Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri

Chirurgie veterinara

3 URSUL

Animale+ Font mai mare | - Font mai mic3 URSULUrsul      ne apare ca cel mai mare carnivore din tara noastra si aproape stapan autoritar al paduriilor de munte.

Masurat un urs puternic poate ajunge in lungime 2 metri, Cu inaltimea la greaban sa depasascaa 1,30 metri iar greutatea sa treaca de 400 kg. Poate ajunge sau chear depasi varsta de 30 de ani.

Greutatea ursului      variza in functie de anotimp, toamna inainte de a patrunde in barlog are cea mai mare greutate, ca urmare a depunerilor substantiale de grasime. Parul poate avea culoare cafenie pana la negru, mai bogat find cel de iarna, ce poate ajunge la greaban si pana la 10 cm lungime; vara parul este mai saracit ca lungime si desime.

Dintre simturi, mirosul si auzul sunt cele mai ascutite. Ochii lui sunt slabi, de adevarat miop.

Dupa felul hranei sale, ursul este un animal omnivore. Analizele de hrana au scos in evidenta 40 de sotrimente de hrana, predominand vegetalele. Este un mare amator de jir sau ghinda, consuma cu placere ciuperciile, perelem merele padurete , coacaze, mure, zmeura si porumbul si ovazul in lapte. Sa nu uitam k este satisfacut de dulceata, miere de albine.
unul dintre momentele deosebite din viata ursului il reprezinta petrecerea anotimpului rece. Aici ursul petrece acest interval intr-o stare de somnolenta, perioada in care simturile ii sunt treze. In intervalul cat sta in barlog se petrece unul din importantele fenomene din viata animalului: ursoaica fata 2-3 pui, cam prin ianuarie februarie.

Carnea ursului, bine pregatita, dupa tainele culinare ale vanatoriilor este apreciata ca o delicatrese. Dar ce este de pretuit la acest animal este trofeul, blana si craniul care au adus multe medalii de aur tarii noastre in confruntarile cinegenetice internationale.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1262
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved