Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane

Managementul Achizitiilor - Inventia: cutie metalica Triple C pentru medicamente

management+ Font mai mare | - Font mai mic Managementul Organizatiilor

Managementul Achizitiilor

Inventia: cutie metalica Triple C pentru medicamente

CUPRINS

CAPITOLUL 1. INVENTIE: CUTIE METALICA TRIPLE C.

MOTIVATIE ALEGERE PRODUS..

DESCRIERE

ANALIZA PIETEI

Dimensiunea pietii

Descriere clienti potentiali

Structura si segmentare

Concurenta directa / indirecta

CAPITOLUL 2.  ESTIMAREA PRETULUI..

METODA STABILIRE PRET..

a.      Metoda calitativa

b.      Metoda cantitativa

PREVIZIUNE VANZARI SI PRET ..

CAPITOLUL 3. STABILIREA AMPLASARII.

CAPITOLUL 4. ACHIZITII

4.1. UTILAJE..

4.1.1. Flux tehnologic..

4.1.2. Norme de timp.

4.1.3. Determinarea necesarului de utilaje..

4.1.4. Achizitionarea unui utilaj..

4.2. MATERII PRIME.

4.3. MIJLOACE DE TRANSPORT..

4.4. ACHIZITII IN AFARA PRODUCTIEI

CAPITOLUL 5. DETERMINAREA NECESARULUI DE MATERII PRIME SI MATERIALE

CAPITOLUL 4. DETERMINAREA NECESARULUI DE PERSONAL

CAPITOLUL 1. INVENTIE: CUTIE METALICA TRIPLE C

1.1. MOTIVATIE ALEGERE PRODUS

Sunt o persoana careia ii plac lucrurile noi, inovative, care viziteaza cel putin o data pe an o alta tara pentru a cunoaste lucruri noi, oameni, traditii, mentalitati. Pe parcursul drumurilor am observat ca multi oameni se confrunta cu o problema. Iau dupa ei intreaga cutie de medicamente, cand de fapt le trebuie cateva pastile maxim pentru intregul drum. In cazul in care au de luat doua sau mai multe tipuri de medicamente, lucrurile se complicau mai mult pentru ca se aduna mai multe cutii. M-am gandit ca ar fi ideal daca as avea o singura cutie in care sa se depoziteze mai multe feluri de medicamente mai ales in calatorii. De multe ori mergeam cu avionul cate 3 - 4 ore si nu aveam voie cu o cutie intreaga de pastile la mine pentru ca vamile din aeroporturi sunt tot mai stricte sau se intampla sa am destul de multe lucruri pentru o geanta de mana si sa am nevoie de ceva micut pentru depozitare.

Vizitand Castelul Schnbrunn din Viena am trecut si pe la magazinul de suveniruri de la iesire, iar un mic obiect din multitudinea lucrurilor de acolo mi-a atras atentia. Era o cutiuta rotunda cu un sistem de deschidere - inchidere interesant si 2-3 compartimente din plastic. Am stiut din prima clipa la ce imi va folosi, dar m-a incantat design-ul ei si faptul ca e compacta. Era exact ce aveam nevoie. Am observat ca nu numai eu eram incantata de acea cutie. Mai mult de 10 persoane doreau sa o achizitioneze si aveau aceiasi parere. Am cumparat trei cutiute la acel moment: una pentru mine, iar doua pentru a le face cadou.

Am ales Cutiuta metalica Triplu C pentru medicamente deoarece este un produs care raspunde nevoilor reale ale consumatorilor:

este compacta

are design placut

este multifunctionala

are un pret la indemana oricui

rezistenta la shock

ideala pentru depozitat mai multe tipuri de medicamente

Acestea sunt motivele principale pentru care m-am gandit sa lansez pe piata din Romania acest produs care va avea un real succes si va avea o cerere in crestere in decursul anilor. M-a inspirat piata austriaca si nevoia consumatorilor din Romania ceea ce ma motiveaza in a face o productie in serie.

1.2. DESCRIEREA PRODUSULUI

● Vreti sa va opriti din a va purta pastilele in cutiile de plastic foarte rotunde?

● V-ati saturat sa carati in geanta sau buzunare cutii de plastic sau carton care ocupa mult spatiu?

● Aveti nevoie de un produs in care sa depozitati medicamente intr-o calatorie sau pentru viata cotidiana?

● Vreti sa faceti un cadou original si nu stiti ce sa alegeti?

Noi ne gandim la nevoile consumatorilor si vrem sa venim cu un produs nou in ajutor.

Triple C este o cutiuta de medicamente cu un stil nou, rotund, avand posibilitatea de a alege imaginea de pe capac. Cutiuta de medicamente este prevazuta cu trei compartimente separate, pentru a va pastra medicamentele in ordine si se deschide cu o singura apasare pe buton. Invelisul de metal este conceput pentru un aspect cu stil, ce nu se va pata de amprente, iar imaginea acestui produs poate fi foarte usor adaptat tuturor varstelor si preferintelor clientilor prin gama variata de modele de pe capac.

Aceasta cutiuta accesibila este indeajuns de mica pentru a incapea in buzunar sau portofel, masurand doi centimetri in diametru. Astfel lumea nu va mai sti ce fel de medicamente folosesti, vor sti doar ca luati pastile intr-o maniera cu stil.

Dupa cum se observa in imaginile de mai jos, cutia metalica Triple C pentru medicamente, este formata din 3 componente principale / subansamble (cutie, capac si cutie de plastic Triple C) si 3 componente secundare (oglinda, sarma, sistem de deschidere - inchidere).

Prezentare componente cutie Triple C:

Cateva dintre superbele modele Triple C sunt prezentate mai jos:

Flowers Pill Box

Acest design este potrivit tinerilor avand o culoare dulce si la moda de violet completata de un model cu cateva floricele albe si negre care o fac sa arate atragator.

Houndstooth Pill Box

Majoritatea femeilor au cate un sacou sau palton cu acest model pe el. Mai nou, tinerii poarta adidasi cu un astfel de model fiind la mare moda. Aceasta cutie poate fi gasita atat in poseta unei doamne de afaceri cat si in ghiozdanul unui adolescent.

Showtime Pill Box

Un alt model atractiv si indraznet este prezentat in partea stanga. Chiar din titlu este clar ca a venit "vremea show-lui", avand aceasta minunata cutiuta.

1.3. ANALIZA PIETEI

Piata gamei de produse este reprezentata de piata cutiutelor metalice cu interior de plastic Triple C pentru depozitat medicamente. Piata tinta este piata judetului Botosani si, prin extensie, piata romaneasca a cutiutelor metalice Triple C.

1.3.1. Dimensiunea pietei

In urma unui chestionar electronic efectuat in judetul Botosani pe un esantion de 3000 de persoane s-au constatat urmatoarele:

. 70,5 % dintre persoane doresc sa achizitioneze produsul in urma vrezentarii virtuale;

. 15,5 % dintre persoane recunosc ca au vazut produsul, dar nu cunosteau exact utilitatea;

. 8,5 % dintre persoane au achizitionat deja din strainatate o astfel de cutie si sunt interesate si de achizitionarea din tara a produsului;

5,5 % dintre persoane nu sunt interesate de acest produs.

Aceasta este piata noastra tinta si suntem increzatori ca noul nostru produs va fi bine primit pe piata din Botosani.

1.3.2. Descriere clienti potentiali

Pentru a indentifica potentialii clienti vom apela la:

a. Caracterizare profil consumatori

b. Segmentarea pietei

a. Caracterizare profil consumatori:

P = P + P = 457.765 locutori

P= 45,6% = 208.740 locuitori

P = 54,4%=249.025 locuitori

Populatia totala se imparte in mai multe categorii:

  1. Persoane cu varsta intre 0 - 14 de ani din care 10% din potentialii cumparatori.
  2. Persoane cu varsta intre 15 - 50 de ani din care 70% din potentialii cumparatori.
  3. Persoane cu varsta peste 50 de ani din care 20% potentialii cumparatori.

Pentru a calcula un coeficient al pietii teoretice, vom preciza ca cei care cumpara cutiute metalice pentru depozitat medicamente sunt consumatori persoane fizice sau juridice din mediul urban si rural, dar mai ales urban. Deci, cifrele care ne vor ajuta in calcularea acestor coeficienti sunt indicatorii numerici ai populatiei urbane din cele 40 de judete ale Romaniei plus Bucuresti-ul, adica aproximativ 13 milioane locuitori. Dar, obiectivul imediat este cucerirea pietei botosanene, adica a celor 457.765 de locuitori din cele cinci orase ale judetului Botosani (Bucecea, Darabani, Flamanzi, Saveni, Stefanesti) si celor doua municipii (Botosani si Dorohoi), care reprezinta numarul ideal de consumatori - P (populatia totala).

Non-consumatorii produsului sunt ~ 114.441 si includ acele persoane care nu vor cumpara produsul in urmatorii trei ani: persoanele fara venituri proprii sau care prefera sa - si depoziteze medicamentele in cutiile de carton sau plastic primite initial la achizitionare . Vom calcula piata teoretica a produsului si piata actuala (cea alcatuita din consumatorii efectivi) numai in judetul Botosani.

b. Segmentarea pietii

In ceea ce priveste segmentarea pietei, avem in vedere variabile cum ar fi:  varsta, sex, avantaje cautate, relief, venit, ocupatie. Vom apela la segmentarea cu 5 variabile: varsta, sexul, avantajele, venitul, ocupatia cautate ca fiind forma principala de segmentare, dar se poate recurge si la segmentarea pe stilul de viata si cea comportamentala si atitudinala, insa consideram ca cele patru variabile cuprind cele mai importante segmente (varsta, sexul, avantajele, venitul) care satisfac majoritatea dorintelor clientilor (decizii luate in urma unei anchete de piata pe un esantion de mici dimensiuni (200 persoane));

Intrebarile de baza adresate respondentilor au fost de genul:

ð     A - ti cumpara? De ce ati cumpara?

ð     De ce folositi?

ð     Ce vi se pare mai important la cutia metalica Triple C pentru depozitare medicamente?

Tabel . Segmentarea pietei

Nr crt

Variabile

Pondere

Varsta

0 - 14 ani

15 - 35 ani

36 - 50 ani

51 - 70 ani

> 70 ani

Sex

M

F

Venituri

< 150 RON

150 - 500 RON

500 - 1.000 RON

> 1.000 RON

Ocupatie

Elev

Student

Inginer, Medic, Economist, Manager etc

Pensionar

Avantaje

Cutia sa fie compacta

Cutia sa fie prevazuta cu oglinda

Cutia sa aiba mai mult de 2 compartimente

Cutia sa fie rezistenta la un shock

Cutia sa aiba diferite nuante

Cutia sa aiba diferite forme

Cutia sa fie multi functionala

In urma datelor centralizate din tabelul de mai sus putem spune ca din variabila varsta reiese ca vor cumpara produsul in special persoanele cu varsta intre 15 - 35 ani inregistrand un procent de 55 % urmate de persoane cu varste cuprinse intre 36 - 50 ani cu un procent de 25%.

Raportandu - ne la sexe, printre doritorii de a achizitiona cutiuta Triple C, femeile inregistreaza un procent de 65%, iar barbatii de 35%.

Daca e sa luam in considerare veniturile observam ca cota cea mai inalta este atinsa de persoanele cu venituri intre 500 - 1.000 RON cu un procent de 65% si persoanele cu venituri cuprinse intre 150 - 500 RON cu 23%.

Dupa ocupatie, stundentii si persoanele cu studii superioare (ingineri, medici, economisti, manageri) inregistreaza un procent de 40 % respectiv 45 % din potentialii cumparatori.

Din variabila atribuita avantajelor extragem ca printre cele mai importante caracteristici ale produsului catalogate de potentialii cumparatori ar fi:

ð     Cutia sa fie compacta (25%)

ð     Cutia sa fie prevazuta cu oglinda (20%)

ð     Cutia sa aiba diferite forme (18%)

ð     Cutia sa aiba diferite nuante (15%)

1.3.3. Concurenta directa indirecta

Tabel . Concurenta directa / indirecta

Nr. crt.

Forme ale concurentei

Caracterizare

Concurenta directa

firmele se adreseaza aceleasi nevoi cu produse/servicii similare/identice

Concurenta indirecta

firmele se adreseaza acelorasi nevoi/unor nevoi diferite cu produse/servicii diferite

Concurenta directa si indirecta se face raportat la firmele producatoare din strainatate deoarece in Romania nu exista producator pentru un produs similar sau identic.

Concurenta directa: in aceasta categorie identificam produse similare din strainatate de la firme concurente cum ar fi:

Tabel . Concurenta directa

Nr crt

Firma

Produs

Tara

Dimensiuni

Pret/buc

Kool & Unusual

a.

b.

Australia

4,0 X 4,2 X 2,0 cm

3,8 X 4,0 X 2,0 cm

a. 23,29 euro

83,85 RON

b. 23,29 euro

83,85 RON

a. Cutie metalica rotunda Triple C cu oglinda placata cu argint.

b. Cutie metalica rotunda Triple C cu oglinda placata cu aur.

Gift Fairy Co. Ltd.

a.

b.

China

3,8 X 4,2 X 2,6 cm

4,8 X 3,0 X 2,8 cm

a. 5,20 euro

18,72 RON

b. 5,30 euro

19,08 RON

a. Cutie metalica rotunda Triple C fara oglinda cu glitter.

b. Cutie metalica dreptunghiulara Triple C fara oglinda cu animatie.

American Discount Beauty Supply

a.

b.

California

3,3 X 3,0 X 2,6 cm

5,0 X 3,7 X 2,7 cm

a. 10,85 euro

39,06 RON

b. 10,85 euro

39,06 RON

a. Cutie metalica rotunda Triple C cu oglinda si cristale pe capac

b. Cutie metalica ovala Triple C cu oglinda si cristale pe capac

Concurenta indirecta: vom identifica cateva produse care atrag clientii sa cumpere tot pentru consumul de medicamente dar produse mult mai complexe care acopera diferite nevoi ale consumatorilor:

Tabel 4. Concurenta indirecta

Nr crt

Firma

Produs

Tara

Dimensiuni

Pret/buc

China Suppliers

a.

b.

China

8,3 x 8,3 x 3,0 cm

a. 8,2 euro

29,52 RON

a. Cutie alarma rotunda pentru medicamente cu 3 compartimente.

b. Cutie alarma pastila pentru pastile cu 1 compartiment.

8,6 x 3,1 x 3,1 cm

b. 7,3 euro

26,28 RON

Cto International China trade online

a.

b.

China

a. 50,5 euro

181,8 RON

a. Tensiometru cu 3 grupuri de alarma cu ecran LCD si cutie pentru medicamente cu 2 compartimente

b. Cutie pentru medicamente cu 2 compartimente cu 8 grupuri de alarma, ecran LCD

10,0 x 6,4 x 1,6 cm

b. 13,8 euro

49,68 RON

a

a.

b. 

S.U.A.

Kansas

9,0 x 9,0 x 5,4 cm

a. 9,72 euro

34,99 RON

a. Cutie pentru pastile cu 2-4 compartimente, 4 grupuri de alarma pentru 4 timpi diferiti cu led de avertizare.

b. Aparat de masurat glicemia cu talking monitor, sistem de raspundere 6s, memorie 450 teste, card intern

7,0 x 3,2 x 1,5 cm

b. 25,27 euro

90,97 RON

CAPITOLUL 2. ESTIMAREA PRETULUI

2.1. METODA STABILIRE PRET

a. Metoda calitativa

Aceasta metoda a fost aplicata apelandu-se la analogia istorica a 4 mari producatori din lume care au in gama de produse si cutii metalice pentru medicamente. Astfe, s-au cercetat vanzarea cantitatilor si preturile produselor similare de la firmele:

Gift Fairy Co. Ltd. ;

American Discount Beauty Supply;

Ningo Pingo Plastic Mfg Co Ltd;

Rumors.

Calculele se vor efectua pentru 1 euro = 3.6 RON

Tabel 5. Metoda calitativa. Firma 1

Denumire firma

Gift Fairy Co. Ltd. *

Produs similar

Produs A

Produs B

Produs C

Zone export

. Europa de Est si de Vest

. America de Nord

. Africa de Est

. America Centrala si de Sud

. Asia

. Australia

Date de contact

P.O. Box: 529000

2/F Lianghua New Village, No.60/123

Pengjiang Area

Jiangmen

Guangdong

China 529000

Tel: (86 750) 3928129

Fax: (86 750) 3928205

Site: www.giftfairy.cn

E-mail: giftfairy@globalsource.com

Persoana de contact

Ms Lee, Xiujuan

Sales Manager

Comanda minima

1000 - 2000 bucati

Pret / buc

en - gros

en - detail

Produs A

Euro

1,50 - 1,80 euro/ buc

5,20 euro/ buc

RON

5,40 - 6,48 RON/ buc

18,72 RON/ buc

Produs B

Euro

1,70 - 1,90 euro/ buc

5,30 euro/ buc

RON

6,12 - 6,84 RON/ buc

19,08 RON/ buc

Produs C

Euro

1,60 - 1,80 euro/ buc

5.25 euro/ buc

RON

5,76 - 6,48 RON/ buc

18,90 RON/ buc

Produs A:

Pret mediu pe bucata en - gros = P= euro/ buc = 5,94 RON/ buc

Pret mediu final = P = RON/ buc

Produs B:

Pret mediu pe bucata en - gros = P= euro/ buc = 6,48 RON/ buc

Pret mediu final = P = RON/ buc

Produs C:

Pret mediu pe bucata en - gros = P= euro/ buc = 6,12 RON/ buc

Pret mediu final = P = RON/ buc

Tabel . Metoda calitativa. Firma 2

Denumire firma

* American Discount Beauty Supply *

Produs similar

Produs A

Produs B

Produs C

Zone export

. Europa

. Asia

. Africa

Date de contact

9215 West Pico Blvd. Los Angeles,

California

Tel: 310-276-9006

Fax: 310-815-8253

https://www.adiscountbeauty.com

E-mail: info@adiscountbeauty.com

Persoana de contact

Comanda minima

Pentru en - gros 400 - 600 bucati

Pret / buc

en - gros

en - detail

Produs A

Euro

5,30 - 5,80 euro/ buc

10,85 euro/ buc

RON

19,08 - 20,88 RON/ buc

39,06 RON/ buc

Produs B

Euro

5,70 - 6,00 euro/ buc

13,18 euro/ buc

RON

20,52 - 21,6 RON/ buc

47,44 RON/ buc

Produs C

Euro

5,40 - 5,80 euro/ buc

10,85 euro/ buc

RON

19,44 - 20,88 RON/ buc

39,06 RON/ buc

Produs A:

Pret mediu pe bucata en - gros = P= euro/ buc = 19,98 RON/ buc

Pret mediu final = P = RON/ buc

Produs B:

Pret mediu pe bucata en - gros = P=euro/ buc = 21,06 RON/ buc

Pret mediu final = P = RON/ buc

Produs C:

Pret mediu pe bucata en - gros = P=euro/ buc = 20,16 RON/ buc

Pret mediu final = P = RON/ buc

Tabel 7. Metoda calitativa. Firma 3

Denumire firma

* Ningo Pingo Plastic Mfg Co Ltd *

Produs similar

Zone export

Europa de Est si de Vest

America de Nord/ Centrala/ Sud

Africa de Est

Date de contact

P.O. Box: 1029

Shen Village, Gexi

Dongcheng Town

Linhai

Zhejiang

China 317005

Tel: (86 574) 8712 2347

Ext : 111 (86 574) 8711 1195 Ext : 129

Fax: (86 574) 8712 3861 / (86 574) 5665 5161

Sales & Marketing Office Address 1

Pinbo Plastic Manufacturer Ningbo Office

P.O. Box: 129

Rm. 212, Business Centre Building

54 Dashani Street

Haishu District

Ningbo

Zhejiang

China (mainland) 315000

Tel: (86 574) 8711 1195 Ext : 108

Fax: (86 574) 5665 5161

Site: https://pinbo.manufacturer.globalsources.com/si/6008825421293/Homepage.htm

Persoana de contact

Ms Bao, Cathy

Sales Manager

No.2 Sales Dept.

Ms Wu, Candy

Sales

No.1 Sales Dept

Mr Chen, Jian Ping

Sales

No.2 Sales Dept.

Comanda minima

Pentru en - gros 5000 - 6000 bucati

Pret / buc

en - gros

en - detail

Produs A

Euro

0,50 - 0,65 euro/ buc

2.8 euro / buc

RON

1,80 - 2,34 RON/ buc

10.08 RON/ buc

Produs B

Euro

0,90 - 1,2 euro/ buc

3.1 euro/ buc

RON

3,24 - 4,32 RON/ buc

11.16 RON/ buc

Produs C

Euro

0,5 - 0,7 euro/ buc

2.9 euro/ buc

RON

1,80 - 2.52 RON/ buc

10.44 RON/ buc

Produs A:

Pret mediu pe bucata en - gros = P= euro/ buc = 2,07 RON/ buc

Pret mediu final = P = RON/ buc

Produs B:

Pret mediu pe bucata en - gros = P= euro/ buc = 3.78 RON/ buc

Pret mediu final = P = RON/ buc

Produs C:

Pret mediu pe bucata en - gros = P= euro/ buc = 2,16 RON/ buc

Pret mediu final = P = RON/ buc

Tabel 8. Metoda calitativa. Firma 4

Denumire firma

* Rumors *

Produs similar

Zone export

Europa

Date de contact

888 Brannan Street

San Francisco

SUA

Tel: 1-888-786-6771

415-861-8885

Fax: 415-861-8881

Site: https://www.rumors.com/index.html

E-mail: info@rumors.com

Persoana de contact

Comanda minima

Pentru En - gros minim 1000 bucati

Pret / buc

en - gros

en - detail

Produs A

Euro

4,20 - 4,60 Euro/ buc

8,51 euro/ buc

RON

15,12 - 16,56 RON/ buc

30,63 RON/ buc

Produs B

Euro

4,90 - 5,43 euro/ buc

10,07 euro/ buc

RON

17,64 - 19,54 RON/ buc

36, 25 RON/ buc

Produs C

Euro

5,70 - 6,15 euro/ buc

10,85 euro/ buc

RON

20,52 - 22,14 RON/ buc

39,06 RON/ buc

Produs A:

Pret mediu pe bucata en - gros=  P= euro/ buc = 15,84 RON/ buc

Pret mediu final = P = RON/ buc

Produs B:

Pret mediu pe bucata en - gros=  P= euro/ buc = 18,57 RON/ buc

Pret mediu final = P = RON/ buc

Produs C:

Pret mediu pe bucata en - gros = P= euro/ buc = 21,31 RON/ buc

Pret mediu final = P = RON/ buc

Calcul Pret Produs A:

Pret TC= RON/ buc

Pret TC= RON/ buc

Pret produs final spre vanzare TC = RON/ buc

Pret produs TC= 21.20 RON/ buc = 5.88 Euro/ buc ≈ 6 Euro/ buc

Calcul Pret Produs B:

Pret TC= RON/ buc

Pret TC= RON/ buc

Pret produs final spre vanzare TC = RON/ buc

Pret produs TC= 24,47 RON/ buc = 6,79 Euro/ buc ≈ 7 Euro/ buc

Calcul Pret Produs C:

Pret TC= RON/ buc

Pret TC= RON/ buc

Pret produs final spre vanzare TC = RON/ buc

Pret produs TC= 23,25 RON/ buc = 6,45 Euro/ buc ≈ 6 Euro/ buc

In concluzie, preturile celor 3 produse din gama cutiutelor pentru medicamente Triple C ce se lansa pe piata in 2009 vor fi urmatoarele:

Tabel 9. Preturi Cutie metalica Triple C pe anul 2009

Nr crt

Produs

Pret (RON)/ buc

Pret (euro)/ buc

A

L X l X H

Dimensiuni:

5,6 X 4,48 X 1,2 cm

P estimativ

P rotunjit

P estimativ

P rotunjit

Cutie metalica Triple C rotunda cu oglinda pentru depozitare pastile

B

L X l X H

Dimensiuni:

5,40 X 4,00 X 1,50 cm

P estimativ

P rotunjit

P estimativ

P rotunjit

Cutie metalica Triple C dreptunghiulara cu oglinda pentru depozitare pastile

C

L X l X H

Dimensiuni:

5,5 X 5,0 x 4,0 cm

P estimativ

P rotunjit

P estimativ

P rotunjit

Cutie metalica Triple C inimioara cu oglinda pentru depozitare pastile

b. Metoda cantitativa

Se apeleaza la metoda mediilor mobile prin comportare exponentiala deoarece proiectul nu se aplica la un produs sezonier.

Presupunem ca cele 4 firme au lunar cate 4 contracte mari cu vanzari mari si ca sunt cunoscute cantitatile vandute pe anul 2008 din primele 3 luni ale anului. Din punctul a. Metoda calitativa extragem care sunt comenzile minim necesare pentru fiecare companie, apoi vom estima valorile vandute pentru tot anul.

Tabel . Cantitati medii vandute 2008

Nr crt

Firma

Cantitati medii minime

pentru o comanda (buc)

Cantitati vandute 2008 (buc)

(ianuarie 2008) C

Gift Fairy Co. Ltd

American Discount Beauty Supply

Ningo Pingo Plastic Mfg Co Ltd

Rumors

MEDIA

C= 1.500 * 4 = 6.000 buc

C= 500 * 4 = 2.000 buc

C= 5.500 * 4 = 22.000 buc

C= 1.000 * 4 = 4.000 buc

Total C= C+ C+ C+ C= 6.000 + 2.000 + 22.000 + 4.000 = 34.000 buc

Media C= buc

۩ Calcule pentru Produs A Cutie metalica Triple C rotunda cu oglinda pentru depozitare pastile

Pe baza datelor de mai sus se va face previziunea vanzarilor pentru anul anul 2009 a produsului A Cutie metalica Triple C rotunda luand valoarea vanzarilor pentru luna ianuarie 2008 media valorii obtinute pentru anul 2008 a celor 4 firme. Pentru lunile februarie si martie 2009 se considera o crestere a volumului vanzarilor de 5% respectiv 7% fata de luna ianurie 2009

Ianuarie = 8.500 buc

Februarie = 8.500 + 8.500 * 0,05 = 8.500 + 425 = 8.925 buc

Martie = 8.500 + 8.500 * 0,07 = 8.500 + 595 = 9.095 buc

Aprilie = buc

Mai = buc

Iunie = buc

Iulie = buc

August = buc

Septembrie = buc

Octombrie = buc

Noiembrie = buc

Decembrie = buc

Tabel 11. Tabel previzional vanzari Produs A pe anul 2009

Nr crt

Luna

Vanzari (buc)

Ianuarie

Februarie

Martie

Aprilie

Mai

Iunie

Iulie

August

Septembrie

Octombrie

8.935

Noiembrie

8.941

Decembrie

8.939

Total 2009

106.897

۩ Calcule pentru Produs B Cutie metalica Triple C dreptunghiulara cu oglinda pentru depozitare pastile

Se cunoaste Media C= 8500 bucati pentru luna ianuarie a anului 2008 care va fi valoarea vanzarilor pentru luna ianuarie 2009 a produsului B. Pentru luna februarie se realizeaza o crestere de 15% iar pentru luna martie o crestere de 20% fata de luna ianuarie 2008. Astfel avem valorile de start pentru a estima valoarea vanzarilor a anului 2009.

Ianuarie = 8.500 buc

Februarie = 8.500 + 8.500 * 0,10 = 8.500 + 1.275 = 9.775 buc

Martie = 8.500 + 8.500 * 0,25 = 8.500 + 1.700 = 10.200 buc

Aprilie= buc

Mai = buc

Iunie = buc

Iulie = buc

August = buc

Septembrie = buc

Octombrie= buc

Noiembrie= buc

Decembrie = buc

Tabel 12. Tabel previzional vanzari Produs B pe anul 2009

Nr crt

Luna

Vanzari (buc)

Ianuarie

Februarie

9.775

Martie

10.200

Aprilie

9.492

Mai

9.822

Iunie

9.838

Iulie

9.717

August

9.792

Septembrie

9.783

Octombrie

9.764

Noiembrie

9.780

Decembrie

9.776

Total 2009

116.240

۩ Calcule pentru Produs C Cutie metalica Triple C inimioara cu oglinda pentru depozitare pastile

Se cunoaste Media C= 8500 bucati pentru luna ianuarie a anului 2008 care va fi valoarea vanzarilor pentru luna ianuarie 2009 a produsului C. Pentru luna februarie se realizeaza o crestere de 18% iar pentru luna martie o crestere de 25% fata de luna ianuarie 2008. Astfel avem valorile de start pentru a estima valoarea vanzarilor a anului 2009.

Ianuarie= 8.500 buc

Februarie= 8.500 + 8.500 * 0,18 = 8.500 + 1.530= 10.030 buc

Martie= 8.500 + 8.500 * 0,25 = 8.500 + 2.125= 10.625 buc

Aprilie= buc

Mai = buc

Iunie = buc

Iulie = buc

August= buc

Septembrie= buc

Octombrie= buc

Noiembrie= buc

Decembrie= buc.

Tabel 13. Tabel previzional vanzari Produs C pe anul 2009

Nr crt

Luna

Vanzari (buc)

Ianuarie

8.500

Februarie

10.030

Martie

10.625

Aprilie

9.718

Mai

10.124

Iunie

10.156

Iulie

10.000

August

10.093

Septembrie

10.083

Octombrie

10.059

Noiembrie

Decembrie

Total 2009

2.2. PREVIZIUNE VANZARI SI PRET

Anul

Produs

Cantitatea previzionata(buc/an)

Pret (RON/buc)

Pret

(euro/Buc)

2009

Ø      cutie TC rotunda

Ø      cutie TC dreptunghiulara

Ø      cutie TC inimioara

106.897

116.240

21,20

24,47

23,25

6,79

6,45

2010

Ø      cutie TC rotunda

Ø      cutie TC dreptunghiulara

Ø      cutie TC inimioara

120.000

160.000

200.000

21,55

24,86

24,70

5,90

6,81

6,76

2011

Ø      cutie TC rotunda

Ø      cutie TC dreptunghiulara

Ø      cutie TC inimioara

110.000

210.000

180.000

21,95

25,45

25,30

5,93

6,87

6,83

Pretul in euro a fost calculat la un curs valutar de: => 3,60 RON / 1 euro pentru anul 2009

=> 3,65 RON / 1 euro pentru anul 2010

=> 3,70 RON / 1 euro pentru anul 2010

CAPITOLUL 3. STABILIREA AMPLASARII

CAPITOLUL 4. ACHIZITII

4.1. UTILAJE

4.1.1. Flux tehnologic

4.1.1. a Fluxul tehnologic pe subansamble

A. Cutia

Nr operatiune

Operatiune

Utilaj

Debitare coala de tabla in fasii

Ghilotina

Ambutizare semifabricat cutie

Presa cu excentric 25 tf

Rulare pe strung zona gatuita

Strung SN 320 si dispozitiv

Stantare zona balama si slit inchidere

Presa cu excentric (10-25 tf) + stanta

Slefuire

Pasla (slaif)

Figura 1. Schema flux tehnologic subansamblu Cutie

B. Capac

Nr operatiune

Operatiune

Utilaj

Debitare coala de tabla in fasii

Ghilotina

Decupare contur exterior desfasurat

Presa cu excentric 16 - 25 tf + stanta

Ambutizare capac

Presa cu excentric 16 - 25 tf

Formare/indoire ureche fixare (balama)

dispozitiv

Slefuire

Slaif + disc pista

Figura 2. Schema flux tehnologic subanasamblu Capac

C. Cutie plastic

Nr operatiune

Operatiune

Utilaj

Uscare granule

Dulap de uscare termostatat (12 - 14 ore)

Montare matrita pe masina de injectie

KUASSY 125 /

Sandretto 150

Stabilirea parametrilor de injectie in functie de material, sistem de racire, productivitate

Injectie de proba

- se verifica - inchideri

- bavuri

- curgeri racire

- extractie

- revenire sistem

Reglare finala parametri si curse

Injectie de serie

4.1.1. b. Fluxul tehnologic general

Figura 3. Schema flux tehnologic subansamblu cutie de plastic

Figura 4. Schema flux tehnologic general

4.1.2. Norme de timp

4.1.3. Determinarea necesarului de utilaje

4.1.4. Achizitionarea unui utilaj

4.2. MATERII PRIME

4.3. MIJLOACE DE TRANSPORT

4.4. ACHIZITII IN AFARA PRODUCTIEI

CAPITOLUL 5. DETERMINAREA NECESARULUI DE MATERII PRIME SI MATERIALE

CAPITOLUL 6. DETERMINAREA NECESARULUI DE PERSONALPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2940
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved