Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Gradinita

Poezii si cantece

Pe balta

Gradinita+ Font mai mare | - Font mai micPe balta

Cu putina indemanare si imaginatie, putem realiza astfel de compuzitii, in cadrul orelor de educatie tehnologica si nu numai, din materiale la indemana.Materiale: hartie glasata sau color

Tehnica de lucru: plierea (Origami)

Elementele componente sunt: ratusca, broscuta si lotusul, lucrari executate utilizand tehnici preluate de pe situl: galeria de arta. com/ . origami.

Pe masura ce dobandim indemanare, putem realiza obiecte de dimensiuni din ce in ce mai mici.

Ratusca

Materiale: patrat de hartie glasata: 15/15 cm.

Mod de lucru: indoim patratul pe diagonala (1), desfacem, pliem cele doua jumatati (2), indoim varful ascutit in sus pe la jumatate (3) apoi iar pe la noua jumatate in jos (4), fecem un pliu de circa 2 mm (5) inchidem cele doua jumatati ale figurii mari (6), tinand inchise tragem usor in exterior "gatul" (7), aranjam "capul" (8) presand bine dungile, indoim partea de jos a "corpului" si am terminat.

1 2 3 4

5 6 7

8 9

Broscuta

Materiale: dreptunghi de hartie verde (lungime de doua ori cat latimea)

Mod de lucru: indoim dreptunghiul pe la mijloc si apoi cele doua patrate pe diagonale (1), pliem patratele pentru a forma doua triunghiuri (2, 3), pliem triunghiurile pe la jumatatea laturilor (4) apoi dinnou pe la jumatate (5), intoarcem pe partea opusa (6), pliem cele doua laterale pe la jumatate pana la linia de mijloc a patratului (7), indoim partea de los introducand cele doua parti in fante (8).Aceasta broscuta poate fi folosita si pe post de jucarie. Apasand-o pe partea posterioara va sari.

Lotus

Aceasta lucrare este ceva mai dificila pentru ca necesita putina forta pentru a realiza ultimele indoituri si multa grija cand trecem pe partea opusa petalele.

Materiale: hartie alba sau color, patrat cu latura de 21/21 cm (latimea colii ministeriale). Poate fi utilizata cu succes si cea de la buchetele de flori.

Mod de lucru: indoim patratul pe la jumatatea laturilor pentru a afla centrul (1) dupa care pliem cele patru colturi cu varfurile in centru (2), repetam operatiune de trei ori pe aceeasi parte (3), intoarcem patratul obtinut pe partea opusa (4), pliem inca o data (5) dupa care indoim doar colturile, aproximativ 4-5 mm (6). Tinand in aceeasi pozitie incepem sa tracem din spate spre fata petalele (7), intai primul rand apoi al doilea (8). Indoim spre exterior cel de-al treilea rand si floarea a "inflorit" (9).

1 2 3 4

5 6 7 8

Pentru a o infrumuseta atunci cand o realizam ca lucrare separata, putem aseza in mijlocul ei o alta floare de dimensiuni mai mici, de alta culoare.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2234
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved