Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

Banci ipotecare Romanesti

finante+ Font mai mare | - Font mai micBanci ipotecare Romanesti

Ofertele bancilor romanesti la ora actuala sunt diverse in ceea ce priveste acordarea creditelor ipotecare s-au imobiliare. De exemple:1 Piraeus Bank

Valuarea unui imprumut solicitat de la Piraeus Bank se poate incadra intre 5000 de euro si 250000 de euro sau echivalentul in Ron. Este necesar de un venit minimum 300 de euro, iar pentu imprumuturile solicitate de persoanele care au un venit net mai mic de 400 de euro este nevoie de un garant. Stabilitatea profesionala este un alt criteriu de care banca tine cont. Cu doi trei ani vechime la locul de muinca acordarea unui credit nu ridica nici un fel de probleme din acest punct de vedere. In functie de perioada in care a fost construit imobilul se stabileste si perioada de creditare maxima.

Pentru cumpararea, printr-un credit ipotecar, a unui imobil care a fost construit dupa 31.12.1994, termenul de rambursare a banilor este de 30 de ani. Se scad 5 ani doar in cazul in care imobilul a fost construit pana la 31.12.199

De exemplu la un salariu de 3000 Ron, banca acorda un credit de 40.500 euro. Acesti bani urmeaza a fi inapoiati bancii in 25 ani. In fiecare luna trebuie platita o rata de 300 euro iar ratele au aceeasi valuare de-a lungul perioadei de creditare.

Pentru imprumuturile in lei rata dobanzii este de 10,63% iar pentru cele in euro de 7,5%. In privinta comisioanelor, primul dintre ele este comisionul de analiza al dosarului de minim 150 euro. Urrmeaza cel de acordare al imprumutului  2%, cel de administrare lunara de 0,03%. Deasemenea la orice rambursare in avans se percepe un comision de 3%.

Pe toata perioada creditului, banca se ocupa de plata asigurarilor : asigurarea de imobil, asigurarea in caz de deces si invaliditate sunt obligatorii. Banca le acopera de-a lungul intregii perioade.

Dosarul pentru creditul ipotecar ( in cazul bancii Piraeus Bank ) pe care solicitantul il depune la banca trebuie sa contina :

- cererea si contractul de credit
- copie dupa actul de identitate
- copie dupa certificatul de casatorie (daca este cazul)
- declaratie privind litigiile cu tertii si relatiile speciale cu banca
- acordul de consultare a bazei de date a Centralei Riscurilor Bancare
- acordul de transmitere, prelucrare si consultare a datelor
La aceste documente cu caracter general, se aduga si cele prin care este dovedit venitul:
- adeverinta de venit
- copia cartii de munca / a contractului individual de munca (+ actul aditional cu ultima modificare de salariu)

In functie de destinatia creditului, banca solicita documentele specifice pentru fiecare operatiune in parte.In primul rand solicitantul trebuie sa aiba o idee despre ceea ce inseamna credit ipotecar.

2.Banca Romaneasca

Banca Romaneasca a redus dobanda la creditul pentru locuinte cu 1.65% Banca Romaneasca a modificat dobanzile la creditul achizitionarea de locuinte de la 8,9% la 7,25%, iar la creditul de nevoi personale cu ipoteca, de la 9,5% la 8,9%, potrivit unui comunicat al bancii.[1]

In cazul ambelor credite, toate costurile, credit, dobanda, asigurari si comisioane, sunt incluse in rata lunara.

Creditul pentru casa este disponibil pana la o valoare maxima de 300.000 euro, sau echivalent lei ori dolari, rambursabil in rate lunare egale in termen de pana la 30 de ani. Banca percepe o dobanda de 7,25% pentru creditele acordate in euro, asigurarea de viata si cea a locuintei pe durata creditului fiind incluse in rata lunara.
Creditul pentru nevoi personale cu ipoteca este disponibil pana la suma maxima de 50.000 euro, sau echivalent lei ori dolari, cu o dobanda 8,9% pentru creditele acordate in euro. Si in acest caz asigurarea de viata si cea a locuintei sunt incluse in rata. Acest credit ofera avantajul ca poate fi contractat pe o perioada de pana la 20 de ani, fara a fi necesara justificarea destinatiei acestuia.Creditele se acorda persoanelor fizice cu varsta cuprinsa intre 20 si 65 de ani (varsta la care creditul este scadent), cu domiciliul sau rezidenta in Romania. Venitul minim net lunar poate fi de 100 de euro in cazul creditului de nevoi personale, si respectiv 200 euro in cazul creditului pentru casa.
Banca ia in considerare, pe langa salarii si pensii, toate tipurile de venit care pot fi justificate cu documente legale: chirii, dividende, venituri aferente contractelor de colaborare etc.
Banca Romaneasca este membra a Grupului National Bank of Greece (NBG), cea mai mare banca din Grecia din punct de vedere al activelor, depozitelor si capitalizarii bursiere in suma de 14 miliarde euro. Infiintata in anul 1841, NBG este prezenta in cinci tari din Sud-Estul Europei, avand o retea de peste 850 de sucursale, 21.000 de angajati si o cota de piata regionala de aproximativ zece procente din creditele acordate persoanelor fizice.


3 Modalitati de plata a creditului

Creditele HVB Bank, platite prin benzinariile OMV

Prin intermediul acestui serviciu, persoanele care au credite la HVB vor putea plati ratele la benzinariile OMV. Acest mijloc rapid de plata a creditelor va fi disponibil, de la mijlocul acestei luni, intr-un numar de 41 de benzinarii OMV de pe tot teritoriul tarii, urmand ca pana la sfarsitul anului aceasta facilitate oferita clientilor HVB sa fie disponibila in toata reteaua de distributie a OMV. Plata ratelor se va putea face astfel la orice benzinarie, indiferent de sucursala bancara de la care a fost contractat creditul. Pentru a avea acces la Westaco Expres, clientii HVB trebuie sa completeze o simpla cerere de plata a ratelor, pe care o inregistreaza la biroul Westaco din incinta benzinariei si depune numerarul. Informatiile din toate statiile OMV sunt centralizate si transmise securizat catre HVB Bank.

Ulterior, OMV transmite banii catre HVB, iar banca crediteaza contul clientilor. Serviciul le sta clientilor la dispozitie sapte zile din sapte, ei nemaifiind astfel obligati sa-si adapteze programul dupa orarul bancii. De altfel, OMV are in vedere transformarea benzinariilor sale in adevarate centre de prestari servicii, clientii putand sa realizeze aici plata utilitatilor, a amenzilor, sa-si achizitioneze asigurarile auto obligatorii etc. d astfel obligati sa-si adapteze programul dupa orarul bancii.Ziarul "Capital" nr 16, 20 aprilie 2006Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1689
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved