Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AdministratieDrept


Activitati de audit (nu se aplica la protectia plantelor)

Administratie

+ Font mai mare | - Font mai mic
Activitati de audit (nu se aplica la protectia plantelor)

1. Audituri interne si externe ale autoritatilor competente (inclusiv frecventa si natura auditurilor)
Auditul extern este realizat de catre experti ai DG SANCO – FVO in cadrul misiunilor de evaluare fie in domeniul sanitar veterinar fie in cel al sigurantei alimentelor.

In ceea ce priveste sistemul de audit intern, acesta este implementat numai la nivelul activitatii financiare.

In cadrul ANSVSA, functioneaza Directia de inspectii care realizeaza controlul de fond la nivelul judetelor, cel putin o data pe an.

In cadrul M.A.P.D.R, functioneaza Directia Generala de Inspectii Tehnice    care verifica si controleaza respectarea legislatiei, de catre structurile aflate in subordine (D.A.D.R).

  • Agricultura ecologica

Asociatia Romana de Acreditare (R.E.N.A.R) in caz de existenta a oricaror probleme cu privire la respectarea cerintelor care au stat la baza acreditarii organismului de control va transmite, la solicitarea MAPDR, toate informatiile necesare pentru clarificarea situatiei aparute. Daca problemele se refera la respectarea exigentelor impuse de standardul EN 45011, ,,Criterii generale pentru organismele care aplica sisteme de certificare a produselor”, organismul national de acreditare va realiza, la solicitarea MAPDR, un audit neplanificat al organismului de control acreditat. Urmare a acestui audit suplimentar, Asociatia RENAR va transmite MAPDR raportul si concluziile referitoare la auditul de supraveghere, in termen de doua zile lucratoare de la finalizarea acestuia.

MAI

In cadrul MAI exista o activitate de auditare interna de specialitate a retelei sanitare (umane si veterinare), in domeniul sigurantei alimentelor:

este efectuata de inspectorii sanitari de stat si medicii veterinari oficiali din Directia Medicala a MAI;

este axat pe coordonarea, indrumarea si verificarea activitatii specifice de control efectuata de specialistii din reteaua sanitara, sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor a MAI;scop:

impunerea in MAI a respectarii procedurilor de control al trasabilitatii alimentelor in obiectivele MAI care produc, achizitioneaza, transporta, depoziteaza si valorifica produse alimentare de origine animala si non-animala;

asigurarea facilitatilor de cooperare dintre controlat si controlor in vederea derularii eficiente a inspectiei specifice in raza de competenta a controlorului.

Controlul de fond ce vizeaza modul de efectuare a inspectiei pe linia sigurantei alimentelor - se efectueaza o data la 2 ani de catre structurile proprii ale Directiei Medicale a MAI.

Controlul tematic in domeniul sigurantei alimentelor in raza de competenta a retelei sanitare a MAI - se efectueaza planificat (semestrial) si de urgenta de cate ori se impune de catre inspectorii sanitari de stat si medicii veterinari de zona.

2. Masuri adecvate urmare a auditurilor

Urmare a recomandarilor primite in cadrul misiunilor de evaluare din partea DG SANCO-FVO, se intocmeste un plan de actiune cu termene precise privind realizarea aspectelor unde au fost gasite neconformitati.

3. Transparenta, independenta

La stabilirea structurile de audit pentru verificarea modalitatii in care sunt realizate controalele oficiale si pentru buna functionare a acestor structuri, se va tine cont de respectarea principiilor de transparenta si independenta.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 836
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site