Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

Analiza SWOT Raiffeisen Bank

finante+ Font mai mare | - Font mai micRaiffeisen BankRaiffeisen Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse si servicii de cea mai buna calitate persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari prin multiple canale de distributie: unitati bancare (peste 284 in intreaga tara), retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct) si mobile banking (myBanking).

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) in Romania - Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB si Banca Agricola, achizitionata in 2001.

Dupa privatizare, Raiffeisen Bank a reusit o schimbare radicala. In 2004 banca a obtinut un profit net de 28,3 milioane EUR, de sase ori mai mare decat in anul 2003 (4,6 milioane EUR). Activele totale s-au dublat fata de 2003, depasind 2.000 milioane EUR. In 2005, banca a continuat sa implementeze un plan de investitii semnificativ, destinat in principal infrastructurii si sistemelor IT&C, modernizarii retelei de unitati si extinderii retelelor de ATM si POS. Banca are peste 1,8 milioane de clienti.

Rezultatele excelente obtinute de Raiffeisen Bank au fost recunoscute de prestigioase publicatii romanesti si straine. Revista britanica Euromoney a acordat Raiffeisen Bank premiul pentru cea mai buna banca de investitii din Romania, iar revista Global Finance a desemnat banca, atat in 2004 cat si in 2005, drept 'Cea mai buna banca din Romania'.

Analiza SWOT a aplicatiei bancare online - Raiffeisen Bank

Puncte forte

existenta unui modul online: Raiffeisen Online

Aplicatia este usor de accesat de pe prima pagina a site-ului www.raiffeisen.ro

varianta demo foarte bine executata si usor de urmarit

nivel de securitate ridicat

existenta explicatiilor de utilizare si suport online

consultare solduri conturi si istoric tranzactii in timp real

ordonare plati intra sau interbancare in lei sau valuta (si/sau programezi ca acestea sa se efectueze automat in viitor) catre conturile proprii sau ale altor titulari.

ordonare plati catre trezoreria statului.

plata facturi catre furnizorii de utilitati agreati de banca sau imputernicire banca sa le plateasca automat.

predefinire beneficiari pentru plati intra si interbancare.

constituire si lichidare depozite.

schimburi valutare intre conturile proprii, precum si 'cross currency' intre valute.

transferuri intre conturile proprii.

alegere si definire cod de utilizator, precum si parola de acces la Raiffeisen Online.

alegere pseudonime pentru conturile proprii pentru a le putea identifica mai usor.

Vizualizare si salvare istoric al activitatii tale online (maximum 6 luni)

Puncte slabe

nu este un serviciu suficient promovat

functioneaza doar in Internet Explorer

exista foarte putini furnizori de utilitati care pot fi platiti online, folosind sistemul Raiffeisen Online

nu se ofera posibilitatea de plata a taxelor si impozitelor locale

accesul la aplicatie se poate face doar dupa ce banca a primit cererea si a trimis informatile de logare (ingreunarea procesului)

probleme in mentinerea legaturii cu clientii ( Customer Service de nivel mediu)

Oportunitati

numarul din ce in ce mai mare de card-uri emise

cresterea frecventei de utilizare a card-urilor

succesul inregistrat de aplicatiile online de plata a taxelor si impozitelor locale in Europa si SUA

gradul ridicat de acces la Internet a populatiei

timpul liber din ce in ce mai limitat

Amenintari

Ghiseul virtual de plati

Atacuri de phishing

Nu se implica activ in promovarea platilor cu carduri de credit/debit online.

Concluzii:

Aplicatia Raiffeisen Online este usor de accesat de pe prima pagina a site-ului bancii www.raiffeisen.ro si are un nivel de securitate ridicat. Varianta demo este foarte bine executata si usor de urmarit si exista informatii complete privind modul de utilizare a aplicatiei.

Utilizand Raiffeisen Online poti consulta soldurile conturilor si istoricul tranzactiilor tale. Toate tranzactiile se realizeaza in timp real si soldurile conturilor sunt permanent actualizate.

De asemenea, poti ordona plati intra sau interbancare in lei (si/sau programezi ca acestea sa se efectueze automat in viitor) catre conturile proprii sau ale altor titulari; plati intrabancare in valuta (si/sau programezi ca acestea sa se efectueze automat in viitor); plati catre trezoreria statului; poti sa platesti  facturi catre furnizorii de utilitati agreati de banca si, mai mult, poti imputernici banca sa ti le plateasca automat; poti sa predefinesti beneficiari pentru plati intra si interbancare; poti constitui si lichida depozite; poti efectua schimburi valutare intre conturile proprii, precum si 'cross currency' intre valute; poti sa faci transferuri intre conturile proprii; iti poti alege si defini codul de utilizator, precum si parola de acces la Raiffeisen Online; poti alege pseudonime pentru conturile proprii pentru a le putea identifica mai usor; poti vizualiza intregul istoric al activitatii tale online (maximum 6 luni). De asemenea, poti salva pe propriul computer istoricul de tranzactii.

Ca puncte slabe putem aminti ca nu este un serviciu suficient promovat in randul clientilor bancii, functioneaza doar in Internet Explorer, iar procesul de aderare este mult ingreunat de faptul ca accesul la aplicatie se poate face doar dupa ce banca a primit cererea si a trimis informatiile de logare catre utilizator.

Furnizorii de utilitati ce pot fi platiti utilizand metoda online sunt foarte putini si nu se ofera posibilitatea de plata online a taxelor si impozitelor locale.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 6937
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved