Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

Fondul International pentru Dezvoltare Agricola (F.I.D.A.)

finante+ Font mai mare | - Font mai micFondul International pentru Dezvoltare Agricola (F.I.D.A.)

F.I.D.A a fost infiintat in 1977, ca urmare a Conferintei Mondiale a Alimentatiei din 1974 si isi are sediul la Roma. Ea a fost raspunsul tarilor lumii la criza alimentara declansata la inceputul anilor `70 si care a afectat in principal tarile sahariene ale Africii.In cadrul acestei conferinte s-a constatat ca foametea si instabilitatea productiei de alimente nu sunt cauzate neaparat de o administrare neglijenta pe plan agricol, ci mai ales de problemele structurale legate de saracie si de faptul ca majoritatea populatiei sarace din tarile in curs de dezvoltare se orienteaza spre zonele rurale.

In acest context, F.I.D.A. a fost creat pentru a mobiliza fonduri in programe destinate abolirii saraciei in mediul rural si sa imbunatateasca nutritia. Spre deosebire de alte institutii internationale care au o larga gama de obiective, fondul are un scop bine precizat - combaterea foametei rurale si a saraciei in tarile in curs de dezvoltare. Pentru a-si indeplini mandatul, obiectivul principal al F.I.D.A. este de a mobiliza resurse aditionale pentru programe concepute in scopul cresterii economice a zonelor rurale. In actiunile pe care le intreprinde, Fondul se bucura de sprijinul Bancii Mondiale, Asociatiei Internationale pentru Dezvoltare si al bancilor de dezvoltare regionale care participa la cofinantarea diferitelor proiecte.In acord cu scopul principal al F.I.D.A. de eradicare a saraciei in tarile in curs de dezvoltare, marea majoritate a resurselor sale sunt puse la dispozitia tarilor cu venit scazut in termeni foarte avantajosi: perioada de rambursare de peste 40 de ani, cu perioada de gratie de 10 ani si un comision de serviciu de numai 0,75% pe an. Resursele F.I.D.A. provin din contributiile statelor membre, care sunt diferentiate in functie de categoria din care fac parte, adica din categoria I (tari dezvoltate), categoria a II-a (tari in curs de dezvoltare exportatoare de petrol) si categoria a III-a (celelalte tari).

Cea mai mare autoritate a Fondului o reprezinta Consiliul Guvernatorilor in care toate cele 161 de state membre sunt reprezentate de catre un Guvernator si un Vice Guvernator. Sesiunile Consiliului Guvernatorilor au loc anual si pot fi convocate sesiuni speciale ori de cate ori este necesar.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1760
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved