CATEGORII DOCUMENTE |
Astronomie | Biofizica | Biologie | Botanica | Carti | Chimie | Copii |
Educatie civica | Fabule ghicitori | Fizica | Gramatica | Joc | Literatura romana | Logica |
Matematica | Poezii | Psihologie psihiatrie | Sociologie |
Comunicarea
Influenta vasta a cuvintelor. - Glasul si vorbirea sunt daruri pri-mite din partea lui Dumnezeu si, daca sunt corect folosite, ele constituie o adevarata putere ce slujeste cauzei Lui. Cuvintele au o mare insem-natate. Ele pot exprima dragoste, devotiune, respect si lauda la adresa lui Dumnezeu sau pot exprima ura si razbunare. Cuvintele dezvaluie atitudinea inimii. Ele pot fi o mireasma de viata spre viata sau un suflu de moarte spre moarte. Limba este o punte pe care pasim fie in lumea binecuvantarilor, fie in lumea nelegiuirii. - MS 40, 1896. (3BC 1159)
O grindina devastatoare sau seminte ale iubirii? - Unii se intorc de la comuniunea lor zilnica cu Dumnezeu, imbracati in umilinta lui Hristos. Cuvintele lor sunt ca o dulceata pe buze, nu ca o grindina devastatoare ce distruge totul in cale. Asemenea oameni seamana pe calea vietii semintele iubirii si ale bunatatii, iar acest lucru se realizeaza de la sine, in mod natural, deoarece Domnul Hristos traieste in inimile lor. Influenta lor este cu mult mai mare decat poate fi observat in aparenta. - MS 24, 1887. (3BC 1159)
Cuvinte care incurajeaza. - Pretutindeni in jur, auzim strigate de protest, izvorate din necazul lumii. Pacatul ne invaluie in intuneric, iar mintea noastra trebuie sa fie pregatita pentru orice lucrare buna si pentru a adresa un cuvant bun. Stim ca Isus este prezent alaturi de noi. Influenta duioasa a Duhului Sau cel Sfant ne invata si ne calauzeste gandurile, influentandu-ne sa rostim cuvinte care incurajeaza si lumineaza cararea celor din jur. - 6T 115 (1900)
Cuvinte placute. - Privind la partea luminoasa a lucrurilor, descoperim suficiente motive pentru a fi bucurosi si fericiti. Daca le adresam altora un zambet, ei ne vor zambi si daca le vom vorbi intr-o maniera placuta si inaltatoare, ei ne vor raspunde la fel. - ST, 12 februarie 1885
Cuvinte care Il au in centru pe Isus. - Cuvintele oamenilor exprima propriile lor ganduri omenesti, dar cuvintele celor ce sunt ai lui Hristos sunt duh si viata. - 5T 433 (1885)
Ingerii privesc cu atentie pentru a vedea felul de marturie pe care o duceti lumii cu privire la Domnul vostru ceresc. Conversatiile trebuie sa-L aiba in centru pe Acela care traieste pentru a face ispasire in favoarea voastra inaintea Tatalui. Cand dati mana cu un prieten, in inima si pe buzele voastre sa fie cuvinte de lauda la adresa lui Dumnezeu. Astfel, gandurile lui vor fi atrase catre Isus. - SC 119 (1892)
Domnul Hristos Se exprima simplu si la subiect. - Invataturile Domnului Hristos nu contineau rationamente lungi, ciudate si complicate. El Se exprima foarte simplu si la subiect. Isus cunostea fiecare inima ca pe o carte deschisa si, din inepuizabilul Sau tezaur, Domnul alegea lucruri vechi si noi, care ilustrau si intareau invataturile Sale. El sensibiliza inimile si trezea simpatia. - MS 24, 1891. (EV 171)
Usor de inteles. - Maniera de predicare a lui Hristos era placuta si atragatoare si era caracterizata intotdeauna de simplitate. El dezlega tainele Imparatiei cerului, folosind ilustratii si simboluri cu care ascultatorii erau familiarizati; iar oamenii simpli si neinvatati Il ascultau cu placere, deoarece puteau intelege cuvintele Lui. Domnul nu Se exprima in cuvinte pretentioase, pentru intelegerea carora este necesar sa consulti dictionarul. - CT 240 (1913)
El a folosit un limbaj simplu. - Argumentatiile sunt bune numai atunci cand sunt prezentate in momentul si locul potrivit, dar printr-o prezentare simpla a Cuvantului lui Dumnezeu, se poate realiza mult mai mult. Lectiile Domnului Hristos erau ilustrate cu atata claritate, incat si cel mai neinvatat ascultator le putea intelege indata. In discursurile Sale, Isus nu a folosit fraze lungi si cuvinte grele; El S-a exprimat intr-un limbaj simplu, adaptat nivelului de gandire al oamenilor obisnuiti. Domnul nu aprofunda un subiect mai mult decat stia ca sunt ei capabili sa inteleaga si sa accepte. - GW 169 (1915)
Subiecte serioase in loc de conversatii lipsite de sens. - Ce poate fi mai vrednic de intiparit in minte decat planul de mantuire? Acesta este un subiect inepuizabil. Iubirea lui Isus, mantuirea oferita omului ca-zut prin dragostea Lui infinita, sfintirea inimii, pretioasele adevaruri man-tuitoare destinate zilelor din urma, harul lui Hristos - aceste subiecte invioreaza sufletul, iar inima curata simte aceeasi bucurie pe care au simtit-o si ucenicii, cand Domnul Isus li S-a alaturat pe drumul catre Emaus.
Cel care isi indreapta simtamintele spre Hristos va adora acest fel de asociere sfanta si, printr-o astfel de partasie, va primi putere divina; dar cel care, mai presus de orice, prefera sa se complaca in conversatii lipsite de sens, rataceste departe de Dumnezeu si devine insensibil fata de aspiratiile sfinte si nobile. Iar ca urmare, ceea ce este pamantesc si senzual ajunge sa fie interpretat ca fiind de natura cereasca. - 5T 600 (1889)
In cautarea simpatiei omenesti. - O conversatie frivola, caracterizata de o cautare acerba a simpatiei si aprecierii omenesti, izvoraste dintr-un sentimentalism bolnav. Nici tinerii si nici cei cu parul carunt nu sunt in siguranta in fata unui asemenea pericol. Dar, daca adevarul lui Dumnezeu constituie un principiu statornic al inimii, conversatia va fi asemenea unui izvor. Oricate incercari s-ar face pentru a stavili acest izvor, el va tasni intr-un alt loc, pentru ca este un izvor ce nu poate fi stavilit. Adevarul aflat in inima este un izvor de viata. El invioreaza pe cel obosit si indeparteaza gandurile si cuvintele rele. - 5T 600, 601 (1889)
Nu exprimati niciodata cuvinte de indoiala. - Toti oamenii trec prin incercari - dureri pe care sunt nevoiti sa le suporte, ispite grele in fata carora trebuie sa reziste. Nu va impartasiti necazurile cu semenii vostri muritori, ci aduceti toate lucrurile in rugaciune inaintea lui Dumnezeu. Stabiliti-va drept regula sa nu rostiti nici un cuvant de indoiala si descurajare. Prin cuvinte pline de speranta si printr-o voiosie sfanta, voi puteti face mult pentru a lumina viata altora si pentru a-i intari in incercarile lor. - SC 119, 120 (1892)
Cuvintele noastre ne influenteaza. - Cuvintele sunt mai mult decat o reflectare a caracterului; ele au puterea de a ne modela caracterul. Oamenii sunt influentati de propriile lor cuvinte. Adesea, sub influenta impulsului de moment, instigati de Satana, unii dau glas geloziei sau impresiilor rele, exprimand lucruri pe care nu le cred cu adevarat; dar cuvintele lor actioneaza asupra propriei gandiri. Astfel, acesti oameni sunt ispititi chiar de cuvintele lor si ajung sa creada tocmai acele idei pe care le-au rostit manati de Satana. O data ce si-au exprimat o opinie sau o hotarare, adesea, ei sunt prea mandri pentru a le nega si incearca sa-si dovedeasca lor insisi ca au dreptate, pana cand ajung sa creada aceasta.
Este periculos sa rostesti cuvinte de indoiala si este periculos sa pui sub semnul intrebarii sau sa critici lumina divina. Obiceiul de a critica in mod neatent si nejustificat actioneaza asupra caracterului, favorizand lipsa de respect si necredinta. De multe ori, cei care si-au ingaduit un asemenea obicei s-au apropiat in mod inconstient de pericol, pana cand au ajuns sa critice si sa respinga insasi lucrarea Duhului Sfant. - DA 323 (1898)
Critica reactioneaza asupra celui ce o rosteste. - Critica reactioneaza asupra sufletului celui ce o rosteste. Educarea vorbirii incepe cu noi insine, cu fiecare in mod personal. Sa ne hotaram sa nu vorbim rau despre nimeni. - MS 102, 1904
Rostiti cuvinte care inspira curaj si speranta. - De multe ori, se intampla ca un suflet curajos sa fie asaltat pana la extrem de ispita si sa ajunga pe punctul de a ceda in lupta cu sinele si cu puterile raului. Sa nu descurajati un asemenea suflet in greaua lui batalie. Intariti-l prin cuvinte care inspira curaj si speranta si care il indeamna sa ramana statornic pe calea sa. In felul acesta, prin voi, lumina lui Hristos va straluci asupra lui. "Nici unul din noi nu traieste pentru sine" (Romani 14,7). Prin influenta pe care o exercitam in mod inconstient, cei din jur pot fi incurajati si intariti sau pot fi descurajati si indepartati de Domnul Hristos si de adevar. - SC 120 (1892)
Cuvintele afectuoase si actele de curtenie. - Micile atentii, nenumaratele ocazii aparent neinsemnate si amabilitatile simple sunt cele care alcatuiesc, la un loc, fericirea vietii; iar neglijarea cuvintelor amabile, afectuoase si incurajatoare si a micilor acte de curtenie face ca viata sa fie insuportabila si nenorocita. In cele din urma, se va dovedi ca renuntarea la sine, pentru binele si fericirea celor din jur, constituie o parte insemnata in raportul ceresc cu privire la viata noastra. Atunci, se va vedea ca grija fata de sine, fara a tine cont de binele si fericirea altora, nu se bucura de aprecierea Tatalui nostru ceresc. - 2T 133, 134 (1868)
Avertisment impotriva dispretului si indiferentei. - Comorile pretioase ale iubirii nu trebuie nutrite in inima doar pentru cei preferati, ci pentru fiecare suflet care s-a dedicat lucrarii de slujire; deoarece toti cei ce indeplinesc aceasta lucrare sunt ai Domnului. Dumnezeu lucreaza prin ei. Invatati lectiile dragostei din viata lui Isus.
Oamenii trebuie sa fie atenti la modul in care vorbesc cu semenii lor. Nici egoismul si nici atitudinea despotica nu-si au locul in relatia cu aceia care reprezinta mostenirea lui Hristos. Nu provocati amaraciune in mintea sau inima altora. Nu ingaduiti sa se strecoare in glasul vostru nici o urma de dispret. Daca vorbiti intr-o maniera fireasca, daca manifestati indiferenta sau suspiciune, prejudecata si gelozie, sufletele celor pentru care lucrati vor fi pierdute. - Lt 50, 1897
Spiritul de cautare a greselilor si reprimarile incurajeaza minciuna. - Fratele meu, cuvintele arogante pe care le adresezi copiilor tai produc rani in sufletul lor. Si, pe masura ce vor creste, ei vor dezvolta tendinta de a critica. Spiritul de cautare a greselilor iti ruineaza viata, iar efectele lui negative se rasfrang asupra sotiei si asupra copiilor. Ei nu sunt incurajati sa manifeste incredere sau sa-si recunoasca in mod deschis greselile, deoarece stiu ca acestea vor fi urmate in mod sigur de o mustrare aspra din partea ta. Adesea, cuvintele tale sunt asemenea unei grindine devastatoare, care distruge plantele firave. Este imposibil de estimat raul pe care il produci prin comportamentul tau. Pentru a evita cuvintele tale aspre, copiii tai vor invata sa minta. Pentru a scapa de mustrare si de pedeapsa, ei vor evita sa marturiseasca adevarul. O porunca aspra si rece nu le va face nici un bine. - Lt 8a, 1896. (AH 439, 440)
Inlaturarea oricarui cuvant neatent. - Aduceti-va aminte ca prin cuvintele voastre veti fi indreptatiti si prin cuvintele voastre veti fi condamnati. Puneti frau limbii voastre. Cuvintele pe care le rostiti sunt asemenea semintelor care produc roade, fie spre bine, fie spre rau. Acum este timpul semanatului.
Omul cel bun scoate lucruri bune din vistieria cea buna a inimii lui. De ce? Pentru ca Domnul Hristos este o prezenta vie in suflet. Adevarul sfintitor este un tezaur de intelepciune pentru toti cei ce il traiesc. El este asemenea unui izvor ale carui ape curg spre viata cea vesnica. Acela in inima caruia nu locuieste Hristos se va complacea in conversatii ieftine, in declaratii exagerate, care induc in eroare. Limba care rosteste cuvinte pervertite si expresii triviale si josnice trebuie sa fie atinsa cu carbunii aprinsi de pe altar. - MS 17, 1895
Nemultumirea inabusa dezvoltarea personala. - Exista persoane care au calitati exceptionale, dar au ajuns intr-o stare de stagnare. Ei nu progreseaza spre victorie. Iar abilitatile cu care i-a inzestrat Dumnezeu nu sunt de nici un folos pentru cauza Lui, deoarece sunt nefolosite. Multe dintre aceste persoane se dovedesc a fi niste protestatari nemultumiti. Ei declara ca motivul pentru care dau glas nemultumirilor lor este acela ca nu sunt apreciati. Dar tocmai aceste persoane sunt cele care sufera de un simtamant deficitar al valorii personale si nu se apreciaza suficient pentru a coopera cu Cel mai Mare Invatator pe care L-a cunoscut vreodata lumea. - RH, 10 martie 1903
Nici un cuvant aspru, sever sau sfat grosolan adresat unui pastor si scriitor. - Fiecare dintre noi va fi ajutat de Domnul, atunci cand vom avea cea mai mare nevoie, in lupta pentru infrangerea eului. Faceti ca legea bunatatii sa fie pe buzele voastre si uleiul harului, in inima voastra. Acestea vor produce rezultate minunate. Veti fi amabili, intelegatori si curtenitori. Aveti nevoie de toate aceste calitati. Mai intai, trebuie sa primiti Duhul Sfant si sa-I ingaduiti sa lucreze in caracterul vostru, iar apoi, El va fi asemenea unui foc sfant care va face ca fumul de tamaie sa se inalte spre Dumnezeu, nu de pe altarul unor buze care condamna, ci al unor buze care vindeca sufletele oamenilor. Infatisarea voastra va exprima chipul divin.
Nu rostiti nici un cuvant taios, sever si critic. Acesta este un foc profan ce nu are voie sa arda in comitetele sau conversatiile dintre frati. Dumnezeu cere fiecarui suflet aflat in slujba Lui sa-si aduca jertfele cu carbunii aprinsi ai focului sfant.
Daca va abtineti sa rostiti acele cuvinte triviale si aspre, ce rasar atat de usor pe buzele voastre, Duhul lui Dumnezeu va putea vorbi prin slujitorii Lui omenesti. Privind caracterul lui Hristos, veti fi schimbati dupa chipul Lui. Numai harul lui Dumnezeu poate schimba inima voastra, iar apoi, veti reflecta imaginea Domnului Isus. Dumnezeu ne cere sa fim asemenea Lui - curati, sfinti si nepatati. Noi trebuie sa purtam chipul divin. - Lt 84, 1899. (3BC 1164)
Cuvinte care distrug viata. - Veti fi supusi unor teste severe. Puneti-va increderea in Domnul Isus Hristos. Amintiti-va ca, printr-o atitudine vehementa, va veti rani singuri. Daca veti ramane in locurile ceresti, in Hristos, in toate circumstantele, cuvintele voastre nu vor fi asemenea unor proiectile care ranesc inimi si pot distruge vieti. - Lt 169, 1902
Exprimarea indoielii mareste indoiala. - Nu trebuie sa vorbim despre indoielile si incercarile noastre, deoarece, de fiecare data cand vorbim despre ele, acestea devin mai mari. De fiecare data cand ne exprimam indoiala, Satana a castigat o victorie; dar cand declaram: "Ma voi decide sa-mi pastrez sufletul de partea Lui si voi ramane un martor credincios", dovedim ca ne-am daruit fara nici o rezerva pe noi insine lui Isus Hristos si apoi Dumnezeu ne daruieste lumina, iar noi ne bucuram in El. Daca dorim sa ramanem in lumina razelor stralucitoare ale Soarelui neprihanirii, vom fi o lumina in lume. "Pe care voi Il iubiti fara sa-L fi vazut, credeti in El, fara sa-L vedeti, si va bucurati cu o bucurie negraita si stralucita" (1Petru 1,8). - MS 17, 1894
Exprimarea credintei mareste credinta. - Cu cat vorbiti mai mult despre credinta, cu atat veti avea mai multa credinta. Cu cat staruiti asupra descurajarilor, discutand cu altii despre incercarile voastre, si cu cat insistati asupra lor pentru a primi simpatia dupa care tanjiti, cu atat veti suferi mai multe descurajari si mai multe incercari. De ce sa ne plangem de lucruri pe care nu le putem evita? Dumnezeu ne invita sa inchidem ferestrele sufletului spre cele lumesti si sa privim spre cele ceresti, pentru ca El sa poata lumina inimile noastre cu slava care straluceste in inaltimile cerului. - MS 102, 1901
Mustrarile sunt uneori necesare. - Desi cuvintele noastre trebuie sa fie intotdeauna amabile si blande, nici o afirmatie nu trebuie sa-l determine pe facatorul de rele sa creada ca faptele lui sunt acceptabile inaintea lui Dumnezeu. Acest fel de simpatie este lumeasca si inselatoare. O manifestare necuvenita a afectiunii, de dragul simpatiei, nu beneficiaza de nici un credit din partea lui Dumnezeu. Facatorii de rele trebuie sa fie sfatuiti si mustrati, iar uneori este necesar sa fie reprimati in mod aspru. - MS 17, 1899
Ce dezvaluie cuvintele? - Cuvintele nu pot fi controlate in totalitate, deoarece sunt determinate de puterea care conduce mintea si inima. Daca Hristos este Cel care domneste in inima voastra, cuvintele vor dezvalui puritatea, frumusetea si mireasma placuta a unui caracter modelat de vointa Lui. Inca de la cadere, Satana a fost un acuzator al fratilor sai, de aceea trebuie sa fiti precauti, ca sa nu va lasati condusi de acelasi spirit. - Lt 69, 1896
Necesitatea repetarii. - Sa nu credeti ca, daca ati incheiat prezentarea unui subiect, ascultatorii vor retine tot ce le-ati spus. Exista pericolul de a trece prea repede de la o idee la alta. Tineti lectii scurte, intr-un limbaj simplu si direct, si repetati adesea. Predicile scurte vor fi memorate mult mai bine decat cele lungi. Vorbitorii nostri trebuie sa-si aduca aminte ca subiectele pe care le prezinta pot contine informatii complet noi pentru unii dintre ascultatorii lor; prin urmare, ideile principale trebuie repetate de mai multe ori. - GW 168 (1915)
Vorbirea grabita si nervoasa afecteaza comunicarea. - Pastorii si profesorii trebuie sa acorde o atentie deosebita cultivarii vocii. Ei nu trebuie sa invete sa vorbeasca intr-o maniera nervoasa si grabita, ci in mod calm, rar si distinct, exprimandu-se cu claritate si pastrand muzicalitatea vocii.
Vocea Mantuitorului era asemenea unei melodii in urechile celor care erau obisnuiti cu predicarea monotona si lipsita de entuziasm a carturarilor si fariseilor. El vorbea rar si apasat, accentuand acele cuvinte carora dorea ca ascultatorii Lui sa le acorde o atentie deosebita. Cei varstnici si tinerii, cei invatati si oamenii fara scoala, toti puteau intelege pe deplin semnificatia cuvintelor Lui. Acest lucru ar fi fost imposibil daca Isus ar fi vorbit grabit si daca ar fi rostit propozitie dupa propozitie, fara pauza. Oamenii Ii acordau o atentie deosebita si se spunea despre El ca nu vorbea precum carturarii si fariseii; deoarece vorbea ca unul care avea putere. - CT 239, 240 (1913)
Claritatea exprimarii si accentuarea potrivita. - Prin rugaciune staruitoare si printr-un efort perseverent, noi trebuie sa dobandim o deosebita abilitate in ceea ce priveste vorbirea. Aceasta abilitate include exprimarea clara a fiecarei silabe, punand accentul acolo unde ii este locul. Multi vorbesc grabit, rostind cuvintele, unul dupa altul, atat de repede, incat efectul ideilor pe care le transmit se pierde. Puneti spiritul si viata Domnului Hristos in tot ceea ce spuneti. - CT 254, 255 (1913)
O vorbire melodioasa si atenta. - In tinerete, obisnuiam sa vorbesc prea tare. Domnul mi-a aratat ca, daca vocea mea are o tonalitate prea ridicata si nenaturala, nu voi reusi sa exercit o impresie potrivita asupra oamenilor. Apoi, mi-a fost aratat modul in care vorbea Domnul Hristos; vocea Lui era placuta si melodioasa. Intr-o maniera calma si linistita, glasul Lui ajungea la cei ce Il ascultau; cuvintele Lui patrundeau in inimile lor si, inainte de a rosti urmatoarea fraza, ei puteau intelege tot ce li s-a spus. Unii cred ca trebuie sa goneasca in prezentare, deoarece, daca nu ar proceda astfel, si-ar pierde inspiratia. Daca aceasta este inspiratie, atunci mai bine sa o piarda si cu cat o vor pierde mai curand, cu atat mai bine. - MS 19b, 1890. (Ev 670)
Folosirea rationala a capacitatii de a vorbi. - Influenta voastra trebuie sa fie profunda si de lunga durata, iar capacitatea de a vorbi trebuie folosita in mod rational. Daca va suprasolicitati corzile vocale, modulatiile vocii se pierd. Tendinta de a vorbi rapid trebuie invinsa in mod decisiv. Dumnezeu pretinde din partea lucratorilor Lui intregul serviciu pe care il pot oferi, in limitele lor omenesti. Toate talentele primite trebuie folosite, cultivate si apreciate ca fiind o mostenire pretioasa din partea Cerului. Lucratorii secerisului au insarcinarea de a transmite lumina pe care Dumnezeu o trimite lumii din cer. - SpT Seria A, Nr. 7, p 10, 6 ianuarie 1897. (Ev 668)
Abilitatea de a citi corect este de cea mai inalta valoare. - Cititul corect si cu accent potrivit reprezinta o abilitate de cea mai inalta valoare. Indiferent cata cunostinta ati fi putut dobandi in alte domenii, daca ati neglijat cultivarea vocii si a vorbirii, astfel incat sa puteti vorbi si citi in mod distinct si inteligibil, toate cunostintele va vor fi de putin folos; deoarece fara cultivarea vorbirii nu puteti comunica eficient si clar ceea ce ati invatat. - MS 132, 1902. (Ev 666)
Lucruri reale si imaginare. - Intr-o anumita ocazie, in timp ce Betterton, un actor renumit, lua cina impreuna cu Dr. Sheldon, [mai tarziu] arhiepiscop de Canterbury, arhiepiscopul a intrebat: "Va rog, d-le Betterton, spuneti-mi, cum se face ca dumneavoastra, actorii, influentati atat de puternic auditoriul, spunand lucruri imaginare?"
"Domnul meu", a raspuns Betterton, "cu respectul cuvenit Sfintiei Voastre, permiteti-mi sa spun ca motivul este simplu: totul se bazeaza pe puterea entuziasmului. Pe scena, noi spunem lucruri imaginare ca si cand ar fi reale; in timp ce dumneavoastra, la amvon, spuneti lucruri reale ca si cand ar fi imaginare". - CT 255 (6 iulie 1902)
Trairea si vorbirea sa nu fie influentate de circumstante. - Desi exista atata nedreptate in jurul nostru, nu trebuie sa fim partasi la ea. Nu vorbiti despre aceasta si despre rautatea care sunt in lume, ci inaltati-va mintea vorbind despre Mantuitorul vostru. Cand vedeti nelegiuirea care va inconjoara, ganditi-va cu bucurie la Dumnezeu, Salvatorul nostru, si la faptul ca noi suntem copiii Lui. - MS 7, 1888
Invatati elocventa tacerii. - In momentul in care se lasa prada furiei, omul devine la fel de iresponsabil ca si cel care a pus paharul pe buze. Invatati elocventa tacerii si sa stiti ca Dumnezeu pretuieste ceea ce a fost cumparat cu sangele lui Hristos. Noi trebuie sa ne supunem unei educatii personale zilnice. Indepartati toate piedicile nefolositoare aflate in calea Regelui. Faceti loc, pentru ca Regele sa poata umbla in mijlocul nostru. Indepartati toate expresiile obscene din vocabularul vostru (vezi Coloseni 3,8). - MS 6, 1893
O abtinere sfanta. - Fara credinta este cu neputinta sa fim placuti lui Dumnezeu. Noi putem avea mantuirea Lui in familiile noastre, dar pentru aceasta, trebuie sa exercitam credinta, sa traim pentru credinta, sa avem o credinta staruitoare si sa ne incredem in Dumnezeu. Noi trebuie sa ne stapanim temperamentul si astfel vom fi biruitori.
Daca nu ne controlam cuvintele si temperamentul, suntem sclavii lui Satana; traim intr-o stare de supunere fata de el. Toate cuvintele aspre, neplacute, nerabdatoare si amenintatoare constituie un act de inchinare, o jertfa adusa maiestatii sale satanice. Iar aceasta este o jertfa costisitoare, mult mai costisitoare decat orice sacrificiu pe care il putem face pentru Dumnezeu, deoarece ea distruge pacea si fericirea intregii familii, distruge sanatatea si poate determina pierderea fericirii eterne.
Stapanirea de sine pe care o pretinde Cuvantul lui Dumnezeu din partea noastra slujeste propriului nostru bine. Ea mareste fericirea familiilor noastre si a tuturor celor din jur. Ea ne innobileaza gusturile, ne sfinteste judecata, aduce pacea mintii si, in cele din urma, viata vesnica. Temperamentul natural si patimas trebuie mentinut sub control. Mantuitorul, care locuieste inauntrul inimii noastre, ne va intari in fiecare ceas. Ingerii pazitori vor ramane in preajma noastra si vor duce cu bucurie la cer vestile bune ale progresului nostru in viata divina, iar ingerul raportor va prezenta un raport binevoitor si fericit. - 1T 310 (1862)
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare |
Vizualizari: 728
Importanta:
Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2025 . All rights reserved