsprezece in cel al pilotilor. Ea se situeaza pe locul secund in topurile participarilor, victoriilor si pole position-urilor din Formula 1, in fiecare fiind depasita doar de Scuderia Ferrari.
Compania germana Mercedes Benz este furnizor de motoare, germanii fiind de asemenea si actionari la McLaren Group, compania mama a echipei, cu 40% din actiuni, restul fiind impartite in mod egal de Ron Dennis si Mansour Ojjeh.
In prezent McLaren il inregimenteaza pe Fernando Alonso, campionul ultimelor doua sezoane in Formula 1
Ilmor este un constructor de motoare pentru diverse competitii auto, incluzand Formula 1, ChampCar si Indy Racing League, dar si pentru MotoGP.
Dupa ce a furnizat motoare de Formula 1 in nume propriu echipelor Tyrrell si Sauber la inceputul anilor '90, Ilmor a incheiat un acord cu Mercedes Benz privind constructia de motoare pentru concernul german, care erau mai departe date spre folosinta echipelor Sauber (in 1994) si McLaren (intre 1995 si 2001).
In 2002 Mercedes Benz a cumparat Ilmor, iar noua companie se numeste Mercedes Benz High Performance Engines.
Sezonul 1954 al Formulei 1 a reprezentat cea de-a 5-a editie a Campionatului Mondial de Formula 1 organizat de FIA. Acesta s-a desfasurat intre 17 ianuarie si 24 octombrie si a fost alcatuit din 9 curse.
Cu un motor nou, de 2,5 litri normal aspirat, Mercedes-Benz a revenit in cursele de Formula 1 la Marele Premiu al Frantei. Aici, noul model aerodinamic, cu un singur loc, i-a ajutat pe Fangio si pe Kling sa obtina primele doua locuri ale clasamentului. Intrucat la Silverstone structura aerodinamica a automobilului Mercedes s-a dovedit nepotrivita, incepand cu Marele Premiu al Germaniei s-a revenit la un model mai conventional. Acest lucru a facut ca Mercedes sa obtina alte trei victorii in ultimele patru curse ale sezonului.
Primii 5 piloti la finalul fiecarei curse au primit puncte (8, 6, 4, 3, 2). Cate 1 punct a fost acordat pentru cel mai rapid tur de pista. In clasamentul Campionatului Mondial s-au retinut doar cele mai bune 5 clasari ale fiecarui pilot. Pentru pilotii care si-au impartit participarea intr-o cursa, punctele s-au impartit si ele, dar in mod egal, indiferent de cate tururi a condus fiecare, cu conditia ca niciunul dintre piloti sa nu fi parcurs o distanta mai mica decat limita impusa de organizatori. Pilotii care, pe parcursul unei curse, au schimbat mai mult de o masina au primit puncte doar pentru clasarea cea mai buna.
Sezonul 1955 al Formulei 1 a reprezentat cea de-a 6-a editie a Campionatului Mondial de Formula 1 organizat de FIA. Acesta s-a desfasurat intre 16 ianuarie si 11 septembrie si a fost alcatuit din 7 curse.
Mercedes a dominat si acest sezon, Fangio castigand patru curse, in timp ce noul sau coechipier, Stirling Moss, s-a impus in Marele Premiu al Marii Britanii. Ajutati de problemele celor de la Mercedes si de accidentul lui Ascari, Ferrari a obtinut victoria in Marele Premiu al Principatului Monaco. Desi a scapat nevatamat, Ascari a murit patru zile mai tarziu, la Monza, intr-un nou accident. Din cauza dezastrului petrecut pe 11 iunie 1955 in timpul cursei de 24 de ore de la Le Mans, patru Mari Premii au fost anulate. Atunci a murit pilotul Pierre Levegh si peste 80 de spectatori. Cele patru Mari Premii anulate au fost cursele din Franta, Germania, Spania si Elvetia.
Mercedes-Benz in Romania
Concernul este reprezentat in tara noastra prin Mercedes-Benz Romania.
Se comercializeaza urmatoarele tipuri de autovehicule:
↔ comerciale usoare
↔ camioane
↔autobuze si autocare
↔ utilitare(reprezentate prin unimog)
unimog
Regasim toate modelele existente pe piata in prezent de la clasa A si pana la celebrul SLR roadster;de mentionat ar fi clasa G cu modelul GL,clasa S cu limuzina S 600,clasa CL cu modelul CL Roadster,acestea finid doar o mica parte din gama variata pe care concernul o distribuie in Romania.
Mercedes-Benz a reusit cu succes sa patrunda si in domeniul tranportului public din Romania
RATB (Regia Autonoma de Transport Bucuresti) este principala companie de transport public de persoane din Bucuresti si Judetul Ilfov.
Marea majoritate a autovehiculelor sunt produse de firma Mercedes_benz.
Transportul de suprafata in Bucuresti este responsabilitatea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), si include un sistem extensiv de autobuze, troleibuze, tramvaie si metrouri usoare. Reteaua RATB este printre cele mai dense din Europa, fiind a patra cea mai mare de pe continent si transportand 1,7 milioane de pasageri pe zi pe 101 de linii de autobuz, 20 de linii de troleibuz, 30 de linii de tramvai si 3 linii de metrou usor. In schimb, sistemul este deseori foarte incarcat, fiind frecvent utilizat. Ca si cu metroul, sistemul RATB trece printr-o faza de reinnoire, caracterizata prin convertirea liniilor de tramvai in linii de metrou usor, si achizitionarea vehiculelor noi, mai ales pentru autobuze.
Parcul de autobuze al RATB, care este intr-o faza de reinnoire, are mai mult de 1000 de vehicule. Autobuzele vechi DAC, construite in perioada 1987-1993, sunt scoase treptat din uz. In decembrie 2005, RATB a incheiat un contract pentru 500 de autobuze noi Mercedes Citaro, cu podea joasa si accessibile pentru persoanele cu disabilitati. Primele 12 autobuze Citaro au fost introduse in iunie 2006, dupa care 15 vehicule au fost livrate in fiecare saptamana, pana la 400. Ultimele 100 de autobuze Mercedes Citaro au fost livrate intre februarie si mai 2007 si sunt deja in circulatie. In luna august 2007 a fost semnat un contract pentru aducerea a 500 de autobuze Mercedes Citaro 2, care vor incepe sa soseasca din iarna
Mercedes Citaro
Mercedes-Benz in lume
Cateva realizari care dovedesc fiabilitatea,performanta dar nu in ultimul rand luxul oferit de automobilele Mercedes-Benz
Papamobil este un nume informativ pentru un automobil special construit, folosit de catre Papa pe timpul aparitiilor publice. Cuvantul este rezultatul combinatiei dintre cuvintele Papa si automobil.
Un papamobil marca Mercedes-Benz 230 G (unul dintre cele doua construite) a fost scos din circulatie si se afla in prezent expus la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart, Germania
Automobilul electric este un vehicul, care utilizeaza drept tractiune un motor electric, cu alimentare de la o sursa electrica, de obicei acumulator/baterie.
Daimler va scoate pe piata in 2009
primul hibrid cu noul tip de acumulator pe litiu-ion, Mercedes S 400 Bluetec
Hybrid,
sistemul electronic si acumulatorul propriu-zis fiind construite de Continental,
Johnson Controls si Saft
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare |
Vizualizari: 1880
Importanta:
Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2025 . All rights reserved