Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane

MODELE, SISTEME, METODE SI TEHNICI SPECIFICE MBC

management

+ Font mai mare | - Font mai micModele, sisteme, metode si tehnici specifice MBC

Consideratii generale

Literatura de specialitate mentioneaza o serie de articole, studii, carti, si site-uri despre MBC, insa foarte putine trateaza aspectele legate despre o anumita metoda sau tehnica specifica a MBC, constatandu-se de altfel, tendinta managerilor de a le adapta pe cele clasice cunoscute.Noile sisteme, metode si tehnici specifice MBC, se bazeaza pe solutii informatice si/sau comunicationale care pot face obiectul unor brevete, patente, etc.

Se constata un interes scazut din partea unor firme sau retinerea acestora de a le face cunoscute prin mass- media, conferinte, comunicari stiintifice, etc. Exista chiar tendinta de a evita transparenta si impartasirea experientei, evitandu-se pastrarea cat mai mult a avantajelor competitive pe care le detin.

Cu toata vechimea lor, o serie de sisteme, metode si tehnici manageriale (managementul prin obiective, prin proiecte, pe produs, participativ) isi mentin si astazi utilitatea in conditiile adaptarii de continut.

Pentru a face fata noilor cerinte ale economiei bazata pe cunoastere este necesar ca managerii sa-si modernizeze instrumentarul managerial de lucru, selectand cele mai potrivite metode, tehnici pentru a le adapta continutul si modul de utilizare.

10.1 Categorii de sisteme manageriale specifice MBC sustinute de Irma-Fernandez (USA)Sunt mentionate 4 categorii de sisteme:

  1. Sisteme de pastrare a cunostintelor - care au ca scop depozitarea cunostintelor tacite ale expertilor care le inregistreaza si le pastreaza sistematizate sub forma hartilor de cunostinte.
  2. Sisteme de utilizare a cunostintelor - care selectioneaza si retin acele cunostinte necesare in vederea reutilizarii lor (sisteme expert, teleconferintele).
  3. Sisteme de descoperire a cunostintelor - care utilizeaza algoritmi inteligenti (tehnicile de investigare in minerit, baza de date si informatii, transduserele,
  4. Repertoare de cunostinte - organizeaza si distribuie cunostinte (Ex. sistemele de localizare a cunostintelor)

Tema

Identificati si exemplificati un model, sistem, metoda sau tehnica specifica MBC si particularitati , pentru un domeniu dat.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1511
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved